|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Želim abortus
4.3.2010 22:16:54   
Anitaaa
Ja poznajem 2 osobe.Jednu vrlo dobro nažalost.Abortirala je ukupno 4 puta od  svoje 17 do 25 god.Sada ima 28,udata je i ne može da ostane u drugom stanju a mužu ne sme ni da kaže zbog čega.

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
4.3.2010 22:24:59   
Anoniman
Ja znam jednu osobu koja je kao dosta mladja imala abortus a sada ima oko 36+ i posle nekoliko pokusaja VTO nista...

Razumem da se nekom desi i pored kontracepcije,puko kondom i sl. pa da ode na abortus a u drugom slucaju ne razumem! Stavljam se na svacije mesto ali jednostavno ako mislim da osoba pored mene nije TA koristila bih sve zivo samo da se zastitim!

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 352
4.3.2010 22:27:35   
Alexis79

IZVORNA PORUKA: sephora

Kada već o ovome pričamo, moram da kažem da sam veliki protivnik abortusa.
Prvo mislim da svaka žena može da pripazi da ne ostane u drugom stanju ako to ne želi-bar danas ima čitava paleta proizvoda koji služe za kontracepciju...
Abortus eventualno mogu da razumem ako je žena silovana ili ako je trudnoća opasnost po njen život i zdravlje...
Ovo, malo sam se zezala pa ću sada da abortiram- mi je jednostavno STRAŠNO...
A tek ovo da hoću jedno dete a blizance neću, pa ih abortiram i to mi je prosto neshvatljivouser posted image user posted image user posted image

A kada smo kod ove teme uvek se setim kako je jedna od dobrih prevencija nekada bilo i to što predbračni seks nije bio dozvoljen...Mislim ni to nije bilo izmišljeno za džabe!!!user posted image

U potpunosti se slazem jer sam i ja zesci protivnik abortusa.

Skoro sam kod svog ginekologa videla devojcicu koja je bila trudna .Nije imala preko 15 godina.Dosla je da abortira i to sa roditeljima jer je trebala saglasnost jer je maloletna.To sam ukapirala iz njihove svadje jer su bas bili glasni.
Meni je samo proslo kroz glavu ja se jebuser posted image na sve nacine trudim da ostanem user posted image , a ona svoje bebce baca.
Kakva nepravda

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 353
10.4.2010 18:27:05   
Anoniman
E i ja sam protivnik abortusa!
Znaci, zatrudnela sam septembra prosle godine... Na abortus nisam ni pomisljala. Drugarice iz skole su me savetovale da abortiram, nisam htela da ne bih imala neke komplikacije kasnije (da ne mogu da zatrudnim). Svako ima pravo da zivi, ne? Ali, desilo se sta se desilo, nastavljam dalje, i jedva cekam da zatrudnim. Iako u ponedeljak punim 18 god., mlada sam, ja hocu bebu. I ne slusam druge, nego samo sebe.

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 354
10.4.2010 20:09:22   
Verus
Zene imaju pravo da biraju-ali mi je jos teze to da podrzim otkada drzim svoju bebu u rukama-te perfektne male prstice i nogice, oke velike koje gledaju, usne koje traze maminu dojku....ljubav, blagostanje i sreca izbijaju iz svake pore-greh veliki ukloniti tako nesto prelepo....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
10.4.2010 22:00:19   
anajid
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zene imaju pravo da biraju-ali mi je jos teze to da podrzim otkada drzim svoju bebu u rukama-te perfektne male prstice i nogice, oke velike koje gledaju, usne koje traze maminu dojku....ljubav, blagostanje i sreca izbijaju iz svake pore-greh veliki ukloniti tako nesto prelepo....

user posted image user posted image user posted image
Delim tvoje misljenje Verus!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 356
10.4.2010 22:14:37   
Anchy_Ljuba
Ne podrzavam osobe koje mogu da to ucine...
Moja kuma je prosle godine zatrudnela i inace komsika, meni to nije smeo niko iz kuce da kaze, jer znaju kako reagujem kad tako nesto cujem.Elem ona je morala da abortira jer je prokrvarila i morala je da cisti, a ima dvoje odrasle dece.
Ja se mucila da zatrudnim skoro 6 godina i prosla kroz sve i svasta, a ne se jebu ko stuke da izvinete na izrazu i posle nece da budu majke.....
Jednog dana pozelece a mozda ce biti kasno.............. Kad se napravi greska ispravke nema.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

***Sreca, sreca, radost najveca***

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 357
10.4.2010 23:34:45   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: minavb

Put yourself in their shoes i razumeces.

IZVORNA PORUKA: minavb

Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato. 

Ovo potpisujem.

