|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
13.1.2011 14:33:25   
druzica
Nina , ja sam radila hormonske pretrage na 3 dan od user posted image danas i evo moje rezultate>
TSH- 4,5 ref vredn. 0,25-5pmol
FSH- 6,4 REF VR. 1,7-12 PMOL
LH- 4,9   ref vr. 1,1 -7,0pmol
PRG- 1,7 ref vr. 0,11-0,54
PRL- 19,5 ref vr 1,15-19pmol
E2-56,0 ref vred. manje od 62
testosteron-169,0 ref vredn. manje od 80 mg.
Kao sto vidis testosteron je duplo povisen i progesteron
Molim te kazi mi nesto za ovakve vrednosti testosterona, jako sam se uplasila.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1276
13.1.2011 17:09:51   
nina26

IZVORNA PORUKA: druzica

Nina , ja sam radila hormonske pretrage na 3 dan od user posted image danas i evo moje rezultate>
TSH- 4,5 ref vredn. 0,25-5pmol
FSH- 6,4 REF VR. 1,7-12 PMOL
LH- 4,9   ref vr. 1,1 -7,0pmol
PRG- 1,7 ref vr. 0,11-0,54
PRL- 19,5 ref vr 1,15-19pmol
E2-56,0 ref vred. manje od 62
testosteron-169,0 ref vredn. manje od 80 mg.
Kao sto vidis testosteron je duplo povisen i progesteron
Molim te kazi mi nesto za ovakve vrednosti testosterona, jako sam se uplasila.

E ovako, prvo da te pitam jel imas problema sa maljavoscu i kilazom? Da li imas redovne user posted image ?
Visak testerona ukazuje na to, ali ukazuje takodje i na PCOS. Sta to znaci, telo nema mogucnost da upija inzulin, a visok inzulin stimulira jajnike na proizvodnju vece kolicine muskog hormona testosterona, koji zatim sprecava jajnike da oslobode jajnu celiju.
Ovo sve dolazi u obzir ako imas PCOS, ali ono sto me zbunjuje je odnos LH I FSH koji je kod tebe normalan....Ali opet sa druge strane ne moraju biti ispunjeni svi simptomi da bi se postavila dijagnoza PCOS.
Najbolje bi bilo da uradis test OGGT, koji je bas test za tolerantnost tela na isulin, pa da vidis sta ce tu ispasti.

Drugo ja mislim da Progesteron treba da se radi 21 dc jer se na osnovu njega utvrdjuje O. Ne znam sta se desava kada je povisen na pocetku ciklusa.
Nadam se da sam ti pomogla bar malo, najbolje je u svakom slucaju da odes i na konsultacije kod Dr.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1277
13.1.2011 18:28:11   
druzica
Draga Nina, nismo mogli izdrzati, pa smo s mm otisli kod mog ginekologa na konsultasije i on nas je malo utesio kad smo mu kazali da smo juce i prekjuce bili na pesacenje i da imam upalu misica, u ovakvim slucaevima nam je pojasnio da testosteron se naglo povisuje,imajuci i predvid da na prertodno ispitivanje je bio 60 mg sto znaci u normalnim granicama. Da ti kazem da vec pijem metformin 2x500 mg zato sto nisam mogla da podnesem 2x850mg. a tezina mi je nesto iznad normale.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1278
13.1.2011 18:39:58   
druzica
iImam dijagnosticiran PCOS ,imam pojacana maljavost i 26 godina.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1279
13.1.2011 20:01:06   
nina26

iImam dijagnosticiran PCOS ,imam pojacana maljavost i 26 godina.

Pa tacno sam pretpostavila, to je nazalost odlika PCOS i povisenog testosterona. Moze da se desi da ti je zbog fizicke aktivnosti bila malo povecena vrednost, ali ne moze to toliko bas da utice, kad vec imas sve te simptome.
U svakom slucaju uzimas terapiju za PCOS, i bice to sve u redu, samo treba malo da budes strpljiva. Cula sam da su antibaby pilule jako dobre u slucaju PCOS..

