|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
24.11.2009 10:54:42   
beca.r
Hvala puno!

I ja se nadam.

user posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1401
24.11.2009 11:45:37   
engimengi
Beco,prvo dobrodosla!
Ja sam prosla vto kod Ivanovica,o trosku drzave,uspesno,nosim dva decaka!Nisam imala nikakve promene u toku stimulacije,malo mi se nadimao stomak al nije bilo strasno,bockala sam se sama i putovala u Bg skoro svakog dana pri kraju!U svakom slucaju budi pozitivna i zelim ti puno srece i bebice na kraju!!

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1402
24.11.2009 12:12:40   
beca.r
Eng mengi, hvala puno!
Svaka cast za trudnocu!!!user posted image Jedva cekam i da ti se pridruzima sa......user posted image

I meni se javlja nadimanje, nije strasno, ali ja nikada nemam problema sa tim, pa se naravno covek malo zabrine.

Inace, mi smo upali u nezgodnom trenutku preko drzave, vise ne mozes da biras gde ides, a nije samo to, nego salju samo na drzavne klinike sve dok se ne popune kapaciteti (bilo je i na TV-u), to je promenjeno 20. oktobra, a mi smo predali 30. Stvarn oje sve islo expresno, pa smo se iznenadili pozivu. Tako da na zalost nisam mogla da nastavim kod Ivanovica, a nisam mogla odbiti poziv, ipak se ne zna koliko cu puta morati  da radim VTO (mada duboko verujem da ce biti oma!!! user posted image ). Nastala je opsta pometnja, zvanje ovih i onih i nije moglo kod Ivanovica, ma strasno, na kraju je sve kako treba za sada, kod Radunovica sam, muz mi je zdravstveni radnik isto u KSC Srbije, pa je nekako mozda i dobro sto je sve tu na istom mestu.

Ja treba da dobijem za nekih 5-6 dana, pa krecem sa vadjenjem krvi i stimulacijom! Videcemo kako cemo napredovati, ja cu se svakako javljati. Trenutno diferelin primam u rame. Nije strasno, malo pece, ali vrlo kratko, a i znam zasto to radim pa nekako adrenalin udara na sve strane!!! Neka cudna kombinacija radosti, neizvesnosti i malo straha.....

Jod jednom od srca cestitam na bliznackoj trudnoci, to je predivno!!!user posted image user posted image user posted image

Kiss

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 1403
24.11.2009 13:09:35   
cipiripi
helloooooo user posted image user posted image user posted image

ja sam zavrsila sa vto pre par dana...tj dobila sam pre par dana tako da je prosla bezuspesno, ali nema veze idemo dalje...
pocela sam sa terapijom 21 dc sa superofaktom u rame 15 dana, 16 dan pored suprofakta koji se inace prima do kraja, 4 gonala u stomak,4dana, pa menopur sve dok nije preko krvi ustanovljeno da su spremne za punkciju.
Punkcija tj vadjenje folikula ti se radi u totalnoj anesteziji i traje 10 min, posle toga te malo boli stomak kao da si dobila i malo ti curka kao pocetak menstracije. to ti kazem da se ne bi uplasila to ti je normalno.user posted image
meni je izvadjeno 12 folikula od kojih se oplodilo extra 7. 4 su mi ubacili 3 zamrzli.
kad zavrsis sa pnkcijom lezis pola sata i ides kuci.
kada se one oplode i zavrse deobu pozovu te da dodjes na transfer.
transfer ti je kao inseminacija, traje 5 sekundi i lezis 3 sata u bolnici.
moras da im kazes koliko ubacujes a koliko zamrzavas. mada neznam kako ide zamrzavanje preko drzave.
ja sam isla privatno tako da sam se placala. vto me je izasla na 1600 e + inekcije 500e, + zamrzavanje 3 embriona 200x3=600, i njih cuvaju 5 godina.

ako sam nesto zaboravila da kazem, ti pitaj user posted image

e da...posle imas terapiju utrogestanom 3x2 vaginalno...

