Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 10:19:07
|
|
|
|
nevena78
|
Da li neko ima preporuku urologa ? ureaplazma,mikroplazma,klamidija,uretralni bris ,spermogram,spermokultura,sve je ok Mozda ce ga uputiti na jos neke analize,videcemo
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 22:10:37
|
|
|
|
Cuftas
|
Evo i mene... Danas sam pretrnula od straha. Kod nas je situacija takva da mm ima 85 i 80% a ja 70%. To smo otkrili tako sto nas je moj ginekolog poslao na Torlak, pa su nas tamo, kad smo dobili rezultate, posavetovali da mm ode kod urologa... Onda 2 meseca zavlacenja, ni jedno od nas nema nikakve bakterije, njemu je ona vena u redu... Davao mu je doktor nesto svasta od lekova da pije i pre 10 dana konacno dobijemo pronison, 30 dana po 1/4 ujutro i uvece + ranisan. Ja sam ovde citala sta ste vi sve pisale i malo mi je bilo cudno sto je i meni rekao 30 dana, pa danas, pozovem ginekologa da ga pitam da li ja to treba bas tako dugo da pijem. Naravno, on mi kaze da je za mene dovoljno i 10 dana, ali i da je sa takvim procentom kod njega skoro nikakva sansa za prirodnu . Savetuje prvo insemenaciju, pa VTO... Ja ove godine punim 40 i izgleda da cemo ostati bez
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 22:13:18
|
|
|
|
dacca
|
Jaoj, Cuftas, niste ni probali vto a vec pesimizam.... Mamina pijateljica je od 52 rodila slatkicu, koja ce za par dana tri godine. A mamina druga prijateljica se udala prije godinu dana (ciatj 1955 godiste) i sada je u lepom osmom mjesecu
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 22:20:08
|
|
|
|
Alexis79
|
Cuftas zeno prvo dobrodosla na jedan veseli forum. Ovde ces zaboraviti na pesimizam i poravices svoje raspolozenje. I naucices mnogo toga. Pridruzi nam se i u ostale teme.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 22:25:20
|
|
|
|
Cuftas
|
Hvala Daco na lepim zeljama, samo sto sam se ja danas bas smrzla... Nekako sam zamislila da ce sve da bude u redu i da ce cim popijemo te lekice stvari da se srede...
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 22:30:07
|
|
|
|
Cuftas
|
Cao Alexis Bicu ja opet vesela, samo malo mi treba. Cini mi se da je vasa terapija bila slicna nasoj, kakvi su vam rezultati bili posle pronasona, nisam sigurna da si to napisala...
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.1.2011 23:42:48
|
|
|
|
Alexis79
|
Sve se super sredilo a pio je samo mm 1/2 pronisona 40 dana +ranisan po potrebi. Bice to u redu videces.Drzim ti fige :-)
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 11:45:44
|
|
|
|
nevena78
|
sada sam zabrinuta,pa ja nisam dobila nikakvu terapiju,dobio je samo suprug
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 11:52:44
|
|
|
|
nevena78
|
nadam se,da ce se moj organizam ocistiti i bez terapije
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 12:19:57
|
|
|
|
Alexis79
|
Nevena ni ja nisam imala terapiju samo mm. Pitala sam doktora rekao da nema potrebe.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 12:33:09
|
|
|
|
nevena78
|
Alexis79,hvala na informaciji.Da li ste sredili antitela ?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 12:36:07
|
|
|
|
Alexis79
|
Jesmo ,dr kaze da je sad sve ok. Nadam se da ce to biti slucaj i kod vas
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 15:32:02
|
|
|
|
nevena78
|
Alexis i mi se nadamo!Da li moze nakon izlecenja antisp.antitela prirodnim putem da dodje do trudnoce,sta vam je lekar rekao?I jos nesto,terapija je trajala 40 dana+10 dana pauza ,pa onda kontrola ili samo 40 dana terapija pa kontrola?Hvala na svim odgovorima!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 15:32:50
|
|
|
|
nevena78
|
Izvini ako mnogo pitam!!!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:37:34
