|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
1.1.2011 14:37:50   
nina26
IZVORNA PORUKA: Contesa

Postovane Gospodje,
Oprostite sto pisem bas danas, maltene usred praznike, ali eto morala sam, citam Vas poprilicno, prvi put pisem, postiram na vasem Forumu, koji je OK, cak i puno vise od toga...Znaci Nova sam, i htjela bih postirati svoji input stvari.
Jako sam regularna u ciklusu, nemam nikakvih problema do sada, problem je sledeca situacija, nemam menzisa od 2 octobra, svi testovi trudnoce su negativni, ukljucujuci i dva radjena u krvi u pocetku decembra. Buduci da smo intenzivno radili na bebu, svakako smo mislili da je trudnoca u pitanju, ali no way, po svemu sudeci. UZ je vise no uredan, stabilno je sve, imam maltene siptome trudnoce, ali nista.....spotting dobijam u zadnje par nedelje, a inace imam maltene ovulacioni secret stalno. Cudno, precudno...Moji hormoni radjeni pocetkom decembra su:
FSH-6.3, LH-3.8, Estradiol-346, HCG manji od 2, Progesterone-1.6, Prolaktin 7.1, DHEA sulfate 4.8.
Napominjem, ovo nije radjeno na dan 3, buduci da nemam menstruaciju, skoro 3 meseca, kompleto neobicno za mene. Imam jaki stres usred turbo zivota na amer. Zapadu, kao i skoro svih, ali ipak ovo je previse. Ref. vrednosti su sve u normali po americkim standardima, pa ipak zelim razmeniti misljenje sa vama. Hvala unaprijed na vasem misljenlju. Sretna Nova godina 2011!!! 

Evo Contesa kako samo obecala odgovaram :)
Sobzirom da si testove radila u USA, referente vrednosti su drugacije, ali kao sto si rekla u granicama normale su.
Jedno pitanje, prolaktin si vadila jednom u toku dana, i to pretpostavljam samo ujutru? Ako je tako, onda bih te savetovala da ga ponovis bilo kod dana, on ne zavisi od ciklusa, ali da uradis u 8h, u 11h i u 13h, sa braumilom u ruci sve vreme. Svi vec znaju da je to hormon stresa, i zbog tvog opisa nacina zivota kojeg vodis, rekla bih da je to "krivac" za izostanke user posted image
Ako je to u pitanju, onda se lako resava.
Odnos (ratio) Lh/FSh ti je isto ok, ne ukazuje na plicisticne jajnike.
Rekla bih ti da uradis LH I E2 pred samu ovulaciju da vidis da li ti je kvalitetna jajna celija, i progestron 21 dc da proveris da li je doslo do O, ali sobzirom da nemas user posted image , nemas onda ni sigurno O, nazlost.
Jako cudna situacija stvarno, jedino sto mi pada na pamet kao uzrok izostanka je prolaktin. Molim te prvo proveri to, pa onda odatle posmatramo situaciju dalje, I da, neka ti Dr da nesto da dobijes user posted image , kako bi mogla posle da prekontrolises hormone. Ne znam, mozda ti da i anti-baby pilule, kako bi ti se regulasio ciklus takodje.
To je sve sto mogu da ti kazem sada trenutno, jer stvarno nemam na osnovu cega da analiziram ostale hormone kad nemas user posted image
Uradi prvo ovo, pa pisi sta se desava.

< Poruku je uredio nina26 -- 1.1.2011 14:39:26 >

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1251
4.1.2011 21:16:59   
meri80
cao,ja sam nova na forumu i vec suprug i ja pokusavamo godinu dana i nista.spermogram je ok,vrednosti hormona su sledece  za treci dan ciklusa prolaktin 321.30 mlU/L.LH 7,7 mlU/L .FSH 4.9 E2 131.2
Progesteron 21 dan 38,T4 13,9  T3 4,2 i Tsh 2,6.Po mom ginekologu nemam policisticne jajnike,menstruacije redovne na 27-28 dana.Uradila HCG i nalaz  je ok.Sta dalje po vama?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1252
5.1.2011 9:05:59   
nina26

IZVORNA PORUKA: meri80

cao,ja sam nova na forumu i vec suprug i ja pokusavamo godinu dana i nista.spermogram je ok,vrednosti hormona su sledece  za treci dan ciklusa prolaktin 321.30 mlU/L.LH 7,7 mlU/L .FSH 4.9 E2 131.2
Progesteron 21 dan 38,T4 13,9  T3 4,2 i Tsh 2,6.Po mom ginekologu nemam policisticne jajnike,menstruacije redovne na 27-28 dana.Uradila HCG i nalaz  je ok.Sta dalje po vama?

