|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Test na antispermatozoidna antitela
14.2.2011 10:46:15   
nevena78

Sofi0303,ne bih da budem neprijatna,ali  ASA test uradite na Torlaku ako ste u mogucnosti.Moj suprug i ja smo prvo radili  ASA test u privatnoj laboratoriji i vrednost je kod njega bila 6.0 a kod mene 49.5 tako nesto.A sve manje od 60 pise na rezultatu da je ok.Onda nam je ginekolog rekao da to uradimo na Torlaku jer tamo je po njemu jedino validno.Uradimo mi-ja iz krvi ,on iz krvi i sperme i katastrofa.Kod njega 60% i 70% a kod mene 70% vezanih spermatozoida.Dva meseca je proslo i mnogo sam tuzna...Uskoro idemo na kontrolu pa videcemo.Ako se stvar sredjuje super,ako ne da razmisljamo o asistiranoj oplodnji,bas mi je tesko da pricam o tome...user posted image

(odgovor članu sofi0303)
Direktna veza do poruke: 226
14.2.2011 11:07:46   
sofi0303
Meni sada tek nije ništa jasno. Lekarka mi je rekla da bi bilo najbolje da nam ASA nije u redu. Kaže dala bi nam terapiju i to je to.

(odgovor članu nevena78)
Direktna veza do poruke: 227
14.2.2011 11:14:03   
nevena78

Ja sam takvo iskustvo imala.A procitaj i druga na forumu,pa odlucite.Super ako je to u redu!!!Mi 01.03.radimo ponovo test na Torlaku

(odgovor članu sofi0303)
Direktna veza do poruke: 228
14.2.2011 14:38:42   
sofi0303
E ovako,

čula sam se sa mojom doktorkom i ona kaže da su nam nalazi ok. Sledeće što treba da radim je HSG. Ali me i dalje buni što većina članica ima dosta manje ref vrednosti od mene i supruga.

(odgovor članu nevena78)
Direktna veza do poruke: 229
1.3.2011 12:45:10   
ljiki@
Drage moje, dugo vas citam i pronasla sam milion saveta i odgovora na ovom forumu, pa vam se sada obracam za pomoc....
Naime imam problem kao i sve ovde, sa sterilitetom. Radila sam antispermatozoidna antitela i rezultat je 60.38 a ref.vrednost je <60.

E sad, moja doktorka smatra da je to dobar rezultat i da mi nije potrebna nikakva terapija, kao i da ne postoji terapija za ta antitela. medjutim, internet je cudo user posted image i ja sam pronasla da su se mnoge zenice i njihovi muzevi lecili pronizonom...
Htela bih da cujem vase misljenje o mojim rezultatima i eventualnom lecenju...
Hvala drage moje...

(odgovor članu sofi0303)
Direktna veza do poruke: 230
3.3.2011 20:41:43   
Bonci
devojke, zanima me da li uzorak sperme mora da se daje na Torlaku, ili moze da se "ponese"?

(odgovor članu ljiki@)
Direktna veza do poruke: 231
4.3.2011 1:09:05   
lidija 011
Mm i ja nismo radili ASA, ali pretpostavljam da je najbolje da tvoj muzic da uzorak na Torlaku, vjerovatno isto vazi kao i kad se radi spermogram

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Bonci)
Direktna veza do poruke: 232
5.3.2011 21:22:03   
GRGA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .I naravno imm pitanje mm ide kod Kozomore koji je po tebi doktor ginekolog dobar za mene jer sam i ja resila da nadjem tamo svog lekara!!

