RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

suzi kju -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 20:11:28)

Jao Von najteže mi pada odlazak u kupovinu, kada me u većini prodavnica odmere od glave do pete i sazaljivo kazu, za vas nemamo nista, pa kao da imam 150 kg i nosim xxxxxl, a ne xxl, samo za mrsavice se sije izgleda. No dobro, samostalni dobra volja.Ja redovno krijem igračke i posle nekog vremena ih izvadim i obraduju se kao da su nove. Pari sva sreca pa je bez secera 😆Nisam pisala, bas mi je drago da vam je ok u Americi, i koliko sam skapirala postoji neka nerešena situacija sa drugim detetom, resice se i to, pa ces tek onda uzivati. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 20:29:00)

Suzi,a ja jos 180..znaci ni pantalone ne mogu kao covek da kupim..kratke nogavice..a i rukavi,uglavnom.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 20:39:21)

Dobro vece. Kika mi ode na aikido sa tatom, sad bi vec trebali da se vrate. Do kraja meseca bi trebali da polazu za pojas pa sad ne sme da izostaje. Ogi je na kampu sa izvidjacima, postavili su video, svako od rendzera ko je nesto zaboravio da ponese ili koji je negde nesto zaturio na kampu je morao da igra kolo 😂 .... da bi mu vratili stvari koje su glavni kampa nasli. Sutra ujutru se kamp zavrsava pa ih uzima tetka na jednu noc. Beba se probudila opet uz vristanje, jedva sam je presvukla, jos stavljam povidon jod na pupak posto je otpao a patronaznoj se cini da ce ostati granulom. Znaci staviti kap tog povidon joda njoj u pupak je nemoguca misija! Ko da moras hobotnici u pokretu staviti kapi u oci! Bila je budna skoro sat vremena i bila je dobra bas. Posle joj se spavalo i sad je zaspala ali je jako muci nosic. Izbljuckala se za sve pare, nece sigurno izdrzati do 10, bice gladna ranije. I spava poprilicno nemirno. Jaaako sam ja zaboravila kako je ovo bilo sa njih dvoje... 

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 20:41:51)

Sve se jako brzo zaboravi... kod mene je razlika 4 godine i sve sam zaboravila, detalja se ne secam uopste...

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 21:00:57)

Von, kupi kikiriki i samo ga skroz izblendaj u super secku. Tako sam ja pravila do skoro, tad mi crkao super secko[sm=smiley36.gif]
I ja sam krenula da pratim sta jedem. Mislim da se nisam ugojila ali na vreme da izbacim grickanje izmedju obroka.

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 21:05:55)

Da,moze tako,ako imas nekog dobrog secka ili dobar blender u koji mogu orasasti, tako mogu svi puteri da se prave. Super je i puter od lesnika ( malo se prepece lesnik pa se melje), jos ako se u to doda kakao i malo nekog zasladjivaca, eto zdrave nutele 😊

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 21:08:03)

Dobro vece mame. Tek sad cu da iscitam, danas nista nisam uspela da pisem...

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 21:13:11)

Vece
Moja S poblesavila. Od onako dobre bebe... evo jos ne spava. Uspavljujem je ..da l od zuba...pojim nemam...al rekla sam i mm da je bolja beba bila prosle god. Ove god se skroz iskvarila

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 21:43:47)

Akonto kilaze.Ja sam ovu trudnocu pocela sa 97kg a zavrsila sa 101kg. Svi koji su me videli su odmah govorili da garant imam secer, pritisak, bla bla... nista od navedenog imala nisam. Beba je imala blizu 4kg na rodjenju. 
Ja se juce merila i imam 89kg!!!! Naravno to zahvaljujuci hemoroidima pre svega.... Ubise me. Kad pomislim na wc - izgubim apetit! 

suzi kju -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 22:00:49)

Jao boze muke nase, stvarno smo mi zene specifične. Ja sam ostala trudna sa 80kg, na porodjaju imala 94 kg, posle porodjaja 82kg, a sad... Tuga...Deca zaspala, ja se okupah i odoh i ja u carstvo snova, jedva gledam. Najteze mi pada, kada ovako kasno operem kosu, da je osusim 🤯

vonavoj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 22:06:52)

Evo sad sam se merila..vaga zakucala,vec 5 meseci 89/90kg..dobro da ne ide na gore..uzas..metabolizam usporio,slabo kretanje..a i jede se..isto kao pre,ali godine, neaktivnost..Mada me i hormoni ubise..ciklus na 40 dana,nije to sve jos regulisano..