Dobrodosla Meriuser posted image
Ako ti je sve ok sto se tice hormona, uradite ti i suprug test na antispermatozoidna tela. Jel ste radili baktereoloske testove (hlamidija..)?

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1253
5.1.2011 9:56:07   
meri80
radili smo i negativno je.Do sada nisam imala ni jednu stimulaciju a ginekolig mi predlaze odmah inseminaciju bez predhodnih stimulisanih ciklusa.Sta mislite?ginekolog mi je istovremeno i subspecijalizirao i endokrinologiju.Ono sto sam ja primetila je to da imam jako malo  i jedva vidljivo cervikalne sluzi.Koliko to moze da bude problem?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1254
5.1.2011 14:23:41   
vanica
Cao svima, moze li neko da mi pomogne sa desifrivanjem mojih hormona i da mi kaze da li prolazim komisiju za vto u frontu, posto smo komisiju u Nemanjinoj prosli ali ona je cisto formalna, kazu da ova u frontu odlucuje. Napisacu samo hormone koji mi nisu dobri.
D.C 2

ESTRADIOL 74  referentna vrednost  77-921
PROGESTERON 1,8                            0,32-0,95
PROLAKTIN  678,07                          108,78-557,13
TESTOSTERON  4,09                          0,45-3,74

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1255
5.1.2011 14:46:20   
nina26

radili smo i negativno je.Do sada nisam imala ni jednu stimulaciju a ginekolig mi predlaze odmah inseminaciju bez predhodnih stimulisanih ciklusa.Sta mislite?ginekolog mi je istovremeno i subspecijalizirao i endokrinologiju.Ono sto sam ja primetila je to da imam jako malo  i jedva vidljivo cervikalne sluzi.Koliko to moze da bude problem?

E pa odlicno onda, mozes slobodno da ides na inseminaciju. E sad bez stimulacije, jedino ako si pratila par meseci unazad na UZ da li imas O? Ako jesi, i imas redovnu, radi slobodno, a ako hoces da malo potmognes probaj jedan ciklus sa stimulacijom +inseminacija.
Mislim da ce kod tebe biti sve ok, jer nema te neke probleme.
Sto se tice cervikalne sluzi, i ja je imam jako malo, ona pomaze spermicima da plivaju tako da kazem bolje do materice. Ali u svakom slucaju to se ne smatra problemom. Mogu da ti preporucim jedan caj koji sam pila jedan mesec samo i imala sam sluzi na izvoz u oci O user posted image

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1256
5.1.2011 14:52:39   
nina26

IZVORNA PORUKA: vanica

Cao svima, moze li neko da mi pomogne sa desifrivanjem mojih hormona i da mi kaze da li prolazim komisiju za vto u frontu, posto smo komisiju u Nemanjinoj prosli ali ona je cisto formalna, kazu da ova u frontu odlucuje. Napisacu samo hormone koji mi nisu dobri.
D.C 2

D.C 2

Vanice, prolaktin ti je malo povisen, ali to je verovatno jer si radila jednom ujutru pa ti je budjenje stresno. Ovaj hormon se radi 3x dnevno da bi se otkrila prava vrednost.
I testosteron takodje blago povisen. Sad ne znam koliko komisija uzima u obzir to malo odstupanje.
Ostalo ti je sve ok.
Nadam se da nece biti nekih problema, i da ces proci komisiju user posted image

(odgovor članu vanica)
Direktna veza do poruke: 1257
5.1.2011 17:33:37   
vanica
Hvala Nina na odgovoru, nadam se da nece biti problema i da cemo proci tu groznu komisiju.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1258
5.1.2011 17:43:01   
meri80
Hvala Nina,meni su jedino mikrocisticni jajnici tj levi a desni jajovod je uzi  ali prohodan dok je levi normalan i prohodan, a dominatni folikul na dve folikulometrije je bio na desnom jajniku.To je mozda razlog sto nisam ostala u drugom stanju?!
Koji si caj pila?

(odgovor članu vanica)
Direktna veza do poruke: 1259
6.1.2011 8:25:43   
daca77
Ja sam juce radila hormonski status i Shbg, rezultati tek sl.sredeuser posted image ...samo malo strpljenja i videcemo na cemu smo...

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1260
6.1.2011 11:33:54   
nina26

Hvala Nina na odgovoru, nadam se da nece biti problema i da cemo proci tu groznu komisiju.

