Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 10:36:30
|
|
|
|
bebuska
|
Beco.r prvo da ti pozelim dobrodoslicu... A onda da ti pozelim uspjesnu VTO... Meni je VTO uspjela iz prvog pokusaja juce sam bas bila na prvom uz sve je super i naravno to i tebi zelim...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 10:41:57
|
|
|
|
beca.r
|
Bebuska, od scra ti cestitam!!!! Divno, divno, divno!!! Hvala na lepim zeljama.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 10:48:10
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: sladjaaaa IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun -Da nisu stariji od 38 godina - Da su se lecili do sada i da nisu uspeli - da su prosecne telesne tezine - da im reproduktivni organi dozvoljavaju oplodnju (da je bar malo moguce) ... neko ce ti mozda bolje objasniti ali ovo sam cula sinoc na dnevniku! Šta li obuhvata to "Da su se lečili i da nisu uspeli", pili tablete ili insemenacija ili nešto još Mi se uposte nismo lecili,samo mm ima los nalaz i odmah smo prosli komisiju(9 god u braku)!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 11:50:54
|
|
|
|
Dudu25
|
Trba srecno sad sam saznala za tvoju trudnocu zelim ti sve najbolje i zdravu trudnocu naravno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 11:53:31
|
|
|
|
trba
|
@engimengi hvala puno sto i tebi isto zelim @marijaci @dudu25 hvala punooooo Do juce nisam mogla da verujem u nemoguce Danas sam smirena /koliko se to moze na poslu:)/ ali juce....ranim jutrom ostao mi je braonkast trag na papiru...bila sam ko popisana ceo dan...kod drzavnog gin imam zakazano tek u petak a to mi je bilo dugo za cekanje pa sam otisla kod proverenog privatnog gin. Sada sam sigurna i bome ubedjena imam i prvu slicicu moje tufnice od 4mm Sve vas i nemojte mi gubiti nadu
< Poruku je uredio trba -- 25.11.2009 11:54:21 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.11.2009 11:55:48
|
|
|
|
trba
|
Engimengi UBEDLJIVO ima najbolji avatar ....rastopim se kada ga vidim. Morala sam ovo da dodam ...sorry
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 26.11.2009 22:50:38
|
|
|
|
marijaci
|
e pa zenske i ja videh svoju potencijalnu polu-decu, mislim na folikule.. danas 7 dan ciklusa zid materice debljine 9milimetara, oko 14 vidljivih folikula, 6 na desnom i preko 8 na levom jajniku,(nije ih merio, kaze merice ih u nedelju) hormoni koji su vadjeni 3 dana ciklusa, kaze doktor perfektni fsh 3.80. lh1.38 nastavljam sa istom terapijom do nedelje, pa u nedelju ponovo na kontrolu i ultra, danas su mi uzimali krv za estradiol. zenske koje su bile na VTO molim za komentar mog stanja trenutnog hvala unapred..... cisto da znam cemu da se nadam ili da ne letim previsoko
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 26.11.2009 23:24:58
|
|
|
|
cipiripi
|
fsh raste Lh pada, odnos treba da je dupli u korist fsh znaci extra broj folikula extra...endometrijum extra leti...imas razloga
< Poruku je uredio cipiripi -- 26.11.2009 23:25:31 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 27.11.2009 8:27:50
|
|
|
|
beca.r
|
Trba, cestitam od srca na trudnoci, bravoooo!!! Cipiripi, clanak je odlican. Jako zanimljivo, i sve lepo objasnjenjo, preporucujem svima da procitaju. MARIJACI, sto se tice moje terapije, ja 8 dana dobijam diferelin 0.1mg u rame, a veceras prestajem da pijem stedirli, znaci trebalo bi da dobijem za 2-3 dana, i onda radim hormone, pa krece stimulacija. Pita cu te za misljenje kada bude krenula stimulacija i vadjenje hormona, i naravno ostale devojke. Gde radis VTO? Juce je na radiju BG 1 u 17:30 bio gostdr Tulic, zao mi je sto nije bilo objavljeno negde na TV-u, jer je stvarno bilo korisno slusati. Dr je sjajno pricao o svim problemima kod parova, i da nas je stvarno puno, a da je VTO uspesnost za poslenje tri godine od kada je uveden program preko drzave, izmedju 30-40% sto je stvarno ohrabrujuca brojka. LJubac!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 27.11.2009 14:48:58
|
|
|
|
marijaci
|
za beca.r ICSI radim u leskovcu, na klinici profesora stojkovica meni su u leskovcu rekli da diphereline primam do kraja...ja ne pitah do kog kraja, valjda do kraja vantelesne.. zenske pomagajte.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 27.11.2009 15:02:18
|
|
|
|
engimengi
|
