RE: Pretrage i hormonska terapija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 16:52:22)

Nadam se da neću nešto da zaboravim:
Fsh,Lh, progesteron, prolaktin,testosteron i Estradiol (E2)

mika79 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 16:55:06)

Maco TSH ti je visok verovatno će ti endokrinolog dati lekove pa ćeš posle 2 meseca ponoviti nalaze, nebrini nije strašno samo moraš pratiti tsh. I ja mislim da je hipotireoza.
Što se tiče bebe samo napred bez odustajanja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 17:23:10)

IZVORNA PORUKA: degu

Nadam se da neću nešto da zaboravim:
Fsh,Lh, progesteron, prolaktin,testosteron i Estradiol (E2)

Jel se svi rade 3dc? Znam samo da se progesteron radi na 21dc ako sam dobro zapamtila. Ovde vidim da kod FSH,E2 LH pise nesto folikularna faza, lutelan faza, ovulatorna, jer to znaci da ti hormoni treba da se rade 3 puta u mesecu u svakoj fazi[sm=zmeden.gif]
Sorry sto vas davim ali nisam najbokje upucena u sve ovo.

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 18:07:54)

Prolaktin možeš bilo kog dana ciklusa, a ostale uradi 3dc.
Progesteron se može pratiti kroz ciklus kada se sumnja da je on problem i da se vidi kvalitet O, pa se radi više puta: valjda 3.dc,7.dc,14.dc i 21. ali nisam sigurna. Za početak je dovoljno da uradiš 3. dc, pa ako iskrsne neki problem sa hormonima, onda će ti već reći endokrinolog šta i kako da radiš.
A šta ti bi da uradiš danas hormone štitne? Nisam imala pojma da ih radiš.

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 18:13:33)

Eto tako palo mi na pamet[sm=zmeden.gif] ko da me sam Bog poslao...a koliki je tebi TSH?

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 18:15:49)

Meni je 6,68. Nemoj da se brineš Maco, to će se srediti [sm=smiley31.gif]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 18:17:36)

Mene plazi ta gojaznost i usporen metabolizam koji se javljau u hipotireozi, mada ja nemam naznake usporenog metabolizma. Sta ti pijes?

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 19:50:42)

Evo ja da ti odgovorim posto ja pijem eutirox, i vec 3 godina ga drzim u savrsenom redu[sm=smiley20.gif] Ja pijem svakog jutra po 100 mikrograma, i uvek mi je oko 1,5-2, a to je najbolja vrednost za nas koje zelimo zatrudneti[sm=smiley1.gif][sm=duda.gif]
IZVORNA PORUKA: blum

mikice da se nebi modelatori bunili da te pitam ovdje od koliko mikrograma ti pijes eutirox ja na mojih18.6  pijem 25 mikrograma pa mi je tsh spao samo na 13.6
ali se nadam da ce da poveca dozu sad kad joj budem nosila nalaze

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 19:53:37)

IZVORNA PORUKA: maca821

A koji su simptomi ako je povises TSH, kako ste to otkrile?

Siptomi za povisen tsh ili hipotireozu su razni, mene su npr. vi zglobovi nenormalno boleli, bila sam natecena sva , jer se visak vode skuplja i ugojila sam se[sm=smiley5.gif] sve sto pojedem mi se lepilo, a i sada je tako[sm=zmeden2.gif][sm=smiley21.gif]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 19:57:40)

Pa obično Maco tu nema nekih simptoma, meni je otkriveno kad sam radila hormone.
Ne znam kako je kod Blum, njoj je mnogo više povišen.
Uglavnom su simptomi nervoza, lupanje srca, nesanica u početku, a kasnije konstantan umor, bezvoljnost, usporenje metabolizma, što dovodi do gojaznosti. Može da liči na običnu depresiju.

Pa lupanje srca je vise svojstveno HIPERTIREOZI, a mi sa hipot. imamo mnogo usporen metabolizam,anksioznost je isto kod mene bila... uglavnom lekari ne provale odmah sta ti je[sm=zmeden.gif].. ja sam dugo imala, a nisu mogli da mi nadju sta mi je, cak sam se i lecila od panicnih napada dugo, a posle se ispostavilo da je za sve to uzrok stitna zlezda[sm=smiley13.gif]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 20:07:31)

Prolaktin možeš bilo kog dana ciklusa, a ostale uradi 3dc.
Progesteron se može pratiti kroz ciklus kada se sumnja da je on problem i da se vidi kvalitet O, pa se radi više puta: valjda 3.dc,7.dc,14.dc i 21. ali nisam sigurna. Za početak je dovoljno da uradiš 3. dc, pa ako iskrsne neki problem sa hormonima, onda će ti već reći endokrinolog šta i kako da radiš.
A šta ti bi da uradiš danas hormone štitne? Nisam imala pojma da ih radiš.