Javi obavezno sta si uradila user posted image

(odgovor članu vanica)
Direktna veza do poruke: 1261
6.1.2011 11:39:08   
nina26

Hvala Nina,meni su jedino mikrocisticni jajnici tj levi a desni jajovod je uzi  ali prohodan dok je levi normalan i prohodan, a dominatni folikul na dve folikulometrije je bio na desnom jajniku.To je mozda razlog sto nisam ostala u drugom stanju?!
Koji si caj pila?

Pored toga sto imas levi j, mirkocistican, imas redovne O, jel tako ?
Nema veze sto ti je uzi desni jajovod, bitan je da je prohodan. Pa zene su ostajale trudne i sa jednim jajovodom nemoj da brines.
Pila sam macinu travu (ali samo jedan mesec pa sam posle presla na druge), koja jako dobro cisti organizam, i kazu da uklanja i ciste i miome. Mozda da probas sa njom? samo sa njom treba da se pazi, jer je jaka, i pije se od dana kad ti prestane user posted image do O, jer u slucaju T moze da odnese plod, zato se pije do O. Iz tog razloga moras da znas tacno kad ti je O (naravno uzmes u obzir 1,2 dana gore dole).

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1262
6.1.2011 11:40:12   
nina26

IZVORNA PORUKA: daca77

Ja sam juce radila hormonski status i Shbg, rezultati tek sl.sredeuser posted image ...samo malo strpljenja i videcemo na cemu smo...

Bas dugo cekas za rezultateuser posted image ali dobro, strpljen, spasenuser posted image
Sta ti je to Shbg?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1263
6.1.2011 19:45:41   
meri80
sto se tice ovulacija po ultrazvuku  imam samo sto nisu svaki mesec,folikuli pucaju ali su nekada prazni.

hvala na caju,cula za njega

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1264
6.1.2011 20:45:24   
nina26

sto se tice ovulacija po ultrazvuku  imam samo sto nisu svaki mesec,folikuli pucaju ali su nekada prazni.

hvala na caju,cula za njega

Posto ti nisu kvalitetne O, uradi pred O, LH i E2 da bi se video kvalitet folikula pa neka to pogleda malo tvoj Dr.

(odgovor članu meri80)
Direktna veza do poruke: 1265
10.1.2011 8:05:18   
daca77
IZVORNA PORUKA: nina26

Bas dugo cekas za rezultateuser posted image ali dobro, strpljen, spasenuser posted image
Sta ti je to Shbg?

Nina, SHBG je hormon...pisala sam na prethodnoj strani...niza vrednost ovog hormona ukazuje na PCOS. Jos 2 dana pa uzimam svoje rezultateuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1266
10.1.2011 15:40:43   
nina26

IZVORNA PORUKA: nina26

Sta ti je to Shbg?

Nina, SHBG je hormon...pisala sam na prethodnoj strani...niza vrednost ovog hormona ukazuje na PCOS. Jos 2 dana pa uzimam svoje rezultateuser posted image

Stvarno svasta znam i svasta sam cula i radila, ali za ovaj hormon jos nisam user posted image
Ja sam redila OGGT test za utrvrdjivanje PCOS.
Ajde javi nam rezultate, ali verujem da ce biti sve okuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1267
11.1.2011 7:44:14   
daca77
Hvala, draga...znacu sutra...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1268
12.1.2011 14:17:09   
daca77
Drage,
stigli rezultati hormona od 3 dc i uzas blagi...
FSH 22 ref.vred. 5-15
LH 13                 1-10
estradiol 6           25-100
progesteron 2,1     1-9,5
testosteron 0,4       0,2-1
prolaktin 353           60-620
Nisu mi uradili HSBG...
a da t3,t4 i tsh su ok

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1269
12.1.2011 14:45:11   
nina26

Drage,
stigli rezultati hormona od 3 dc i uzas blagi...
FSH 22 ref.vred. 5-15
LH 13                 1-10
estradiol 6           25-100
progesteron 2,1     1-9,5
testosteron 0,4       0,2-1
prolaktin 353           60-620
Nisu mi uradili HSBG...
a da t3,t4 i tsh su ok

