|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
15.1.2011 18:56:30   
druzica
Pardon, obratila sam se Nina 26.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1301
15.1.2011 20:13:14   
nina26

IZVORNA PORUKA: druzica

Dacca, meni je stimulacija razena sa gonadotrpinima, fostimon, posto na klomifen nisam odreagovala, pa ne znam dali treba pauza izmezu 2 inseminacije.

Uh, uh ,ne znam Druzice nista o tim hormonima, Conti ce 100% znati to joj je i posao user posted image
Nego sta ti je rekao Dr sto nisi reagovala na Klomifen?

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1302
15.1.2011 20:57:13   
druzica
Doktor je rekao da sam rezistentna na klomifen. Znaci ne odreaguje svaka zena na ovaj lek.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1303
15.1.2011 21:01:23   
nina26

Doktor je rekao da sam rezistentna na klomifen. Znaci ne odreaguje svaka zena na ovaj lek.

Da, da, kapiram... u svakom slucaju istu funkciju imaju i ti hormoni tako da je svejedno koji je, bitno je samo da nam da zeljeni rezutlat user posted image user posted image

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1304
15.1.2011 22:38:51   
greta
Zdravo svima,imam jedno pitanje.Poslednja meca mi je bila 15.11.Danas sam uradila test i negativan je.Nemam klasicne simptome pms-a,ali sam primetila da su mi se grudi uvecale i imam neki cudan osecaj u stomaku,nije bol,vise je to nelagodnost.Sta mi se to desava?

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1305
15.1.2011 23:38:36   
nina26

IZVORNA PORUKA: greta

Zdravo svima,imam jedno pitanje.Poslednja meca mi je bila 15.11.Danas sam uradila test i negativan je.Nemam klasicne simptome pms-a,ali sam primetila da su mi se grudi uvecale i imam neki cudan osecaj u stomaku,nije bol,vise je to nelagodnost.Sta mi se to desava?

Greta, uradi betu, tad ces znati na cemu si..ako jesi user posted image onda super, ako ne daj boze nisi onda ides na dalja ispitivanja.

(odgovor članu greta)
Direktna veza do poruke: 1306
16.1.2011 1:32:44   
Contesa
Napisala sam veliki post koji nije prosao o
17-OH progesterone, pokusavam opet, izgubila sam pola sata, nizasta.......i to Vam je, a blood test that measures the amount of 17-OH progesterone, a hormone produced by the adrenal glands and gonads.
Postoje 3 klucna klinicka razloga za njegovo cekiranje, a to su:
Kod dece jako prisutna opcija zvana  congenital adrenal hyperplasia (CAH), to vam je benigni oblik naslednog tumora adrenalne zlezde.
Kod odraslih, test se sprovodi kod normalnih ljudi, koji nemaju cak ni simptome, a pogotovo ako lece neplodnost, nonclassical adrenal hyperplasia, se detektuje u krvi. To vam je stanje, kada organizam,ne proizvodi dovolno supstancu potrebnu da adrenalna zledza normalno luci prekopotrebnog cortisola.
Trece: obavezno se provodi kod zene koje imaju pojacanu dlakavost i jaki doza lucenja testosteronom, kao akne, PCOS i/ili bilo koji znak virilizacije.
Ovo su vam normalne vrednosti:
  • Cord blood - 1,000 - 3,000 ng/dL
  • >24 hours - less than 100 ng/dL
  • Adults - less than 200 ng/dL

Note: ng/dL = nanograms per deciliter.
Velike vrednosti 17-OH progesterone ukazuju na:
  • Adrenal tumors
  • Congenital adrenal hyperplasia (CAH)

