Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.7.2010 17:00:00
|
|
|
|
cipiripi
|
Nije jos pukla...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.7.2010 19:18:02
|
|
|
|
ishler
|
Draga ,cipi,evo ja sam ponovo radila hormone.Sada mi je Prof. trazila 7 dana ciklusa,pisem ti ove sto su gotovi da mi das komentar. FSH 5,2 /3,0 do 8,1/ LH 4,0 /2,4 do 6,6/ E2 184 /77 do 921/ T 1,99 /0,45 do 3,75/ PROG 0,36 /0,32 do 0,95/ PRL 233 /102 do 496/ TSH 2,87 FT4 15,97 sledece nedelje stizu i ostali.Inace znas da mi odnos fsh i lh je bio veci od tri ,sada nije kakao ti se sve ovo cini?Ljubim tebe i bebicu.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 1:04:33
|
|
|
|
cipiripi
|
Nemas policisticne jajnike po ovome..sto je dobro! Koje su vrednosti za stitnu? I sto nisi radila i FT3?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 8:14:23
|
|
|
|
pepino
|
Stigao mi nalaz hormona,radjen 3 dan ciklusa,malo je debilno napisan rezultat pa cu ja pokusati napisati vrijednosti,nadam se da necu omasiti,znaci ovako; E2-46.47 pg/mL FSH-4.58 mIU/mL FT4-17.24 pmol/L LH-6.89 mIU/mL PRL-253.6 uIU/mL PROG-0.622 ng/mL TSH-2.39 uIU/mL TESTO-0.436 ng/mL A-TG-10.00 IU/mL E sad na drugom papiricu imam normalne vrijednosti,ali samo za 7 hormona; LH-fol.faza 2.4-12.6 mIU/L FSH-fol.faza 3.5-12.5 mIU/L PROGESTERON-fol.faza-0.2-1.5 PROLAKTIN-102-496 u(ovo nije malo u vec ona oznaka-jedinica koju ne mogi naci na tastaturi)IU/mL TESTOSTERON-0.06-0.82 ng/mL ESTRADIOL-12.5-166 pg/mL KORTIZOL 8-10 SATI PRIJE PODNE-175-536 nmol/L
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 8:23:28
|
|
|
|
pepino
|
A sad pitanja,moja smotana,nemojte se cuditi sto pitam sve,vjerujem da ima negdje skoro sve sto pitam,ali nemam vremena traziti,dakle; E2- je li on Estradiol? FT4 -je,koji hormon? PRL-pretpostavljam da je prolaktin? TSH-je? TESTOSTERON-ako je TESTO-jel mi on jedini nije ok? A-TG-je? Nadam se da ce se javiti i Bluka?!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 9:25:53
|
|
|
|
ishler
|
FT4 15,97 /12 DO 22 FSH 2,87 /0,27 DO 4,2 Profesorka kod koje idem kaze ako su ft4 i fsh dobro onda je sigurno i ft3 jer bacanje je para raditi sve ,a njoj stvarno verujem posto se zena bavi iskljucivo polnim hormonima a inace predaje na medicinskom fakultetu,i vrlo je uvazen strucnjak.Meni je dala da uradim pored ovoga i anti milerov,ihibin b,slobodni testosteron,dheas,17 oh progesteron,androstendion,21 dana progesteron i kariotip,mm spermogram i spermokultura,meni sve briseve.Pa sa svim ovim kod nje.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 9:31:54
