Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Znate li ijednu ženu koja je pobacila svojom voljom? Zašto je to učinila? Možete li razumeti njene razloge? IZVORNA PORUKA: eugenija Znam jednu... Moja drugarica. Kada smo imale 18 godina ostala je trudna sa dečkom koga je mnogo volela. Kada mu je saopštila da je trudna, on je bacio na nju jednu kovanicu vrednosti jednog dinara, i rekao, evo ti, nemam više.. Okrenuo se i kurvinjski pobegao... Tih dana joj je umro tata, bila je pod velikim stresom. I njena mama i ostatak familije skupa s njom odluče se na takav potez... Inače nisam sklona osuđivanju i trudim se da razumem svet u kome živimo... IZVORNA PORUKA: Sneža Moja mama Dva puta,jednostavno nije više želela dece,a o kontracepciji nešto nismo puno pričale tako da ne znam kako su na tom polju funkcionisali.Ona je rodila troje(na žalost prva beba je umrla sa dve god),i uvek je govorila od mene je dosta. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ja znam više osoba. Neke su bile mlade, neke jednostavno nisu bile spremne. Ni ja ne osuđujem. Svako radi šta misli da treba. IZVORNA PORUKA: Modessty moja svekrva. više puta razloge je kaže što je bila u lošem braku i pred razvodom. Ne osudjujem, ali se ponekad kad sam u psihičkom ludilu zbog spontanog i nezatrudnjivanja ponekad zapitam dal sudbina kažnjava mene i njenog sina zbog njenih nepromišljenosti. Ali to samo u časovima ludila jer inače ne verujem u te gluposti. Razumem da nije želela još dece zbog loše situacije, ali ne razumem da nije koristila kontracepciju IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ne mogu da ne pitam: Kako je uspevala da ostane trudna u lošem braku i pred razvodom? IZVORNA PORUKA: bebać Znam dvije osobe,ne krivim nikoga,ko sam ja da osudjujem bilo koga?Svako zna svoje razloge.Inače sam za to da se deca planiraju! IZVORNA PORUKA: pcelica Maja IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ne mogu da ne pitam: Kako je uspevala da ostane trudna u lošem braku i pred razvodom? To ni meni nije jasno! IZVORNA PORUKA: Sneža IZVORNA PORUKA: pcelica Maja IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ne mogu da ne pitam: Kako je uspevala da ostane trudna u lošem braku i pred razvodom? To ni meni nije jasno! Pa pokušavala žena da spasi brak u krevetu IZVORNA PORUKA: Ana RR Moja drugarica je posle sexa za jedno veče ostala trudna i abortirala. Par meseci kasnije je opet zatrudnela sa drugim tipom i udala se za njega.. IZVORNA PORUKA: caca81 Ova tema nije vise aktuelna, ali posto sam se skoro uclanila, imam da kazem nesto. Moja drugarica iz srednje skole je u periodu zabavljanja sa momkom od 4 godine abortirala 3 puta, posle toga se udala, rodila 1. dete i do 2. deteta(razlika je 4 godine) abortirala jos 2 puta, pre godinu dana je rodila trece dete. Ne koristi kontracepciju, vec prekinuti snosaj. Za nju abortus nije nista strasno( tako ona kaze), a ja sam bila prestravljena njenim misljenjem i razmisljanjem, pa se cujemo samo kad ona mene pozove. Ne osudjujem je, to je njen zivot, ali greota je, neko se toliko bori da dobije bebu, a ona ih se tako lako reseva. Uzas! IZVORNA PORUKA: gagi Da bas zalosno,ne razumijem ljude koji idu na abortus zasto se prije toga ne zastite bar danas ima svakakvih kontracepcijskih preparata IZVORNA PORUKA: OTI znam dve...jako bliske.. moja drugarica u 18.oj godini...IV godina srednje skole...zatrudnela je a tek je pocela sa odnosima...jednostavno...nije bilo nacina (ali ZAISTA) da ona rodi to dete i da ikad i ona i to dete budu srecni...tada stvarno to nije moglo iz milion razloga... Moja sestra...u 17.oj godini...slicna prica... Ono sto znam je da iz moje okoline SADA