Veci nivo kod odraslih od 200ng/dL je krucijalni dokaz za nonclassical adrenal hyperplasia.
Ako su vrednosti vece od 200 - 800 ng/dL, onda se mora uraditi i  ACTH test , ali visok 17-OH progesterone se moze koregirati i ukazuje na odredjenu patologiju. Nadam se da sam ikako pomogla u situaciji.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1307
16.1.2011 1:53:17   
Contesa
Postovane Dame,
Nadam se da sam odgovorila bar Gospodjama kao Dacca i Druzica, pa i dragoj Nini, odlicni ste stvarno.
Evo vam dokaza da klomifen ne deluje svima, a evo i zasto, drage moje. Clomifen je stari lek, kao biblija stariji od sve nas zajedno......sve se zna o njemu, i indikacije i containdikacije i nezeljeni efetkti, gotovo sve. Razlozi su sledeci, u globali svaki organizam ima svoj poseban hormonalni status, i to je to, ako vam su normalni hormoni u stanju naturalno poremeceni, clomifen ne deluje uopce, iako se daje kapom i sapom, sasvim ne potrebno. Ako clomifen daje neke sporedne efekte sto bi onda dale, jake stimulacije hormona, za kojih nisam uopste.
Zenski je organizam, jako senzitivan u svakom slucaju, nema se tu sta vise reci, svaki disbalans se dodatno pomeri kad se tome doda plus hormonalna stimulacija. Ako imate pojacano androgeni organizam, clomifen ne moze da provocira rast i razvoj folikula, jer i FSH i LH koji rade u tandemu, su infibirani testosteronom i svim dr. njegovim metabolitima ili prekursorima. Isto reaguju i dr. lekovi, kao corticosteroidi i steroidi uopce. Prije negoli sto se krene u stimuliranju i lecenju neplodnosti, mora se jako fino i izbalansirano srediti hormonalni status zene, to je posao moderne endokrinologije, pa tek se onda ide u reproduktivnu medicinu. Vi mozete biti, ultra hormonalno normalne, pa uz  hormonalnu stimulaciju dobijete disbalans i opet imate neplodnost, a kamoli da neizbalansirani idete na stimulaciju recimo. To vam je klasican nezeljeni efekat hormonske terapije i to je svesni rizik koji paciejnt uzima na sebe, kad ide na stimulaciju i IUI i IVF, sve to skupa. Neko prodje bez nus pojava, neko debelo plati ceh, sve je to individualno, pravila nema uopste. Da je sve to bilo tako jednostavno, svi bi imali jednu, te istu sablonsku terapiju, a umetnost dobrog reproduktivca je da proceni i proroci sa kojom dozom i kakvom stimulacijom da dodje do zeljenog cilja, e to je vec nauka i ne moze definitivno da se svi stavljalu u isti kos, svako reagira drukcije i svako je slucaj za sebe. Hvala na paznji.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1308
16.1.2011 2:17:23   
Contesa
Postovana Mme Cecana i ostale kolegice,
Upravo ste otvorili pandorinu kutiju, za nezeljenim efektima IVF, stimulaciji, extra hormoni u kontinuitetu, sve to uzima si danak i na kraju se moze desiti i bez dete i bez zdravlje, da ne pominjem finansiski krah u prolazu, horor jedan. Licno sam vidjela zene koje su godinama lecili neplodnost, sa ili bez dece, zaradile cancer dojke, uterusa, svasta da ne redjam, prvo pitanje koje su dobili, bilo je dali i kako ste hormonalno leceni...dalje ne zelim nista reci, prosudite sami, sve je individualno, ali neki su zaista platili jaki ceh, za sve ovo, nazalost......Zelim svako dobro svima, i uspeh, sta se moze, to je to, hvala vam.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1309
16.1.2011 10:53:11   
nina26