Nije nista strasno, ali opet treba ici redovne na kontrole sto se tice PCOS.
Navijam za user posted image user posted image

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1280
13.1.2011 21:50:45   
dacca
Da li se negdje pisaolo, ili je bilo slucajeva sa povisenim !& oh progesteronom?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1281
14.1.2011 7:49:38   
daca77
Drage, sinoc sam ipak svratila do ginekologa da mi pogleda one rezultate hormona. Kaze da FSH od 22 nista ne znaci, jer ja uvek imam folikule koji skolski rastu, ali da je verovatno skok posledica uzimanja primult nora. Da sacekam da se u ovom ciklusu organizam oslobodi ovog leka i da ponovim hormone i jos AMH i inhibin b, koji ste mi vi vec predlozile. Malo sam se primirila...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1282
14.1.2011 9:33:04   
nina26

IZVORNA PORUKA: daca77

Drage, sinoc sam ipak svratila do ginekologa da mi pogleda one rezultate hormona. Kaze da FSH od 22 nista ne znaci, jer ja uvek imam folikule koji skolski rastu, ali da je verovatno skok posledica uzimanja primult nora. Da sacekam da se u ovom ciklusu organizam oslobodi ovog leka i da ponovim hormone i jos AMH i inhibin b, koji ste mi vi vec predlozile. Malo sam se primirila...

Super vesti Daco user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1283
14.1.2011 9:34:42   
nina26

IZVORNA PORUKA: dacca

Da li se negdje pisaolo, ili je bilo slucajeva sa povisenim !& oh progesteronom?

Sa cim user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1284
14.1.2011 11:42:36   
daca77
Hvala, draga...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1285
14.1.2011 19:06:36   
Contesa
Koment u vezi pokacenog FSH, koji ide uvek u tandemu sa LH-a. Mislim da je istpravan bio nas famozni clinical judgment na nevidjeno....
FSH ako je ekstremno visak, pogotovo na 3d, i tek od nikuda naprsno, mora se bar dva uzostapna puta proveriti, pa makar bio u bilo koji dan ciklusa, u najmalne dve razlicite laboratorije, jer u tome je poenta svega, kad pricamo o neplodnosti. Primolut Nor, je stari, jako provereni lek, zna se skoro sve o njemu, ali i sva dr. hormonska terapija, koja se olako daje u jakim dozama, cak i precesce, moze prouzrociti taj nezeljeni efekat. To se sve regulise, ako se organizam detoksicira, i moraju se saturirati, izluciti svi extra hormoni i njihovi metaboliti u globali, da bi se znao tacan nivo FSH i LH, u normalnom stanju zene. To je zapravo vracanje u normalu u jednom tako prirodnom hormnonalnom statusu zene. U medjuvremenu, zena zapravo potrosi-po meni sasvim nepotrebno-jaku kolicinu jajnih celija, nepotrebno, i odjedanput dobijete visok FSH, koji ide u jako nizak AMF, a jajne se celije ne mogu, nazalost, nadoknaditi, osim u eventualnoj upotrebi stem cells-a, sto je po meni definitivno moguce i bit ce i to dostupno, jednog dana. Do onda, jako pazljivo sa svojim jajnim rezervama, koje se eksponencijalno smaljuju pri bilo kakvoj stimulaciji i unos hormona, i stvara se hormonalni disbalans, koji se u krajnoj liniji i svodi na ovoj predvremeni ponor ovarijalnih rezervi. Nadajmo se najboljem i srecan praznik svima.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1286
14.1.2011 19:15:38   
nina26

IZVORNA PORUKA: Contesa

Koment u vezi pokacenog FSH, koji ide uvek u tandemu sa LH-a. Mislim da je istpravan bio nas famozni clinical judgment na nevidjeno....
FSH ako je ekstremno visak, pogotovo na 3d, i tek od nikuda naprsno, mora se bar dva uzostapna puta proveriti, pa makar bio u bilo koji dan ciklusa, u najmalne dve razlicite laboratorije, jer u tome je poenta svega, kad pricamo o neplodnosti. Primolut Nor, je stari, jako provereni lek, zna se skoro sve o njemu, ali i sva dr. hormonska terapija, koja se olako daje u jakim dozama, cak i precesce, moze prouzrociti taj nezeljeni efekat. To se sve regulise, ako se organizam detoksicira, i moraju se saturirati, izluciti svi extra hormoni i njihovi metaboliti u globali, da bi se znao tacan nivo FSH i LH, u normalnom stanju zene. To je zapravo vracanje u normalu u jednom tako prirodnom hormnonalnom statusu zene. U medjuvremenu, zena zapravo potrosi-po meni sasvim nepotrebno-jaku kolicinu jajnih celija, nepotrebno, i odjedanput dobijete visok FSH, koji ide u jako nizak AMF, a jajne se celije ne mogu, nazalost, nadoknaditi, osim u eventualnoj upotrebi stem cells-a, sto je po meni definitivno moguce i bit ce i to dostupno, jednog dana. Do onda, jako pazljivo sa svojim jajnim rezervama, koje se eksponencijalno smaljuju pri bilo kakvoj stimulaciji i unos hormona, i stvara se hormonalni disbalans, koji se u krajnoj liniji i svodi na ovoj predvremeni ponor ovarijalnih rezervi. Nadajmo se najboljem i srecan praznik svima.