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1404
24.11.2009 14:26:02   
melania
Bila sam jutros i prijavila se za drugi pokusaj u RZZO,nema biranja klinike vise vec samo Visegradska i NF,meni su dodelili Visegradsku.Sad ne znam kako i kuda dalje ali eto ako neko zeli da zna da je pocelo prijavljivanje danas,sve vas pozdravljam.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1405
24.11.2009 19:36:03   
marijaci
veliki pozdrav za trbu--svaka cast zenska..............
evo nocas sam primila 3 gonal....a ziga me desni jajnik
inace taj desni mi je uvecan..pa ne znam ima li tu mesta za brigu...jedva cekam da odem u cetvrtak da ispitam doktora!
pozdrav za nove clanove............

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1406
24.11.2009 19:56:50   
cipiripi
nema brige, uzivaj, kiss user posted image
a naravno ispitaj ga sve sto ti padne na pamet... user posted image

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1407
24.11.2009 22:36:01   
dacica
jel zna neko da mi pomogne koliko se ceka za prvu vestacku oplod.i da li muskarac uzima upute kod dr.opste prakse....i dali znate koliko vaze moji uputi od dr.za nalaze...
hvala puno unapred,puno bi mi pomogli sa odgovorima...pozzz

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1408
24.11.2009 22:54:09   
cipiripi
koliko ja znam sada preko odrzave ide mnogo brze nego ranije. komisija ti dodeljuje broj.
znam da nalazi ne smeju da budu stariji od mesec dana, a po uput od ginekologa ides kada te pozovu iz drzavne institucije u kojoj ces to raditi. uput overavas u tvojoj medicinskoj ustanovi.
na osnovu ovog pravila verovatno ne sme uput da bude stariji od nekoliko dana...
a uputi za analize ti vaze 6 meseci.
a sto se tice muskarca i on uzima uput...

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 1409
24.11.2009 23:06:46   
engimengi
IZVORNA PORUKA: dacica

jel zna neko da mi pomogne koliko se ceka za prvu vestacku oplod.i da li muskarac uzima upute kod dr.opste prakse....i dali znate koliko vaze moji uputi od dr.za nalaze...
hvala puno unapred,puno bi mi pomogli sa odgovorima...pozzz

Mi smo sve upute dobili od ginekologa i za supruga,tako je moralo pre 6 meseci i sve je bilo staro do 6 meseci!!Hormone,briseve i spermogram smo ponovili pred sam postupak!

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 1410
24.11.2009 23:18:14   
engimengi
IZVORNA PORUKA: trba

user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image
E pa drage mojeuser posted image user posted image user posted image
ja pokupila betu user posted image user posted image user posted image    240.2 user posted image user posted image user posted image ..izgleda 5.nedeljauser posted image
I dalje ne mogu da verujem...

Jaoo,trbo kako si me obradovala,cestitam ti od srca i zelim laku trudnocu!!!user posted image

(odgovor članu trba)
Direktna veza do poruke: 1411
25.11.2009 9:50:42   
sladjaaaa
Da li ovde negde postoji spisak dokumentacije koja je potrebna za prijavljivanje na RZZO za Vto?

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 1412
25.11.2009 9:56:40   
sladjaaaa
Parovi, za koje se utvrdi da ispunjavaju kriterijume za primenu postupka vantelesne oplodnje, koje je propisala Republička komisija za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju, mogu ostvariti pravo na besplatnu vantelesnu oplodnju i odmah ulaze u proceduru.
Izvor: Blic

Mene zanima koji su ti kriterijumi?