nijedna ne bi abortirala bez obzira sa kim zatrudnela...Sve su oko 29.28 godina i svaka tvrdi da bi i nezeljenu trudnocu iznela...JEr sada ne gledaju finansijske i emotivne razloge nego jednostavno....ne bi to uradile sada...Ne mislim na ove dve nego sve ostale...OVe dve se ne kaju sto su to tada uradile...I ja sam sasvim sigurna da bih TADA ucinila isto. IZVORNA PORUKA: minavb Dve moje koleginice prosle godine zatrudnele. Jedna ima dva sina od 13 i 8 godina, druga isto dva sina od 7 i 4 godine. Prosto nisu zelele trece dete i eto, 5 dana ih nije bilo na poslu a posle toga se ponasale kao da nista nije bilo. Nisam htela nista da ih pitam, da zabadam nos. Nemaju neke plate, muzevi takodje, pa mi se cini da je to glavni razlog. Razumem ih. IZVORNA PORUKA: liliana zumem!!! Ko toliko želi bebu-ne može da je ima, a postoje ljudi koji ih se rešavaju kao da se radi o paru starih čarapa!!! IZVORNA PORUKA: liliana Ne znam šta se desilo u prethodnoj poruci, ali je pisalo: Ja to zaista ne mogu da razumem!!! IZVORNA PORUKA: minavb Put yourself in their shoes i razumeces. IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: minavb Put yourself in their shoes i razumeces. upravo tako... ne volim da sudim ljudima...znam u kakvoj situaciji su bile ove moje i sasvim ih razumem... ne razumem kad se neko bahati i ne vodi racuna pa im je abortus jedino sredstvo ali ..u mnogim situacijama...sasvim razumem... IZVORNA PORUKA: liliana I ako pokušam da "Put myself in their shoes" NE MOGU BRE DA RAZUMEM!!! IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: liliana I ako pokušam da "Put myself in their shoes" NE MOGU BRE DA RAZUMEM!!! bez ljutnje ali onda -ili nisi cula za dovoljno razlicitih slucajeva kada je to jednostavno opravdano - ili ne pokusavas dovoljno da Put yourself in their shoes" IZVORNA PORUKA: Lu RR Ne može razumjeti potpuno neko ko nije bio u toj situaciji i ne treba ni pokušavati da razumije,da se stavlja u poziciju nečega što smatra groznim...svakom svačije! IZVORNA PORUKA: choopa choops Znam par njih. Ne osudjujem. Sa ove tacke gledista ne bih nikada to uradila, ali ranije ko zna??? Ne mogu da razumijem te sto im je abortus sredstvo kontracepcije ( em ti ja sam jednom prosla kiretazu-spontani ab., i to je jedno grozno iskustvo-ne ponovilo se, a kamoli da svako malo idem na tako nesto Ne razumijem). IZVORNA PORUKA: marince Znam dosta njih,neke razumem,neke ne. To zavisi od razloga koji su mi rekle IZVORNA PORUKA: Shishica Ko sam da sudim nekome, ali ne mogu da shvatim..to malo bice koje raste u tebi..da ga ostruzu iz tebe... Jako mi je to strasno.. Drugarica je abortirala, moja dobra drugarica.. Nisam je osudjivala, ali znam koliko joj je bilo tesko i da me samo pozvala da sam bila uz nju tad.. da je samo znala i umela sa verenikom o tome lepo da prica.. sad vise ni nisu zajedno.. Sve u svemu.. jako, jako tuzno.. nikako ne mogu da shvatim..ima strasnih primera, ali opet... uh bre!!!! IZVORNA PORUKA: minavb Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: minavb Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. Potpisujem. IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: minavb Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. Potpisujem. zato me i nerviraju stavovi osude ... IZVORNA PORUKA: Tara IZVORNA PORUKA: minavb Put yourself in their shoes i razumeces. Podrzavam IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: minavb Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. Potpisujem. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Mislim da je ovo obrađeno u temi Abortus, i ustvari ne znam zašto ova tema postoji. Ahaaaa, zato što je otvorena pre teme Abortus.
|