|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
12.11.2010 18:46:41   
Suncicabg
Hvala Blue nadam se da ce biti ok user posted image

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1226
14.11.2010 14:12:29   
Suncicabg
Jel bila neka nekad u "dnevnoj bolnici" gde vade hormone na 2-3 sata? Endokrinolog mi ja dala uput za to user posted image  da ih sve proveri. Losa stvar je sto se rezultati cekaju 3-4 nedelje u Klinickomuser posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1227
15.11.2010 20:34:48   
Anna13
Pozdrav svima user posted image
Veoma me raduje sto sam pronasla ovaj forum jer sam trenutno u fazi proveravanja svojih hormona na predlog svog ginekologa, pa da se malo posavetujem dok ne odem ponovo kod nje user posted image
moji rezultati su ovakvi (3 dc)
estradiol 29.92 (12.5-166)
lh 5.92 (2.4-12.6)
fsh 7.2 (3.5-12.5)
Inace, na poslednjem UZ mi je pronadjena cista na desnom jajniku, dr misli da je vodena i da je posle menstruacije vise nece biti, ali mi je za svaki slucaj dala da uradim Ca125 koji je bi 23.8 (ref.vr. je manje od 21)
Prolaktin mi je takodje povecan, 664 (ref.vr. do 570), mada sam citala po netu da neke devojke imaju i 2000.
Hormoni stitne zlezde su mi ok, jedino su mi anti TPO povecani i to debelo, 795 a ref.vr. je manje od 34
Eto, pa ako neko ima neki komentar, bila bih zahvalna user posted image

Hvala unapred i pozdrav svima user posted image

Direktna veza do poruke: 1228
15.11.2010 21:02:09   
Suncicabg
Anna s ozirom da je Ca-125 povisen,  bilo bi dobro da posetis lekara sa tim rezultatima, pa ce te uputiti dalje.
I dobrodosla na nas forum user posted image

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1229
15.11.2010 21:15:37   
Anna13
Suncice, s obzirom na to da sam jako paranoicna po tom pitanju, cim sad dobila rezultat Ca-125 odmah sam zvala dr i ona mi je rekla da ne panicim da je to granicna vrednost user posted image

Direktna veza do poruke: 1230
15.11.2010 21:34:46   
Suncicabg
E ok onda! Pridruzi nam se i na drugim temama.
Inace i ja imam prolaktin visok, jos uvek ga ne lecim, endokriolog smatra da treba jos jednom da se proveri

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1231
15.11.2010 21:54:44   
Anna13
Posto sam tek krenula u ta ispitivanja, pravo da ti kazem, malo me hvata jeza kad procitam koliko dugo neke devojke ratuju sa ovim problemima user posted image

Direktna veza do poruke: 1232
15.11.2010 21:59:02   
Suncicabg
Samo polaki i hrabro. Bice sve okuser posted image

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1233
15.11.2010 22:16:17   
Anna13
Naravno, optimizam na prvom mestu user posted image

Direktna veza do poruke: 1234
22.11.2010 23:05:25   
ica82
Suncice, aj mi napisi kako si dosla do endrokrinologa, jel lekar opste prakse daje uput?

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1235
23.11.2010 17:35:56   
Anna13
Ja samo da se javim user posted image
Danas sam podigla reyultate ponovljenih Ca125 i prolaktina i u grancama normale su. Ajde ya ovaj Ca125 u redu, u medjuvremenu mi je pukla ta cista koju sam imala, ali kako da mi je prolaktin sad u redu user posted image

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1236
23.11.2010 20:36:46   
Suncicabg
IZVORNA PORUKA: ica82

Suncice, aj mi napisi kako si dosla do endrokrinologa, jel lekar opste prakse daje uput?

Meni je u sklopu pripreme za vto dala ginekolog u domu zdravlja za Klinicki centar. Predpostavljam da se i inace tako radi.

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1237
23.11.2010 20:37:18   
Suncicabg
IZVORNA PORUKA: Anna13

Ja samo da se javim user posted image
Danas sam podigla reyultate ponovljenih Ca125 i prolaktina i u grancama normale su. Ajde ya ovaj Ca125 u redu, u medjuvremenu mi je pukla ta cista koju sam imala, ali kako da mi je prolaktin sad u redu user posted image

Super user posted image

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1238
23.11.2010 21:11:18   
Anna13
Jeste super, samo mi sad nije jasno zasto nemam ovulaciju...

Direktna veza do poruke: 1239
23.11.2010 23:52:11   
ica82
Hvala Sunka, pitacu ginekologa

Direktna veza do poruke: 1240
1.12.2010 15:08:06   
Anna13
Ej devojke,stigli mi rezultati progesterona, 24,90. Referentne vrednosti za lutealnu fazu su od 13,9 do 90. Ajde sad neka od vas da rastumaci ovoj plavusi jel to znaci da sam imala ovulaciju? Po mom nekom proracunu, ako je bila uopste, mislim da je bila u subotu, ako je to bitno zbog vrednosti user posted image

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1241
9.12.2010 9:38:26   
kokoloko
devojke, nek neko pomogne ako se razume. rezultati: FSH 6,7, LH 18,1, prolaktin 242, progesteron 6,8 i E2 256. napominjem da ne znam u kojoj sam fazi jer nemam ciklus već skoro 3 meseca. ako se razumete, pomagajte

