Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 11:58:06
|
|
|
|
lence
|
Hajde beco, neka se ne'ko i na ovim stranicama raduje kad ugleda ! Nek' ti je sa srecom!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 12:56:07
|
|
|
|
marijaci
|
zenske citajte sad, i saljie misljenje deseti dan ciklusa estradiol 850, LH 5 a danas 12 dan ciklusa preko 20 folikula od 15-18mm a ima i par vecih, jos uvek nemam rezultate danasnjih hormona, sutra ujutru idem ponovo nadam se da ce punkcija biti uskoro
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 12:58:58
|
|
|
|
marijaci
|
a da zid materice mi ne raste vise stagnira na 15mm, i ono najgore, ne mogu da ostavim cigarete, dobila sam jos vecu zelju pa samo pusim ne znam sta cu?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 13:07:59
|
|
|
|
cipiripi
|
pusti sad cigare...nemoj sebi dodatni stres da stvaras, ostavices ih, polako. ta vrednost estradiola me malo buni... moguce je da su drugacije referentne vrednosti od ovih mojih, ali u svakom slucaju dobro je nije mali. moguce je da si dobila hiperstimulaciju...imak 20 celijica ...juhuuuuuuu zid materice je super. verovatno ces prekosutra primati stop inekciju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 13:10:41
|
|
|
|
cipiripi
|
e daaaa...ta zadnja ti je nebitna, oni gledaju onu od koje si pocela da primas hormone...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 14:41:25
|
|
|
|
beca.r
|
Marijaci, samo napred...ja sve slusam kako ide kod tebe, pa ja polako za tobom :)))) Drzim ti fige, samo napred! E vala Lence da znas da je tako, srecna sto sam dobila!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 22:03:51
|
|
|
|
marijaci
|
koliko sam ja shvatila proces stimulacije, hiperstimulacija se dobija nakon primanja stop inekcije HCG(odnosno LH) kada se stvara velika kolicina estrogena i slobedne tecnosti koja se izliva u trbusnu duplju i ostale promene na jajnicima, ali tek nakon stop inekcije a sobzirom na broj mojih folikula estradiol i inije tako visok, to znaci da nema bas mnogo zrevih po jednom istrazivanju kada ima oko 10 zrelih folikula onda estradiol(estrogen) treba da bude oko 2000. nabavila sam extra knjigu doktora koji je sa svojim timom izumeo ICSI metodu i tu je sve lepo objasnjeno, ko zna engleski moze da baci pogled na sajt www.infertile.com, knjiga se zove How to get pregnet-Sherman Silber odusevila sam se. strasno mi je muka, iscackala sam da to moze da bude od velike kolicine estrogena(estradiola)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.12.2009 23:20:00
|
|
|
|
cipiripi
|
pa moguce. moguce je da su i razliciti reagenski sa kojima rade laboratorije. meni su dali stop kad mi je estradiol bio 300.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 8:08:14
|
|
|
|
bebuska
|
Uh, sad kad citam sta pisete shvatam da ja u stvari slabo sta znam oko svega toga. Ja nisam previse lupala glavu koje su vrijednosti cega prepustila sam se doktorima bilo mi j dovoljno da oni kazu da je sve ok. Opustite se ipak su oni ti kojima je to posao...Na kraju krajeva sto lupati glavu koliko je folikula kad ne mozete znati koliko je u njima zdravih jc to cete saznati posle punkcije... Srecno marijaci zelim ti puno jc i puno embrincica....
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 10:53:21
|
|
|
|
Mari86
|
Drage moje..posto smo i mi polako poceli da razmisljamo o ovoj metodi u principu,sam skoro sve raumela... jedino nisam videla koliko traje vremenski ceo postupak...primaju se hormoni u vidu injekcije??? da li svi od jednom ili po jedan...vidim da se pije i kontracepcija pre svega toga... A zasto se prima ta stop injekcija?? I koliko se ceka od vadjenja folikula pa do vracanja??!! I konacno naravno cena je tu oko 2500 eura??
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 11:03:47
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 \ I konacno naravno cena je tu oko 2500 eura?? 2500-3000e, a preko drzave mozes besplatno, sada se ne ceka dugo......zavisi od slucaja i dijagnoze.... za ostale odgovore javice se melania, marijaci, bebuska, engimengi, lence...
< Poruku je uredio dunja -- 2.12.2009 11:04:49 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 11:04:20
|
|
|
|
bebuska
|
Mari cijeli postupak ti traje oko mjesec ipo od dana kad pocnes pit pilule za kontacepciju pa do dana kad ti vrate embrione. Mjesec dana pijes pilule za kontracepciju i kad dobijes pocinjes sa hormonskim inekcijama koje se daju u stomak.Primas ih sve do uzimanja jajnih celija, dozu koji ces koristit ce ti doktori odredit na osnivu toga kako reagujes na njih. Embrione ti vracaju izmedju 2 i 5 dana od punkcije. Ja sam oplodnju platila 2100e + lijekovi i inekcije takop da ti to izadje mnogo vise...Ne znam odakle si al ako se oducite za VTO prijavite se za VTO o drzavnom trosku....Ako te jos nesto interesuje pitaj, ukratko sam ti objasnila mada ako iscitas od pocetka bice ti mnogo jasnije jer su mnoge djevojke detaljno objasnile postupak...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 11:07:40
|
|
|
|
Mari86
|
Ali kolika je stopa uspesnosti kada se radi u drzavnoj ustanovi?? Ce,cek kada sam procitala ustomak srce mi je preskocilo..gde u stomak ??? Jao jel boli??