Vidim da su najveci protivnici abortusa uptavo oni koji teze stizu do bebe. To mogu da razumem.
Ne mogu da razumem izjave tipa-pa eto koliko dece imaju Romi! Nije poenta roditi dete , a onda ono ako ima srece, pohadjace osnovnu skolu za mentalno retardirane jer ne zna dovoljno ni jezik, a o opstem obrazovanju ni da ne govorim, trcace golo i boso, a more videti samo na plakatima posto ni TV nece imati. Divno je roditi dete, ali to je tek pocetak. Najteze tek predstoji-a to je izvesti dete na pravi put. Ako je neko dovoljno pametan da je svestan da to ne moze, nije mi jasno zasto to osudjivati.
Uopste ne komentarisem abortus kao vrstu kontracepcije jer je to po meni odlika primitivaca i za svaku osudu je.
I ne verujem u te price da zene abortiraju jer im se "cefne" u dvadest-i-ne znam-kojoj-nedelji! Mozda sam naivna, a mozda i glupa, ali ne znam gde bi one mogle abortirati u tako odmakloj trudnoci, a da njihov zivot nije ugrozen, ili da plod nije zdrav. Pre verujem da te zene tako nesto kazu jer im je mozda lakse tako, nego da gledaju sazaljenje okoline zbog toga sto plod nije mogao preziveti, zato sto je umro i sl.
Ja dajem zeni pravo na izbor jer verujem da ce ona sama proceniti najbolje sta je u stanju da uradi. Koju god odluku da donese, bice joj tesko cim ima dilemu.
A najlakse je osudjivati....mnogo teze je imati razumevanja i za nesto sto ne odobravamo....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 358
10.4.2010 23:36:52   
Sanjica26 RR
Podrzavam te Anchy sugradjanko moja. Pisala bih sto sta..ali preskocicu veceras, pa cu sutra da lepo napisem..

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anchy_Ljuba)
Direktna veza do poruke: 359
10.4.2010 23:38:31   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Ja dajem zeni pravo na izbor jer verujem da ce ona sama proceniti najbolje sta je u stanju da uradi. Koju god odluku da donese, bice joj tesko cim ima dilemu.
A najlakse je osudjivati....mnogo teze je imati razumevanja i za nesto sto ne odobravamo....

user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 360
10.4.2010 23:39:42   
pepino
Slazem se sa svim!!!user posted image user posted image user posted image
Jedino ne mogu da tvrdim da i u vec velikoj trudnoci ne urade namjerno i svjesno abortus,ima svacega!
Evo ja se borim da dobijem bebu,ali ne osudjujem abortus,naravno pod odredjenim uslovima,kao sto je gore vec navedeno....

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 361
10.4.2010 23:44:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Divno je roditi dete, ali to je tek pocetak. Najteze tek predstoji-a to je izvesti dete na pravi put. Ako je neko dovoljno pametan da je svestan da to ne moze, nije mi jasno zasto to osudjivati.
Uopste ne komentarisem abortus kao vrstu kontracepcije jer je to po meni odlika primitivaca i za svaku osudu je.

user posted image

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 362
10.4.2010 23:45:00   
Anoniman
Abortus ne podrzavam, ako neko vec ne zeli da zatrudni, neka koristi kontraceptivna sredstva ili nesto drugo, bar  toga sada ima nije kao ranije. U slucaju da nesto nje u redu sa plodom ili je trudnici zivot u opasnosti onda podrzavam abortus. Ali samo tada!!!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 363
10.4.2010 23:46:18   
ljubičica
Leki ja se slažem sa tobom. Svaka žena ima pravo izbora i ko zna zašto abortira ako i abortira. Znam njh nekoliko koje su morale to da urade iz raznoraznih razloga, sa nekima se ne slažem, ali neke podržavam jer nije mogloo drugačije. To su kompleksne teme koje treba da se analiziraju malo dublje... I mm i ja smo se mučili da zatrudnimo pa nikoga ne osuđujem, ali isto smatram da masa ljudi ne zaslužuje dete pa ga ipak ima...

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 364
10.4.2010 23:46:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: miljanaM

Abortus ne podrzavam, ako neko vec ne zeli da zatrudni, neka koristi kontraceptivna sredstva ili nesto drugo, bar  toga sada ima nije kao ranije. U slucaju da nesto nje u redu sa plodom ili je trudnici zivot u opasnosti onda podrzavam abortus. Ali samo tada!!!

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 365
11.4.2010 0:24:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maky92

IZVORNA PORUKA: miljanaM

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 366
11.4.2010 0:29:30   
Sanjica26 RR
Ne znam da li ste imali u prilici da vidite knjigu u kojoj je prikazano kako vrse abortus. Ono sto sam videla..nisam mogla da spavam. I dan danas mi je ta slika na pameti.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 367
11.4.2010 0:38:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ne znam da li ste imali u prilici da vidite knjigu u kojoj je prikazano kako vrse abortus. Ono sto sam videla..nisam mogla da spavam. I dan danas mi je ta slika na pameti.user posted image

nisam bila u prilici... ne bih mogla to da podnesem.

