nina26
|
IZVORNA PORUKA: Contesa Postovane Gospodje, Oprostite sto pisem bas danas, maltene usred praznike, ali eto morala sam, citam Vas poprilicno, prvi put pisem, postiram na vasem Forumu, koji je OK, cak i puno vise od toga...Znaci Nova sam, i htjela bih postirati svoji input stvari. Jako sam regularna u ciklusu, nemam nikakvih problema do sada, problem je sledeca situacija, nemam menzisa od 2 octobra, svi testovi trudnoce su negativni, ukljucujuci i dva radjena u krvi u pocetku decembra. Buduci da smo intenzivno radili na bebu, svakako smo mislili da je trudnoca u pitanju, ali no way, po svemu sudeci. UZ je vise no uredan, stabilno je sve, imam maltene siptome trudnoce, ali nista.....spotting dobijam u zadnje par nedelje, a inace imam maltene ovulacioni secret stalno. Cudno, precudno...Moji hormoni radjeni pocetkom decembra su: FSH-6.3, LH-3.8, Estradiol-346, HCG manji od 2, Progesterone-1.6, Prolaktin 7.1, DHEA sulfate 4.8. Napominjem, ovo nije radjeno na dan 3, buduci da nemam menstruaciju, skoro 3 meseca, kompleto neobicno za mene. Imam jaki stres usred turbo zivota na amer. Zapadu, kao i skoro svih, ali ipak ovo je previse. Ref. vrednosti su sve u normali po americkim standardima, pa ipak zelim razmeniti misljenje sa vama. Hvala unaprijed na vasem misljenlju. Sretna Nova godina 2011!!! Evo Contesa kako samo obecala odgovaram :) Sobzirom da si testove radila u USA, referente vrednosti su drugacije, ali kao sto si rekla u granicama normale su. Jedno pitanje, prolaktin si vadila jednom u toku dana, i to pretpostavljam samo ujutru? Ako je tako, onda bih te savetovala da ga ponovis bilo kod dana, on ne zavisi od ciklusa, ali da uradis u 8h, u 11h i u 13h, sa braumilom u ruci sve vreme. Svi vec znaju da je to hormon stresa, i zbog tvog opisa nacina zivota kojeg vodis, rekla bih da je to "krivac" za izostanke Ako je to u pitanju, onda se lako resava. Odnos (ratio) Lh/FSh ti je isto ok, ne ukazuje na plicisticne jajnike. Rekla bih ti da uradis LH I E2 pred samu ovulaciju da vidis da li ti je kvalitetna jajna celija, i progestron 21 dc da proveris da li je doslo do O, ali sobzirom da nemas , nemas onda ni sigurno O, nazlost. Jako cudna situacija stvarno, jedino sto mi pada na pamet kao uzrok izostanka je prolaktin. Molim te prvo proveri to, pa onda odatle posmatramo situaciju dalje, I da, neka ti Dr da nesto da dobijes , kako bi mogla posle da prekontrolises hormone. Ne znam, mozda ti da i anti-baby pilule, kako bi ti se regulasio ciklus takodje. To je sve sto mogu da ti kazem sada trenutno, jer stvarno nemam na osnovu cega da analiziram ostale hormone kad nemas Uradi prvo ovo, pa pisi sta se desava.
< Poruku je uredio nina26 -- 1.1.2011 14:39:26 >
|