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 11:19:54
|
|
|
|
bebuska
|
Ma jok, sve je to nebitno kad znas zasto to radis. A i da je to bolno sve bi zene odustale vec posle prvog neuspjeha a ja kolilko znam svaka kojoj nije uspjelo prvi put radila je i drugi,treci,cetvrti put..... pa sve dok ne dobiju bebu! A sto se tice uspjesnosti mislim da su sve klinike tu negdje i privatne i drzavne.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 11:32:08
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebuska Ma jok, sve je to nebitno kad znas zasto to radis. A i da je to bolno sve bi zene odustale vec posle prvog neuspjeha a ja kolilko znam svaka kojoj nije uspjelo prvi put radila je i drugi,treci,cetvrti put..... pa sve dok ne dobiju bebu! A sto se tice uspjesnosti mislim da su sve klinike tu negdje i privatne i drzavne. Dobro onda...pa malo sam se poplasila,prag bola koji mogu da ponesem je nizak..ali nema veze...sve za Hvala ti bebuska
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 12:29:00
|
|
|
|
cipiripi
|
ne boli nista, mala je igla insulinska ja sam samo 4 primila u stomak, ostale sam primala u rame i guzu. mozda te malo pece ali ni to nije nista strasno. naviknes. stepen uspesnosti je u globalu 30%, nebitno da li je drzavno, privatno, srbija ili inostranstvo. s tim sto moras da razums da su tu obuhvacene i zene od 20 godina kao i zene od 45 godina. ako bi radila satistika samo za zene od 25-30 godina verovatno bi stepen uspesnosti bio 85%. ja sam platila 1600e + 500 inekcije. privtno sam radila u beogradu kod profesora Radulovica. imam 26 godina i prva mi nije uspela a savrseno sam zdrava, to ti je merilo da nema pravila kome uspe a kome ne, dok je sa druge strane zena koja je bila samnom od 43 godine, zakacila trojke. Kada ti izvade embrione u privatnim ustanovama imas opciju da neke vratis kad se oplode..takozvani transfer, a ostae koje se oplode mozes da zamrznes i ako ti kojim slucajem ne uspe oplodnja, vratis za mesec,dva te zamrznute. zamrzavanje po jajnoj ceiliji je 200e na 5 godina.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 13:15:00
|
|
|
|
Mari86
|
A da li je neka od vas cula nesto o doktoru Igoru Brzakovicu ili Gordani Kozarov? Ja idem kod dokterice Kozarov,ali nismo nikada razgovarale o VTO.. Cipiripi hvala na odgovoru...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 13:16:42
|
|
|
|
cipiripi
|
ja nisam cula za njih...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 13:19:45
|
|
|
|
Mari86
|
U majku mu,doktorka Kozarov je radila ove besplatne u Novom sadu kada su bile..necu da spominjem ime klinike, a doktor Igor takodje radi oplodnju (i radio je doktorki Kozarov koja nije mogla prirodno i uz pomoc oplodnje ima cerku).. Ali rekoh mozda je neka devojka isla kod njih...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 15:54:58
|
|
|
|
melania
|
Da li je neko od vas mozda radio fet u prirodnom ciklusu bez ikakve terapije?Jako bi mi znacilo da mi neko objasni,ne zelim da se kljukam tabletama i vidim da je bez terapije veca sansa.Danas zovem doktorku pa da odem po moje eskime ako moze u spontanom ciklusu,ljubim vas sve.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 15:59:25
|
|
|
|
bebuska
|
Nemam pojma kako ide to sa vracanjem eskima. Jel to moze bez ikakve pripreme? Zar nebi trebala predhodno neka terapija?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 16:03:37
|
|
|
|
melania
|
Prosli put sam uzimala terapiju od dva meseca,vidim da se na zapadu sasvim normalno vraca bez stimulacije i da je to bolje za organizam,ne znam.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 16:06:26
|
|
|
|
bebuska
|
Nemam pojma Mada je meni logicno da predhodno pripremis maternicu...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 16:14:46
|
|
|
|
cipiripi
|
ide se na kliniku 2 dana pre ocekivane vadi se krv, i mozda se dobiju samo neki flasteri koji se nose 10 dana, to nije nista strasno. ne trebaju inekcije i neka dodatna terapija. kada se dobije 10dc se ide na UZ vadi se krv i ceka pogodan dan i stanje endometrijum, tad odlede eskime i ubace ih, opet lezis 3h, ides kuci i 10 dana utrogestan vaginalno 3x2.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.12.2009 16:34:41
|
|
|
|
melania
|
Hvala ti Cipiripi na odgovoru,znaci nista ovog puta jer mi je danas drugi dan Pitacu doktorku jer ja ionako ne mogu predvideti cikluse posto su mi neredovni,u svakom slucaju srce si
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?