(odgovor članu sladjaaaa)
Direktna veza do poruke: 1413
25.11.2009 9:59:13   
Anck Su Nmaun
-Da nisu stariji od 38 godina
- Da  su se lecili do sada i da nisu uspeli
- da su prosecne telesne tezine
- da  im reproduktivni organi dozvoljavaju oplodnju (da je bar malo moguce)

... neko ce ti mozda bolje objasniti ali ovo sam cula sinoc na dnevniku!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.11.2009 10:00:35 >

Direktna veza do poruke: 1414
25.11.2009 10:03:30   
sladjaaaa
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

-Da nisu stariji od 38 godina
- Da  su se lecili do sada i da nisu uspeli
- da su prosecne telesne tezine
- da  im reproduktivni organi dozvoljavaju oplodnju (da je bar malo moguce)

... neko ce ti mozda bolje objasniti ali ovo sam cula sinoc na dnevniku!

Šta li obuhvata to "Da su se lečili i da nisu uspeli", pili tablete ili insemenacija ili nešto jošuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1415
25.11.2009 10:06:29   
beca.r
Cao Dacice,

posto sam ja veoma skoro prosla kroz tu pricu, napisa cu ti proceduru za RZZO:

- Prvo ti tvoj ginekolog daje upute za sve potrebne analize koje treba da uradite ti i tvoj zmu (na sajtu RZZO imas spisak potrebnih analiza), vecina analiza ne sme biti starija od mesec dana i to malo predstavlja problem, ali sve se moze uklopiti (ukoliko ti treba tacno koje analize smo radili, javi, i ja cu ti sve napisati po stavkama). Upute za analize daje dr i za tebe i za zmua, znaci potrebna ti je samo njegova zdravstvena knjizica zbog podataka. Nas je dr iz dom zdravlja Vozdovac slala na VMA za sve analize, i mogu ti reci da su jako, jako ljubazni, i da sve zavrsavas na istom mestu, ne setas od klinike do klinike.

- Kada pokupite sve analize, opet odete kod tvog dr ginekologa u dom zdravlja, i ona ti daje uput za Komisiju za VTO za Visegradsku ili Front (na ta dva mesta se rade lekarske komisije), kao i uput za UZ za tebe, i uput za spermogram za zmua. Vazno je da znas da svaki ginekolog u domu zdravlja ima uputsvo za potrebnu dokumentaciju, ne treba da brines.

- Sa uputom za komosiju za VTO i svim analizama ides u RZZO u Nemanjinoj, soba 109 ili soba 108 u zavisnosti od nedelje (I sprat). Predas knjizicu gde pise za VTO i cekas da te prozovu (ne treba muz da ide sa tobom). Veoma brzo te prozovu, i izdaju ti resenje da se upucujete na komisiju za VTO u Visegradsku ili Front, zavisi sta si izabrala. Mi smo isli u Visegradsku. Naravno, oni vrse samo proveru dokumentacije, znaci svu dokumentaciju ti vracaju, kao i uput i sa svim tim ides u Visegradsku (to je bio recimo petak) i tamo morate otici zajedno ti i zmu da popunite neku izjavu i da vas upisu za Komosiju (traje 10 minuta). Cekas telefonski poziv iz GAK-a za lekarsku komisiju.

- Odmah sledece nedelje su nas zvali da dodjemo na Komisiju u cetvrtak (svakog cetrtka je komisija), veoma brzo znaci ni sedam dana nije proslo. Rekli su samo meni da dodjem (iako je do supruga, a ne do mene, to mi je bilo malo cudno, ali ok), i ja sam dosla u taj cetrtak, uradili su mi UZ i vratili me na salter, i rekli da cekam poziv da li smo prosli komisiju...ja pitala: TO JE KOMISIJA?! SAMO UZ SU MI RADILI?! oni kazu DA! I to ti je komisija, samo UZ ti urade i ides kuci.