Marijaci,jeste i ja sam primala do kraja,do punkcije,dobro ja sam suprefakt al to je isto!Ne brini,on se prima sve vreme,uporedao sa stimulacijom!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 27.11.2009 15:31:29
|
|
|
|
beca.r
|
Da, da i meni su rekli da primam to do kraja diferelin.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 27.11.2009 18:20:01
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam radila kod Radulovica u Jovanovoj u Beogradu. suprofakt, odnosno ovaj drugi sto ti primas , prima se do kraja..tj do punkcije.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 18:37:00
|
|
|
|
marijaci
|
e sad devojke ovako estradiol na 7 dan ciklusa 200. danas 10 dan ciklusa velicina folikula u proseku oko 12mm doktor kaze da je ocekivao da su veci i produzio mi je jo dva dana inekcije...... molim za vase misljenje, da li je moguce da mi za dva dana narastu folikuli sa 12 na 16-18, nesto me to brine, a poceo mi je i sekret iz grlica a da jedino dobro je debljina zida materice 15mm
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 18:45:14
|
|
|
|
lence
|
Hmmm, nemam iskustvo sa VTO, ali sam citala da u normalnom ciklusu folikuli rastu 1-2 mm dnevno. Moguce je da pod stimulacijom rastu i brze. U svakom slucaju mi se cini da tvoji ipak mogu da dosegnu barem 16 mm sto obecava zrele jc u njima. Endometrijum ti je super. Da li su ti pojacali dozu sa injekcijama ili si na istoj? Mozes li mi napisati svoj FSH prvih 3 dana ciklusa ako su ti merili?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 18:51:32
|
|
|
|
engimengi
|
Marijaci meni su folikuli tek bili kako treba 20.dana ciklusa,punkcija mi je radjena 21.dana,10.dana su bili manji nego tvoji,pa je ipak sve ispalo ok!Nemoj da brines samo guraj napred
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 22:07:53
|
|
|
|
marijaci
|
pisala sam o hormonima lence 3 dan ciklusa FSH 3.80, LH 1,38 mislim da je tako bilo da se ne vracam na predhodne postove. engimengi sad si me totalno zbunila, ja sam mislila da posle 15-0g dana prekidaju sa VTO ako folikuli nisu odgovarajucih velicina a da materica mi se uvecava kao luda, rekli su mi da cekaju estradiol oko 800-1000
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 22:36:01
|
|
|
|
lence
|
Jeste marijaci, videh sad u jednom od tvojih prethodnih postova, izvini. Mislila sam da ti je mozda FSH visok. Ne znam sta da ti kazem, izgleda da folikuli treba da pozure sa rastom kako bi se uskladili sa rastom endometrijuma. Pretpostavljam da ides natrag u sredu, to ti je ipak tek 13i dan a ne 15i? Lekari su ipak strucnjaci u ovom, ne bi te maltretirali dodatnim injekcijama da ne postoji mogucnost da folikuli dovoljno porastu. A tehnicki postoji. Drzim ti palceve da sve bude u redu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 22:58:41
|
|
|
|
dacica
|
Beco-divna si,hvala na uputstvu...zelim ti isto sto i tebi-da ti uspe,i sto pre ugledas svoju bebicu-a,mozda i dve,tri.......srecno draga...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 23:17:14
|
|
|
|
beca.r
|
Dacica, nema na cemu, samo napred! I ja tebi zelim sve naj naj naj..... Cekam mmmm, pa da idem da mi vade hormone sledece nedelje, a naravno sve vreme primam diferelin, od bockanja me bole ramena, nista strasno, a koga i ne bi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 23:20:10
|
|
|
|
Verus
|
devojke srecno, drzim vam fige kao i uvek!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.11.2009 23:50:22
|
|
|
|
engimengi
|
engimengi sad si me totalno zbunila, ja sam mislila da posle 15-0g dana prekidaju sa VTO ako folikuli nisu odgovarajucih velicina a da materica mi se uvecava kao luda, rekli su mi da cekaju estradiol oko 800-1000 Epa eto ja sam ziv primer da moze da uspe i tako,moji folikuli su sporo rasli,al ni jednog trenutka nije pomislila da prekine,endometrijum i estradiol su bili super!Radila sam kod Ivanovica
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 10:56:32
|
|
|
|
beca.r
|
Ljudi, ja jos nisam dobila.....poslednji stedrili sam popila u petak vece, znaci deluje jos nekih 24 sata nakon toga, a posle vec 2-3 dana trebalo bi da dodje m. E meni je danas treci dan, a jos nista...da li neko moze da mi kaze kada da ocekujem.....doduse, sutra idem kod dr pa cu da pitam.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 11:07:19
|
|
|
|
beca.r
|
Upravo!!! Eto, kao da sam dozvala. Lep datum :) Hvala
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?