Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 24.5.2011 9:31:11
|
|
|
|
nina26
|
Super, hvala vam Nadam se samo da cemo mocu da uhvatimo neki termin na leto posto ne zivimo u Bgu. A i cena je skroz ok.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 24.5.2011 9:39:44
|
|
|
|
mala83
|
Anci i mislila sam da odemo kod nje, posto sam malo proguglala i vidim da je svi preporucuju ali hvala na brzom odgovoru
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 24.5.2011 22:09:45
|
|
|
|
Cuftas
|
Stigli su nam rezultati, mm sa 85% na 80% u spermi i sa 80% na 60% u krvi, a ja sa 70% na 0. Srecna i tuzna u isto vreme... Njemu su opet nasli neku glupavu bakteriju, ne znam sad sta nas ceka... Nije mi jasno kako mu nije ujednaceno smanjenje broja antitela
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 31.5.2011 23:02:16
|
|
|
|
Milka76
|
Nesto sam se sad skroz sludela: radili smo 3 vantelesne a da niko nije obratio paznju na ta antitela! Cini mi se da nisu ni na spisku obavezne dokumentacije za komisiju. Mm i ja smo ih odavno radili, 2007, iz krvi, moj rezultat je 24,1 U/ml (<14), a mm 5,6 U/ml (<14), a izgleda da je granica 14 a moj rezulat je iznad! Da li ovo moze a utice na embrione posle ET, u smislu da ih organizam ne prihvati??? Da li se ovi rezulatati vremenom menjaju??? Moze li mi neko jos reci koji su imunoloski testovi? Da li su to ova antitela ili ima jos neceg?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 31.5.2011 23:06:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da za Vto ovaj test ne mora da se radi, jer oni izoluju spermatozoide koji su dobri.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 1.6.2011 17:46:13
|
|
|
|
mala83
|
e ovako mi smo bili kod dva razlicita urologa i oboje su nam rekli da je taj test nepotreban zato se verovatno i ne trazi za VTO. cak nam je ova druga dr. rekla da na Torlaku svaki drugi muskarac ima 80% vezanih spermatozoida, sto ona kazze da uopste nije pouzdano raditi ga i da ne vidi svrhu zasto cimaju ljude da to uopste i rade ... eto to su nama rekli tako da sam ja sada malo opustenija sto se cele te price tice..
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 1.6.2011 18:23:03
|
|
|
|
mulan
|
Ja sam uzela uput od moje dr da odradimo test samo jos da zakazem i sto kaze mala83 bicu opustenija kod rezultata.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 2.6.2011 21:07:38
|
|
|
|
Milka76
|
I ja cu ponovo odraditi, ovog puta komletan, pa cu da odvojm malo vremena da sa dr natenane porazgovoramo o rezultatu, kako bih bila bar rasterecena sto se toga tice. Ne znam da li se isto tolerise kada su rezultati nepovoljni kod muskarca ili kod zene? A i uskoro trebamo da idemo na vracanje smrznutih embriona i volela bih da znam da ovo nema negativnih uticaja na njih kada se smeste unutra?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 3.6.2011 22:02:25
|
|
|
|
Bubamarac
|
devojke, ja vam preporucujem dr savu micic, koji mog muza vodi vec 6 meseci. imali smo i slepljivanje spematozoida, iako smo radili ASA test iz krvi 3 meseca pre toga. MM je dobio terapiju i to resio, ali ipak treba sad da uradi ASA test iz sperme, pa cemo da vidimo... terapija traje 15 dana. ako bude trebalo, napisacu vam koji je lekic tacno bio i koliko
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 4.6.2011 13:56:12
|
|
|
|
mulan
|
Bubamarac, odlicne vesti
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 9.6.2011 22:34:42
|
|
|
|
Bubamarac
|
posle navedene terapije, ASA iz sperme je cist :-) devojke, samo napred!!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.6.2011 8:54:49
|
|
|
|
Katychoo
|
Devojke, da li mi treba neka posebna dokumentacija da bi dobila uput iz dz za torlak? Da li uzimam i za mm ili on mora kod svog dr? Da li on uzorak sperme daje na licu mesta ili moze da ponese od kuce to jutro? Jooj, udavih...Hvala unapred!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.6.2011 9:11:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Nama je upute ispisala doktorka opšte prakse, i za mene i za mm. Ništa nam nije trebalo, samo smo tražili uput za Torlak. MM je tamo davao uzorak, ali je bilo par njih koji su doneli od kuće.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.6.2011 9:18:27
