Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.9.2010 11:05:10
|
|
|
|
dacca
|
Citam ukupno 5 sati, a li nigdje ne mogupronaci o povisenom LH i nizem FSH kod muskaraca! Tebi hvala u svakom slucaju
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.9.2010 22:54:55
|
|
|
|
Suncicabg
|
Kod nas je obrnuto, ni ja nisam najsigurnija sta znaci
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.9.2010 17:30:06
|
|
|
|
Malecka13
|
Prvi put vam se javljam! Prije dve godine izgubila sam menstruaciju u 21. godini do tada je sve bilo uredu, imala sam redovno 28-30 dana. sam dobijala uz pomoc primolut-nora a cim bi prestala da ga pijem i ne bi bilo. U martu sam vadila hormone kada nisam imala i svi su ok osim estradiola koji je bio 18 a u folikularnoj fazi je 30-120 ovulacioni pik 130-170 lutealna faza 70-250 progesteron 0.28 folikulana f. 0.25-0.54 ovulacioni pik 0.25-6.22 lut. f. 1.5-20 fsh 10.2 lh3.6 prolaktin 6.8 1.2-19.5 testosteron 0.4 0.1-0.9 Od tada pila sam diane 35, 6 mjeseci i imala sam redovno . Prestala sam ih piti u avgustu, trebala sam dobiti 12.09 jos nisam. Otisla sam na kontrolu i dali mi dabrostron da pijem 10 dana i ciklo proginovu kada dobijem . Postala sam ocajna od tih svih tableta, udebljala sam se i stalno mi se place. Imate li vi neki savjet i koje cajeve smijem da pijem uz te tablete. Izvinjavam se za ovako dug post i hvala svima!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.9.2010 21:40:54
|
|
|
|
dacca
|
Malecka, pronaci ces u postovima o cajevima i komentari nekih djevojaka da nisu nialo bezazleni. Meni je endokrinolog ustanovio u ulazim u rani stadijum menopauze . mozes da pogledas nekoliko zadnjih postova kakvisu moji hormoni. Od danas sam se okrenula drugom doktoru, ginekologu i njegove savjete cu da pratim dok budemsmatrala da su ok. Mene plasi jako ta hormonska terapija...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.9.2010 23:05:19
|
|
|
|
Malecka13
|
Sada pijem dabrostron i uz njega cu da pijem hajducku travu, cula sam da je jako dobra a ginekolog mi je rekao da kada dobijem koristim ciklo proginovu. Meni su govorili da imam PCOS a nemam vec samo smanjen estradiol i progesteron i ne znam kako da ih dovedem u normalu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.9.2010 12:17:28
|
|
|
|
dona barbara
|
moj fsh je 9
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.9.2010 18:45:44
|
|
|
|
Malecka13
|
Havala ti puno, svaki savjet je dobro dosao!!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.10.2010 11:42:43
|
|
|
|
blue81
|
pozdrav djevojke! ja se rijetko javljam tj samo kad mi nesto treba jutros sam dobila a trebam ici da radim hormone sta mislite jel moze to sutra???? jel se to racuna kao drugi dan???? sve sam vise zbunjena
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.10.2010 19:32:00
|
|
|
|
Malecka13
|
Da racuna se kao drugi dan a hormoni se vade fdrugi ili treci dan pa mozes kada hoces
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.10.2010 19:01:28
|
|
|
|
Suncicabg
|
Kad se dobije posle 17h onda se ide treci dan
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.10.2010 19:36:55
|
|
|
|
Parižankaa
|
Kad god da dobiješ određenog dana,bilo da je 8h ili 22h,to je 1.dan.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.10.2010 16:54:18
|
|
|
|
Malecka13
|
Dacca sta ti koristis od terapije i kod mene je vjerovatno rana menopauza
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2010 15:47:36
|
|
|
|
blue81
|
hvala vam cure na odgovorima... uradila sam nalaze i rezultati nisu bas sjajni tako da novi krug
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2010 21:05:48
