|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
12.4.2020 21:44:29   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

to nije tacno. najveci problem je sto virus prenose asimptomstski prenosioci. ne moraju da se imaju bas nikakvi simptomi da bi se preneo virus.  nanosnovu toga sto deluje sinhorno ne mora da znaci da su se zajedno zarazili.

A ovaj Kon reč da asimptomatski jaaako retko prenesu virus. Što bi rekli - ovde lud zbunjenog user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2201
12.4.2020 22:15:36   
gocic
Evo i sad slušam sad na prvoj o koroni sa Jovanom. Šta pričaju, bas sad o trudnicama.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2202
13.4.2020 4:51:40   
Misha i Ljisha
Meni jeste logicno da asimptomatski retko prenose virus, jer nema kijanja i kasljanja pa nema puno rasprsavanja kapljica okolo. Ok neko prica i pljuje user posted image ali mi je skroz logicno da oni nisu "glavni" prenosioci zaraze

(odgovor članu gocic)
Direktna veza do poruke: 2203
13.4.2020 7:03:03   
Misha i Ljisha
Sad se mislim bice ovo "nova decija bolest" kao boginje. Dok su mali da preleze  pa posle mirna BackA. Vodicemo decu  da se zaraze 🤪 

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2204
13.4.2020 7:43:17   
milicicak
Ljiso, bilo bi super da bude kao morbile scenario, da se stice trajni imunitet. Ja sam skepticna po tom pitanju...

Asimptomatski mogu da prenesu bolest, istina teze ali mogu. Trik je u onih par dana pre pojave simptoma kod simptomatskih bolesnika. Izgleda da je to period najpotentnijeg prenosa virusa. Nemas simptome, izgledas zdrav a u stvari su ti gornji disajni putevi prepuni virusnih cestica koje sejes dok pricas.
Mada, to su sve nagadjanja. Nov je virus, moramo da sacekamo pouzdanije informacije

< Poruku je uredio milicicak -- 13.4.2020 7:44:23 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2205
13.4.2020 9:04:48   
IvanaSK RR
Pa moje mišljenje je da taj period kad osoba nema simptome,a jeste zarazna je i najveći problem. Nek bude da je to i dva dana,ali koliko ljudi moze ta osoba za to vreme razboleti. 

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2206
13.4.2020 9:26:39   
Dragica Draga
Izgleda vrlo specifican virus... Kad evo vec toliko vlada a jos uvek se ne zna puno o njemu. Ako je istina da se u Kini pojavio jos u decembru...
Valjda ce uspeti da nu se,, udje u trag''vec jednom.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 2207
13.4.2020 11:30:15   
ivaMark
U Sloveniji se polako otvara proizvodnja, automehanicari, vulkanizeri, prodavnice gradjevinskog materijala... Ukinuli su koriscenje rukavica u zatvorenim prostorima, samo maske su obavezne.... Sedmoro pozitivnih za poslednjih 24h. Svakako nam je lakse nego u Srbiji, mozemo u set_nju po prirodi sa svojim ukucanima.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 2208
13.4.2020 11:33:59   
Dragica Draga
Jeste li vi imali karantin i zabranu kretanja? Koliko je trajalo?

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2209
13.4.2020 11:38:21   
ivaMark
Imamo zabranu okupljanja na javnim mestima, ko udje u zemlju bilo je 14 dana samoizolacija i testitanje, sada su smanjili na sedam dana. Nismo imali policijski cas. Setnja po centru je zabranjena, samo u prirodi, sumice, livade itd... 

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 2210
13.4.2020 11:46:42   
pari
Super Ivamark...daje nadu i nama

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2211
13.4.2020 15:25:37   
princezica1
Novoobolelih 424. Testirano 2644 ljudi.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2212
13.4.2020 15:28:47   
Sanjica26 RR
princezice hvala na informaciji😀

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 2213
13.4.2020 15:30:34   
jess021
Sanjice🤣

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2214
13.4.2020 17:00:30   
pari
Kaze mi brat da je 150 ljudi od te danasnje cifre zapravo iz jednog gerontoloskog doma iz Nisa...strasno...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2215
13.4.2020 17:03:34   
gocic
Pari, jeste bas pisu o tome celog dana novine.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2216
13.4.2020 17:18:33   
princezica1
Glavna vest je da je podneta krivicna prijava protiv direktora tog gero centra. Mnogo starackih domova je zahvaceno koronom sirom Evrope. Visoka je smrtnost.