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 233
16.4.2011 11:15:03   
maza72
Evo da se javim i podelim sa vama našu novopristiglu radosnu vestuser posted image
U februaru smo radili na Torlaku ASA test-ja nisam imala antitela,MM.je imao 70posto u spermi.
Bili smo šokirani,i otpočeo je terapiju pronizonom , koju je uzimao dva meseca.
Juče je stigao rezultat-nema antitelauser posted image user posted image user posted image
Iskreno,ja nisam verovala u terapiju,čula sam da parove sa ovakvim nalazom odmah šalju na VTO.
I mi smo se prijavili u međuvremenu za VTO o trošku fonda i uradili brdo analiza.Naravno,pokušaćemo i IUI i prirodnim putem ...user posted image user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 234
16.4.2011 18:07:07   
2bebe
Caouser posted image ,ja sam nova ovde i moj muz ima problem pozitivan je na antispermatozoidna antitela tela.Doktorka iz Narodnog fronta nam je rekla da vadimo samo iz krvi.Kada je videla da je on pozitivan rekla je da izvadi bris iz uretre i na klamidiju,mikroplazmu i ureaplazmu.On je samo izvadio na ove bakterije i test je negativan ostalo je jos da uradi bris iz uretre.Da li su i vasim muzevima trazili te briseve?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nevena78)
Direktna veza do poruke: 235
16.4.2011 18:17:35   
maza72
Kod nas je išlo drugim redosledom.Ali,potpuno mi je jasno zašto je dr.tražila briseve.Bakterijske infekcije mogu da izazovu pozitivnu aglutinaciju (ASA),ali nemora uvek da bude taj uzrok.Kod MM.nije bilo ASA u krvi,već u spermi 70%.On će raditi briseve na hlamidiju ,mikopl,ureopl.u ponedeljak zbog VTO.Inače nije imao nikad bakterije u spermokulturi,a bris uretera nije radio.
U slučaju da se kod tvog muža nađu neke bakterije u brisu uretera,dobiće terapiju antibiotika po antibiogramu.Samim tim će se otkloniti uzrok pozitivnog ASA.U slučaju da nema bakterije,trebalo bi da se obrati urologu za terapiju .Obično se daje pronison u trajenju 40 dana.

(odgovor članu 2bebe)
Direktna veza do poruke: 236
16.4.2011 18:21:26   
maza72
Prisustvo bakterija izaziva pozitivnu aglutinaciju,ali ne mora uvek tako da bude.Kod mm.nije bilo bakterija u spermokulturi,a ove ostale briseve tek treba da radi.
U slučaju da postoje bakterije dobiće terapiju po antibiogramu.Ako nema bakterije neka se obrati urologu .Obično daju Pronison u trajanju od 40 dana.user posted image

(odgovor članu 2bebe)
Direktna veza do poruke: 237
17.4.2011 23:22:57   
GRGA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maza72)
Direktna veza do poruke: 238
8.5.2011 18:16:06   
Bubamarac
drage moje,
dugo me nije bilo, ali sam nazalost jos tu, bez user posted image

kod nas je mm radio ASA u novembru, bio je negativan... spermogram je bio los, slabopokretni i vecina nepravilnog oblika...terapija Proxeedom. Nakon tri meseca, rezultati odlicni, ali pojava aglutinacije. eto, i pored negativnog ASA. Terapija je zavrsena pre mesec dana, cekamo kontrolu...vase iskustvo, aglutinacija se brzo leci?

SVE STO IMAM JE TVOJA LJUBAV. JA IMAM SVE.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 239
8.5.2011 18:18:27   
Ana RR
Bubamarac, jesi li i ti radila ASA test? Nije dovoljno da samo jedan to uradi.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Bubamarac)
Direktna veza do poruke: 240
8.5.2011 18:23:40   
Bubamarac
jesam Anci, ja sam negativna (mada je i on bio)...

zavrsila sam ja i HSG i sve briseve (urea, miko, hlamidija.....) i isla vise puta na folikulometriju... i nista.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 241
8.5.2011 18:30:35   
Ana RR
E pa dobro je, bitno da nema antitela. Za aglutinaciju ne bih znala.. Jel se i tm testirao na hlamidiju, urea i micoplazmu, jel radio urinokulturu? Neka upala, bakterije u spermokulturi, mogu dovesti do aglutinacije.

