RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

vocicana -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 11:00:58)

Eh Suzi Kju, nadam se da sve bude dobro.
Ja radim pa cituckam, nema guzve pa hajde malo, sada sam bila na ivici suza, b io je strasan udes u prigradskom naselju ovde kod Krusevca, trudnica u autu, smrskane obe noge, porodili su je i beba je poslata negde na stranu a muz od trudnice na mestu mrtav. Dakle stravicno!

Rosita -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 11:08:59)

Voci, upravo slušah. Beba u Kg upućena. Trudnixa kritično. Strašno :(
Suzi, išla sam kod Petakova. Fini čovek.
Sanjice, tebi treba odmor :(
Jess, da što pre prođe.
Ljišo, e pa nije moralo :(. Nadam se da je dobro sad.
Ja delim sve vaše probleme, jedino ne sa kilažom. Mogu da jedem šta i koliko hoću, zasad 52-54 osciliram.
N i ja ćemo sad malo da se družimo. Kuvaću samo njemu. Ostali nek priberu :).

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 11:20:35)

Najvise mi Rosi treba odmor ne od fizickog rada.
I ja nemam problema sa kg. Sad sam na 52kg.

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 12:36:55)

Sanjice mi porodilje kukamo[sm=smiley36.gif] samo nam rosi vadi prosek. Mada mislim i pari [sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 12:45:58)

Ja ko i von 90 kg. Uzas. Stojim. Kad spadnem na 75 odlicno se osecam. Mene prva god sa bebom ubi. Tako bilo i sa D. Kuci i nista veliko ne radim. Cim se aktiviram druga prica. Salas me izvlacio rad u dvoristu.  Ovo sad... Bolje da ne pocinjem. Depresija.
P evo spava na meni. Tu je negde. Ne dajem mu nista za temp. Za sad dobro podnosi.  D na treningu. Danas sat i 40 min trening. Nije bilo sanse da je ja vodim sa P. Predugacko. 
Imam posla za one francuze. Sto sam trebala da idem u Pariz. Treba da im pisem newsletter. Pari dodje mi da ti sve peoslecim. Tvoja bebica je mirnica spram mog P. Ja se uvek set_im kako si bila kod frizera sa njom. Meni je to i dalje pojam. 
Uglavnom koncentracija nula. Para nista. Valjalo bi se raditi a snaga ispod kriticnog nivoa

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 13:13:31)

U bre Ljisho,i temp..M je pu,pu.ja sam nikakva,opet mi se vrtelo nocas..nije klasicna vrtoglavica,nego kao da mi je sva krv na desnoj strani i vuce me..uzas..opet hormoni,kraj ciklusa..sta li ce biti u menopauzi..

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 13:20:47)

Drzite se mame! Ljisho, da bude do uvece bolje! 

Ivana,kako ti je? I ja sam se probudila sa zapusenim nosom, promukla 😞 a ovde nemam ni inhalator ni nista... Mogu samo cajeve, voce, imam neke kapi za nos...

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 13:26:52)

Dobar dan. Mi smo noc pregurali relativno ok, kakila je ujutru oko 5 ali ju je celu noc mucio nosic. Izvlacim stalno i stalno ima nesto. Osim toga ona ok spava i danas mi je oko podneva popila 120ml dohrane, do sada nije priznavala vise od 90 pa kontam da nije tako jako lose. Osim toga smo ostale same, tetka odvela dvoje starijih na spavanje kod nje a tata otisao sa sveki na slavu kod rodjaka... novas smo samo nas dvoje sa bebom. Osim toga joj nisam jos uspela zakazati prvo savetovaliste a uskoro ce imati 3 nedelje. Ili su praznici ili ih nemoz dobiti na telefon. Ogi se vratio sa rendzerskog kampa, u tudjim farmerkama i majici ( gospodebozenanebesima!)ali naravno pun utisaka. Ucili su ponasanje u vremenskim neprilikama a on je polagao ponasanje za vreme tornada. Kika je bila srecna jer konacno i ona izlazi iz kuce.Ostah ja sa smrcavom bebom da je osluskujem i da brinem.... 

vocicana -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 13:49:53)

Vazno je da se vratio, pa neka je i u tudjim farkama[sm=smiley36.gif], decaci su zmajotke teske, kao moj isto tako.
Jance [sm=smiley31.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 14:00:11)

Haha bar se vratio sa nekim farkama. Moja izgubila patike na kampu. Evo malca muci drzimo se. 

