RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 14:11:29)

Mene je dr najstrasnije izgrdila sto nismo dosli da ona potvrdi boginje. Takva je kao procedura bla bla.

Mi smo se bas posteno isankale. Verovatno mm i ja idemo, a mm ce po svoje roditelje da ide. 

Mislim da imamo teme o skoli, pa tamo predjite. :)

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 14:21:25)

Sanjice idite,i treba!Maraj,nema sta da te grdi,videce ih na kontroli. Moja dr je legenda,imamo divan odnos.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 14:22:50)

Maraj ja bi ih na tvom mestu nazvala. Realno oni sa tim ne mogu nista ali moraju da znaju da upisu u karton, da upisu u koji vrtic ide i tako to. Reci im da nebi da vuces dete po ovom vremenu itd.... 
Inace Ogija jeste gusilo. Otisao mm jutros po njega, dok su obavili sve stigli su oko podneva. Mada ovo nije od sinoc. I nije mi jasno kako je moguce pored pumpice ali hajd. On zna kako da koristi tu pumpicu a proberila sam, leka u njoj ima dovoljno.... 🤔
Sumnjam da je alergija na budj, iliti da zaova opet ima budj u kuci pa da je odreagovao. Dala sam mu ja Nasonex i Berodual pumpicu odmah i evo vec iskasljava i bolje mu je ali cu morati da zaredjam da bi ga skroz popustilo. Moja zaova je verovatno jedina osoba u mojoj blizoj okolini koja ne zna da prepozna budj i vlagu na zidovima a Ogi je na to alergican. 

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 15:09:15)

Par puta sam vec pisala i svaki put me izbaci...

Maraj, ako nista barem cete pregurati sad boginje i kraj...

Rosi, slazem se skroz sa tobom...premalo opustanja...

Ja i dalje kuburim sa sinusima i kasljem nocu valjda od slivanja...

jess021 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 15:12:16)

Ivana, radim. Dosla u 14h na posao. M je jutros toliko bila nervozna pod temperaturom, da sam ostala jer znam da baba ne bi mogla da se izbori sa njima. Sreca pa imam opciju
Maraj, sto je vec neko rekao, sad cete pregurati i to.
Nadam se da ce brzo proci.

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 15:52:05)

Zvala sam dz . Kaze sestra da ne moram danas da je dovodim. Mogu i u ponedeljak.
I sad vidim dve na prstima. Jedna na kaziprstu , druga na srednjem prstu. Kako da joj namazem krecno mleko, kad ona gura prste u usta[sm=zmeden.gif]

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 15:56:42)

Maraj nemoj joj mazati to sto gura u usta. Prestace i sama kad vidi da joj ne prija... mazi sve ostalo. Moji su tako pre 3 godine. Ogi dobio boginje 24og decembra za katolicko badnje vece a Kika 6og januara za pravoslavno. Bili smo u karantinu do kraja januara, ako tad razum nisam izgubila.... Jedina dobra stvar jeste sto smo tad kupili XBox sa Kinektom, onom kamerom sto hvata pokret. To mi spasilo razum odgovorno tvrdim! 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 16:26:36)

Maraj ne moras bas te da joj mazes...imaju deca i u ustima,pa se ne mazu..

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 16:30:21)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Maraj ne moras bas te da joj mazes...imaju deca i u ustima,pa se ne mazu..

I to sto kazes [sm=smiley36.gif] nije mi palo na pamet

Jance i ja poludeh u kuci.
L krenuo od septembra u vrtic. Sa virusima je krenuo negde u novembru
Ja ziva nisam. Samo navlaci viruse . Prvo se on razboli pa prenese bebi
Samo da prodje ova adaptacija na imuni sistem. Izludeh ozbiljno. Vec izjavih...izigravam medic.sestru ovde po kuci. Belog dana ne vidim...

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 16:48:20)

Meni je Ogi imao pune 3 kad je krenuo u vrtic. U Septembru krenuo - u oktobru zavrsio u bolnici 10 dana. Dijagnostikovama astma. I tako se patismo negde do proleca. Ustanovljena alergija na budj i vlagu.... Kika je pored njega isto bila bolesna ali kod nje pocinje burno i brzo se zavrsava. Kod njega vazda se vuce, granicna temp, hoce - nece.... mrzim adaptaciju imunog sistema. A sad cu sa bebom ponovo to prolaziti.... Sreca samo sto je starijih dvoje sad vec izgradilo imunitet. Jer hajd Kiku i mogu povuci iz vrtica da nebi donosila viruse, ali Oguja iz skole vec ne smem. 

jess021 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 16:53:28)

Maraj, kad prodje zima sve ce biti mnogo lakse, videces. 
Koji smor. Nema zive duse, gladna sam a mrzi me da izlazim negde po ovoj hladnoci. 
Jance, sad videh da si iz Ns. Bas lepo. Trenutno nas je jako malo na RR. Mislim na novosadjanke. 

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 17:08:31)

Da jess bas sam primetila. Bio forum generalno mnogo aktivniji pre 6 godina. Ali nebitno. Sacemo mi to da promjenimo jelte 😂Treba preziveti ovu zimu i sacuvati zdrav razum u kuci sa bebom... sva moguca sredstva valja koristiti 😊

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 17:08:44)

E, da, i ja tek sad vidim da je jance iz NS, cao sugradjanko 😊
Jess, neka ti brzo prodje vreme na poslu. Vreme je bas takvo da nekako bas bzvze utice na raspolozenje, bar meni.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 17:13:30)

Jess samo ti lepo odmori mozak na poslu....Sta bih ja sad dala za jednu drugu smenu u petak.... da odmorim mozak a da se o deci malo i drugi pobrinu a ne samo na meni da ostaje... 

suzi kju -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 20:30:05)

Dobro vece, ja sad sedoh malo, dosla s posla, uzela decu, spremila brzinski rucak, igrali zmurke, pa izvodili predstavu tri praset_a, pre neki dan sam im napravila maske pa svaki dan se igramo. moram napraviti jos iz neke predstave pa da se igramo.
A sto se tice tog izludjivanja kod kuce apsolutno razumem. Ja sma mislila da cu da poludim pogotovo taj period preko zime, au kad se samo set_im. Muz non stop radio, deca non stop bolesna, zima ledena, da mrdnemo nismo mogle nigde, haos. Jedva sam cekala da pocnem da radim, a vec posle nedelju dana mi se i posao smucio. To tako uvek bude. 