IZVORNA PORUKA: Contesa

Postovane Dame,
Nadam se da sam odgovorila bar Gospodjama kao Dacca i Druzica, pa i dragoj Nini, odlicni ste stvarno.
Evo vam dokaza da klomifen ne deluje svima, a evo i zasto, drage moje. Clomifen je stari lek, kao biblija stariji od sve nas zajedno......sve se zna o njemu, i indikacije i containdikacije i nezeljeni efetkti, gotovo sve. Razlozi su sledeci, u globali svaki organizam ima svoj poseban hormonalni status, i to je to, ako vam su normalni hormoni u stanju naturalno poremeceni, clomifen ne deluje uopce, iako se daje kapom i sapom, sasvim ne potrebno. Ako clomifen daje neke sporedne efekte sto bi onda dale, jake stimulacije hormona, za kojih nisam uopste.
Zenski je organizam, jako senzitivan u svakom slucaju, nema se tu sta vise reci, svaki disbalans se dodatno pomeri kad se tome doda plus hormonalna stimulacija. Ako imate pojacano androgeni organizam, clomifen ne moze da provocira rast i razvoj folikula, jer i FSH i LH koji rade u tandemu, su infibirani testosteronom i svim dr. njegovim metabolitima ili prekursorima. Isto reaguju i dr. lekovi, kao corticosteroidi i steroidi uopce. Prije negoli sto se krene u stimuliranju i lecenju neplodnosti, mora se jako fino i izbalansirano srediti hormonalni status zene, to je posao moderne endokrinologije, pa tek se onda ide u reproduktivnu medicinu. Vi mozete biti, ultra hormonalno normalne, pa uz  hormonalnu stimulaciju dobijete disbalans i opet imate neplodnost, a kamoli da neizbalansirani idete na stimulaciju recimo. To vam je klasican nezeljeni efekat hormonske terapije i to je svesni rizik koji paciejnt uzima na sebe, kad ide na stimulaciju i IUI i IVF, sve to skupa. Neko prodje bez nus pojava, neko debelo plati ceh, sve je to individualno, pravila nema uopste. Da je sve to bilo tako jednostavno, svi bi imali jednu, te istu sablonsku terapiju, a umetnost dobrog reproduktivca je da proceni i proroci sa kojom dozom i kakvom stimulacijom da dodje do zeljenog cilja, e to je vec nauka i ne moze definitivno da se svi stavljalu u isti kos, svako reagira drukcije i svako je slucaj za sebe. Hvala na paznji.

Druzice, nadam se da si procitala ovaj post, vidis za svako zasto postoji zato. Morala bi prvo da sredis hormone pa onda na stimulaciju, zato sam te pitala, sta ti je rekao Dr, zbog cega nisi reagovala na Klomifen.
Hvala Conti na objasnjenjuuser posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1310
16.1.2011 10:56:40   
nina26

Upravo ste otvorili pandorinu kutiju, za nezeljenim efektima IVF, stimulaciji, extra hormoni u kontinuitetu, sve to uzima si danak i na kraju se moze desiti i bez dete i bez zdravlje, da ne pominjem finansiski krah u prolazu, horor jedan. Licno sam vidjela zene koje su godinama lecili neplodnost, sa ili bez dece, zaradile cancer dojke, uterusa, svasta da ne redjam, prvo pitanje koje su dobili, bilo je dali i kako ste hormonalno leceni...dalje ne zelim nista reci, prosudite sami, sve je individualno, ali neki su zaista platili jaki ceh, za sve ovo, nazalost......Zelim svako dobro svima, i uspeh, sta se moze, to je to, hvala vam.

Conti, stoji sve da hormoni manje ili vise uticu na organizam, ali bas tolike posledice da imaju, ne verujem, pa onda ni jedna zena ne bi radila VTO. Isto znam puno zena koje su radile VTO, i hvala Bogu zdrave su, verujem da kod tih primera koje si ti navela, da su zene imale mozda predispozicije za te bolesti, pa su hormoni bili kao okidac.
I sama se razmisljam za VTO, i ni na kraj pameti mi nisu bile takve posledice, sve zavisi pod koji protokol te stave.

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1311
16.1.2011 10:57:37   
nina26

IZVORNA PORUKA: nina26

Conti, stoji sve da hormoni manje ili vise uticu na organizam, ali bas tolike posledice da imaju, ne verujem, pa onda ni jedna zena ne bi radila VTO. Isto znam puno zena koje su radile VTO, i hvala Bogu zdrave su, verujem da kod tih primera koje si ti navela, da su zene imale mozda predispozicije za te bolesti, pa su hormoni bili kao okidac.
I sama se razmisljam za VTO, i ni na kraj pameti mi nisu bile takve posledice, sve zavisi pod koji protokol te stave.
U svakom slucaju hvala opet na lepom objasnjenju user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1312
16.1.2011 11:00:27   
nina26