(odgovor članu Anna13)
Direktna veza do poruke: 1242
9.12.2010 11:35:10   
blue81
IZVORNA PORUKA: kokoloko

devojke, nek neko pomogne ako se razume. rezultati: FSH 6,7, LH 18,1, prolaktin 242, progesteron 6,8 i E2 256. napominjem da ne znam u kojoj sam fazi jer nemam ciklus već skoro 3 meseca. ako se razumete, pomagajte

to ti je PCOS definitivno
moras napisati ref. vrijednosti
nemoj brinuti sve se da regulisati

ja sam imala prilicno visok LH uspjela sam ga spustiti
i sad sam trudna 7 nedelja
tako da ne brines user posted image user posted image
user posted image

< Poruku je uredio blue81 -- 9.12.2010 11:36:19 >

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 1243
9.12.2010 12:10:48   
kokoloko
hvala na odgovoru. referentne vrednosti za LH su : ff.2-15; cs:8-30;lf:2-15. e sad imamo problem jer ne znamo u kojoj sam fazi.

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1244
10.12.2010 10:14:46   
kokoloko
IZVORNA PORUKA: blue81

user posted image

Bila juče kod gin. i dobila cikloproginovu. valjda ću napokon dobiti user posted image

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1245
10.12.2010 10:28:04   
blue81

IZVORNA PORUKA: blue81

user posted image

Bila juče kod gin. i dobila cikloproginovu. valjda ću napokon dobiti user posted image

mislila sam na ref od ostalih a ove koje god da su vrijednosti ako je LH veci od FSH to je PCOS
procitaj ovu temu super je ima raznih iskustava ( ja samo na ovu temu i dolazim user posted image )
nije mi jasno kako su ti dali da radis hormone a da nisi dobila 3 mjeseca user posted image

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 1246
29.12.2010 21:52:30   
Suncicabg
Evo izvestaja moje dr:
"Normalne vrednosti T uz nesto nize SHBG i dobar androstendion; Progesteron 21. dana ovulatoran uz relativno dobru rezervu jajnika. Vrednosti PRL u profilu sasvim normalne."
Sta je SHBG ?user posted image

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1247
30.12.2010 7:52:40   
daca77
Sunci, i meni je jedan dr rekao da uradim taj SHBG, ali ne znam sta je to...user posted image

< Poruku je uredio daca77 -- 30.12.2010 7:53:00 >

Direktna veza do poruke: 1248
30.12.2010 7:55:56   
daca77
Evo nasla sta je SHBG:
"Opis:
Globulin koji veže spolne hormone (engl. Sex Hormone Binding Globulin, SHBG) je cirkulirajući plazma protein koji specifično veže androgene i estradiol u krvi. Njegovo vrijeme polu-života je oko 7 dana, a nastaje u stanicama jetre te se izlučuje u krv. Njegovo stvaranje ovisi o koncentraciji cirkulirajućih androgena i estrogena. Visoke razine androgena i androgenskih progesterona inhibiraju sintezu SHBG, dok visoke razine estrogena i hormona štitnjače stimuliraju SHBG sintezu.
Referentne vrijednosti:
Muškarci: 14,5 – 48,4 nmol/L
Žene: 26,1 – 110,0 nmol/L
Povišeno:
Povišene vrijednosti SHBG mogu se naći u hipertiroidizmu te u cirozi jetre.
Kod muškaraca povišene vrijednosti nalaze se u hipogonadizmu, ginekomastiji, androgenoj neosjetljivosti te nedostatku androgena.
Kod žena povišene vrijednosti nalaze se u anoreksiji nervoza, pri primjeni nekih lijekova: oralnih kontraceptiva, antiepileptičkih lijekova te kod hormonske nadomjesne terapija.
Sniženo:
Kod žena, sniženje vrijednosti SHBG nalazi se u hirsuitizmu, virilizmu, acne vulgaris i u sindromu policističnih jajnika."
Ovde na forumu nisam primetila da je neko radio...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1249
31.12.2010 18:54:52   
Contesa
Postovane Gospodje,
Oprostite sto pisem bas danas, maltene usred praznike, ali eto morala sam, citam Vas poprilicno, prvi put pisem, postiram na vasem Forumu, koji je OK, cak i puno vise od toga...Znaci Nova sam, i htjela bih postirati svoji input stvari.
Jako sam regularna u ciklusu, nemam nikakvih problema do sada, problem je sledeca situacija, nemam menzisa od 2 octobra, svi testovi trudnoce su negativni, ukljucujuci i dva radjena u krvi u pocetku decembra. Buduci da smo intenzivno radili na bebu, svakako smo mislili da je trudnoca u pitanju, ali no way, po svemu sudeci. UZ je vise no uredan, stabilno je sve, imam maltene siptome trudnoce, ali nista.....spotting dobijam u zadnje par nedelje, a inace imam maltene ovulacioni secret stalno. Cudno, precudno...Moji hormoni radjeni pocetkom decembra su:
FSH-6.3, LH-3.8, Estradiol-346, HCG manji od 2, Progesterone-1.6, Prolaktin 7.1, DHEA sulfate 4.8.
Napominjem, ovo nije radjeno na dan 3, buduci da nemam menstruaciju, skoro 3 meseca, kompleto neobicno za mene. Imam jaki stres usred turbo zivota na amer. Zapadu, kao i skoro svih, ali ipak ovo je previse. Ref. vrednosti su sve u normali po americkim standardima, pa ipak zelim razmeniti misljenje sa vama. Hvala unaprijed na vasem misljenlju. Sretna Nova godina 2011!!! 

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

Ime
Barbarica

Koje vam je ime lepse?

Lazar (60%)

Vuk (40%)

Ukupan broj glasova: 172

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here