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: nevena78 nadam se,da ce se moj organizam ocistiti i bez terapije Bez brige, uz seks sa zastitom ce se tvoj organizam ocistiti i pre nego sto se tm zavrsi terapija. Posle terapije mora da prodje minimum 7 dana da bi se obavila kontrola. Dr mm je odredio pauzu od 2 nedelje izmedju terapije i kontrole. BTW, ni 4. terapija nije pomogla mm (ima isti postotak vezanih spermatozoida kao i pre terapije - 70%) tako da nam ne presotaje nista drugo osim asistirane reprodukcije.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:39:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Veco tebe baš dugo nisam videla!!! Pa kako mu nije pomogla terapija? Mislila sam da se to 100% leči
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:42:59
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Veco tebe baš dugo nisam videla!!! Pa kako mu nije pomogla terapija? Mislila sam da se to 100% leči Ciao Ana Pa ni mi ne znamo kako to da ni drugi lek nije bar malo poboljsao situaciju. Mm jos uvek nije isao kod urologa da mu odnese nalaze, ali mu je dr na Torlaku rekao da postoji mogucnost da nesto drugo izaziva ta antitela i da smo lekovima ciljali na pogresnu stvar. Posto je potrebno dosta vremena da se to otkrije, ne preostaje nam nista drugo nego da idemo ili na inseminaciju ili vantelesnu. Ono sto je jako bitno je da se uopste ne uzbudjujem zbog te situacije i verujem da ce mi ova 2011. biti biricetnija od prethodne! Puno vas sve
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:45:01
|
|
|
|
Ana RR
|
Verujem i ja, draga i svakako vam želim uspešnu godinu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:48:30
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Verujem i ja, draga i svakako vam želim uspešnu godinu Hvala! Nek nam svima bude uspesnija!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.1.2011 20:50:09
|
|
|
|
Ana RR
|
tako je!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 15.1.2011 0:30:58
|
|
|
|
Alexis79
|
IZVORNA PORUKA: nevena78 Alexis i mi se nadamo!Da li moze nakon izlecenja antisp.antitela prirodnim putem da dodje do trudnoce,sta vam je lekar rekao?I jos nesto,terapija je trajala 40 dana+10 dana pauza ,pa onda kontrola ili samo 40 dana terapija pa kontrola?Hvala na svim odgovorima! Terapija je bila 40 dana +10 dana pauza pa onda kontrola. Dr mi je rekao da barem 50% parova ostvari zacece prirodnim putem nakon izlecenja. Kod nas postoji jos neki sitniji problemi pa nazalost nismo. P.S Nisi dosadna pitaj sta se setis
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 31.1.2011 8:18:34
|
|
|
|
daca77
|
Drage, jel' radila neka od vas MAR test? Dr mi je pojasnio da on daje precizniju sliku od ASA test-a? Inace, rezultati ce biti do petka...
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 4.2.2011 13:08:25
|
|
|
|
daca77
|
Stigli rezultati MAR testa i to: Kod supruga je 5,0 a kod mene 16,9. Kazu da su u redu, jer su referentne vrednosti do 60. A ono sto mi nije jasno, to je cinjenica da sam citala da se rezultati MAR testa izrazavaju u %.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 4.2.2011 22:37:54
|
|
|
|
Cuftas
|
Daco, a gde ste radili test? Nama su na Torlaku dali nalaz u procentima i to bez referentnih vrednosti.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.2.2011 17:37:28
|
|
|
|
sofi0303
|
Drage moje, nova sam članica i treba mi pomoć. Suprug i ja smo radili sve moguće tedtove i sve je bilo ok. Ostalo je da uradimo i ASA. Danas su stigli rezultati i ništa mi nije jasno. Ja 52,5 a on 42,4. Ref. vr manje od 60. Međutim, čitam vaše postove i vidim da svi imate male vrednosti. Šta mislite, kakvi su nam rezultati?
|
|
|
Anketa
Da li biste pre otisli u Rim ili Barselonu?pisuljicaBarselonu (
53%)
Rim (
47%)
Ukupan broj glasova: 128Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!