- Vec sutradan, na moje veliko iznenadjenje su me zvali (divna zena Nada radi na salteru u GAK-u, i sve to kod nje zavrsavas oko papirologije) i rekli da dodjem po potvrdu da smo prosli komisiju

- Uzimas potvrdu, tamo nesto potpisujes, i cekas da te zovu iz RZZO (GAK elektronski salje RZZO spisak svih koji su prosli komisiju), to se malo ceka, ali posle nekih 10 tak dana najvise dobijas poziv iz RZZO da dodjes kod njih sa zelenim uputom za stacionarno lecenje (koji u medjuvremenu uzmes od svoje dr) u Nemanjinu, u iste sobe.

- U Nemanjinu nosis, Zeleni uput, Potvrdu koju si dobila u GAK -u (iskopiraj da bi tebi ostao original, jer zadrzavaju kod sebe) i oni ti izdaju resenje za pocetak VTO. Tu je kraj celoj proceduri!!!

- Sa zelenim uputom i tim resenjem odlazis u Visegradsku ili Front, zavisi sta su ti dolelili, mislim da moze da se bira, i zapocinjete svoje putesestvije!!!

- rezime je: treba jedno sigurno 15 tak dana da uradite sve analize, i jos jedno20 tak dana da zavrsite sve i oko tih komisija i dobijete krajnji poziv!!! Sve zajedno od mesec do dva, sto je super!

Ako treba jos nesto javni da ti napisem.

Vazno je da vise nema biranja, i ne salju u privatne klinike...eto to je promenjeno, ali sve su to isti ljudi, koji znaju svoj posao.

user posted image

-

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 1416
25.11.2009 10:06:44   
bebuska

IZVORNA PORUKA: cipiripi

evo ovde ima nesto ....

http://www.jevremova.rs/VTO.html

Cipiripi je ovdje nasla podatke koje uslove treba da ispunjava par da bi se prijavio na RZZO za VTO.

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1417
25.11.2009 10:07:08   
Anck Su Nmaun
Pa znam da je moj ujak isao  pre par godina i ako oni ustanove da se niste dovoljno pomucili da dobijete bebu  vrate vas, a oni jesu na hiljade nacina i cekali bebu 10 godina   pa im prvo rekao mladi ste trudite se jos... pa kad je video sve  ubacio ih u program!

Mislim da dobro analiziraju sta ste sve pokusavali ...

Direktna veza do poruke: 1418
25.11.2009 10:09:14   
beca.r
Ne traze da li ste leceni, i ako jeste nije vazno,
jedino sto je bitno da je ustanovljen steriliti kod jenog ili drugog partnera. Znaci nema veze i ako ste radili i ako niste radili neke pokusaje, mi nismo nista radili, i sve je bilo ok sa komisijom.

LJubac!

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1419
25.11.2009 10:14:15   
Anoniman
Beco, dokle si ti stigla, nisam u toku?

(odgovor članu beca.r)
  Direktna veza do poruke: 1420
25.11.2009 10:14:32   
beca.r
Cipirpi, hvala na informacijama sta me ceka u nrednim danima.

Srecno za ledeci pokusaj, extar je sto su ti zamrzli.

Kiss

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1421
25.11.2009 10:17:32   
beca.r
Stigla sam vec do diferelina, primam od proslog petka u rame 0.1 mg. A  kada dobijem krece stimulacija, negde oko 1-2. decembra.

Ja sam pocela da pijem stediril peti dan poslednjeg ciklusa (3. novembra) i pijem ga jos do petka,

Pazi, ja sam pocela na privatnoj klinici, ali je poziv tako brzo dosao da sam morala da predjem na drzavnu, jer vise nije moglo da se bira i da ostanem na privatnoj.

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1422
25.11.2009 10:19:50   
Anoniman
Ma super!

Želim ti svu sreću sveta, i da uspe! user posted image

(odgovor članu beca.r)
  Direktna veza do poruke: 1423
25.11.2009 10:22:26   
sladjaaaa
Evo našla sam, ovde je sadržano sve što treba da se zna o VTO http://www.rzzo.sr.gov.yu/download/Vantelesna.pdf.

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1424
25.11.2009 10:25:35   
beca.r
Hvala Tasho!!!

Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here