|
|
|
|
Katychoo
|
Hvala Ana! Ja sam jutros bila kod ginekologa u dz po uput, ali moram ponovo da idem u ponedeljak, komplikovana situacij...a sad nesto kontam, ako moze dr opste prakse da daje uput, mozda moze mm da uzme od njegove za oboje, posto je ona zena skroz ok...ne znam, idem svakako u ponedeljak da barem otvorim karton.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.6.2011 9:21:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Može sigurno, tako smo mi uzeli.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.6.2011 9:32:04
|
|
|
|
Katychoo
|
U, super! Tako cemo onda! Hvalaaa!!!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.6.2011 0:07:39
|
|
|
|
Cuftas
|
IZVORNA PORUKA: Bubamarac posle navedene terapije, ASA iz sperme je cist :-) devojke, samo napred!! Bubamarac Molim te, napisi koliko je % antitela tvoj muz imao na pocetku, koji mu je lek bio terapija i gde vam radi taj doktor. Slobodno napisi jos nesto ako se setis, dala si nam nadu
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.6.2011 15:27:45
|
|
|
|
Bubamarac
|
Draga Cuftas, mi nismo imati potvrdjen pozitivan ASA test, ali smo imali aglutinaciju, sto ukazuje na to. MM je pio PRONISON 20mg 2x1 8 dana posle toga 15 dana po 1 svaki drugi dan. Kontrolni ASA je negativan....nadam se da sam ti bar malo pomogla
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 20.6.2011 22:56:09
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Cao devojke jel moze mala pomoc ,stigli rezultati asa testa.jel mozete da mi protumacitenalaz? antispermatozodidna antitela 45,4 referentne vrednosti <60,0 mm :antispermatozoidna antitela 45,5 referentne vrednosti <60,0 spr atispermatozoidna at:22,6 referentne vrednosti 60,0>
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 20.6.2011 23:08:01
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Molim vas jel moze neko da mi odgovori?
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 20.6.2011 23:39:48
|
|
|
|
lidija 011
|
Ne razumijem se u ASA test, ali iz ovoga vidim da su rezultati ok samo mi je nejasno- jel' za ovu poslednju analizu ref. vrijednost < ili > od 60?
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 20.6.2011 23:56:51
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Lidija hvala puno na odgovoru,<60,0 jos mi ostalo da odradim HSG,posto su ovi rezultati ok..Lidija hvala jos jednom.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 21.6.2011 0:03:41
|
|
|
|
lidija 011
|
Onda su rezultati odlicni draga ... nema na cemu ... Sad cu biti malo off- nemoj se plasiti HSG-a, radila ga i ja bez anestezije- nije nista strasno
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.7.2011 22:21:23
|
|
|
|
GRGA
|
Drage moje zene.....Moze li jedo pitanjce za vas...Sada trebam odraditi HSG,,ali mi niko od mojih nepismenih doktora nije rekao da treba spermatozoidna antitela!!! Taj test smo mi radili pre 3 godine ,,iz spermemsupruga,,ali iz krvi ne...Kako ide sa tim.Kliko taj test meseci vazi,,,NA KOLIKO SE RADI.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.7.2011 9:42:06
|
|
|
|
nina26
|
Grga, ovaj test ni treba za HSG. To uradi samo u slacaju da niste do sada, a pokusavate dugo . Odes samo na Torlak i da on svoj uzorak i krv, i ti iz krvi i to je to .
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
paketiciVVVVSta mislite o stavljanju bombona, cokolada i slicne nezdrave hrane maloj deci u paketic? I da li ih dajete deci ili izvadite?I inace to jede, pa sto ne bi iz paketica (
69%)
Dete sve pojede, i to mi ne smeta (
5%)
Sve pojede, ali bih vise volela da ih nije bilo u paketicu (
8%)
Izvadim ih iz paketica i dete bude tuzno (
2%)
Izvadim ih iz paketica i dete shvati da to radim jer to nije dobro za njega (
17%)
Ukupan broj glasova: 127Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!