|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Želim abortus
10.2.2010 22:50:56   
lothroniell
Slobodno me zovi Loth ceo forum je vec navikao na to! user posted image A o onome- ne vredi raspravljati! user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 326
10.2.2010 22:53:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marince
A bila je trudna 4,5 meseca,video joj se stomak,svi su znali da je trudna user posted image

Ja sam saznala pre neki dan da je jedna meni bliska osoba isto to uradila!
Menja mi se misljenje i ponasanje neverovatno i to nesvesno!

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 327
15.2.2010 16:37:42   
Iwana87
I ja sam nekad verovala da se to "omakne" tek tako.Kako da ne.Godinu i po dana,da ne pricam koliko puta dnevnouser posted image ,nam se nije "omaklo"jer smo znali da se zabavljamo i da jos  nije vreme,da se desilo hvala Bogu tad isto bih rodila.user posted image se desila onda kad smo oboje rekli zelimo user posted image .Poradili na tome i opet hvala Bogu danas cekamo user posted image .Zivo od 10 nedelje,od 3 od 5,za mene je zivo od onog dana kad sam ugledala user posted image .Mozda bih razmislila o abortusu da je ne daj Boze dr rekao na samom pocetku da postoji toliki zdravstveni problem kod mene ili bebe da je to pozeljna opcija.Sa ove tacke neznam kako bih to psihicki podnela.Majka je izmedju mene i brata abortirala,tacnije odmah posle mene je ostala trudna i abortirala.Carski rez,pa kaze da nije htela da rizikuje.Ja bih,pa sta bude,ipak je to za mene Boziji dar kad god da se desi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 328
15.2.2010 16:48:24   
Sanjica26 RR
MUdro zboris IWana87. Svaka cast na takvom razmisljanju. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 329
15.2.2010 17:31:01   
Iwana87
Hvala Sanjice,moje licno misljenje pa sad...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 330
15.2.2010 17:35:23   
lothroniell
Slazem se sa tvojim misljenjem... Od momenta kada sam izgubila nevinost (16 god. user posted image ) do dana dansnjeg abortus za mene kao opcija nikada nije postojao, to maleno stvorenje nije krivo za nasu ne paznju i ne treba da ga ubijemo jer mi nismo razmisljali o posledicama! Price "beba ozivljava tad i tad" vise ne mogu ni od lekara da se cuju, svi znamo da se prvo razvija CNN pa sve ostalo, od momenta zaceca to je zivo bice...

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 331
15.2.2010 17:49:01   
Iwana87
Da i jos kad kaze u 23 ili 25 nedelji,koji abortus,pa ja sam tu negde a moja beba tako jako sutira da ne razumem majke mi,to je bre ubistvo za mene.ono najgore jer u tom slucaju jadno bebce nema nacina da se brani.Kazem ti,ko zna sta sve moze da se desi.Uvek sam za opciju roditi pa dati na usvajanje.Ima toliko ljudi koji bi zeleli decu i usvajaju,zasto ne pruziti priliku tom detetu da dobije neku porodicu koja ce ga stvarno zeleti i voleti.

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 332
15.2.2010 17:54:06   
lothroniell
Naravno! Ma monstruozno je u svakom smislu, a narocito u tako "velikoj" trudnoci...

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 333
16.2.2010 13:57:40   
Anoniman
Moja drugarica je danas ipak abortirala blizance....a ushla je u 11-tu nedelju bez problema.... Ona je za mene monstrum sada user posted image

Direktna veza do poruke: 334
16.2.2010 13:59:10   
marince1
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Moja drugarica je danas ipak abortirala blizance....a ushla je u 11-tu nedelju bez problema.... Ona je za mene monstrum sada user posted image

Molim te reci mi sta je razlog? user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 335
16.2.2010 14:02:15   
Anoniman

Pa ima vetj jednu tjerku...koja ima 4 godine....i kao ne bi mogla sama da izadje na kraj sa njom i josh 2 bebe.... i bla bla bla.... po mom misljenju...nema razlog.... tim pre shto znam da hotje drugo dete...i da je sad bila jedna beba zadrzala bi trudnocu....a nece blizance..... user posted image

Meni je to ne ulazi u glavu.... meni i da se posle ovih blizanaca dese josh jedni blizanci ili trojke....zadrzala bih....ne bih ni razmisljala user posted image

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 336
16.2.2010 14:14:30   
marince1
Slazem se!