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 14:03:34)

Joj Ogi je po tom pitanju ekstra problematican. Proletos bio na kampu u Vrdniku i tamo su mu rekli da prljave stvari stavi u posebnu kesu. Koju on naravno na kraju kampa nije spakovao sa sobom 😂Sad je u stvari doneo vise nego sto je poneo pa da se i tesim...  

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 14:58:47)

Hahaa.nije vratio kesu,car!Moja T je odgovorna bas..3 puta je isla,sve je bilo ok,bas vodi racuna..videcu kako ce ove godine J biti..imace 4.5godine kad budu isli na Taru,mada ona voli da se modira,pa zna stvari.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 15:18:48)

Meni je Kika takva. Odgovorna za njih oboje. Letos je provukoh za kamp samo zato sto sam im rekla da ce uz Kiku njima biti lakse sa Ogijem. Prica posle medicinska sestra sa kampa,kaze ona  mukica je svako jutro i svako vece podsecala Ogija da uzme pumpicu... Oni su realno retko bili razdvojeni do sada. Kuci zajedno,u isti privatni vrtic zajedno, u mali drzavni vrtic opet zajedno... tek od kako je Ogi prvak su odvojeni.I Ogi naravno nesnadjen. Nema ko da misli umesto njega..... 

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 15:56:59)

Ma to su decaci...
Moj L nije vratio par igracaka iz vrtica ( petkom) tako da od sad ide petkom bez igracke u vrtic. Ne vredi...ne vodi racuna. Doduse on ima 3 god...al opet....dok ne nauci da cuva nema igracaka u vrticu. A verujem da devojcice vise vode racuna o svojim stvarima

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 16:17:25)

Moram da kazem da sam sa Ogijem kao roditelj bas omanula sto se odgovornosti tice. Jesu to decaci - to stoji, ali kad ih takve zjake snadje prvi razred ne znaju ni oni mi mi gde udaramo zajedno sa njima.  Gubi jakne, knjige, peratonice cele, o domacem i istalim obavezama da ne pricam... Trebala sam u predskolskom malo da ga pritegnem oko odgovornosti. Ovako ga je sve zivo snaslo... pa mi zao da jos ja izigravam " gvozdenu prsnicu" akonto opste odgovornosti za sebe i sve svoje. 
On inace 4 meseca kasnije uredno svako jutro zaboravlja da ponese skolsku torbu u skolu 😲

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 16:21:42)

Hahahaha jance...u skolu bez torbe 🙂Sad malo po malo mu pricaj, nek nacrta na nekoj tabli ili papiru sta sve treba da ponese ujutru pa ce se set_iti tako ili tako nekako...kroz igru da shvati zadatke svoje

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 16:23:46)

Jance [sm=smiley36.gif] pa šou.
Nije sazreo za skolu i za tu vrstu idgovornosti ocito. Kad je on napunio 7 god?

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 16:34:36)

15og oktobra.Sad da li je nezreo ili ga jednostavno nije briga to ne mogu da kazem....A sto se slika tice, ima pola zida izlepljenog sa " crtanim podset_nicima" i naravno da moram da ga podset_im da ih pogleda...U djackoj knjizici sad kako imaju opisno ocenjivanje, kod srpskog jezika mu je uciteljica napisala, citiram : usmeriti mu paznju na aktivnost koju obavlja.Joj uciteljice, mi to pokusavamo vec 7 godina sa njim da uradimo! 😂Pritom ce dogodine on i Kika biti u suprotnim smenama u skoli. Pitala sam uciteljicu njegovu da li mogu Kiku da dam kod uciteljice koja ce imati prvake u istoj ucionuci pa da taman pokupi sta je ovaj pozaboravljao 😂

Ana RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 17:14:54)

IZVORNA PORUKA: jance

On inace 4 meseca kasnije uredno svako jutro zaboravlja da ponese skolsku torbu u skolu 😲

Isto [sm=smiley36.gif] svaki dan lepo izađe bez torbe pa se vraća. Obično ga mm kupi iz škole ali skoro sam ja išla i gledam ga kako izlazi bez ranca [sm=smiley29.gif]

