Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:37:21
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana Ja imam prilicno redovne cikluse, nema ovulacije i los progesteron inace. Sada pijem cikloproginovu i ponovo su pocela ona braonkasta krvarenja kao i uvek kad pijem neke hormone.... Je l se to nekom desava ? Dr kaze da je to pad hormona, koliko sam razumela pad progesterona...........A treba da dobijem za nedelju dana......... ne razumem imaš nizak progesteron, piješ cp,a on ti pada...zar ne treba da ti popravlja? Ja je pila,ali nisam imala nikakve nus pojave, verovatno zato što dobro inače podnosim hormone...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:40:25
|
|
|
|
Cvetana
|
Ne razumem ni ja bas, a to mi se desavalo i kad sam pila "Diane i primolut nor i sve te na fazon progesterona, i ove kad sam presla na one braon tabletice pocelo krvarenje. E, sad dr kaze da treba da se poveca doza jer je to pad hormona zasto, kako ne znam ?!!! A inace mi je progesteron nizi...........
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:46:58
|
|
|
|
diamond
|
Baš sam se sada zbunila... Ja koliko se sećam cp nije progesteron, ja mislim da je to estrogen...mada možda i grešim... Nije mi jasno to što ti je dr rekla... a kada planiraš da proveriš hormonski status, jel ste se nešto dogovarale?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:49:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: diamond IZVORNA PORUKA: banini diamond ja se plasim za rezultate inhibina B i antimilerovog... jbt ja ne znam ni šta je to što se plašiš, nema razloga ako ti je bilo ok oni su pokazatelji stanja jc i ovarijalne baze.... a sto se tice tvog odnosa hormona duso to je direktan znak PCOS,kad je LH veci FSH duplo i vise.... IZVORNA PORUKA: ksenija81 IZVORNA PORUKA: cipiripi Banini je radila androstendion... cemu on sluzi? IZVORNA PORUKA: cipiripi Vezan je za testosteron i luci ga nadbubrezna zlezda . Znam da je kod zena vezan za PCOS gde se pojacano luci...mislim da ce ti ostalo bolje objasniti Banini.. Ja ga nisam radila, niti sam previse citala o njemu jer nemam PCOS ... cvetana, vidim da si tu pa cu sad pokusati da odgovorim... cipi je u pravu...meni je testosteron bio relativno ok,fsh i lh takodje,ali imala sam bukvalno infekciju lica od bubuljica i pojacanu maljavost....onda je dr resio da mi ispita hormone nadbubrezne zlezde i UZ iste i ispostavilo se da je androstendion otisao u nebesa i SHBG takodje( protein za koga se vezuju polni hormoni u krvi)...a UZ ok....prepisao mi je Diane 35 6meseci i posle njih Jasmin 3 meseca, sto sa ispila maja prosle godine...od tada radimo na bebi i nista.... onda na svoju ruku dajem hormone 2 dc i situacija se menja.... tako da sutra idem kod dr i porazgovaracu o svemu,nosim joj tonu papira pa sta bude....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:53:38
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: banini a sto se tice tvog odnosa hormona duso to je direktan znak PCOS,kad je LH veci FSH duplo i vise.... ma znam sumnjali su odma na pcos, ali to nije jedini pokazatelj pcos, mora da ispuni neke tri karakteristike od mogućih četiri, a ja nemam ništa sem toga... Na UZ pratim već godinu dana jajnike i nema ni traga ni glasa od pcos, a UZ mora da pokaže...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:59:41
|
|
|
|
Anoniman
|
e to sam cekala!u onom kilometarskom postu od malopre zaboravih da te pitam za UZ
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:03:15
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: banini e to sam cekala!u onom kilometarskom postu od malopre zaboravih da te pitam za UZ odlični su mi jajnici... ona mi reče da postoje 4 karakteristike pcos: fsh lh, uz, testosteron ili shbg, i još jedan koji nisam upamtila..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:09:42
|
|
|
|
Cvetana
|
cipi je u pravu...meni je testosteron bio relativno ok,fsh i lh takodje,ali imala sam bukvalno infekciju lica od bubuljica i pojacanu maljavost....onda je dr resio da mi ispita hormone nadbubrezne zlezde i UZ iste i ispostavilo se da je androstendion otisao u nebesa i SHBG takodje Hvala na odgovorima Meni je od hormona taj amh visok i androstendion na gornjoj granici, od kad pijem cikloproginovu ten mi je savrsen, sva blistam, a dlake nikad nisam imala, ni akne vise kao neke bubuljicice kao alergija po dekolteu, gornji deo ledja i lice naravno i inverzija lh i fsh, ali u ref vrednostima. Svuda sam trazila nesto o amh i uglavnom ma o tome kad je nizak, nigde nema sta je kad je visok, dr kaze da je to isto pcos ali ja bih detaljnije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:09:55
|
|
|
|
Anoniman
|
o jednog odlicnog linka KLIK
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:12:28
|
|
|
|
New Mom
|
Koliko uticaja (problema) stvara ako je FSH na gornjoj granici, a svi ostali super vrednosti?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:14:12
|
|
|
|
Cvetana
|
diamond cp ima i jedno i drugo, one bele su estrogen, a braon su progesteron SASTAV Farmaceutski oblik i sadržaj 11 belih obloženih tableta koje sadrže 2 mg estradiol valerata i 10 svetlo smeđih obložen ih tableta koje sadrže 2 mg estradiolvalerata i 0,5 mg norgestrela i ja predjoh na ove braon i poce krvarenje
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:15:14
|
|
|
|
diamond
|
Što je veći fsh, znači da su rezerve jajnih ćelija manje..u menopauzi je najveći, što bi reklo da je jako bitna vrednost fsh, mada ako je u granicama dobro je
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:17:14
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana diamond cp ima i jedno i drugo, one bele su estrogen, a braon su progesteron SASTAV Farmaceutski oblik i sadržaj 11 belih obloženih tableta koje sadrže 2 mg estradiol valerata i 10 svetlo smeđih obložen ih tableta koje sadrže 2 mg estradiolvalerata i 0,5 mg norgestrela i ja predjoh na ove braon i poce krvarenje Ček, ček...baš krvarenje ili braonkasti iscedak? e majku mu... ali nemoj da brigaš, verovatno tako reaguješ na progesteron, cp je jako dobar lek, pomoći će sigurno..
