Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 18:22:27
|
|
|
|
cipiripi
|
draga jel ti imas O?
< Poruku je uredio Lilly RR -- 26.3.2010 18:31:56 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 18:26:47
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi draga jel ti imas O? Draga Cipi, naravno da nemam A da li sem izostanka ovulacije moji hormoni ukazuju jos na nesto. I zato sam ovaj mesec pila klomifen, ali nazalost nisam odreagovala na stimulaciju
< Poruku je uredio Lilly RR -- 26.3.2010 18:31:25 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 18:38:23
|
|
|
|
cipiripi
|
Nikada ali nikada mi nece biti jasni doktori koji na ovakve hormone kao sto su tvoji daju klomifen... Ja nisam lekar ali po tvojim hormonima se vidi da nemas O... Sve vise sam ubedjena da dr daju klomifen da bi skinuli pacijente sa one stvari jer im je to najlakse...u fazonu "ajde da probamo..deco moja kljukajte se..." Jel ona videla ove tvoje rezultate?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 18:42:12
|
|
|
|
mina@
|
Videla je i na osnovu toga mi je dala klomifen. A sta se inace radi u situacijama kao sto su moji hormoni?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 18:47:06
|
|
|
|
cipiripi
|
trazi se uzrok.... ja sam ga jednom pila i to zato sto mi je muz imao smanjen broj pa da bi dobila vise jc i povecala sanse za oplodnju...a inace su mi hormoni skroz super..tad sam ga pila i nikad vise... Jel imas policisticne jajnike?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 19:26:57
|
|
|
|
mina@
|
Nemam policisticne jajnike....moja muka je ta sto sam prosle godine bila , pa sam imala spontani i kiretazu, i posle toga, evo vec god. dana ja nemam O. Zato sam sada radila hormonski status.... inace sam tada, dozivela veliki stres, lose sam prosla na kiretazu i svasta nesto- da se ne udaljavam sa teme, i kod mene je sve to na psihickoj bazi
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.3.2010 20:21:14
|
|
|
|
cipiripi
|
mozda bi trebala da odes i do endokrinologa...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 12:15:10
|
|
|
|
blue81
|
Evo mene opet sa pitanjima Ovo je moj hormonski status radjen 3 dc E2-66,69 12,5-166 FSH-4,99 3,5 -12,5 LH -16,24 2,4 -12,6 PROL-331,2 102 -496 PROG 1,71 0,2-1,5 TEST 0,66 0,06-0,82 Za ove ne znam referentne vrijednosti T3 - 2,03 T4 -108,7 TSH- 4,96 Vidim da FSH i LH nisu dobri nikako a ostalo nemam pojma
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 12:30:00
|
|
|
|
cipiripi
|
TSh ti je dobar on treba da bude jako nizak 3dc... A Lh nije...i ti imas pcos?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 17:32:45
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi mozda bi trebala da odes i do endokrinologa... Radila sam sve analize na stitnu zlezdu i one su super.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 18:52:37
|
|
|
|
cipiripi
|
ja nisam ni pomislila da nisu dobri rezultati..hocu samo da kazem da su endokrinologija i ginekologija kada su u pitanju hormonski poremecaji jako povezane
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 21:42:53
|
|
|
|
blue81
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi TSh ti je dobar on treba da bude jako nizak 3dc... A Lh nije...i ti imas pcos? Pravo si Sigurno da imam na uz kaze da su mikrocisticne gradje a po hormonskom statusu su pcos. Iskreno nista ne kontam ovi su u granicama normale ili malo odstupaju jedino je taj LH visok A sta mislis o ostalima?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 21:50:59
|
|
|
|
cipiripi
|
sto se tice horona stitne zlezde na mojim analizama pise da TSH ide do 4....e sad sve zavisi od laboratorije do laboratorije... Al ne verujem da su iste ref vrednosti jer kod mene prolaktin ne sme da predje 300.... Toliko sam prica cula da vise nisam pametna sta sve dr rade kad je u pitanju pcos...neki daju kontacepciju da se malo stablizuju hormoni..neki daju klomifen , neki salju da neke hiruske intervencije... Moja zaova je 2 meseca pila kontracepciju i sredile su joj se cistice... Moras da vidis sa tvojom dr sta ti predlaze...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 21:56:20
|
|
|
|
blue81
|
Pila sam i ja kontracepciju i nista mi nije pomoglo Znam da trebam sacekati njenu upustva sta dalje samo sam htjela cuti i iskustva djevojaka sa foruma. Hvala ti puno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 22:00:34
|
|
|
|
cipiripi
|