Napisala sam veliki post koji nije prosao o
17-OH progesterone, pokusavam opet, izgubila sam pola sata, nizasta.......i to Vam je, a blood test that measures the amount of 17-OH progesterone, a hormone produced by the adrenal glands and gonads.
Postoje 3 klucna klinicka razloga za njegovo cekiranje, a to su:
Kod dece jako prisutna opcija zvana  congenital adrenal hyperplasia (CAH), to vam je benigni oblik naslednog tumora adrenalne zlezde.
Kod odraslih, test se sprovodi kod normalnih ljudi, koji nemaju cak ni simptome, a pogotovo ako lece neplodnost, nonclassical adrenal hyperplasia, se detektuje u krvi. To vam je stanje, kada organizam,ne proizvodi dovolno supstancu potrebnu da adrenalna zledza normalno luci prekopotrebnog cortisola.
Trece: obavezno se provodi kod zene koje imaju pojacanu dlakavost i jaki doza lucenja testosteronom, kao akne, PCOS i/ili bilo koji znak virilizacije.
Ovo su vam normalne vrednosti:
  • Cord blood - 1,000 - 3,000 ng/dL
  • >24 hours - less than 100 ng/dL
  • Adults - less than 200 ng/dL

Note: ng/dL = nanograms per deciliter.
Velike vrednosti 17-OH progesterone ukazuju na:
  • Adrenal tumors
  • Congenital adrenal hyperplasia (CAH)

Veci nivo kod odraslih od 200ng/dL je krucijalni dokaz za nonclassical adrenal hyperplasia.
Ako su vrednosti vece od 200 - 800 ng/dL, onda se mora uraditi i  ACTH test , ali visok 17-OH progesterone se moze koregirati i ukazuje na odredjenu patologiju. Nadam se da sam ikako pomogla u situaciji.

Conti, sta mislis, da li i zene koje nemaju PCOS, i pojacanu dlakavost, itd, treba da urade ovaj hormon? I samo koji dan ciklusa se radi, moze isto na pocetku, ili bilo koji dan?

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1313
16.1.2011 11:41:09   
druzica
Hvala Conti na opsirnom i strucnom obrazlozenju o znacenju i neophodnoscu ispitivanja hormonalnog statusa zene pre nego sto se pocne sa hormonalnim stimulacijama, bilo da je to sa klomifenom ili sa gonadotropinima, mezutim slozicete se sa tim da je ovo podrucje koje trebaju dobro prouciti i znati doktori koji nam lece sterilitet, a ne mi koji smo laici , na primer ja sam pravnik i sad se trudim uciti ginekologiju posto moj dr ide po neki protokol , koji mu je uobicajeni , i moze se ne trudi dovolno da ispita  najnovija dostignuca u endokrinologiji ili ginekologiji. Zamislite drage moje, na sto smo sve izlozene, cini nam se da smo odabrali dobrog strucnjaka, verujemo mu, a pri tom nismo svesni koje nas posledice ocekuju u buduce. Ja ne zna dali se kod nas rade ovakva ispitivanja i gde , zato sto od mnogih kontakata koji uspostavljamo zahvaljujuci interneta, nijedna zena do sada nas nije obavjestila da je radila ovakve testove i gde se  to radi. Draga Nina, pa mi smo prinuzene da radimo kako nam kazu nasi dr, i nadamo se da znaju sta rade i da  vode racuna i za nase  zdravje, ne samo posto poto da se doze douser posted image po svaku cenu. 

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1314
16.1.2011 11:51:48   
nina26

Hvala Conti na opsirnom i strucnom obrazlozenju o znacenju i neophodnoscu ispitivanja hormonalnog statusa zene pre nego sto se pocne sa hormonalnim stimulacijama, bilo da je to sa klomifenom ili sa gonadotropinima, mezutim slozicete se sa tim da je ovo podrucje koje trebaju dobro prouciti i znati doktori koji nam lece sterilitet, a ne mi koji smo laici , na primer ja sam pravnik i sad se trudim uciti ginekologiju posto moj dr ide po neki protokol , koji mu je uobicajeni , i moze se ne trudi dovolno da ispita  najnovija dostignuca u endokrinologiji ili ginekologiji. Zamislite drage moje, na sto smo sve izlozene, cini nam se da smo odabrali dobrog strucnjaka, verujemo mu, a pri tom nismo svesni koje nas posledice ocekuju u buduce. Ja ne zna dali se kod nas rade ovakva ispitivanja i gde , zato sto od mnogih kontakata koji uspostavljamo zahvaljujuci interneta, nijedna zena do sada nas nije obavjestila da je radila ovakve testove i gde se  to radi. Draga Nina, pa mi smo prinuzene da radimo kako nam kazu nasi dr, i nadamo se da znaju sta rade i da  vode racuna i za nase  zdravje, ne samo posto poto da se doze douser posted image po svaku cenu. 