< Poruku je uredio diamond -- 25.7.2010 17:18:21 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:23:10
|
|
|
|
Cvetana
|
pu pu pu bem ti, al sam ja falicna sad kad dobijem ponovo vadim hormone pa cemo da vidimo kako stoje stvari. Evo sad trazim nalaze od proslog meseca gde je progesteron nizi, jeste u ref ali nizak........ i ne mogu da nadjem. Valjda ce se srediti, ako nista bas mi je lice savrseno, ne moram ni puder da stavljam a i bore se izgladile
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 17:24:30
|
|
|
|
Cvetana
|
Pomalo je braonkasti iscedak, a predje i u krvarenje, mada radila sam i onaj hsg pre nedelju dana tako da ima malo i toga verovatno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.7.2010 23:58:14
|
|
|
|
Anoniman
|
bila sam kod dr....uradila mi je ginekoloski pregled,kaze sve u redu,malo sekreta ali nista strasno....uzela bris za PAPA jer je proslo godinu dana od zadnjeg.... kaze da su mi jajnici dobri,nema naznaka za PCOS, ali i da su hormoni najmanje merodavni jer su ispravljivi i da postoje zene sa savrsenim hormonima koje nemaju O predlozila je folikumetriju,odradili smo je i vidi na desnom jajniku par folikula koji krecu (inace mi je danas 11dc) sledeci UZ prekosutra(13 dc) po njoj je najbitnije da imam ovulaciju i da su mi jajovodi prohodni a hormoni su ispravljiva stvar...pohvalila je odradjene briseve i UZ nadbubrezne zlezde... ukoliko bi se ustanovilo da nemam O preporucuje klomid, a i HSG... malo sam i dalje , ali dobro....nesto se desava.... DA NAGLASIM DA JE NASA BEBIRONCE SVO VREME BILA SA MNOM , CEKALA U CEKAONICI I ONDA MENI,SEBI I NJENOM DIVNOM MUZU SPREMILA STRAVA GIROS
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.7.2010 0:00:06
|
|
|
|
kleopatra*
|
Banini srce samo napred Za nasu Bebi
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.7.2010 16:07:46
|
|
|
|
Iva979
|
Ura za Bebi i njene kulinarske sposobnosti! Draga ne brini ako cs na hsg, sve cemo ti Veca i ja potanko objasniti! Sad na muckanje, posto imas vise folikula!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.7.2010 21:52:43
|
|
|
|
diamond
|
Bravo draga!!!! Rekoh ti da se ne brineš za hormone, to se da ispraviti ŽIVELI folikuli, ŽIVELA ovulacija!!!! A da, ne brini za hsg, piece of cake!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.7.2010 21:54:00
|
|
|
|
diamond
|
Sram me bilo, zaboravih na našu Bebi.. Živela BEBI!!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.8.2010 23:58:50
|
|
|
|
dacca
|
Meni je moja dala da izvadim ujutro progsteron, estradiol, fsh, lh, prolaktin, kortizol, testosteron i nesto 17'oh...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.8.2010 11:02:04
|
|
|
|
dacca
|
Upravo sam se vratila iz laba i cekam rezultate
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.8.2010 11:09:52
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dacca Upravo sam se vratila iz laba i cekam rezultate navijamo da sve bude ok
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.8.2010 12:42:51
|
|
|
|
dacca
|
Dunja
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.8.2010 18:16:52
|
|
|
|
dacca
|
FSh 16,8 (3-12) Lh 2,6 ( prolaktin 463,9 (do 600) progesteron 2.12 (1- 9,5) estradiol 65,3 (9-175) testosteron 0,2 (< 2,5) kortizol 853,2 (40-950) 17-oh progesteron 0,94 (0.3-2,4) Ovo su moji rezultati, molim za misljenje!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - ovulacijski testoviKako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
zensko imepahulja76pomozite nam da odaberemo ime za nasu devojcicu1.Andrijana (
18%)
2.Marijana (
11%)
3.Nina (
54%)
4.Valentina (
18%)
Ukupan broj glasova: 358Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!