Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 19:47:23
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Banini je radila androstendion... cemu on sluzi?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 19:51:16
|
|
|
|
cipiripi
|
Vezan je za testosteron i luci ga nadbubrezna zlezda . Znam da je kod zena vezan za PCOS gde se pojacano luci...mislim da ce ti ostalo bolje objasniti Banini.. Ja ga nisam radila, niti sam previse citala o njemu jer nemam PCOS ...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 19:56:04
|
|
|
|
ksenija81
|
aha, nemam ni ja hvala bogu :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 20:51:14
|
|
|
|
Cvetana
|
Ja sam ga radila i meni je blizu vrlo gornje granice. Kod zena, ako je povecan javlja se pojacana maljavost i akne. Ja nemam akne, ali imam neke bubuljice po ledjima i dekolteu pogotovo u PMS-u. Cipi, da kod pcos je povecan, al ne mora da bude uvek.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 20:52:35
|
|
|
|
cipiripi
|
Slabo sam o njemu citala.. i ono sto sam znala zaboravila sam Valjda ce Banini da dodje pa da pise...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:03:41
|
|
|
|
Cvetana
|
Svaki put mi ubace jos neki novi hormon Dobila sam da pijem Cyclo-Proginovu, pa da posle uradim klomifenski test, da se vidi da l folikuli rast, pucaju, kakvi su.......... Uffffffffff, spetljala sam se skroz s ovim hormonima. Kako bebac ?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:16:05
|
|
|
|
pepino
|
E sad ne znam sta da radim,da idem onda ipak sutra,sad pitam puza,kaze kako hoces,mislim da cu ipak sutra.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:31:20
|
|
|
|
cipiripi
|
Bebac je dobro hvala Bogu..bas gledam stomak kako skakuce Pepino, ja sam ranije radila hormone 7,14 i 21dc...pa je posle praksa promenjena na 3dc.. Mislim da neces pogresiti ni ako odes sutra, a nece nista biti ni ako odes prekosutra... Mala je to razlika..ako realno pogledas razlika je 8h.. a to nista ne znaci.. Kad si dobila?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:39:52
|
|
|
|
pepino
|
Vece Cipi,vece Ivonic! Znas kako,ja sam jednom u zivotu radila hormone,i tada mi je Dr. rekla radi od 2-5 dana ciklusa,ja uradila 3 ili 4 dan,ne sjecam se. Kada smo prije 2,5 godine otisli u jedan drugi grad kod jednog prijatelja od mog muza porodice,covjek je ginekolog,ali je sad u politici na visokom polozaju,odnesem mu sve svoje nalaze do tada uradjene,i on meni izmedju ostalog kaze nisi dobro uradila hormone,rade se kao sto si i ti rekla 7,14 i 21 dan.Ja sam tako bila i naumila kad budem sledeci put radila tako cu,ali to je bilo tada i kao sto kazes mijenjaju pravila,sta znam.... Dobila sam jutros oko 7,nije razlika 8h,ako odem prekosutra idem za 24 h kasnije nego da sutra uradim u to isto vrijeme,ako si to htjela da kazes!? Svejedno mi je kad cu,sad dogovaram sa puzem kad bi isli....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:49:21
|
|
|
|
cipiripi
|
Pa ako ti je rekla 3dc..meni je logicno da ides u petak ujutru..jer je to 3 dc...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:50:35
|
|
|
|
cipiripi
|
uglavnom..mislim da ne smeta da odes ni u petak a ni u cetvrtak.. samo joj naglasi kad si otisla..nece se ni ona buniti videces..