(odgovor članu gocic)
Direktna veza do poruke: 2217
13.4.2020 17:47:25   
Maslacak15
da naravno. Uvek se nadje dezurni krivac. Taj sigurno pripada iza reset_ak ali je osnovne pitanje kako je to moglo da im se desi??? Da se desilo pre 3 nedelje rekla bih ok ima na mnogim mestima u evropi problema u starackim domovima. Ali oni uvedu najrestriktivnije moguce mere, maltretiraju stanvnistvo, policijski cas od nemila do nedraga i onda im se desavaju incidenti ovakvih razmera. Rekli su vojska ce cuvati staracke domove ( sto je idiotizam ali tako je receno). Lepo su sacuvali sa i bez vojske. I ko zna sta se sve brlja svaki dan zato je i stanje takvo kakvo jeste. A ne zato sto su gradjani neposlusni.....To je direktna posledica sistema koji bazira na politickoj podobnosti a ne na kompetentnosti i struci. Brine me i nervira me. Najvise bih volela da mogu da se iskljucim i gledam svoja posla ali eto tamo su mi tata i brat, rodbina, drugarice, zao mi je.

Valjda ce proci, mislim proci ce sigurno ali kako ce se odvijati i koliko ce trajati agonija nisam bas optimista. Izvinjavam se sto zracim negativno ali bas su me iznervirali.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 13.4.2020 17:48:06 >

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 2218
13.4.2020 17:51:37   
IvanaSK RR
A sta je vojska trebala tu da uradi?

Direktna veza do poruke: 2219
13.4.2020 17:58:40   
Maslacak15
vojska nista zato sam i rekla da je pominjanje vojske u tom kontekstu idiotizam. Oni su pominjali ! Ali je ozbiljna drzava mogla da se postara da postoje stroge mere kontrole, zabrana poset_a i pravila ponasanja u starackim domovima. I uslovi za rad u istim. I da to kontrolisu rigorozno umesto sto hvataju ko je izaso ispred zgrade da proset_a kuce. Ovo ocigledno nije mala ustanova ako je zarazeno vise od 100 ljudi.....

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:853151-Vojska-i-policija-cuvaju-najvaznije-objekte-granice-Selakovic-o-vanrednom-stanju

evo da ne bude da izmisljam. 15 . marta. Danas je 13 april. Pretpostavljam da su se svi zarazeni u pomenutom starackom domu posle zarazili. Ali kao i za soping u milanu, i mnoge druge primeri svi drugi su odgovorni osim onih koji se staraju o koordinaciji drzavne politike u uslovima krize. Stvarno mi nije zelja da se bavim politikom, ali konstatujem da mi deluju svakim danom kao sve veca gomila amatera.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 13.4.2020 18:02:53 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 2220
13.4.2020 18:21:28   
vonavoj
Bas sam i ja to danas rekla..dzaba sto se mi pazimo,kad imamo ispade te sirine..eeeej,staracki dom i poset_e dozvoljene...idiotizam..Mislim da je broj pozitivnih tacno koncentrisan na odredjena mesta..eto sad i u Smed.Palanci,medicinski radnici..ne razumem gde im je pamet,kaze bila je neka baba 26.3 i precutala da je putovala..aman,ponasajte se kao da su svi zarazeni!?!? U Hr novoobolelih 60..vrh@

Direktna veza do poruke: 2221
13.4.2020 18:35:51   
Ivanka 75
Taj staracki dom je na manje od 10ak min od moje kuće 😔

Iva imala koncerte sa folklorom tamo korosnicima centra. 
Bas mi krivo za njih. Nebriga. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2222
13.4.2020 19:39:10   
nata11
Ja moram

Princezice jesi ti sns bot? 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2223
13.4.2020 19:45:04   
ivaMark
Moolim? U Srbiji su dozvoljene poset_e domovima za stare? 

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2224
13.4.2020 19:50:03   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: nata11

Ja moram

Princezice jesi ti sns bot? 

Natoooo😬😬😬Nego kakvo je stanje kod vasih komsija?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here