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 22:48:36)

Ja isto mrzim kad tako uvece kasno operem pa da susim, pre neko vece cak nisam.do kraja osusila jer me mrzelo i odmah se evo prehladila.

jance -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (9.1.2019 23:30:33)

I ja sam uzela da se dovedem u red malo. Oprala kosu i malo isfenirala, ocupala obrve, nokte isturpijala i lakirala. Da se malo oset_im ko zensko a ne ko hodajuca nosiljka za bebu koja zivi u pidzami i bade mantilu... 

jess021 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 2:17:36)

Ja nisam oprala kosu, sutra cu.M poslepodne dobila temp i uredno joj se vraca na neka 3.5-4sata. Evo sad je trebalo sat vremena da padne od Efferalgana. Nadam se da nece dugo trajati. 
Nadam se da svi lepo spavate. 

pari -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 2:26:05)

Jess,nadam se da ce ujutru biti super

jess021 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 7:58:03)

Pari, evo i jutros ima temp. I L je ostala kuci, bas nesto kaslje. Napolju hladno, ko ne mora da izlazi nek nigde ne ide.

vocicana -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 8:21:06)

Dobro jutro mace.
Jess, pa nesto iy cistog mira_ Neka prodje b ryo.
Mi smo ya sada ydravo, mada bi ga vodila u vrtic od ponedeljka, ali ima nekih iymena tamo, tako da mi se ne svidja, pa cemo videti.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 8:38:16)

dobro jutro. Pozdrav iz Berlina[sm=smiley36.gif]. Ja necu da komentarisem o tezini na rano jutro hahah. Jedino sto sam mislila da sam se vise uprasila preko praznika, nije strasno, sto nikako ne znaci da nemam viska. Ali on je od ranije. Cekam da A prestane da sisa pa cu vidim sta mogu da uradim nebi li izgubila 5-7 kila. Mozda kad pocnem da radim bude brze islo.
Pari to ti je sastavni deo odlaska "napolje", narocito dok ti ne radis. Znam da nije ni malo jednostavno cekati celi dan sa malim detetom. nije ni kad si u beogradu ali puno je drugaciji osecaj kad si u novom svetu.

i za nas sledi povratak u svakodnevnicu, imam puno obaveza ali probacu da ne stvaram sebi presiju.

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 8:51:52)

Jutro mame
Mi standardno budni od 6...
Maslacak vec ste kuci. Bar ste bili ovde za praznike
Jess virusi su i dalje.. ja bi trebalo danas na kontrolu kod dr sa L. Da mu pogleda boginje....

Sto se kila tice , ja sr merila pre neki dan
70kg. Zatrudnela sam sa 65kg. Kad bi izgubil jos 5-6 kg bilo bi super. Stomak mi je najveci problem. Verov.zbog cr. Mada slabo se i krecem
Najvise po kuci... nismo nesto ni izlazili napolje. S bila prehladjena
Pa L boginje...

Maraj -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 8:53:20)

A sto me noge bole od kolena na dole....pijem mg vec par dana. Ostalo mi od trudnoce... ns znam ni kako bi vezbe radila, da krenem uskoro. Sve me boki. Bas sam zakrzljala....

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 9:03:44)

Dobro jutro.
Jess, brzo ozdravite. I maca jutros pocela da smrcka. A mene je definitivno nocas slomilo. Nos, grlo, uvo i dalje zeza. Ako mi ne bude bolje sa usima do ponedeljka idem kod dr.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 9:37:55)

Dobro jutro. Ja sam bila do sela, pa mi se na casu slosilo. Treba da dobije..Inace sad mi je konjuktivitis na drugom oko, herpes mi je izasao na nos. Nos mi je kao babura. Drma me dobar virus.

T sam probudila da uci. Sofi jos spava. Nismo je slali u vrtic. Od ponedeljka ide opet. Kad god mozemo ostavljacemo je.

Jess, brzo nek ozdravi malena.
Maslacak, vec ste se vratili.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 9:39:06)

Jutro.
Ja juce popodne malo zivnula i odmah se proforsirala - aj'sa decom napolje, pa kad su one zaspale ja spremala, posle ponoci sam legla, one jutros poranile... glava me razvaljuje, jos mi i nos zapusen. U se probudila bezbroj puta nocas, raste joj druga gornja dvojka, non stop su joj ruke u ustima preko dana.... sigurno je to muci.
Ivana, i tebe slomilo... pih... prijao bi odmor.
Jess, kako je M od jutros?

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 9:44:01)

Mrziiim vakcine. Mrzim vakcine. Zasto moja deca moraju na svaku da odreaguju?naravno da je katastrofa spavao i naravno da ima temp. Prosto nisam ni sumnjala. I naravno da bi se vratio nazad u stomak koliko visi na meni. Siz. Ja se sa dr dogovaram oko produzetka porodiljskog. Sledeci mesec da predam papirre komisiji. Pa cemo videti. 
Trebala sam da idem sa decom do mojih da cuvam jos i bratance danas. Al ne mrdamo. Necu daa cimam dete sa temperaturomm bas me briga.
Evo spavao je pola sata i probudio sw pa sam ga ponovo uspavala. Mrzim kad dremka. 

suzi kju -> RE: Razgovori mama 01/19 [chat] (10.1.2019 10:06:33)

Sanjice tebe bas poteralo, imunitet ti je na nuli.Ljiso sedi ti s decom kuci, napolju je grozno, pogotovo sto ima temperaturu. Ja evo bila kod endokrinologa, za prof Petakova kod kog sam bila,a mislila da je baba roga, mogu samo da kazem divan covek. Izvadili mi krv, ceka rezultate deset_ka dana pa ponovo kod njega. Sada sam na medicini rada, cekam red, ali po svemu sudeći, hvata me pauza, ali dobro, sedim i cekam. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>