|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
19.9.2010 11:05:10   
dacca
Citam ukupno 5 sati, a li nigdje ne mogupronaci o povisenom LH i nizem FSH kod muskaraca! Tebi hvala u svakom slucaju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1201
22.9.2010 22:54:55   
Suncicabg
Kod nas je obrnuto, ni ja nisam najsigurnija sta znaci user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1202
28.9.2010 17:30:06   
Malecka13
Prvi put vam se javljam! Prije dve godine izgubila sam menstruaciju u 21. godini do tada je sve bilo uredu, imala sam redovno 28-30 dana. user posted image  sam dobijala uz pomoc primolut-nora a cim bi prestala da ga pijem i user posted image  ne bi bilo. U martu sam vadila hormone kada nisam imala user posted image  i  svi su ok osim estradiola koji je bio
18 a u folikularnoj fazi je 30-120 ovulacioni pik 130-170 lutealna faza 70-250
progesteron 0.28  folikulana f. 0.25-0.54 ovulacioni pik 0.25-6.22 lut. f. 1.5-20
fsh 10.2
lh3.6
prolaktin 6.8             1.2-19.5
testosteron 0.4         0.1-0.9

Od tada pila sam diane 35, 6 mjeseci i imala sam redovnouser posted image . Prestala sam ih piti u avgustu, trebala sam dobiti 12.09 jos nisam. Otisla sam na kontrolu i dali mi dabrostron da pijem 10 dana i ciklo proginovu kada dobijem user posted image . Postala sam ocajna od tih svih tableta, udebljala sam se i stalno mi se place. Imate li vi neki savjet i koje cajeve smijem da pijem uz te tablete.
Izvinjavam se za ovako dug post i hvala svima!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1203
28.9.2010 21:40:54   
dacca
Malecka, pronaci ces u postovima o cajevima i komentari nekih djevojaka da nisu nialo bezazleni. Meni je endokrinolog ustanovio u ulazim u rani stadijum menopauze user posted image . mozes da pogledas nekoliko zadnjih postova kakvisu moji hormoni. Od danas sam se okrenula drugom doktoru, ginekologu i njegove savjete cu da pratim dok budemsmatrala da su ok. Mene plasi jako ta hormonska terapija...

(odgovor članu Malecka13)
Direktna veza do poruke: 1204
28.9.2010 23:05:19   
Malecka13
Sada pijem dabrostron i uz njega cu da pijem hajducku travu, cula sam da je jako dobra a ginekolog mi je rekao da kada dobijem koristim ciklo proginovu. Meni su govorili da imam PCOS a nemam vec samo smanjen estradiol i progesteron i ne znam kako da ih dovedem u normaluuser posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1205
29.9.2010 20:44:20   
Suncicabg
Dobrodosla Malecka! Ja ne znam punoo hormonskim terapijama, ali devojke koje znaju ce se sigurno javiti.
Sto se ticce cajeva pogledaj OVDE ali i proveri da li smeju da se piju sa odredjenim lekovima

< Poruku je uredio Suncicabg -- 29.9.2010 20:45:04 >

Direktna veza do poruke: 1206
30.9.2010 12:17:28   
dona barbara
moj fsh je 9   user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1207
30.9.2010 18:45:44   
Malecka13
Havala ti puno, svaki savjet je dobro dosao!!!!

(odgovor članu dona barbara)
Direktna veza do poruke: 1208
7.10.2010 11:42:43   
blue81
pozdrav djevojke!
ja se rijetko javljam tj samo kad mi nesto treba
jutros sam dobila a trebam ici da radim hormone
sta mislite jel moze to sutra????
jel se to racuna kao drugi dan????
sve sam vise zbunjena user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1209
7.10.2010 19:32:00   
Malecka13
Da racuna se kao drugi dan a hormoni se vade fdrugi ili treci dan pa mozes kada hocesuser posted image

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1210
8.10.2010 19:01:28   
Suncicabg
Kad se dobije posle 17h onda se ide treci dan user posted image

Direktna veza do poruke: 1211
8.10.2010 19:36:55   
Parižankaa
Kad god da dobiješ određenog dana,bilo da je 8h ili 22h,to je 1.dan.

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

Direktna veza do poruke: 1212
9.10.2010 16:54:18   
Malecka13
Dacca sta ti koristis od terapije i kod mene je vjerovatno rana menopauza

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1213
12.10.2010 15:47:36   
blue81
hvala vam cure na odgovorima...
uradila sam nalaze i rezultati nisu bas sjajni
tako da novi krug user posted image

Direktna veza do poruke: 1214
12.10.2010 21:05:48   
little_one
Pozdrav svima!