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:56:45
|
|
|
|
pepino
|
Joj nasmijala si me,zaboravna jedna trudnice! Ja kazem da mi je to tako davnooo rekla Dr. i to nije mi rekla 3 vec od 2-5 dana ciklusa,a ja otisla i uradila 3-4 ne sjecam se A sad ova sto mi je dala uputnicu mi nije nista rekla,pa sam isla opet jer mi nije bila dobra uputnica sto se tice placanja participacije,pa sam je pitala kada se rade,jel od 2-5 dana,kaze tako bi trebalo!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 21:57:45
|
|
|
|
cipiripi
|
Idi ti onda u petak
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 22:00:26
|
|
|
|
pepino
|
Ma i ja mislim da mi nije neka razlika sutra il prekosutra,sad vazemo kad nam pase,kad da kupimo par sitnica za more,kad vec idemo u B.L. Hvala svim curkama i ovim dupliranim
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.7.2010 22:01:21
|
|
|
|
cipiripi
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.7.2010 21:49:51
|
|
|
|
ishler
|
Zdravo Cvetana,tebi je razlika izmedju fsh i lh kao i meni,jesu li ti rekli nesto vezano za to,meni nista?.Mada provericu sutra sa jednom profesorkom.,koja se bavi samo time.pa sta bude.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.7.2010 17:12:51
|
|
|
|
ishler
|
Zdravo draga Banini, poslusala sam te i nasla sam doktorku koja je profesor jedan od najboljih kod nas i bavi se bas polnim hormonima.SATO SE TICE PROGESTERONA BILA SI U PRAVU NIJE U REDU,ona sumnja na endometriozu,posto sam u zivotu imala dosta vodenih cisti,a i bolne menstruacije,ubedjena je da nemam ni ovulacije.Dala mi je bukvalno sve hormone,za mnoge od njih prvi put cujem,a treba da uradim i kariotip.Tek tada cemo znati na cemu smo.Inace rekla je da sve uradim 7dc,da je tada najmerodavnije.Da nije bilo tebe,jos dugo bih bila u zabludi,hvala ti puno,sta bih bez vas? Puno si mi pomogla.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.7.2010 19:10:40
|
|
|
|
Cvetana
|
IZVORNA PORUKA: ishler Zdravo Cvetana,tebi je razlika izmedju fsh i lh kao i meni,jesu li ti rekli nesto vezano za to,meni nista?.Mada provericu sutra sa jednom profesorkom.,koja se bavi samo time.pa sta bude. To su policisticni jajnici, meni je jos jako povecan i AMH tako da sigurno jesu, a i znam od ranije za ovu dijagnozu, na UZ se vide te cisste. Nemam ovulacija. Ciklusi su mi bez terapije od 28-40 dana i tako.........Danas mi je dr rekao da cikloproginovu pijem bar 2-3 meseca, pa da onda vidimo da li ce biti bolje stanje. Uglavnom, ne gine mi stimulacija ovulacije, ne ocekuje da ce spontano doci do nje. Sve u svemu je SR..E Progesteron je i meni uvek bio nizi, pogotovo 21 dan, kazu zato sto nema ovulacije. Kada dobijem najcesce ide prvo onako prljavo braon, pa posle krv i to su mi rekli da je znak da nema ovulacije. A u poslednje vreme imam i bas bolne ali kratke , 3-4 dana.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.7.2010 21:20:47
|
|
|
|
lidija 011
|
I meni su takve ...a tek treba da krenem na detalnije pretrage hormona...je
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.7.2010 21:22:52
|
|
|
|
lidija 011
|
greskom poslah nezavrsenu poruku ...a i bolje je da ne psujem i ja imam pcos...BAS JE S...NJE!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.7.2010 1:27:23
|
|
|
|
Cvetana
|
Kreni, sto pre saznas za problem, pre ces ga resiti. Ja za svoj pcos znam nekoliko god ali su tada dr vrlo neozbiljno pristupili mom problemu, ja nisam bila zainteresovana sa bebu itd. Sve u svemu jedan mi je dr jos tad rekao da ja necu imati ovulaciju bez stimulacije, tj. mozda i imam 1-2x godisnje, ali to je tesko uhvatiti pogotovo jer su ciklusi neuredni i ne mozes sad tu tu da brojis dane ako jednom dobijes 28, sledeceg meseca 35, onog tamo opet 28 itd. Meni je tada bio i prolaktin povecan i lh i fsh su takodje bili visi,sad se sve to smanjilo, prolaktin uopste vec neko vreme ne skace. Sigurna sam da je sve to posledica toga sto sam se malo smirila u glavi, lekove sam kratko pila oko 6 meseci, i posle toga jos nekoliko puta kad mi se desavalo da mi bas kasni. Verujem ovom dr, odabrala sam da koristim dostignuca zvanicne medicine (mada mi je u opustanju i sredjivanju psihe pomogla akupunktura) i verujem da ce sve da bude ok sto i tebi zelim.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.7.2010 12:13:15
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Devojke stigle su mi rezultati hormona,jel moze neko da mi protumaci..Molim vas!! Ovi su radjeni drugog dana od menstruacije estradiol 70,9 pg,ml estradiol 260,2 pmol.L FSH 6,0 MIU,ML LH 2,89 MIU,ML PROLACTIN 248 MU,L PROGESTERON 3,8 NMOL,L 12 DAN OD MENSTRUACIJE JE ESTRADIOL 521,0PG,ML ESTRADIOL 1912.1 PMOL,L FSH 3,5 MIU,ML LH 3,94 MIU ,ML PROLACTIN 122 MU,L PROGESTERON 3,4 NMO,L 24 DAN OD MENSTRUACIJE ESTRADIOL 70,9 ESTRADIOL 260,2 FSH 6,0 LH 2,89 PROLACTIN 248 PROGESTERON 3,8
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.7.2010 12:17:12
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Dala mi je klomifen citrat 50 mg 2puta 1 od drugog dana menstruacije!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.7.2010 12:22:42
|
|
|
|
Cvetana
|
A sta je rekla,zbog cega ti je to dala ? Ja ne volim da dijagnosticiram ovako na netu, pogotovo sto ne znam koje su ref vrednosti.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 10.7.2010 12:23:56
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
FSH 3,5 MIU,ML LH 3,94 MIU ,ML ova dva hormona mi nisu dobra,i rekla mi je da ne dolazi do ovulacije..Hvala ti Cvetana draga,ne znam sta da radim sto se tice terapije!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?