Ana RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 21:00:41)

Jao žene, ako mene ne ubije ovaj pms onda ništa neće [sm=zz_banghead.gif]

Mi bili danas kod gastro. u Tiršovoj. Mlada i jako fina doktorka nas je primila, detaljno pregledala, ispitala, dala nam silne upute za laboratoriju i za ultrazvuk, kaže da se sve lepo proveri pa da znamo zašto se tako često žali na bol u stomaku.
Na kraju nas sestra pita za prezime (kaže poznato joj) i kad smo rekli da je svekar radio na klinici ona ga se set_ila pa dr reče što niste rekli, uvek nam to kažite, to su naši ljudi, i vi ste naši itd. I tako se mi ispričasmo za sve pare [sm=smiley36.gif] Sl. nedelje će mm da ga vodi da mu urade lab tamo, i da odnesu urin i stolicu na analizu a uz je zakazan za februar.

Btw, sutra Marko ide u školu - radna subota zbog onog slobodnog 31og [sm=smiley29.gif] što reče moja šefica Wow having to make up time at school - harsh!! [sm=smiley36.gif]

bebilule -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 21:00:47)

Ja svako vece iscitam sve, pa pola zaboravim.
Maraj, bas mi je zao, moglo je da vas zaobidje, ali sta je tu je sad. I to da pregurate. 
Ja sam ok, danas bila moja dezura na poslu, sjedila par sati i kuci. M bio sa babom, nece cijeli januar u vrtic. Sav je od akcije, stvarno uzivamo ove zime. Veceras su sve komsije izvele djecu, ja nam skuhala vino. Bas je bilo lijepo. Umorna jesam, po cijeli dan vani, pa nocu ribam sudje, sredjujem ves i sl. Ali sam zato sa glavom u savrsenom redu. I meni prija ovo skitanje. 
Pari, ti jos malo i nazad u Srbiju, jel? 

milicicak -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 21:13:48)

Ana, da niste bili kod Nine Ristic? Od nje je mini buba dobila pre par meseci potvrdu da vise nije alergicna 😁
Maraj, moglo je S da zaobidje ali sad ste bar prebrinuli i tu brigu.
Ja razmisljam da li da vodim sutra V na rodjendan u igraonicu. Meni bi prijalo da malo popricam sa odraslima ali sta znam sa ovim virusima mi se uopste ne rizikuje...

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 21:15:20)

Dobro veče.
Mi bili kod gastro. Ništa spec, dogovorili se oko testa, a sveži papiri mi trebaju oko pokušaja produženjs porodiljskog. A pošto je to pedijatrijska ambul. beše i bolesne dece 😈. Dođosmo u dodir u čekaonici. A ja sva istraumirana. No šta je tu je.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 21:51:28)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ana, da niste bili kod Nine Ristic? Od nje je mini buba dobila pre par meseci potvrdu da vise nije alergicna 😁

Mili, bili smo kod Nataše Dragutinović. Naša dr iz doma zdravlja je spomenula nju, Ninu i nekog dr (ne sećam se imena) kao sjajne jer je radila sa njima tu. Samo mi je bilo bitno da nas ne primi opet dr Laktoza [sm=smiley36.gif]

Rosi, gde ste bili kod gastro? Na IMD?

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 22:17:04)

Ana, bili privatno, nikad nije bilo gužve do sad, ali eto, desilo se... Ima više ordinacija i doktora.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 22:20:13)

Bebilule kako si opisala tacno sam stvorila sliku tog vaseg druzenja kao iz nekog filma. Suoer, samo uzivajte.
Rosi, Ana drzimo fige da rezultati budu dobri.
Rosi, pa kad tebi istice porodiljsko? Nesto drzim da je tvoj N bas mali...
Jess, kako su tvoje devojcice, je l' prosla temperatura?

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 22:24:44)

Mamajo, 1.3. :(

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (11.1.2019 22:27:31)

Nego, jedva dočekah veče. Ja bih mogla dobiti mastitis sa 9.5 m deteta, toliko se meni napune grudi, valjda je puno sisao u proteklom petiodu, tj.često.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (12.1.2019 0:02:41)

Vece. Ili sad vec noc. Mi bili kod devera po paketice. A tamo me saceka jetrva sa prehladom. Bas sam se smorila, mogla je da javi. No moram da priznam bas je bila uvidjavna, drzala je masku na ustima celo vreme, provetravala prostoriju i drzala se na 3m od bebe u svakom trenutku. Osim toga mi Ogi zaribao sa gusenjem danas fest! Kaslje ko magarac, davala sam mu pumpicu na 4h. Uvece nije imao snage da se popne uz stepenice do kuce. Na to sve smo mi pozajmili inhalator rodjacima a to u ovakvim situacijama kad mu je i nos zaceplje mnogo bolje pomaze nego pumpica. Pred spavanje sam mu dala inhalaciju na starom inhalatoru, kakav je - takav je, valjda ce pomoci... dala mu i Nasonex i Flixotid na vreme pa se nadam najboljem nocas. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>