Zadnji put sam vam se javljala u temi primolut-nor nakon spontanog. Poslije toga sam koristila yasmin do 25.6 kad mi je bila i poslednja menstruacija. Ukratko dijagnoza je sekundarna amenoreja unazad nekoliko godina a doktor kaze i disfunkcija jajnika. Da vas ne davim, juce sam radila hormone i evo mojih nalaza. Nadam se da cete mi moci protumaciti nalaze jer menstruacije nema a samim tim ni ovulacije a dalje ni trudnoce! Veliki pozdrav svima i svaka cast na temi jer mnogo pomaze.

LH 7.4 miu/ml
FSH 5.0 miu/ml
Progesteron 0.5 ng/ml
Prolaktin 166 uIU/ml
Testosteron 0.51 ng/ml
Estradiol 64.06 pg/ml

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1215
12.10.2010 23:51:31   
Parižankaa
little one,ono što ja vidim ,to je PCOS,je l ti to ko rekao da imaš?
Opet to ne bi trebalo da remeti ciklus...zašto ti nisu prepisane kontracept.pilule da izazoveš ciklus?
I progesteron mi deluje nizak,ali opet,nisi navela ref.vred.,i nalazi se ne mogu tretirati kao tvoja apsolut.slika jer nisu rađeni na početku ciklusa...samim tim i nisu odraz pravog stanja.
Pozdrav!
p.s. potraži mišljenje još nekog ginekologa i endokrinologa.

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1216
13.10.2010 20:27:45   
little_one
Da, na poslednjem ultrazvuku mi je doktor to rekao, dok je ranije bilo mikrocisticni jajnici. Kontracepcijske pilule sam koristila 4 godine sa prekidom u novembru prosle godine do februara ove godine. Od februara do jula bila na pilulama, i poslije tog prekida jos uvijek nema user posted image . Cekam jos nalaze briseva pa cu opet kod doktora da mi kaze sta je dalje ciniti. Hvala na odgovoru :) Vjerujem da ce se ovo sve rijesiti i da cemo dragi i ja konacno ugledati user posted image :)

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 1217
13.10.2010 22:59:35   
Parižankaa
little one,ima leka za sve,samo problem treba otkriti...
sa srećomuser posted image

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1218
26.10.2010 21:44:29   
Suncicabg
Kod mene katastrofa...user posted image
LH......3,91  ref. 2,39-6,60
Fsh.....7,86  ref. 3,35-21,63
Progesteron 2,2 ref. 0,32-0,95
Prolaktin.....625,02
Testosteron 3,25
Za poslednja 2 nema ref. vrednosti.
Jel zna neko nekog dobrog endokrinologa?user posted image

Direktna veza do poruke: 1219
29.10.2010 15:47:09   
Parižankaa
Sunčice,zbog testosterona,prolaktina,i višeg progesterona bi trebalo da posetiš endokrinologa.Savetujem od srca svog-prof.Šumarac-Domanović Mirjanu.
Ukucaj njeno ime na pretraživač,i videćeš koga ti preporučujem...user posted image

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Direktna veza do poruke: 1220
29.10.2010 23:18:45   
Suncicabg
Hvala Parizanko user posted image Idem da progooglam

Direktna veza do poruke: 1221
10.11.2010 22:55:43   
Suncicabg
Evo da se javim danas sam bila kod endokrinologa i rekla mi je da odradim progerseron 21  dc i sve ostale hormone  2 dc u dnevnoj bolnici KBC.

Direktna veza do poruke: 1222
11.11.2010 18:50:55   
Suncicabg
E ovako. Progesteron 21 dc mi je 23,20.
Po ref vrednostima za lutalnu fazu je to okuser posted image (13,9-90). Jel 21 dc spada u tu fazu?

Direktna veza do poruke: 1223
11.11.2010 22:50:34   
Suncicabg
 user posted image  

Direktna veza do poruke: 1224
12.11.2010 11:10:56   
blue81
Ja mislim da je to ok
zato sto ja pijem dabroston od 15-25 dana
a to je progesteron
kako sam ja shvatila progesteron se lako nadoknadi
nemoj brinuti
user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

EU

Da li ste za ulazak Srbije u EU?

da (77%)

ne (23%)

Ukupan broj glasova: 168

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here