E moja Druzice, svaka od nas je nesto drugo po zanimanju, ali nas je muka naterala da ucimo same. Lepo ti kazes, oni trebaju da znaju a ne mi laici, ali u vecini slucajeva, ako im ti nesto ne sugestiras, popnes im se na glavu, ili sama na svoju ruku odradis neke testove, kao sto smo mnoge od nas,nema od toga nista.
Pa bila je devojka ovde pre na RR, koja je sama odradila neke testove, na koje su joj Dr rekli da nema potrebe da radi, i nadje devojka sama sta joj je, i samo joj prepisu najobicniju terapiju i ostane trudna, pa ti vidi!
Kad vidis da ti jedan Dr, nije dao neke osnovne testove da radis, odmah ga menjas, i tako dok ne naidjes jednog koji ne mora biti idealan, ali znaces vec nakon nekog vremena da sama procenis koji je Dr strucan, i opet ne mozes da se oslonis 100% na njega. Surovo jeste, ali je realnost.

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 1315
16.1.2011 17:21:14   
Contesa
Postovane Dame,
U pravu ste svi, kad primetite da lekari-svaka cast izuzetcima-ispitaju gotovo sve hormone, prije negli sto ordiniraju terapiju. Nekad je problem banalan i sa minimalnom terapijom, dobije se maximalni efekat i to je to. Evo jedan prost primer: hormoni zeni koja pokusava da zatrudni nisu ni cekirani ikada, a daje joj se Primolut Nor, sasvim neodgovorno, najblaze receno. Mora se znati ozbiljni normalni status hormona kod zene, posle se da terapija i dodje do zeljenog cilja. Isto vam je to, da niste cekirali kanale, a radite uzastopne inseminacije i ubrzanu intimu, pogotovo kad postoje indicije da su kanali blokirani, kao polipi i priraslice na delu.
Inace, promena lekara je neminovna stvar, ne samo na Balkanu, svugda u svijetu, zlatno je pravilo ne oslanjati se na jednoga, vec uvjek ici na 2 i trece misljenje, sve dok vam taj comfort level, sto kazu ameri, nije postignut, odnosno da ukapirate da gynecolog zna sta radi, a ne ubaci vas u uobicajenu semu, kao i za sve, ne, hormonalni disbalans se leci, samo i samo sa pretragama i individualnoj terapiji. Zelim vam svako dobro.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1316
18.1.2011 9:47:39   
kokoloko
drage moje, ne znam da li postoji tema orgametril. naime, posle 2 injekcije oestradiola pijem orgametril 2x1 10 dana. danas mi je 4 dan i jako teško ga podnosim. natečena sam , razdražljiva, plačljiva i sve me boli. kaksva su vaša iskustva, da li bi trebalo menjati terapiju ili da trpim, kada prolazi?

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1317
18.1.2011 10:12:50   
nina26

IZVORNA PORUKA: kokoloko

drage moje, ne znam da li postoji tema orgametril. naime, posle 2 injekcije oestradiola pijem orgametril 2x1 10 dana. danas mi je 4 dan i jako teško ga podnosim. natečena sam , razdražljiva, plačljiva i sve me boli. kaksva su vaša iskustva, da li bi trebalo menjati terapiju ili da trpim, kada prolazi?

Kokoloko, stvarno ne znam sta je to?? Mozda neka zamena za utrogestan (progesteron), to se obicno daje posle inseminacije. Ako pise tako nesto na kutiji, onda je to to.
Nadam se da ce Conti da se javi pa da ti objasni.

