Modessty -> Test na antispermatozoidna antitela (15.12.2009 17:44:26)
|
IZVORNA PORUKA: lucia drage moje cekalice, ja sam stara-nova ringerajka, i malo vas znam od ranije ali vidim da ima puno novih cekalica. ja sam dugo bila u ovoj temi jedno vreme a sada se vracam kao trudnica da vam kazem svoje iskustvo, sigurno ce nekom da pomogne. naime, godinu dana sam pokusavala da zabebim, radila sam sve moguce analize, ono sto i same znate, briseve, folikulometrija,hsg,spermogram itd...sve sto se radi u vecini ordinacija. vec sam bila potpuno razocarana kada mi je jedna doktorka preporucila jevremovu(ginek.klinika). tamo su mi radili dodatne testove koje ne pominju drugde, kao sto je postkoitalni test(kojim se utvrdjuje da li spermatozoidi mogu da opstanu u vagini ili ih ta sredina"ubije") i test na antispermatozoidna antitela. ovaj drugi je za mene bio presudan jer nisam ni znala do tad da to postoji a bio je resenje mog problema! radi se samo na torlaku, uzimaju krv i muskarcu i zeni,kao i spermu muskarcu i proveravaju ta antitela koja mogu da sprece zacece! ja to nisam imala ali moj m jeste, a resenje je bilo vise nego lako, samo je popio neke tabletice pre moje ovulacije i iz prvog sam zabebila! nakon toliko mucenja... i jos jedna stvar, to nema veze s tim da li vec imate decu ili ne posto se ta antitela mogu stvoriti kad god.. preporucujem svima da provere i to ako nisu do sad,! i puno srece,cekam vas u trudnicama! katjice,ako ti jos nesto nije jasno pitaj![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: lucia antispermatozoidna tela se rade tek nekoliko godina,to je skroz novi test i pre se nije ni znalo za to, verovatno zato ljudi a ni lekari uglavnom to ne rade..naprosto,ne znaju svi. u jevremovoj su me poslali na torlak da to uradim dok se niko pre nije setio.
|
|
|
|