|
|
|
|
little_one
|
Pozdrav svima! Zadnji put sam vam se javljala u temi primolut-nor nakon spontanog. Poslije toga sam koristila yasmin do 25.6 kad mi je bila i poslednja menstruacija. Ukratko dijagnoza je sekundarna amenoreja unazad nekoliko godina a doktor kaze i disfunkcija jajnika. Da vas ne davim, juce sam radila hormone i evo mojih nalaza. Nadam se da cete mi moci protumaciti nalaze jer menstruacije nema a samim tim ni ovulacije a dalje ni trudnoce! Veliki pozdrav svima i svaka cast na temi jer mnogo pomaze. LH 7.4 miu/ml FSH 5.0 miu/ml Progesteron 0.5 ng/ml Prolaktin 166 uIU/ml Testosteron 0.51 ng/ml Estradiol 64.06 pg/ml
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.10.2010 23:51:31
|
|
|
|
Parižankaa
|
little one,ono što ja vidim ,to je PCOS,je l ti to ko rekao da imaš? Opet to ne bi trebalo da remeti ciklus...zašto ti nisu prepisane kontracept.pilule da izazoveš ciklus? I progesteron mi deluje nizak,ali opet,nisi navela ref.vred.,i nalazi se ne mogu tretirati kao tvoja apsolut.slika jer nisu rađeni na početku ciklusa...samim tim i nisu odraz pravog stanja. Pozdrav! p.s. potraži mišljenje još nekog ginekologa i endokrinologa.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 13.10.2010 20:27:45
|
|
|
|
little_one
|
Da, na poslednjem ultrazvuku mi je doktor to rekao, dok je ranije bilo mikrocisticni jajnici. Kontracepcijske pilule sam koristila 4 godine sa prekidom u novembru prosle godine do februara ove godine. Od februara do jula bila na pilulama, i poslije tog prekida jos uvijek nema . Cekam jos nalaze briseva pa cu opet kod doktora da mi kaze sta je dalje ciniti. Hvala na odgovoru :) Vjerujem da ce se ovo sve rijesiti i da cemo dragi i ja konacno ugledati :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 13.10.2010 22:59:35
|
|
|
|
Parižankaa
|
little one,ima leka za sve,samo problem treba otkriti... sa srećom
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.10.2010 21:44:29
|
|
|
|
Suncicabg
|
Kod mene katastrofa... LH......3,91 ref. 2,39-6,60 Fsh.....7,86 ref. 3,35-21,63 Progesteron 2,2 ref. 0,32-0,95 Prolaktin.....625,02 Testosteron 3,25 Za poslednja 2 nema ref. vrednosti. Jel zna neko nekog dobrog endokrinologa?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.10.2010 15:47:09
|
|
|
|
Parižankaa
|
Sunčice,zbog testosterona,prolaktina,i višeg progesterona bi trebalo da posetiš endokrinologa.Savetujem od srca svog-prof.Šumarac-Domanović Mirjanu. Ukucaj njeno ime na pretraživač,i videćeš koga ti preporučujem...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.10.2010 23:18:45
|
|
|
|
Suncicabg
|
Hvala Parizanko Idem da progooglam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.11.2010 22:55:43
|
|
|
|
Suncicabg
|
Evo da se javim danas sam bila kod endokrinologa i rekla mi je da odradim progerseron 21 dc i sve ostale hormone 2 dc u dnevnoj bolnici KBC.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.11.2010 18:50:55
|
|
|
|
Suncicabg
|
E ovako. Progesteron 21 dc mi je 23,20. Po ref vrednostima za lutalnu fazu je to ok (13,9-90). Jel 21 dc spada u tu fazu?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.11.2010 22:50:34
|
|
|
|
Suncicabg
|
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.11.2010 11:10:56
|
|
|
|
blue81
|
Ja mislim da je to ok zato sto ja pijem dabroston od 15-25 dana a to je progesteron kako sam ja shvatila progesteron se lako nadoknadi nemoj brinuti
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
EUDa li ste za ulazak Srbije u EU?da (
77%)
ne (
23%)
Ukupan broj glasova: 168Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!