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 337
16.2.2010 14:57:11   
NadaR

Pa ima vetj jednu tjerku...koja ima 4 godine....i kao ne bi mogla sama da izadje na kraj sa njom i josh 2 bebe.... i bla bla bla.... po mom misljenju...nema razlog.... tim pre shto znam da hotje drugo dete...i da je sad bila jedna beba zadrzala bi trudnocu....a nece blizance..... user posted image

Meni je to ne ulazi u glavu.... meni i da se posle ovih blizanaca dese josh jedni blizanci ili trojke....zadrzala bih....ne bih ni razmisljala user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 338
16.2.2010 15:31:37   
lothroniell
I ja bi ih zadrzala pa makar 6orke bile... Boze, uzasa!!! Strasno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 339
16.2.2010 17:13:45   
liliana
Ko ne može da ga ima- toliko ga želi, a ko može da ga ima- tek tako ga se odriče. Strašno. Dok sam se ja 6 meseci u bolnici borila za život moje bebe i svoj život, pored mene su se smenjivale žene koje su hladno pričale o svojim neželjenim trudnoćama i abortusima a čak je sa mnom u sobi bila jedna koja je svoju bbu ostavila. Meni je to strašno.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 340
16.2.2010 17:20:11   
usamljena
Svakakva nevolja moze primorati zenu da to uradi.
Ali ako neko nosi zdravu bebu, ima iole normalne uslove za zivot- to ne opravdavam ni pod razno raznog! Pa pogledajte Rome! Sta ti ljudi imaju? Prakticno nista a beba na sve strane! Kad oni mogu ...
Nema opravdanja. Sto kazete kad skontam da sam je cekala tako dugo, pa citavu trudnocu gurala jedva- strogo mirovanje( podvuceno 2X) halo?

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 341
16.2.2010 17:26:21   
sephora
Kada već o ovome pričamo, moram da kažem da sam veliki protivnik abortusa.
Prvo mislim da svaka žena može da pripazi da ne ostane u drugom stanju ako to ne želi-bar danas ima čitava paleta proizvoda koji služe za kontracepciju...
Abortus eventualno mogu da razumem ako je žena silovana ili ako je trudnoća opasnost po njen život i zdravlje...
Ovo, malo sam se zezala pa ću sada da abortiram- mi je jednostavno STRAŠNO...
A tek ovo da hoću jedno dete a blizance neću, pa ih abortiram i to mi je prosto neshvatljivouser posted image user posted image user posted image

A kada smo kod ove teme uvek se setim kako je jedna od dobrih prevencija nekada bilo i to što predbračni seks nije bio dozvoljen...Mislim ni to nije bilo izmišljeno za džabe!!!user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 342
16.2.2010 17:33:58   
usamljena
Nisam sigurno na pravoj temi ali ... U pravu si, predbracni sex ne nosi samo bebu sa sobom kao nesto sto neko ne zeli. Pomislite samo na sve silne bolesti, milion razloga za NE.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 343
16.2.2010 17:39:55   
minavb
Mnogo je žena u braku koje odu na abortus. Opuste se, ne razmišljaju, zatrudne i kad skontaju šta im se desilo, odluče se na abortus. Brak ne štiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. Za to služi kontacepcija.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 344
16.2.2010 17:50:16   
sephora
Tako je Mina!
Nema opuštanja ni u braku kada ne želiš dete!!!
Dobro si rekla-nije brak kontracepcija!!!
Razumem da ženama brak donosi opuštanje u nekim stvarima, što je normalno ali zatrudneti se može uvek ako se ne pazi...a posle šta???

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 345
16.2.2010 17:52:19   
sephora
Mada je mnogo manja frka kada se desi tako nešto u braku!!!
I ako je žena u braku mnogo su veće šanse da ostavi trudnoću i ako u prvom momentu nije željena!!!