Bravo Conti za komentar, jako strucan i detaljan user posted image Za taj lek nisam znala, jer nisam ni uzimala, a za sve ostalo se slazem.
Kad kazes stem cell, na sta mislis? Znam za donaciju jajnih celija i to se uveliko primenjuje to svi znamo, ali ovaj izraz mi je skroz nepoznatuser posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1287
14.1.2011 19:37:49   
Contesa
Postovana Nina26,
Profesionalno se bavim ovim podrucjem i uzimam sebi slobodu, da o ovome govorim sa malo vecim izvorom infos.
Stem cells, su maticne celije, samo sam dotakla to celo podrucje, oko kojega su se stvorile takve kontraverze, a jako mi je drago da na Balkanu se vec nasa javnost dodatno informirala i afirmirala, da se krenulo u krioprezerviranju istih, jer je to po meni i jako kompetentnih ljudi u nauci, velika buducnost iste.
Jedno veliko Bravo za sve, koji si mogu priustiti da friziraju maticne stanice svojih bebe, vjerujte to se moze ite kako jednog lepog dana isplatiti, na nekoliko nivoa. Ako ima interesa postiracu i vise, ako je auditorium ikako zainteresovan za stvari u podrucju nauke, i to elitne i refleksija istih, kad se radi o hormonalnom statusu zene, aspekt folikula a uz sve to i neplodnost.
Samo jedan prost primer za kraj, jako dugo se PCOS lecio manje vise simptomatski, samo povezivanja hormonalne sprege, skontalo se, da je PCOS jaki hormonalni fenomen, i da je insulin ite kako bitan faktor istog, pa je pocelo lecenje i antidijabetikom. Sve to u refleksiji neplodnosti, ima impakta i na rad hypofize-nivo prolaktina, plus impakt na lucenje nadbubrezne zlezde, i efekat na tireoideu, zato po meni, kad se radi hormonalni status zene i muskaraca isto, mora se raditi sve, sa T3, T4, toelrancija glukoze je MUST, i eventualno UZ stitnjace, nadbubrezne zlezde, MRI hypofize, sve, da bi se uhvatio disbalans hormona u startu. Nakon toga se razgledavaju opcije i sledi se plan lecenje, Hvala.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1288
14.1.2011 19:51:47   
dacca

IZVORNA PORUKA: nina26

Sa cim user posted image

Tek sada vidim, debil od mene. Da li se pisalo o povisenom 17 oh progesteronu?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1289
14.1.2011 21:43:21   
nina26

IZVORNA PORUKA: nina26

Sa cim user posted image

Tek sada vidim, debil od mene. Da li se pisalo o povisenom 17 oh progesteronu?

Ja dacco, ili sam debil ili ne znam da citamuser posted image
Pitas o povisenom progesteronu to sam skapirala, a ovo 17 oh sta je ???
Sto se tice povisenog progestrona nije se puno pisalo, gore sam malo spomenula nesto druzici, i nisam nasla nesto konkretno na netu, sta se radi kad je u pitanju visoka vrednost, samo kad je snizena.
Znam sigurno da on treba da se radi 21dc, da bi se utvrdila O. Ne znam koji si ti dan radila?
Mozda bi znala Conti nesto da kaze vise, ja znam kad je snizena vrednost, ali kad je povecana, nazalost ne znam...user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1290
14.1.2011 21:49:46   
nina26

Postovana Nina26,
Profesionalno se bavim ovim podrucjem i uzimam sebi slobodu, da o ovome govorim sa malo vecim izvorom infos.
Stem cells, su maticne celije, samo sam dotakla to celo podrucje, oko kojega su se stvorile takve kontraverze, a jako mi je drago da na Balkanu se vec nasa javnost dodatno informirala i afirmirala, da se krenulo u krioprezerviranju istih, jer je to po meni i jako kompetentnih ljudi u nauci, velika buducnost iste.
Jedno veliko Bravo za sve, koji si mogu priustiti da friziraju maticne stanice svojih bebe, vjerujte to se moze ite kako jednog lepog dana isplatiti, na nekoliko nivoa. Ako ima interesa postiracu i vise, ako je auditorium ikako zainteresovan za stvari u podrucju nauke, i to elitne i refleksija istih, kad se radi o hormonalnom statusu zene, aspekt folikula a uz sve to i neplodnost.
Samo jedan prost primer za kraj, jako dugo se PCOS lecio manje vise simptomatski, samo povezivanja hormonalne sprege, skontalo se, da je PCOS jaki hormonalni fenomen, i da je insulin ite kako bitan faktor istog, pa je pocelo lecenje i antidijabetikom. Sve to u refleksiji neplodnosti, ima impakta i na rad hypofize-nivo prolaktina, plus impakt na lucenje nadbubrezne zlezde, i efekat na tireoideu, zato po meni, kad se radi hormonalni status zene i muskaraca isto, mora se raditi sve, sa T3, T4, toelrancija glukoze je MUST, i eventualno UZ stitnjace, nadbubrezne zlezde, MRI hypofize, sve, da bi se uhvatio disbalans hormona u startu. Nakon toga se razgledavaju opcije i sledi se plan lecenje, Hvala.