Degu,a meni je ginekolog rekla da radim sve hormone drugog dana ciklusa, zasto li mi je za tada rekla?[sm=zmeden2.gif] a ja nikako da dobijem vez 3 meseca[sm=smiley13.gif][sm=smiley29.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 21:49:28)

Hristinice jesi ti radila polne hormone uopste ??

maco ne brigaj ja sam u mjesec dana sa eutyroksom uspjela snizit TSha a sada nakon 2 mjeseca mi je ok.
i nemoj da odustanes od pravljenja bebca nikad se ne zna doduse sa tim nalazima jako jako tesko ali ne i nemoguce nemoj da brines samo dobra terapija i kroz dva tri mjeseca sve se da regulisati
izvadi i antitijela stitne ... tj. Anti Tpo... da bi ljekar imao kompletan uvid u stanje stvari

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 22:25:16)

Radila sam kompletne hormone odavno, i bili su mi smanjeni progesterom i estrogen, pa sam cekam da dobijem, pa mi je rekla drugi dan ciklusa sve da izvadim ponovo,pa cemo da vidimo kakva je situacija[sm=zmeden.gif] A tsh merim stalno, i uvek mi je izmedju 1 i 2, sto je dobro...

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 22:32:31)

super sto ces provjeriti sve hormoni su bas zeznuta stvar

da ti odgovorim na ranija pitanja pokusavam zatrudnit i drugi put al nesto ne ide
vec godinu dana pokusavamo al nista u maju sam potvrdila dijagnozu PCO i hipotireoza
i od tad sam na terapiji siofor i eutyrox sad mi je TSH ok. i iscekujem kada ce se desiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

mada ja sumnjam da sam hipot.dobila nakon trudnoce a citala sam neko najnovije istrazivanje koje pokazuje da je trudnoca okidac za mnoge autoimune bolesti s obzirom da ja imam hasimoto to se istarzivanje u mom slucaju poklopilo ..mada ranije nikad nisam provjeravala TSH nije iskljuceno da ja to imam odavno .. nego eto samo moja pretpostavka...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 22:36:55)

IZVORNA PORUKA: Hristinica

Pa lupanje srca je vise svojstveno HIPERTIREOZI, a mi sa hipot. imamo mnogo usporen metabolizam,anksioznost je isto kod mene bila... uglavnom lekari ne provale odmah sta ti je[sm=zmeden.gif].. ja sam dugo imala, a nisu mogli da mi nadju sta mi je, cak sam se i lecila od panicnih napada dugo, a posle se ispostavilo da je za sve to uzrok stitna zlezda[sm=smiley13.gif]

U pravu si, ali u početnim stadijumima se javlja, nervoza, napetost nesanica. Meni se lično dešavalo to lupanje srca, a pročitala sam to još kod jedne devojke na forumu, pa sam povezala sa štitnom, ne mora da znači.

IZVORNA PORUKA: Hristinica
Degu,a meni je ginekolog rekla da radim sve hormone drugog dana ciklusa, zasto li mi je za tada rekla?[sm=zmeden2.gif] a ja nikako da dobijem vez 3 meseca[sm=smiley13.gif][sm=smiley29.gif]

Sve zavisi od Dr-a, uglavnom traže 2. ili 3. dc.

Evo našla sam i par članaka o hipotireozi, mislim da ima dosta korisnih informacija

KLIK

KLIK

KLIK

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 22:46:30)

Degu super su clanci[sm=smiley1.gif]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 22:50:57)

[sm=smiley1.gif]
Tu bar piše ono što stalno pričamo, da iako su referentne vrednosti za TSH od 0,4-4,0, da bi ipak trebala gornja granica da se smanji na 2,5.

suzanaaa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:32:56)

Maco draga, evo na brzinu da ti napišem, da ništa ne brineš, ja sam TSH imala 6,3, odmah sam dobila tabletice koje pijem vec par godina, menstruacije su mi uvek bile redovne, slucajno sam otkrila to zbog drugih simptoma... Samo opušteno idi kod doktora, preporucujem ti profesorku Đilas Ljiljanu, odličan endokrinolog, poliklinika Consilium u Vršačkoj ulici, sigurno će ti uraditi UZ isve će biti ok, Važno je samo da se redovno kontrolišeš... Slobodno radi na bebici i dalje, sa tabletama će ti se TSH smanjiti, biće skroz normalan... LJubim te...

Ništa ne brini, veruj!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:36:42)

Suzo hvala ti od srca[sm=smiley31.gif] zvacu vec sutra da vidim za kad mogu da zakazem pregled.
Reci mi samo koliko je pregled? I sta treba od nalaza jos da uradim? Znam da mi pored ovih hormona treba i antiTPO, to cu odraditi u ponedeljak,da li se radi jos nesto?

suzanaaa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:40:24)

Zovi draga, nećeš dugo čekati na pregled...  tel. 426488, 6393025 i ništa ne brini, divna doktorka... i sve se može držati pod kontrolom... te tabletice nisu štetne čak ni u trudnoći, opusti se i mućkaj... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:46:43)

Znam, u drzavnoj se ceka dugo, tako da cu otici privatno.

suzanaaa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:55:44)

Ma državne, po tom pitanju zaboravi, a ovo će te izaći oko 3000 sa uz naravno i pregledom, (a sve je to ništa u odnosu na čekanja mesecima po državnim ambulantama), ali imaš kompletno mišljenje i super, mirna si... ipak je to profesorka i vrlo poznata u NS... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (19.8.2011 23:57:45)

Super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] hvala ti jos jednom.

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (20.8.2011 0:14:14)

Evo i ja da ti kažem da je meni preporučena ista DR-ka kao i Suzi i kod nje ću ići, baš su i mene zanimale ove informacije. Drago mi je da je Suza zadovoljna, sad znam da ću sigurno ići tamo :)

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (20.8.2011 0:14:53)

Zene kazite vi meni koliko je potrebno vremenski uz lekice da se stedio TSH-i prolaktin???

Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>