Sad je ovo nazalost malo veca inverzija FSH i LH, i Estradiol ti je jako nizak, sto meni samo ukazuje da ti nisu kavlitetne jajne celije...Koliko imas godina ako nije problem sto pitam user posted image ?
Draga, ja bih ti savetovala da uradis Anti-Milerov Hormon, i Inhibin B, ali ih nemoj raditi u Konzilijumu, jer sto se tice ova dva hormona, nijedna od devojaka nije dobila dobre vrednosti kod njih, nije im dobra metoda merenje, tako da lakse objasnim.
Pitaj Dr ili ako hoces uradi na svoju ruku ova dva hormona, ako ti je danas 3dc, mozes sutra slobodno da ides da radis.
Kad ides kod Dr sa rezultatima?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1270
12.1.2011 16:49:52   
meri80
Slazem se sa Ninom,verovatno nisu kvalitetne jajne celijetj.mala rezerva istih.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1271
12.1.2011 20:08:17   
Contesa
Postovane prijateljice na izvrsnom Forumu,
Ja samo da se nadovezem na comente prisutnih u vezi rezultate Gospodje Daca77. Pokaceni i FSH i shodno tome i LH obicno to ide u tandemu, ako nije PCOS, i nije tako los rezultat, ako se to ne ponovi bar dva konsekutivna puta jos edno 2 puta. Plus AMH i inhibin B je MUST u ovom slucaju, plus detaljni UZ i sve ostalo. Bez obzira na godine starosti, kvalitet jajne kletke, zavisi od masu stvari i odraz je opstog dobrog ili loseg gynecoloskog zdravlja zene. I te kako je bitno, dali je zena sa povecanim FSH imala hyperstimulacije i na koje je sve hormone bila u toku celog svog zivota, vejruj te mi. Licno poznajem zene sa FSH u godinama blizu 50 i bile su jako normalno trudne, a prosle su kod nizu neuspelih IUI i IVF, pa sad razmisljajte, plus AMH je bio gotovo minimalan, mensis je bio oskudan i svi su rekli kraj price.
Postoje finese u svemu tome, generalizovanje stvari nisu bas moja omilena opcija, pogotovo u ovoj senzitivnoj sferi zivota. Nina je u pravu, AMH ja jaka varijabla i na Zapadu cak, tako da moze se desiti da AMH varira od klinike do klinike skoro i gotovo vise negoli sto treba. Bitno je imati jednu, jedinu asalnu jajnu kletku i asalni jedini sperm i to je sve, ako je uterus OK i ako je ikako moguce odrzavati trudnocu.
Po meni, umesto panike, da se uradi jos jednom kompletan hormonski status, ne mora se cekati ni sl. d3, da bi se sledio opsti razvoj hormonalnog statusa zene, jer svaki se slucaj mora tretirati posebno. Poznajem zene koje imaju FSH 15 u 20 god., zivota i proglaseni su kao sterilni, dok ima zene koje u 48 godini zacne normalno sa FSH 18 i iznosi sve OK, pa nikom nista. Sve dok se ima kap menzisa i cak sa minimalnu ovarijalnu rezervu, po meni ima nade. Umetnost reproduktivca je da onda ne hyperstimulira zenu, da sa minimalnim impaktom dobije makslimalan ucinak, to postoji i desava se. Isto i promena zivota, s kojim ce se FSH usporeno povecavati i to se radi isto. Hvala na paznji, izvrsni ste kao Forum.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1272
13.1.2011 7:40:09   
daca77
Nina, Meri, Contesa...hvala na informacijama...juce sam bas bila sludjena...
Sto se tice godina, imam 33. i nikada nisam bila na klomifenu ili nekoj stimulaciji, jer su se folikuli sami stvarali i rasli. user posted image su uvek bile na vreme...
Zakazala sam konsultacije kod dr, za sutra pa cu videti...
Sve vas user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1273
13.1.2011 10:40:40   
druzica
Drage moje, mene interesuje posle koliko vremena nakon bezuspesni inseminacije moze da se uradi test hormona, dali gresim ako odma naredni mesec ispitujem hormone kao sto je uobicajeno 3,7, 14 i 21 dan.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1274
13.1.2011 10:53:15   
nina26

Nina, Meri, Contesa...hvala na informacijama...juce sam bas bila sludjena...
Sto se tice godina, imam 33. i nikada nisam bila na klomifenu ili nekoj stimulaciji, jer su se folikuli sami stvarali i rasli. user posted image su uvek bile na vreme...
Zakazala sam konsultacije kod dr, za sutra pa cu videti...
Sve vas user posted image

Daci, nemoj da se sekiras, samo idi kod dobrog reprudaktivnog endokrinologa, mogu da ti i preporucim, kazu za nju da je najbolja, i uradi obavezno AMH i Inhibin B. Kako sam shvatila ti imas folikule, znaci nije kriticno stanje uopste.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here