E jesam duduk mogla sam prevesti i sama :)
Da, Conti na Balkanu su poceli uveliko da zamrzavaju maticne celije, i mogu da ti kazem i cenu, oko 1300eu mislim da je za 10god. Ako Bog da i ja cu to uraditi.
Sto se tice PCOS, slazem se da je jako bitna tolerancija glukoze, to obicno i savetujem devojkama da rade kad vidim da imaju simptome, i ja sam ga sama radila na svoju ruku, i hvala bogu nije to u pitanju.
MRI hipofize, Conti kod nas salju DR, tek kad su vrednosti prolaktina abnormalne, u drugom slucaju nece te poslati niko.
Sve u svemu, hormonalni disbalans, je jako slozen, i zahteva puno vremena i dobrog Dr koji ce ti sve to protumaciti i dati adekvatnu terapiju.
Hvala tebi Conti na kratkom predavanju user posted image user posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1291
15.1.2011 0:54:31   
Cecana
Mene zanima da li znate kakve su posledice na opste zdravlje sada  i kasnije u zivotu, od prekomerne upotrebe hormona-mislim na postupke vto i stimulacije kojima su zene izlozene?

Mene je moj doktor preplasio i skoro odgovorio od odlaska na iui sa stimulacijom Merionalima.
Kaze da hormoni u vecim kolicinama mogu da imaju los uticaj na zdravlje i da dovedu do pojave raznih problema i bolesti.Nije mi rekao koje su bolesti u pitanju,nisam htela vise ni da slusam posto sam bila resila da uradim stimulaciju ovulacije i iui.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1292
15.1.2011 2:32:46   
Contesa
Postovanje zelim svima,
Ako je mislila Gospodja Dacca na 17 OH progesterone, onda je to 17 (hydroxy) progesterone, jako aktivan progesteron metabolit u skupini prekursora....da bih ista komentirala dalje, trebaju mi vise podataka, kao vrednosti i reference uz istih, jer se radi u nasim laboratorijama, pretpostavljam. Hvala.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1293
15.1.2011 10:10:37   
dacca
Jeste contesa, 17 hidroksi progesteron user posted image Moja drugarica ima povisen isti iiznosi 3,5 u folikularnoj fazi, a pored toga i pcos... Doktorka je rekla da je bolje da su ostali na pcos, jer ovo je bas problem user posted image
Mozda ce biti cura kojima ce valjati informacije vezano za ovaj problem, pa posto znas dosta o tome molim te napisi user posted image . Ja znam malo, ali sam dosta nesigurna, pa ne bih da ista zapocinjem o tome! Hvala user posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1294
15.1.2011 10:27:32   
druzica
Draga Contesa, bas mi je drago sto imamo na ovaj forum jednu dosta informiranu clanicu, koja moze mnoge nepoznate stvari u ovoj bransi objasniti. Ja bih te zamolila da vidis moje rezultate od ispitivanja hormona 3 d. dali je u pravu moj dr koj kaze da su ovolike visike vrednosti testosterona radi moje fizicke aktivnosti i upalu misica prethodnog dana. Inace prije 8 meseci testosteron mi je bio u granicama normale , 60 ml. Isto tako Contesa molim te kazi mi dali je ispravo raditi folikostimulacije i inseminacije sa pauzom od 1 mesec. Isto nisam radila HSG snimanje zato sto je isto povezano sa RTG  zracenje , a posto sam imala vec jednu neuspesnu trudnocu , koja je trajala samo 3 nedelje, dr je smatrao da nema potrebe od ove metode.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1295
15.1.2011 10:31:22   
druzica
isto tako prvi put cujem za ovaj 17 hidroksi progesteron u folikularnoj fazi , kako i kad se ispituje, ja cu svakako sad u ponedeljak da ispitujem H 7 dana, dali se tad ispituje ovaj hormon i kako da naslovim isti da bi mi se isti ispitao i koliko je on vazan u nasoj prici i uopste za nase zdravlje.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1296
15.1.2011 14:50:34   
nina26

Postovanje zelim svima,
Ako je mislila Gospodja Dacca na 17 OH progesterone, onda je to 17 (hydroxy) progesterone, jako aktivan progesteron metabolit u skupini prekursora....da bih ista komentirala dalje, trebaju mi vise podataka, kao vrednosti i reference uz istih, jer se radi u nasim laboratorijama, pretpostavljam. Hvala.

