RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

emicaa -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 20:37:01)

Gdje ste mamike.
Mi smo danas isli na snijeg,svi smo uzivali iako ni mm ni ja ne volimo snijeg.
David danas nije spavao,nece pa nece.Oci kao kod sove 😃
Mislili i sutra na sankanje ali ce kisa padati.

mati -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 21:07:29)

Zene, treba mi pomoc a ne znan u kojoj temi da postavim pitanje.
Vec danima me muci neki grip i pijem hemomicin i fluimucil za iskasljavanje. Ali nesto mi slaba vajda, vec pet dana pod terapijom a tesko iskasljavam. Da li smem da se inhaliram, i cime? Imam fiz i berodual?

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 21:42:04)

Uzmi samo fizioloski,ali onaj od 3%.ja sam.sa time M inhalirala,bez beroduala.jer nije imao nista na plucima.

mati -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 22:01:10)

Jesam, samo fiz. Ali ja skripim, i pocinje da me boli u grudima . Danas bila kod dr da mi da uput za ks, on kaze da sam pokrivena do ponedeljka, nije me ni poslusao ni upisao da sam bila... Haos

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 22:06:59)

Tako je i moj M skripao 5 dana..pio hemomicin..imao 39..i tek ga je posle popustilo..nalivaj se cajevima..uzmi sipurak,za kasalj je bas..

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 22:19:20)

IZVORNA PORUKA: mati

Zene, treba mi pomoc a ne znan u kojoj temi da postavim pitanje.
Vec danima me muci neki grip i pijem hemomicin i fluimucil za iskasljavanje. Ali nesto mi slaba vajda, vec pet dana pod terapijom a tesko iskasljavam. Da li smem da se inhaliram, i cime? Imam fiz i berodual?

Jesi se do sada vec inhalirala berodualom? Ako nisi onda nemoj sad ni da pocinjes. Furaj fizioloski i pij ogromne kolicine tecnosti da isperes virus iz organizma. Hemomicin bi trebao da ti pokrije stvar da ne dobijes upalu pluca a ovo sto te drma je virusni deo. Ja ne dojim pa sam krnula Fervex i stala na noge ali dok sam bila trudna znam muku... 

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 22:21:51)

Za kasalj smes Isla mints to mogu da garantujem jer sam isproveravala sa lekarima. 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 0:56:54)

Dobro vece. Meni oci na vrh glave nakon 4h kompjutera. Puno posla. Malo vremena.  Garant cim sklopim oci ovaj moj ce da se probudi. Marfi. Evo cujem mu nosic. 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 7:03:37)

Hehe evo sama sebi da odgovorim.naravno da dete probudio u 2 I htedoh mm da ga preustim al dzaba otima mu se mamin sin. I standardno u 6 i10 smo na nogama. Vec smo D i ja igrale Makarenu 🤪 tek sad pijem kafu i nadam se da deca nece jos biti gladna hahah  jao grozna sam

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 7:55:12)

Jutro!Kad im se gasi radar da nas oset_e..cim sam legla oko pola 12,evo ga,probudio se..J u 3 vikala maaamaa (prebicu je,zeza svake noci),cim sam legla,evo njega..jutros opet,okrenula se na drugu stranu i evo njega..ustajem umornija nego kad legnem.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 8:03:15)

Dobro jutro.
Pridruzujem se kukanju na noc. Ona je kenjkala, plakala, prevrtala se i nos joj se zapusio. Verovatno sam joj ja prenela virus. Samo da se više ne razboli. Ja sam kao pijana kokos. A svaki deo tela me boli.

Duškić -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 8:21:40)

Dobro jutro. Drage mame da sto pre ozdrave decica.
Moji kasno zaspali, pa sad kuliram i ja jos u krevetu.

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 10:04:40)

Jutro
Kod nas noc isto uzasna...budila se. Jaukala. Cesala lice. Ma katastrofa. Od jutros u crvenim ogromnim prcatima. L nije imao ovoliko pecata od boginja ko ona.
Mati jesi li kad koristila pulmikort? Ja sam S davala pulmikort berodual i fizioloski. Bez pulmikorta 3 dana nista...

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 10:49:40)

Jutro svima, i da vam svima tokom dana bide bolje... vise mi je preko glave virusa. Ja ujutru jeeeeedva ustanem, zapusen mi nos i glava me boli, li vec kako se umijem zivnem i preko dana nista, samo taj jutarnji momenat mi katastrofa. O bebi vise ne pricam, taman sam je bila hvalila a ono juce... boze me sacuvaj, sejtan usao u nju. Ne pricam vise nista.
Maraj, bas mi zao sto su S tako napale boginje... sutra idete kod dr, zar ne?

bubulence -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 11:01:03)

Da se i ja prijavim u klub nenaspavanih... Ali ne zbog dece, velike su, spavaju, a i ako ustanu pre mene ne diraju me... Nego, vec mesec dana ne mogu da spavam... Uspavam se nocu oko 3-4, ustanem 2x da piskim, i u 7 vec uveliko pijem kafu... 