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 18:07:32)

A tek kad kuci ide.... ja kad vidim da izlazi iz ucionice prvo ga skeniram da vidim da li je sve na njemu u cemu je dosao. Jos u septembru je izgubio crnu kombat jaknu sa crvenim ferari znakom. Celu skolu smo prevrnuli trazeci i odustali. Tu negde pocetkom decembra je doneo kuci i izjavio da ju je zaboravio na slovackom! To se nije ni set_io da tamo ide.... a na slovacki ide ponedeljkom izmedju smena i casovi se odrzavaju uglavnom u najblizem slobodnom kabinetu.... U svakom slucaju ..... uh! 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 18:28:01)

Jance svaka skola bi trebala da ima izgubljeno nadjeno.  Samo da znas. A imala sam.i djake koji su to saznali tek kasnije pa u izgubljeno nadjeno nasli stvari koje su izgu ili par godina ranije

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 19:26:04)

Idi bre ljiso [sm=smiley36.gif] par godina ranije [sm=smiley36.gif]
Deca su sou
Jance sazrece. On ide sa decom koja ce npr za 3 meseca da napune 8 , a on je tek 7 napunio.
Al stvarno imam utisak i da su to jednostavno decaci[sm=smiley1.gif]

Ja moju S uspavala. Al garant ce se buditi jos jednom dok ja ne legnem...
L ce jos malo na spavanje... bili smo na kontroli za boginje...kaze dr da je super prosao. Stvarno jeste. Nema ih puno . Valjda smo ih mazali odmah po izbijanju pa su te male bukvalno nestale. I lice mu je super proslo...

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 21:45:13)

Te price par meseci gore dole i ima i nema veze.kad su manji,mozda da..ali tamo od 4te godine to vec nestane..decaci su uglavnom nezreli,mada nisu svi.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 22:52:54)

Dobro vece. Ja sam se ususkala. Sneg pada. Deca su u krevetima. Probacu malo da citam, ali oko mi je malko crveno. Nos isto. Sutra nemam casove, pa cu nadam se malo odspavati. Mm zezaju standardno bubrezi,refluks. Treba da ide na kontrolu, a treba i da ide u refluks centar. Samo neke sekiracije. Bas sam bezvoljna. Malo da se pozalim. Inace ne volim.

T i ja smo posle muzicke bile kod drugarice. I kad smo se vracale copor pasa. Aj sto se ona prepala, nego sam i ja. Brzo u market i vidim komsiju. I kazem njemu da cemo da ga sacekamo i da idemo kuci sa njim[sm=smiley36.gif] Medjutim, kazem ja T ajde polako mi da krenemo. Posle prepricavam mm, a on mi kaze da sam neverovatna. Za pet minuta se ispricam sa svakim.[sm=smiley1.gif]Sta cu kad volim da pricam i volim ljude.[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 23:38:03)

Evo sad nam je Ogi opet zurku pravio. Kupali smo bebu, i nasred kupanja zove zaova koja ih je uzela na spavanje i kaze da ne zna sta da radi sa njim, da se zali da ga boli glava, da mu se vrti u glavi, da ne moze da dodje do daha itd. Isprepada se zena a blago meni i ja. Mm gundja sa sve bebom u kadici da ce otici po njega da ne mozgamo da li mu je nesto ili ne. Pricam sa njim, sve mi ponovi, kaze da sad samo kaslje. Ok on ima svoju pumpicu, uzme je uvece, gusiti ga nece. Na kraju razgovora spomene necaka kako je rekao da misli da ima suncanicu! I tu meni sine! Oni su na izvidjackom kampu ucili ponasanje u vanrednim vremenskim nepogodama, izmedju ostalog i o suncanici i toplotnom udaru. A simptomi suncanice su glavobolja i vrtoglavica a kad ti se desi toplotni udar onda moras da provetris prostoriju da bi dosao do daha. Da se lud neset_i!!!!( sad mi treba smajli koji udara glavom o zid). Mm je sad otisao da se kupa pa cemo ostaviti upaljene telefone i videti da li ce nocas biti sve ok. Iako mislim da je samo premoren realno. Ko zna koliko je spavao na kampu uopste... 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>