Eto sta bi mi bez tebe Contiuser posted image
Ni ja nikad nisam radila ovaj hormon, niti mi je ko trazio, sad prvi put cujemo od Dace.
Sto je taj hormon bitan Conti, i koje su njegove posledice ??

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1297
15.1.2011 14:54:37   
nina26

Draga Contesa, bas mi je drago sto imamo na ovaj forum jednu dosta informiranu clanicu, koja moze mnoge nepoznate stvari u ovoj bransi objasniti. Ja bih te zamolila da vidis moje rezultate od ispitivanja hormona 3 d. dali je u pravu moj dr koj kaze da su ovolike visike vrednosti testosterona radi moje fizicke aktivnosti i upalu misica prethodnog dana. Inace prije 8 meseci testosteron mi je bio u granicama normale , 60 ml. Isto tako Contesa molim te kazi mi dali je ispravo raditi folikostimulacije i inseminacije sa pauzom od 1 mesec. Isto nisam radila HSG snimanje zato sto je isto povezano sa RTG  zracenje , a posto sam imala vec jednu neuspesnu trudnocu , koja je trajala samo 3 nedelje, dr je smatrao da nema potrebe od ove metode.

Druzice, evo dok se na javi Conti, posto je razlika u vremenu velika, recicu ti samo da stimulacija pretpostavljam Clomifenom, moze (tako su bar meni Dr) rekli da se radi svaki mesec, nije isto kao kad radis stimulaciju za VTO, pa moras da cekas par meseci, tako da nemoj da brines u vezi toga. Sobzirom da si ostala T, nema potrebe za HSG, ja bi se vise na tvom mestu pozabavila sa genetskim testovima, jer ti se prekinila T. To ovde kod mene, Dr prvo traze, kariotip u slucaju prekida T.
Toliko od mene, Conti ce to malo detaljnije user posted image

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1298
15.1.2011 15:00:21   
nina26

IZVORNA PORUKA: Cecana

Mene zanima da li znate kakve su posledice na opste zdravlje sada  i kasnije u zivotu, od prekomerne upotrebe hormona-mislim na postupke vto i stimulacije kojima su zene izlozene?

Mene je moj doktor preplasio i skoro odgovorio od odlaska na iui sa stimulacijom Merionalima.
Kaze da hormoni u vecim kolicinama mogu da imaju los uticaj na zdravlje i da dovedu do pojave raznih problema i bolesti.Nije mi rekao koje su bolesti u pitanju,nisam htela vise ni da slusam posto sam bila resila da uradim stimulaciju ovulacije i iui.

Cecana, sto se tice posledica prilikom stimulacije za VTO, imas milion za i protiv. Jedni pricaju, da su ranije ti hormoni bili opasniji, tipa bili su kancerogeni, a drugi pricaju da to vise ne vazi. U svakom slucaju, nije za salu, imaces razne reakcije, sve zavisi od organizma, neko to ne oseti, dok ne da,sve je individualno.
Ono sto mene najvise brine, jer se i sam razmisljam za VTO, je sto se prilikom stimulacije, trose rezerve jajnih celija, a to znaci raniji ulazak u klimaks. Rezerve j. celija su jako bitne i treba da se vodi racuna da na dodje do hiperstimulacije.
Postoji i drugo resenje, ako imas redovne O svakog meseca, mozes raditi VTO bez stimulacije, samo umesto mesec dana, taj postupak ce ti trajati otprilike 3 meseca. To znaci, da svaki mesec DR ti uzima jednu j.celiju, pa sledeci mesec jos jednu i sve tako dok ne nabavi bar dobre 2,3 j.celije koje ce moci da iskoristi za VTO. Naravno bilo je uspeha i ovako, a da ne pricam da je mnogo jeftinije, jer nemas hormone user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1299
15.1.2011 18:54:36   
druzica
Dacca, meni je stimulacija razena sa gonadotrpinima, fostimon, posto na klomifen nisam odreagovala, pa ne znam dali treba pauza izmezu 2 inseminacije.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here