Direktna veza do poruke: 368
11.4.2010 0:42:06   
Sanjica26 RR
I bolje sto nisi imala priliku. Uzas jedan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 369
11.4.2010 0:43:27   
Anoniman
mogu da zamislim.... tj. ne mogu. user posted image

Direktna veza do poruke: 370
6.6.2010 21:56:40   
Cvetana
IZVORNA PORUKA: Alexis79

IZVORNA PORUKA: sephora

Kada već o ovome pričamo, moram da kažem da sam veliki protivnik abortusa.
Prvo mislim da svaka žena može da pripazi da ne ostane u drugom stanju ako to ne želi-bar danas ima čitava paleta proizvoda koji služe za kontracepciju...
Abortus eventualno mogu da razumem ako je žena silovana ili ako je trudnoća opasnost po njen život i zdravlje...
Ovo, malo sam se zezala pa ću sada da abortiram- mi je jednostavno STRAŠNO...
A tek ovo da hoću jedno dete a blizance neću, pa ih abortiram i to mi je prosto neshvatljivouser posted image user posted image user posted image

A kada smo kod ove teme uvek se setim kako je jedna od dobrih prevencija nekada bilo i to što predbračni seks nije bio dozvoljen...Mislim ni to nije bilo izmišljeno za džabe!!!user posted image

U potpunosti se slazem jer sam i ja zesci protivnik abortusa.

Skoro sam kod svog ginekologa videla devojcicu koja je bila trudna .Nije imala preko 15 godina.Dosla je da abortira i to sa roditeljima jer je trebala saglasnost jer je maloletna.To sam ukapirala iz njihove svadje jer su bas bili glasni.
Meni je samo proslo kroz glavu ja se jebuser posted image na sve nacine trudim da ostanem user posted image , a ona svoje bebce baca.
Kakva nepravda

Jeste nepravda i mene dusa boli zbog toga, ali nisam protivnik abortusa jer nekada stvarno nema izbora. Ovo sam citirala jer je previse ovakvih primera oko mene.
Treba klincima u skolama pustati filmove o abortusu, pricati, pricati, pricati... Cini mi se da je u Srbiji abortus dominantni vid kontracepcije sto je strasno. Ne zelim ovde da mesam religiju, da l je bog hteo ili ne, to nema veze s tim. Meni samo nije jasno kako neke zene, koje poznajem, moje mame prijateljice koje su imale desetine abortusa zive s tim ?!
Pustati film Nemi krik svako vece u 7:30h, pred Dnevnik, pa neka se ljudi zamisle, a ja necu nikom da sudim.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 371
6.6.2010 22:17:13   
Anoniman
Znate sta- SRAM NEKA BUDE SVAKOGA KO JE ZREO COVEK I U 21. VEKU DOZVOLI DA DODJE DO SITUACIJE DA RAZMISLJA O ABORTUSU!!!!!!!!!!!!!!!!!Iz ovoga iskljucujem sam o situacije kada sa bebom nesto nije u redu, pa je onda bolje ne donositi je na svet da se muci...
U ostalim slucajevima, ja bih vas sve shibom preko ledja...Bog vam da sansu da budete majke, a vi se na taj dar elegantno poseruser posted image te...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja postujem tudji izbor, ali ne u ovom slucaju- jer, AAAAAAAAAAAALLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOO, KOLIKI IZBOR KONTRACEPCIJE SAMO IMATE?????SRAMOTA!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Cvetana)
  Direktna veza do poruke: 372
6.6.2010 22:26:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: verolino

Znate sta- SRAM NEKA BUDE SVAKOGA KO JE ZREO COVEK I U 21. VEKU DOZVOLI DA DODJE DO SITUACIJE DA RAZMISLJA O ABORTUSU!!!!!!!!!!!!!!!!!Iz ovoga iskljucujem sam o situacije kada sa bebom nesto nije u redu, pa je onda bolje ne donositi je na svet da se muci...
U ostalim slucajevima, ja bih vas sve shibom preko ledja...Bog vam da sansu da budete majke, a vi se na taj dar elegantno poseruser posted image te...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja postujem tudji izbor, ali ne u ovom slucaju- jer, AAAAAAAAAAAALLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOO, KOLIKI IZBOR KONTRACEPCIJE SAMO IMATE?????SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    Verolino istog smo misljenja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 373
6.6.2010 22:29:24   
Mari86
IZVORNA PORUKA: verolino

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 374
6.6.2010 22:31:05   
LillyT
Izvini Verolino, ti spominjes 21. vek i onda par redova nize pretis sibom. To meni lici na srednj vek user posted image
Zasto se bilo kome osporava pravo na izbor?Svako ima neku svoju muku i svoj razlog da (ne)zadrzi dete. Logicno je da svi zelimo najbolje za svoje dete, a pre toga je potrebno ispuniti i neke uslove koji podrazumevaju normalno okruzenje i stabilnu finansijsku situaciju. Zasto bismo radjali sirocice i socijalne slucajeve? I nemojte samo o Bogu i beloj kugi.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here