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 346
16.2.2010 17:54:05   
Anoniman
Sad mi javili da druga drugarica ima pobachaj....a zelela je trudnocu..... user posted image

Koliko je zivot nepravedan user posted image

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 347
16.2.2010 19:16:14   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: sephora

A kada smo kod ove teme uvek se setim kako je jedna od dobrih prevencija nekada bilo i to što predbračni seks nije bio dozvoljen...Mislim ni to nije bilo izmišljeno za džabe!!!user posted image

ali su tada žene mnogo češće abortirale u brakuuser posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 348
16.2.2010 19:18:53   
lothroniell
Mina je u pravu brak nije nikakva kontracepcija... Ali u danasnje vreme ima toliko vanbracnih zajednica sa decom i velika vecina ljudi ne gleda na to kao na nesto strasno, tako da kada je abortus u pitanju kategorija "brak" ne igra neku ulogu... Stvar je (ne)coveka!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 349
4.3.2010 22:13:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Znate li ijednu ženu koja je pobacila svojom voljom? Zašto je to učinila? Možete li razumeti njene razloge?

IZVORNA PORUKA: eugenija

Znam jednu... Moja drugarica. Kada smo imale 18 godina ostala je trudna sa dečkom koga je mnogo volela. Kada mu je saopštila da je trudna, on je bacio na nju jednu kovanicu vrednosti jednog dinara, i rekao, evo ti, nemam više.. Okrenuo se i kurvinjski pobegao... Tih dana joj je umro tata, bila je pod velikim stresom. I njena mama i ostatak familije skupa s njom odluče se na takav potez... Inače nisam sklona osuđivanju i trudim se da razumem svet u kome živimo... 

IZVORNA PORUKA: Sneža

Moja mama Dva puta,jednostavno nije više želela dece,a o kontracepciji nešto nismo puno pričale tako da ne znam kako su na tom polju funkcionisali.Ona je rodila troje(na žalost prva beba je umrla sa dve god),i uvek je govorila od mene je dosta.

Ja znam više osoba. Neke su bile mlade, neke jednostavno nisu bile spremne.
Ni ja ne osuđujem. Svako radi šta misli da treba.

IZVORNA PORUKA: Modessty

moja svekrva. više puta
razloge je kaže što je bila u lošem braku i pred razvodom. Ne osudjujem, ali se ponekad kad sam u psihičkom ludilu zbog spontanog i nezatrudnjivanja ponekad zapitam dal sudbina kažnjava mene i njenog sina zbog njenih nepromišljenosti. Ali to samo u časovima ludila jer inače ne verujem u te gluposti.
Razumem da nije želela još dece zbog loše situacije, ali ne razumem da nije koristila kontracepciju

Ne mogu da ne pitam: Kako je uspevala da ostane trudna u lošem braku i pred razvodom?

IZVORNA PORUKA: bebać

Znam dvije osobe,ne krivim nikoga,ko sam ja da osudjujem bilo koga?Svako zna svoje razloge.Inače sam za to da se deca planiraju!

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Ne mogu da ne pitam: Kako je uspevala da ostane trudna u lošem braku i pred razvodom?

To ni meni nije jasno!

IZVORNA PORUKA: Sneža

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

To ni meni nije jasno!

Pa pokušavala žena da spasi brak u krevetu

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja drugarica je posle sexa za jedno veče ostala trudna i abortirala. Par meseci kasnije je opet zatrudnela sa drugim tipom i udala se za njega..

IZVORNA PORUKA: caca81

Ova tema nije vise aktuelna, ali posto sam se skoro uclanila, imam da kazem nesto. Moja drugarica iz srednje skole je u periodu zabavljanja sa momkom od 4 godine abortirala 3 puta, posle toga se udala, rodila 1. dete i do 2. deteta(razlika je 4 godine) abortirala jos 2 puta, pre godinu dana je rodila trece dete. Ne koristi kontracepciju, vec prekinuti snosaj. Za nju abortus nije nista strasno( tako ona kaze), a ja sam bila prestravljena njenim misljenjem i razmisljanjem, pa se cujemo samo kad ona mene pozove. Ne osudjujem je, to je njen zivot, ali greota je, neko se toliko bori da dobije bebu, a ona ih se tako lako reseva. Uzas!