ja draga sa sigurnoscu mogu da pricam o onome kroz sta sam ja licno prosla... ovo znam samo teoretski kako ides...i svaka osoba je posebna i zasluzuje terapiju koja joj odgovara a ne neku sablonsku.. ja ti zelim da sto pre resis taj problem i ljuljuskas
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.3.2010 22:07:38
|
|
|
|
blue81
|
Hvala ti draga Navijam za tebe i tvoju bebicu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.3.2010 12:16:53
|
|
|
|
mina@
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi ja nisam ni pomislila da nisu dobri rezultati..hocu samo da kazem da su endokrinologija i ginekologija kada su u pitanju hormonski poremecaji jako povezane Ma sve je to draga moja cipi povezano, a eto, kod mene najvise je povezano sa strsom, pa se sada "lecim" i kod psihijatra..... pisala sam vec da imam preveliko lucenje adrenalina, koji isto ide iz hipofize, i on mi je blokirao hormone koji su mi potrebni za ovulaciju, isto kao i serotatin- hormon srece. ali sada i to dovodim u red..... kada sam na pocetku ispitivanja steriliteta radila hormonski status, radila sam ga u INEPU i sve je bilo ok, a sada posle svega sto me snaslo i on se poremetio.... sve je to povezano....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.3.2010 14:23:36
|
|
|
|
bluka
|
IZVORNA PORUKA: blue81 Evo mene opet sa pitanjima Ovo je moj hormonski status radjen 3 dc E2-66,69 12,5-166 FSH-4,99 3,5 -12,5 LH -16,24 2,4 -12,6 PROL-331,2 102 -496 PROG 1,71 0,2-1,5 TEST 0,66 0,06-0,82 Za ove ne znam referentne vrijednosti T3 - 2,03 T4 -108,7 TSH- 4,96 Vidim da FSH i LH nisu dobri nikako a ostalo nemam pojma jesi radila hormone u laboratoriji na paprikovcu? u njihovoj lab za tsh su referentne vrijednosti 0,27-4,2. naginješ ka blagoj hipotireozi. ili će te poslati kod endokrinologa/specijaliste nuklearne medicine ili da ponoviš nalaz kroz koji mjesec jer je stvarno samo lagano povećanje. imaš li neke od simptoma hipotireoze (slab apetit, usporen metabolizam, osjećaj hladnoće, pospanost, razdražljivost, opadanje kose)? nemoj brinuti, nije ništa strašno i sve se da srediti.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.3.2010 23:13:10
|
|
|
|
blue81
|
Da radila sam na Paprikovcu....nasla sam i ja gdje pisu ref vrijednosti. Ove simptome koje si navela imam samo razdrazljivost, ali to je kod mene stanje Negdje sam procitala da nije dobro biti na dijeti kad se rade hormoni pa posto ja postim vec dugo mozda su mi od toga malo vrijednosti skocile Naravno ne onaj Lh on je nesto drugo Hvala sugradjanko
< Poruku je uredio blue81 -- 28.3.2010 23:16:50 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.4.2010 15:42:35
|
|
|
|
NinaMandarina
|
U ponedeljak mi je 3dc, mislila sam da uradim sledece: FSH LH Prolaktin Estradiol Progesteron Testosteron TSH. Da li bi bilo dobro da uradim jos nesto, npr. T3, T4, inhibin B, AMH?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.4.2010 15:49:26
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina U ponedeljak mi je 3dc, mislila sam da uradim sledece: FSH LH Prolaktin Estradiol Progesteron Testosteron TSH. Da li bi bilo dobro da uradim jos nesto, npr. T3, T4, inhibin B, AMH? uz tsh se radi i t3 i t4 a ovo ostalo mozes, nece ti skoditi!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.4.2010 17:33:37
|
|
|
|
cipiripi
|
uradi i inhibin b
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:15:07
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Jutros sam radila hormone, 3dc: T3-1.71 (1.3-3.1) T4-104 (58-161) FSH-10.2 (3.5-12.5) LH-8.43 (2.4-12.6) prolaktin-225 (40-530) estradiol-51.3 (25-195) progesteron-<0.2 (0.15-1.1) testosteron-0.289 (0.06-0.82) Inhibin B ce biti gotov za 5 dana. Ne znam sta znaci ovo za progesteron, zasto stoji <0.2 a ne neki broj? Izgleda je bas nizak . Prosli put sam radila u novembru 09 i bas se izmenili, LH je malo opao, a FSH je dosta porastao. Nisam znala da se to tako brzo menja.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:29:31
|
|
|
|
cipiripi
|
U principu Lh i Fsh 3dc treba da budu jako niski...kao i estrogen.. Kasnije u ovoj folikularnoj fazi dolazi do skoka fsh i e2..a pred samo o i Lh skace... dobro je sto ti e2 ne prelazi granicu i dobro je sto je prolaktin ok Cekamo inhibin
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:30:35
|
|
|
|
cipiripi
|
a progesteron nek te ne brine, on se lako nadoknadi...to vidi sa dr ako ides na folikulometrije da pijes utrogestan od dana kad je O
|
Anketa
žensko imejabukicaKoje vam je lepše ime za devojčicu?Tijana (
28%)
Nađa (
38%)
Ema (
22%)
Tina (
12%)
Ukupan broj glasova: 286Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!