|
|
|
|
ishler
|
Draga,koliko ja znam po ovome imas inverziju fsh i lh jer lh mora biti manji od fsh,ali cipi ce to bolje objasniti,TSH I FT3 FT4,SU HORMONI STITNE ZLEZDE,JAKO SU BITNI,TEBI SU OK.inace prl je prolaktin.Saljem ti veliki pozdrav i obavezno kod endokrinologa jer ginekolozi ne znaju puno o hormonima a nije ni njihov posao,ja sam nasla super Prof, koja mi je odmah dala sve da uradim , ane da se godinama razvlacim po lekarima.LJUBIM TE POZZZ
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 9:33:15
|
|
|
|
ishler
|
moja greska ne fsh nego tsh je 2,87
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 12:09:14
|
|
|
|
bluka
|
IZVORNA PORUKA: pepino Stigao mi nalaz hormona,radjen 3 dan ciklusa,malo je debilno napisan rezultat pa cu ja pokusati napisati vrijednosti,nadam se da necu omasiti,znaci ovako; E2-46.47 pg/mL FSH-4.58 mIU/mL FT4-17.24 pmol/L LH-6.89 mIU/mL PRL-253.6 uIU/mL PROG-0.622 ng/mL TSH-2.39 uIU/mL TESTO-0.436 ng/mL A-TG-10.00 IU/mL E sad na drugom papiricu imam normalne vrijednosti,ali samo za 7 hormona; LH-fol.faza 2.4-12.6 mIU/L FSH-fol.faza 3.5-12.5 mIU/L PROGESTERON-fol.faza-0.2-1.5 PROLAKTIN-102-496 u(ovo nije malo u vec ona oznaka-jedinica koju ne mogi naci na tastaturi)IU/mL TESTOSTERON-0.06-0.82 ng/mL ESTRADIOL-12.5-166 pg/mL KORTIZOL 8-10 SATI PRIJE PODNE-175-536 nmol/L pepi, e2 jeste estradiol. fsh i e2 su u dobrom odnosu (nisi ni blizu menopauze) ali fsh i lh su u inverziji (lh veći od fsh a trebalo bi biti obrnuto), što bi značilo da imaš pcos (zato ti i treba neko vrijeme da zatrudniš jer nije ti svaki ciklus ovulatoran). tsh nije hormon štitne, već ft4 (i ft3 koji nisi radila). tsh je hormon koji luči hipofiza kojim daje signal štitnoj koliko da luči t3 i t4 hormona. oba ova (tsh i ft4) su ok, tsh do 2,5 je ok za trudnoću. po mojoj dr endokrinologu određivanje ova dva hormona je sasvim dovoljno za praćenje stanja štitne. progesteron, prolaktin i testosteron su u referentnim vrijednostima. a-tg su jedna od antitijela za štitnu žlijezdu (a ne hormon) i ona su ok. ja nisam doktor, al'' ovo kaže da imaš policistične jajnike, uzv pregled bi dopunio hormonski status za definitivnu dijagnozu pcosa. u posljednje vrijeme dr šalju pacijente sa pcosom da rade ogtt test jer često povišena glukoza dovede do pcosa (čak i ako nema drugih simptoma koji prate pcos kao što su pojačana maljavost, povećana tjelesna težina i sl. što ti i nemaš). nemaš nekog velikog razloga za brigu .
