beca.r
|
Cao Dacice, posto sam ja veoma skoro prosla kroz tu pricu, napisa cu ti proceduru za RZZO: - Prvo ti tvoj ginekolog daje upute za sve potrebne analize koje treba da uradite ti i tvoj zmu (na sajtu RZZO imas spisak potrebnih analiza), vecina analiza ne sme biti starija od mesec dana i to malo predstavlja problem, ali sve se moze uklopiti (ukoliko ti treba tacno koje analize smo radili, javi, i ja cu ti sve napisati po stavkama). Upute za analize daje dr i za tebe i za zmua, znaci potrebna ti je samo njegova zdravstvena knjizica zbog podataka. Nas je dr iz dom zdravlja Vozdovac slala na VMA za sve analize, i mogu ti reci da su jako, jako ljubazni, i da sve zavrsavas na istom mestu, ne setas od klinike do klinike. - Kada pokupite sve analize, opet odete kod tvog dr ginekologa u dom zdravlja, i ona ti daje uput za Komisiju za VTO za Visegradsku ili Front (na ta dva mesta se rade lekarske komisije), kao i uput za UZ za tebe, i uput za spermogram za zmua. Vazno je da znas da svaki ginekolog u domu zdravlja ima uputsvo za potrebnu dokumentaciju, ne treba da brines. - Sa uputom za komosiju za VTO i svim analizama ides u RZZO u Nemanjinoj, soba 109 ili soba 108 u zavisnosti od nedelje (I sprat). Predas knjizicu gde pise za VTO i cekas da te prozovu (ne treba muz da ide sa tobom). Veoma brzo te prozovu, i izdaju ti resenje da se upucujete na komisiju za VTO u Visegradsku ili Front, zavisi sta si izabrala. Mi smo isli u Visegradsku. Naravno, oni vrse samo proveru dokumentacije, znaci svu dokumentaciju ti vracaju, kao i uput i sa svim tim ides u Visegradsku (to je bio recimo petak) i tamo morate otici zajedno ti i zmu da popunite neku izjavu i da vas upisu za Komosiju (traje 10 minuta). Cekas telefonski poziv iz GAK-a za lekarsku komisiju. - Odmah sledece nedelje su nas zvali da dodjemo na Komisiju u cetvrtak (svakog cetrtka je komisija), veoma brzo znaci ni sedam dana nije proslo. Rekli su samo meni da dodjem (iako je do supruga, a ne do mene, to mi je bilo malo cudno, ali ok), i ja sam dosla u taj cetrtak, uradili su mi UZ i vratili me na salter, i rekli da cekam poziv da li smo prosli komisiju...ja pitala: TO JE KOMISIJA?! SAMO UZ SU MI RADILI?! oni kazu DA! I to ti je komisija, samo UZ ti urade i ides kuci. - Vec sutradan, na moje veliko iznenadjenje su me zvali (divna zena Nada radi na salteru u GAK-u, i sve to kod nje zavrsavas oko papirologije) i rekli da dodjem po potvrdu da smo prosli komisiju - Uzimas potvrdu, tamo nesto potpisujes, i cekas da te zovu iz RZZO (GAK elektronski salje RZZO spisak svih koji su prosli komisiju), to se malo ceka, ali posle nekih 10 tak dana najvise dobijas poziv iz RZZO da dodjes kod njih sa zelenim uputom za stacionarno lecenje (koji u medjuvremenu uzmes od svoje dr) u Nemanjinu, u iste sobe. - U Nemanjinu nosis, Zeleni uput, Potvrdu koju si dobila u GAK -u (iskopiraj da bi tebi ostao original, jer zadrzavaju kod sebe) i oni ti izdaju resenje za pocetak VTO. Tu je kraj celoj proceduri!!! - Sa zelenim uputom i tim resenjem odlazis u Visegradsku ili Front, zavisi sta su ti dolelili, mislim da moze da se bira, i zapocinjete svoje putesestvije!!! - rezime je: treba jedno sigurno 15 tak dana da uradite sve analize, i jos jedno20 tak dana da zavrsite sve i oko tih komisija i dobijete krajnji poziv!!! Sve zajedno od mesec do dva, sto je super! Ako treba jos nesto javni da ti napisem. Vazno je da vise nema biranja, i ne salju u privatne klinike...eto to je promenjeno, ali sve su to isti ljudi, koji znaju svoj posao. -
|