|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
12.4.2020 15:50:28   
princezica1
Imamo jos 250 novoobolelih. Kazu da su Kovin i Pancevo nova zarista.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 2176
12.4.2020 15:51:48   
Mirko Svirko
Kada ce biti kraj svemu? 

Vidim da ima novoobolelih.. 

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 2177
12.4.2020 15:53:26   
pari
Zapravo verovatno nikad neće biti kraj...samo je poenta da se smanji, stiša ...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 2178
12.4.2020 15:55:58   
princezica1
Sumnjam da ce ovo da se stisa do kraja aprila. Ne znam zasto potenciraju to u medijima. Ne smanjuje se nista jos uvek.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2179
12.4.2020 15:59:57   
Mirko Svirko
Ma ja mislim da nece do maja... jer realno za 1.maj ljudi svi rostiljaju. Pa ce verovatbo i tada da bude policijski cas.

Direktna veza do poruke: 2180
12.4.2020 16:01:16   
princezica1
Neka bude sta mora. Razumnom coveku ne treba striktna zabrana ali budali jos kako.

Direktna veza do poruke: 2181
12.4.2020 16:09:39   
Mirko Svirko
Ja ne razumem ni ljude. Pa sebi cinimo. 

Ovde jedna nasa komsika,starija zena ne mrda, do vrata dodje uzima stvari i kraj. Kaze ona tesko je ali pridrzava se.Kad bi bar svi bili disciplinovani i da se ovo zavrsi..

Direktna veza do poruke: 2182
12.4.2020 16:21:39   
jess021
Pari, nemoj tako 🥺

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 2183
12.4.2020 16:47:32   
pari
U nekoj sam crnoj fazi :(

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2184
12.4.2020 16:57:45   
Ivanka 75
Pa kad se za mesec dana nisu naucili pameti nece nikad. Dok neko sedi kuci i ceka da se opamete budale koji svojim ponasanjem produzavaju svima dane ne odlazaka na posao, ne primanja plata i ugrozavanja egzistencije na nivou cele drzave ima da se nacekaju izgleda. I kad budu starci posle dva meseca poceli da padaju po stanovima jer ne izlaze napolje zbog pametnih budala opet niko nece staviti prst na celo i zapitati se sta je ispravno. 

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2185
12.4.2020 18:28:42   
flamingos
Tako je Ivanka.Kada bi se svi pridržavali pravila,sve bi bilo lakše i brže bi prebrodili sve ovo.I to što kažeš-stari zatvoreni sve vreme,nije im nimalo lako.Iako nisam stara😀smetalo mi je u početku,sad se naviknuh.U našoj zgradi se pridržavaju propisanih mera.Samo da što pre prođe.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2186
12.4.2020 18:36:54   
Ivanka 75
Kad procitam da su citave porodice sa malom decom u privremenim bolnicama sto u Bg, sto u Nisu prosto se zgranem koliki nivo neodgovornosti imaju roditelji. I to nije zarazeno pre 2 i 3 nedelje nego pre samo nekoliko dana. I to cela porodica odjednom, ne prvo otac ili majka, svi odjednom. Znaci bili negde dzumle kod nekoga. 
I zao mi moje mame koju nisam videla 6 meseci i zbog pojedinaca i necu jos bar 2 meseca. Nikad se narod nece uzeti u pamet. 

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 2187
12.4.2020 18:52:33   
dunja RR
Hm, pa ja nekako mislim, da i otac npr. pokupi virus u radnji, pa zaraziće celu porodicu vrlu brzo, zar ne?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 2188
12.4.2020 18:55:08   
dunja RR
Ne opravdavam ove što se druže i roštilajju, ne ne :) nego kontam, gde god da se neki član porodice zaraze, preneće brzo i ostalima. Nravno da je manja šansa ako u radnji pazi, drži odstojanje, nosi masku itd, ali postoji neka šansa da pokupi ..

Neki dan sam videla u kraju par porodica, sede svi zajedno na klupicama zbijeni, ćaskaju, deca se igraju zajedno, trčkaraju, voze bajseve, ...ne kontam ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2189
12.4.2020 19:03:06   
princezica1
Sustina je da smanjimo rizik, ne znamo kako se ko zarazio. Na posao i po namirnice moras ostalo ne moras.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2190
12.4.2020 19:05:11   
Maslacak15
ma brzo to ide. ne mora da znaci da su negde svi isli. ja i dalje mislim da je posao najveci rizik. pored masovnih okupljanja u zatvorenom prostoru. i zato je celo vanredno stanje fejk. jer ja imam utisak d au srbiji radi mnogo vise firmi i fabrika nevlgo kod nas. i razumem radnike jure koji nisu hteli da udju da rade. u prodavnici se sigurno zarazi najmanji broj. virus je jako zarazan alinje potreban produzen licni kontakt. znaci 15 minuta sedenja u blizini u zatvorenoj prostoriji. inace studija koja je isla i uzimala probe iz kuca i stanova zarazenih koronom, slovom inbrojem nigde nije uspela da dokaze prisustvo zivog virusa. ni unkuhinji ni na kvakama telefonima- nigde. 