< Poruku je uredio bluka -- 17.7.2010 12:17:00 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 12:14:49
|
|
|
|
pepino
|
Hvala puno Bluka! Sad smo upravo stigli kuci,bili smo sa nasim prijateljem,Dr. je nije ginekolog,ali se razumije u vecinu ovih stvari sto radimo,pogledo mi je hormone i Koagulacioni status,kaze da je to sve ok,da nemam brige! A za PCOS me bas briga,pravo da ti kazem,odavno znam da imam jedan policistican-mikocistican i da nemam redovne ovulacije,najvjerovatnije ih imam samo par puta godisnje! Bitno je da je ostalo sve ok,pa kad bude!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 12:18:34
|
|
|
|
bluka
|
eto, sad 'pusti mozak na pašu' i uživaj. p.s. kako je bilo na moru?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.7.2010 12:24:28
|
|
|
|
pepino
|
Nema jos pase! Jos moram Antifosfolipidni status,briseve,hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu i vjerovatno puz spermiokulturu! Bilo je jepo,pricacu ti! Sad odo laganini da se spremam na svadbu,samo ulijecem koliko stizem i cituckam!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:13:26
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sutra idem kod DR...posto nisu dc odgovarajuci za davanje hormona (sem za uz i bris) pisacu sta je bilo... i nesto sam prestravljena,malopre sam kopala po starim nalazima hormona... progesteron,testosteron,TSH i SHBG su mi bili katastrofa (april 2009)
< Poruku je uredio banini -- 25.7.2010 16:21:26 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:16:51
|
|
|
|
diamond
|
Draga nemoj de se sekiraš... ...ma to je bilo prošle godine... Ja ću ti samo reći ono što je meni moja dr rekla; Najblaža varijanta i najmanji problem je ako je disbalans u hormonima, to se sredi lekovima...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:19:45
|
|
|
|
anuksunamun
|
ljudi ,da li neko ko ima redovne cikluse i ovulacije(pracene ultrazvukom )moze da ima problem sa hormonima...mene cudi da mi dr nikada nisu predlozili ovo ispitivanje zene moje drage
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:23:21
|
|
|
|
diamond
|
Ja imam redovne cikluse, ovulaciju, ali loš progesteron i loš odnos fsh i lh (a nemam pcos)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:23:55
|
|
|
|
Anoniman
|
diamond ja se plasim za rezultate inhibina B i antimilerovog...to ne moze da se popravi(valjda)....a trazicu joj ako mi ih sama ne prepise da odradim.... anck-moja mama je imala savrsene hormone a menzis na 40 dana dok je njena prijateljica imala totalan disbalans a menzis na 28 dana,strogo skolski.....''bem li ga bas....
< Poruku je uredio banini -- 25.7.2010 16:27:32 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:24:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: diamond Ja imam redovne cikluse, ovulaciju, ali loš progesteron i loš odnos fsh i lh (a nemam pcos) koji ti je odnos?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:25:37
|
|
|
|
anuksunamun
|
grrrrrrrrrrrrrrr pa da ...treba bre sve to ispitati....kada zavrsim hsg ...obavezno cu ispitati hormone
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:26:06
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: diamond Ja imam redovne cikluse, ovulaciju, ali loš progesteron i loš odnos fsh i lh (a nemam pcos) ovo je i kod mene
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:26:21
|
|
|
|
Cvetana
|
Ej, nemoj da se ne rviras t ne mora nista da znaci. Meni je 2007 hormonski status bio grozan, mislila sam da ce sada da bude jos gori ali nije. Naravno da i dalje nije savrseno ali monoge stvari su se popravile i to bas. Ucmedjuvremenu sam pila lekove, jedno godinu dana posle toga, a pred ovo vadjenje krvi vise od godinu dana nista nisam pila. Uglavnom sam se trudila da smirim ludu glavu i to je pomoglo. Tako da nema
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:26:47
|
|
|
|
anuksunamun
|
nadam se da ce mi sledeca reinkarnacija biti muska
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:29:18
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: banini koji ti je odnos? Ne sećam se tačno, ali je baš bezveze... Recimo fsh 6,4 LH 13
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:30:25
|
|
|
|
Cvetana
|
Ja imam prilicno redovne cikluse, nema ovulacije i los progesteron inace. Sada pijem cikloproginovu i ponovo su pocela ona braonkasta krvarenja kao i uvek kad pijem neke hormone.... Je l se to nekom desava ? Dr kaze da je to pad hormona, koliko sam razumela pad progesterona...........A treba da dobijem za nedelju dana.........
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.7.2010 16:31:35
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: banini diamond ja se plasim za rezultate inhibina B i antimilerovog... jbt ja ne znam ni šta je to što se plašiš, nema razloga ako ti je bilo ok
|
|
|
Anketa
Buduce tate prema trudnicamaPaznja vaseg muza prema vama, sada kada ste trudne je:ista kao pre :( (
26%)
veca nego pre :) (
62%)
manja nego pre :( (
5%)
ne znam (
8%)
Ukupan broj glasova: 160Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!