IZVORNA PORUKA: gagi

Da bas zalosno,ne razumijem ljude koji idu na abortus zasto se prije toga ne zastite bar danas ima svakakvih kontracepcijskih preparata

IZVORNA PORUKA: OTI

znam dve...jako bliske..
moja drugarica u 18.oj godini...IV godina srednje skole...zatrudnela je a tek je pocela sa odnosima...jednostavno...nije bilo nacina (ali ZAISTA) da ona rodi to dete i da ikad i ona i to dete budu srecni...tada stvarno to nije moglo iz milion razloga...

Moja sestra...u 17.oj godini...slicna prica...

Ono sto znam je da iz moje okoline SADA nijedna ne bi abortirala bez obzira sa kim zatrudnela...Sve su oko 29.28 godina i svaka tvrdi da bi i nezeljenu trudnocu iznela...JEr sada ne gledaju finansijske i emotivne razloge nego jednostavno....ne bi to uradile sada...Ne mislim na ove dve nego sve ostale...OVe dve se ne kaju sto su to tada uradile...I ja sam sasvim sigurna da bih TADA ucinila isto.

IZVORNA PORUKA: minavb

Dve moje koleginice prosle godine zatrudnele. Jedna ima dva sina od 13 i 8 godina, druga isto dva sina od 7 i 4 godine. Prosto nisu zelele trece dete i eto, 5 dana ih nije bilo na poslu a posle toga se ponasale kao da nista nije bilo. Nisam htela nista da ih pitam, da zabadam nos. Nemaju neke plate, muzevi takodje, pa mi se cini da je to glavni razlog. Razumem ih.

IZVORNA PORUKA: liliana

zumem!!!
Ko toliko želi bebu-ne može da je ima, a postoje ljudi koji ih se rešavaju kao da se radi o paru starih čarapa!!!

Ne znam šta se desilo u prethodnoj poruci, ali je pisalo: Ja to zaista ne mogu da razumem!!!

Put yourself in their shoes i razumeces.

upravo tako...
ne volim da sudim ljudima...znam u kakvoj situaciji su bile ove moje i sasvim ih razumem...
ne razumem kad se neko bahati i ne vodi racuna pa im je abortus jedino sredstvo ali ..u mnogim situacijama...sasvim razumem...

I ako pokušam da "Put myself in their shoes" NE MOGU BRE DA RAZUMEM!!!

I ako pokušam da "Put myself in their shoes" NE MOGU BRE DA RAZUMEM!!!

bez ljutnje ali onda
-ili nisi cula za dovoljno razlicitih slucajeva kada je to jednostavno opravdano
- ili ne pokusavas dovoljno da Put yourself in their shoes"

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ne može razumjeti potpuno neko ko nije bio u toj situaciji i ne treba ni pokušavati da razumije,da se stavlja u poziciju nečega što smatra groznim...svakom svačije!

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Znam par njih. Ne osudjujem. Sa ove tacke gledista ne bih nikada to uradila, ali ranije ko zna??? 

Ne mogu da razumijem te sto im je abortus sredstvo kontracepcije ( em ti ja sam jednom prosla kiretazu-spontani ab., i to je jedno grozno iskustvo-ne ponovilo se, a kamoli da svako malo idem na tako nesto Ne razumijem).

Znam dosta njih,neke razumem,neke ne.
To zavisi od razloga koji su mi rekle

IZVORNA PORUKA: Shishica

Ko sam da sudim nekome, ali ne mogu da shvatim..to malo bice koje raste u tebi..da ga ostruzu iz tebe...

Jako mi je to strasno.. Drugarica je abortirala, moja dobra drugarica.. Nisam je osudjivala, ali znam koliko joj je bilo tesko i da me samo pozvala da sam bila uz nju tad.. da je samo znala i umela sa verenikom o tome lepo da prica.. sad vise ni nisu zajedno..

Sve u svemu.. jako, jako tuzno.. nikako ne mogu da shvatim..ima strasnih primera, ali opet... uh bre!!!!

Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. 

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Potpisujem.

Potpisujem.

zato me i nerviraju stavovi osude ...

IZVORNA PORUKA: Tara

Podrzavam

IZVORNA PORUKA: gagana83

Potpisujem.

Mislim da je ovo obrađeno u temi Abortus, i ustvari ne znam zašto ova tema postoji.  Ahaaaa, zato što je otvorena pre teme Abortus. 

Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here