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 11:07:45)

Dobro jutro. Evo i mene je uhvatila gripcina. Tacno sam znala. Deca su dobro. 
Sad smo svi doruckovali. Jos rucak da spremim.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 12:40:48)

Bubulence.ti se vec spremas za bebu i nespavanje! Kako funkcionises?Sanjice,uzmi neki ferveks,caj..bezveze sto te je uhvatilo..I mm se bori vec 10 dana sa kasljem i grlom,uzela sam mu i antb,tek je sad bolje..ne vredi..

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 12:50:58)

Mi rucali. P evo drema na meni. I meni se sad prispavalo. Valjalo bi da ustanem i posaljem jos 4 maila. No ne znam bas da li cu. Prijace mi i dremka  😉

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 13:09:19)

Dan.
I nama grozna noć. Budi se dete svaki bogovetni čas. Džaba što je kraj mene, samo sa sisom ućuti.
Stariji se budio i plakao noćas. Utešim ga, mislih da mu je nešto kulminiralo jer smo se juče svađali, mi smo valjda na ivici a on dete koje bi se raspravljalo i argumentovalo do sutra, usta ne bi zatvorio, te to sve prekipi. Zaboravi se, klati na stolici, mm ga u zadnji čas uhvatio da ne spljošti N. I tako. Da ne nabrajam. No, međutim, evo on ima 37.5. 😈😈😈
Ispao mu zub, dole dvojka. Jedinica dole na ivici de drži. Skoro bio zubar u vrtiću. I jutros vidim probija mu zub iza tog keca što se klati. Garant nije imao mesta🙁. Sad se žderem jer ispada da smo bili nemarni i zato bi mogao imati kriv zub. Sutra zoveđ zubara.
Mati, jesi ti trudna? Svejedno, nemoj berodual ako do sad nisi. Takav je virus, mora svoje da istera.
Sanjice, i ti grip. Isto kao muž od von, i moj se podigao tek od ab. Uzeo na svoju ruku. Neće taj kod dr.
Poz mame

suzi kju -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 13:23:11)

Dobar dan mame, mi bili malo u skitnji, isli gledali taj auto za mene, medjutim mm se ne dopada, pa cemo d trazimo dalje. Cak dolazi u obzir i neka malo skuplja varijanta nego sto smo planirali tako da ce ispasti jos i bolje.Deca spavaju, muz na poslu, ja odmaram, bas prija ova tisina, samoca i mir. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 13:41:09)

Suzi,nacicete vec nesto..sa vecim budzetom je lakse.Rosi,uzela sam mu amoksicilin,nije jak..ali ocigledno odradio posao..

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 13:50:27)

Radice i kod mene AB. Samo se nadam da cu biti sutra bolje.
Spremila rucak i kad sam spakovala noz u masinu isecem se. Evo ih ove dve trce i nose flaster. Ova mala jel te boli mama?

Rosi i T je sinoc prekukala za jedan zub, ali nije jos uvek za vadjenje. Vrlo malo se klati. Vodicu je kod zubara. Moguce da zub koji izlazi to pospesuje. A drugi se bas klati, ali nece da cuje za zubara. Kaze sama ce da ga izvadi.

Ja sam legla i citam, a mm je u drugoj sobi. Pravi nesto na kompu. Deca su u svojoj sobi. Cujem samo masinu za sudove.[sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 14:04:57)

IZVORNA PORUKA: Rosita

I jutros vidim probija mu zub iza tog keca što se klati. Garant nije imao mesta🙁. Sad se žderem jer ispada da smo bili nemarni i zato bi mogao imati kriv zub. Sutra zoveđ zubara.

Nemoj džabe da se ždereš [sm=smiley36.gif] Marku su obe donje jedinice probile pre nego što su mlečni ispali. I to je trajalo i trajalo i trajalo.... nikako da se rasklimaju. Ja sam iste sekunde zvala našeg zubara, on mi rekao da ne za*ebavam [sm=smiley36.gif] kaže svakom drugom detetu tako rastu zubi i svi se isprave bez problema. Kad mu je izvadio mlečne delovalo je kao da će stalni ostati unutra međutim oba su lepo došla na svoje mesto. Rekao mu je da ih jezikom gura napred kad god se set_i ali koliko je on to zaista radio ja ne znam. U svakom slučaju, znam kako se osećaš jer sam i ja tako reagovala ali me zubar odmah smirio a zubići su pravi kao strela [sm=smiley1.gif]

Ja dobila jutros, sva sam na tri ćoška. Neko će nagrabusiti danas. Imali smo lepo isplaniran dan (pre podne druženje u igraonici pa odatle kod mojih na ručak, posle kod kumova pa uveče u grad da gledamo vatromet) ali stomak mi je sve pokvario. Pih. Sad sam usisavala pa me još više sad boli.

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 14:10:05)

Ana, srce si! Pa to onda uobičajeno😁. Ja digla frku, zovem mm, žalim se, haha. Znači sve ok :). Zovem ja svakako čika zubu sutra,,al laknulo mi je.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (13.1.2019 14:13:27)

Kaže naš čika zuba da je to sad baš česta pojava kod dece. A da li će zubi biti krivi ili ne, to već zavisi od same vilice. Tako da - keep calm [sm=smiley2.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>