najveci problem su ljudi koji se sastaju sa drugim ljudima inubedjeni su da niko od njih nije zarazen.
mi smo danas bili u Grunewaldu...berlinski kosutnjak. bilo je jako puno ljudi ali je prostrano pa nije problem. samo pored jezera sam videla policijski kombi kako drzi slovo preko megafona dok smo prolazili. moli ljude na fini nacin da budu disciplinovani i da postuju rastojanja. valjda su se bili nacickali....
nama ce poceti.da ukidaju mere od 19. aprila ja se nadam.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2191
12.4.2020 19:05:54   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hm, pa ja nekako mislim, da i otac npr. pokupi virus u radnji, pa zaraziće celu porodicu vrlu brzo, zar ne?

Hoce, ali prvo ce kod njega da se ispolje simptomi. Kad on bude zarazan posle nekoliko dana oni ce da se zaraze, period inkubacije je do 15 dana. Zato i traze da se narod malo smiri. Duga je inkubacija. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2192
12.4.2020 19:08:52   
Maslacak15
to nije tacno. najveci problem je sto virus prenose asimptomstski prenosioci. ne moraju da se imaju bas nikakvi simptomi da bi se preneo virus.  nanosnovu toga sto deluje sinhorno ne mora da znaci da su se zajedno zarazili.

Direktna veza do poruke: 2193
12.4.2020 19:14:09   
princezica1
Ivanka rekose strucnjaci da je inkubacija najcesce do 5 dana.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2194
12.4.2020 19:23:59   
Maslacak15
ma nezba se to tacno ali otprilike je rekonstruisano. bolest traje potpuno razlicito kod razlicitih individua. spektar je od potpuno asimptomatakih preko onih koji pregrme za 7 dana do teskih obilika koji budu na reapiratoru nedeljama. ja ne vidim kako vi mozete da rwkonsturiset_e da je porodica bila negde zajedno pa su se svi zarazili. mislim da je verovatnije da je virus neko doneo.

ono sto cu da ponovim 101. put greska je misliti da bilo ko mora da oseca bilo kakve simptome da bi bio prenosilac. kod sarsa je bilo tako i zato su uspeli lako da zaustave epidemiju 2003 ( merili su temperaruru pitnicima po aerodromima). za koronu definitivno nije tako.studije ukazuju d aje cak obrnuto.  ima podataka da virus u jako ranoj fazi dramaticno replicira u gornjim disajnim putevima i da od druge nedelje kad se spusti na pluca ima ga mnogo manje gore. sto implicira da su ljudi u samom pocetku najzarazniji. 

Direktna veza do poruke: 2195
12.4.2020 19:33:16   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

to nije tacno. najveci problem je sto virus prenose asimptomstski prenosioci. ne moraju da se imaju bas nikakvi simptomi da bi se preneo virus.  nanosnovu toga sto deluje sinhorno ne mora da znaci da su se zajedno zarazili.

Kako god. Nisu bili odgovorni. Moja drugarica je u Beelinu i svaki dan set_aju negde ali ne ostvaruju kontakte sa ljudima. Distanca. 
I kad mi na cas posalju dete koje za 45 min kija, kaslje, duva nos pa najradije bi bezobrazne i bezobzirne roditelje namlatila. Da ne izgubi dete cas. A sto cu ja da se razbolim pa nema casa dok ne ozdravim, to im ne pada na pamet. A pljuvace po meni kako sam dozvolila da se razbolim kad radim sa decom. 
I da li su asimptomatski ili ne, opet se vracamo na drustveno distanciranje od naroda. Znaci bez kafenisanja, rostiljanja i sl. Jer ne znas gde je ko bio i sa kim. 

Direktna veza do poruke: 2196
12.4.2020 19:34:45   
pari
Maslačak,znači još malo kod vas...baš me zanima kako će izgl dati ta normalizacija.  Korak po korak...kako... Čitam da će i Češka uskoro...

Direktna veza do poruke: 2197
12.4.2020 19:41:35   
vonavoj
To je virusolog i pricala juce.imaju negativne testove,a ljudi sa upalama pluca..virus se vec spustio..

Direktna veza do poruke: 2198
12.4.2020 19:50:24   
dunja RR
Baš tako, na to sam mislila.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 2199
12.4.2020 20:02:08   
Ivanka 75
Peru - parni i neparni dani za izlaske za muskarce i zene.Dubai - ograniceno kretanje. Makedonija  policijski cas. Ne pohvatah sve drzave sto pomenuse.... 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here