Mm je pio proxeed i nije mu pomogao oko pokretljivosti, što je bio cilj, ali se nije ni pogoršalo stanje. Proxeed je održavao ono što je postojalo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 242
8.5.2011 18:37:43   
Bubamarac
jeste, i on je zavrsio sve te testove, spermokultura mu je u novembru bila sterilna... mi smo cak slucaj da sam ja, pre 2 godine, imala hlamidiju, a on je bio negativan user posted image

nemam pojma da li na svoju ruku da nastavimo sa Proxeedom, bojim se da se rezultati ne pokvare. Po urologu kod kog idemo, sve je super, aglutinacija ce se brzo zaleciti i on je stava da nam nista ne treba (ako insistiramo, mozemo na IUI), ali se pitam da li mu je stav suvise opusten...znam da se ne treba praviti veci dr od njega, ali kad si sam sebi prioritet, onda je ipak drugacije?!?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 243
8.5.2011 18:40:47   
Ana RR
Neće mu štetiti proxeed, ali ako želi može napraviti pauzu. Jedan urolog kod kog je išao mm je bio stava da ono što je proxeed napravio za 3 meseca terapije je maksimum koji mm može da postigne. MM je prestao da ga pije ali je nastavio da pije neke vitamine. 

Direktna veza do poruke: 244
8.5.2011 18:44:00   
Bubamarac
hvala ti puno!

dugo me nije bilo tu, vidim da u medjuvremenu ima predivnih vesti kod tebe i to me je jako obradovalo!

kako si ti, kako se osecas?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 245
8.5.2011 18:48:56   
Ana RR
Hvala ti user posted image dobro sam, malo više moram da mirujem ali sve se da izdržati user posted image

Inače, da te ohrabrim, ja sam ostala trudna onda kada je mm imao najgori spermogram čini mi se ikada. Količina opala, pokretljivost i morfologija katastrofalni. Kupimo terapiju koju je dobio ali rešimo da je dosta čekanja i da skupimo papire za vto. Sledeću M nisam dobila user posted image

Direktna veza do poruke: 246
8.5.2011 18:56:10   
Bubamarac
To mi stvarno puno znaci. Ja sam nekad jako smorena zbog ovoga, to pokusavam ne pokazivati pred mm da bih njega ohrabrila i da njemu ne bih otezavala situaciju. Sad sam nam ostavila prilicno kratke rokove, jos ovaj mesec i ja bih  sledeceg vec na IUI. Moj Dr ima neke stavove "polako, jos ovo, jos ono, jos jedna folikulometrija i slicno), ali mislim da ce pristati na moje insistiranje na IUI za jun. Malo negoduje, iz straha da se ja ne razocaram jer uspesnost i nije neka, ali sam mu rekla da sam spremna user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 247
8.5.2011 19:04:26   
Ana RR
Mi smo tri godine čekali na bebu i moja doktorka mi je već preporučivala vto. Rekla je da ne trošimo novac na inseminaciju, dovoljno dugo smo čekali. A urolog kod koje je mm išao je bila u fazonu Posle samo tri godine hoćete na vto? Nama to nikako nije "samo tri godine", nama su to bile tri jaaaaako duge godine. Novac koji smo potrošili na lekare i terapije je mogao da pokrije jednu vantelesnu. A da ne pričam o nervozi i suzama.. Ko kroz to nije prošao ne zna kako je teško.

Direktna veza do poruke: 248
8.5.2011 19:19:18   
Bubamarac
da, i pitanje "zasto to bas nama da se desi?", A najgore mi je kad mi neko kaze "samo se opusti" grrrr ...ja se isplacem sama, zelim da postedim mm, znam da i njemu jako tesko pada, a onda se hrabrimo zajedno user posted image

mi smo u ovome godinu i po dana, a realno, u analizama i slicno jedno 8 meseci. Rano mi je jos za VTO, sad hocu i da odmor istempiramo prema plodnim danima,  da uradimo bas sve sto je moguce, pa da vidimo. imam poverenje u mog dr, samo ponekad mislim da je sve prilicno sporo. ili sam ja previse nestpljiva...a i ne znam kako da ne budem....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 249
8.5.2011 19:28:00   
Ana RR
Pa znaš kako, niko od nas nije mogao ni da zamisli da će se toliko mučiti oko nečega što bi trebalo da bude najlakša stvar na svetu. I naravno da smo nestrpljivi, kako ne biti? 

Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Ime za decaka
minna

Koje ime vam se vise svidja?

Mihajlo (66%)

Vladimir (34%)

Ukupan broj glasova: 100

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here