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 1318
20.1.2011 18:30:07   
Alexis79
Ja sam opet radila hormone posto se spremamo za insenaciju.Nisu jos svi nalazi stigli ,ali evo ovih koji su stigli

Estradiol         24.65   (ref 18-147)
Testosteron    0.48     (ref 01.-1.09)
Progesteron   0.62     (ref 0.1-0.54)
LH                  2.7        (ref 2.0-8.0)
FSH                5.88      (ref 2.9-90)

I to su mi ovog puta najgori rezultati .Doktora  brine sto mi je estradiol ovako nisko i  rekao mi je da probam da se manje nervirama i da to ima veze sa tim user posted image .U maju mesecu mi je bio 79.59 a u septembru 134.81.

Ne znam stvarno zbog cega je ovako pao.

Inseminaciju cemo raditi iz sledeceg ciklusa tj.krajem februara

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1319
21.1.2011 12:05:06   
nina26
IZVORNA PORUKA: Alexis79

Ja sam opet radila hormone posto se spremamo za insenaciju.Nisu jos svi nalazi stigli ,ali evo ovih koji su stigli

Estradiol         24.65   (ref 18-147)
Testosteron    0.48     (ref 01.-1.09)
Progesteron   0.62     (ref 0.1-0.54)
LH                  2.7        (ref 2.0-8.0)
FSH                5.88      (ref 2.9-90)

I to su mi ovog puta najgori rezultati .Doktora  brine sto mi je estradiol ovako nisko i  rekao mi je da probam da se manje nervirama i da to ima veze sa tim user posted image .U maju mesecu mi je bio 79.59 a u septembru 134.81.

Ne znam stvarno zbog cega je ovako pao.

Inseminaciju cemo raditi iz sledeceg ciklusa tj.krajem februara

Alexis, kog dc si radila hormone? Za estradiol imaju tacno vrednosti za svaku fazu ciklusa, bar na mom nalazu tako pise.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 1320
21.1.2011 13:48:21   
kokoloko
evo da i ja napišem svoje rezultate
FSH 6,7
LH 18,1
PRL 242
PRG 6,8
E2 256

eto, pa šta kažete
napominjem da ne znam koji je dan ciklusa  jer menstruaciju nemam mesecima

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1321
28.1.2011 20:03:05   
Anoniman
Danas sam radila hormone u Narodnog fronta. Drugi dan ciklusa. Povisen prolaktin (ali on me manje brine) i povisen progesteron. Pre par godina sve je bilo ok. Ne znam zasto je progesteron povisen, sta to znaci, kako se tretira... ali sam se bas iznervirala jer sam valjda poletela previsoko, mislila da ce sve ici kao podmazano (za VTO o trosku drzave) a ono problemi na startu. user posted image

(odgovor članu kokoloko)
  Direktna veza do poruke: 1322
29.1.2011 0:23:03   
Cecana
Kokoloko ti najverovatnije imas pcos posto ti je velika inverzija fsh i lh,a i izostanak menstuacije mesecima ti je takodje jedan od simptoma pcosa.
Ja sam resila da promenim endokrinologa,idem kod dr.Edite Stokic,cula sam da je stvarno dobra,videcemo.Cim budem dobila mens.uradicu hormone treceg dana i zakazujem pregled.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1323
29.1.2011 9:44:42   
dacca
Uponedeljak sam i hormone uradila i evo ih
onaj ODVRATNI FSH 6,8
LH 2,7
TSH 1,69
PROLAK 510
ESTRADIOL 69,9

< Poruku je uredio dacca -- 29.1.2011 9:45:13 >

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1324
29.1.2011 11:29:21   
Anoniman
Ja cu danas privatno da ponovim progesteron, sve se nesto nadam da ce danas biti u normali, treci dan ciklusa, juce je bio drugi, sta znam...
A za prolaktin su me mnogi utesili da i nije toliko povisen, kao i da varira od mnogo cega. Inace, tehnicar je bio neprijatan, razmisljam, moze i od toga da bude da mi je prolaktin skocio.

(odgovor članu dacca)
  Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here