|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Želim abortus
6.6.2010 22:33:13   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: LillyT

Izvini Verolino, ti spominjes 21. vek i onda par redova nize pretis sibom. To meni lici na srednj vek user posted image
Zasto se bilo kome osporava pravo na izbor?Svako ima neku svoju muku i svoj razlog da (ne)zadrzi dete. Logicno je da svi zelimo najbolje za svoje dete, a pre toga je potrebno ispuniti i neke uslove koji podrazumevaju normalno okruzenje i stabilnu finansijsku situaciju. Zasto bismo radjali sirocice i socijalne slucajeve? I nemojte samo o Bogu i beloj kugi.

Taman sam krenula da pisem, ali LillyT mi je procitala misle.
I potpisujem.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 376
6.6.2010 22:34:57   
Mari86
Otici cu off....ali cu reci da ja svaki dan primam inekcije kao i mnogo zena,nisam ja sama u tome...
primam inekcije ustajem ko zna kada ujutru,muka mi je od hormona,UZ me boli posto su mi jajnici puni folikula...
bodu me u stomak pece me imam modrice sve to da bih dobila bebu...i onda mi je strasno kada neko kao vid kontracepcije koristi abortus user posted image
odbacuje bebu koju ja tako silno zelim.....moj muz i ja...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 377
6.6.2010 22:38:44   
Diabla
Ja sam pored kontracepcije ostala trudna. Prema tome, nema pravila. Nikoga ne osudjujem, svako od svog zivota radi sta zeli. Bolje da se obrati paznja na krupnije stvari, kao sto je npr zloostavljanje djece. Zar nije veci zlocin kad zena rodi dijete i baci ga u kunetu ili kontenjer? To je zlocin! Naravno da ne podrzavam kretenuse i idiote koji imaju po 15 abortusa, to je vec patologija. Ja prva ne bih nikada abortirala, jedino ako nesto nije ok sa bebom. 

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 378
6.6.2010 22:40:57   
Diabla
user posted image user posted image user posted image Nemoj sa tim da se opterecujes. Bice beba, Bog sve vidi. Kao sto vidi i takve ljude. 
IZVORNA PORUKA: Mari86

Otici cu off....ali cu reci da ja svaki dan primam inekcije kao i mnogo zena,nisam ja sama u tome...
primam inekcije ustajem ko zna kada ujutru,muka mi je od hormona,UZ me boli posto su mi jajnici puni folikula...
bodu me u stomak pece me imam modrice sve to da bih dobila bebu...i onda mi je strasno kada neko kao vid kontracepcije koristi abortus user posted image
odbacuje bebu koju ja tako silno zelim.....moj muz i ja...user posted image

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 379
6.6.2010 22:41:42   
SUPER MAMA
Draga mari86 meni je stvarno zao sto prolazis kroz sve to ali, svako ima pravo na izbor.Tacno da abortus nije kontracepcija, slazem se ali nijedne tablete nece ti garantovati da nece neko ostati trudan niti prezervativi niti spirala.ja znam dva slucajeva kada i sa spiralom neko ostane trudan.
Tako da na kraju ispada da najbolja je  apsinencija onda i nece biti nikakvih posledica.
Ipak svako ima pravo na izbor i na svoje misljenje, nikome ne treba suditi.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 380
6.6.2010 22:45:18   
Cvetana
Verka, ja se slazem s tobom, samo sam to malo uvijenije napisala, nisam direktna kao ti. abortus mogu da razumem u slucaju bolesti, daleko bilo silovanja......a ostalo je neobavestenost, nemarnost, razmisljanje odavde do one case 10 cm na stolu.... igranje sa svojim i tudjim zivotima.
A jos vise me sve to nervira kada vidim ove na ovom forumu, u svojoj okolini vrlo bliskoj, pa i sebe koliko se trudimo i pokusavamo i kljukamo se lekovima, prozivljavamo i prezivljavamo sve i svasta da dodjemo do te bebe, a neko ne razmislja ni o cemu zbog nekoliko minuta zadovoljstva. Ja vec imam neke godine i naravno da nisam odrasla u manastiru, i naravno da je bilo i momaka i sexa ali i kontracepcije. Ja ne razumem zasto je to tesko, a abortus lako resenje ?

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 381
6.6.2010 22:45:49   
pepino
Mari i svi ostali,mozda cete me sada pogresno shvatiti,a to ne bi zeljela!
Dakle,ja se slazem i sa tobom,ali i sa svima ostalima,osudjujem one koje to konstantno rade (abortiraju) i bas ih briga,ali one koje to jednom urade iz njima znanih razloga,neme niko pravo da im sudi,to je njihovo pravo!
Ja znam najbolje koliko se borim,mucim i sta sve prolazim da dodjem do bebe,ali ima tu i druga strana,jer mi koje jos nismo osjetile taj osjecaj majcinstva nememo pojma kako je to,tek kada dozivimo mocemo pricati o tome!
Jer naravno imati bebu je najljepsi osjecaj i mi sve dajemo za nju,ali je isto tako jako tesko,ima 100 caka,muka,poteskoca i problema,pa razumijem sve,i jednu idrugu stranu,gledem zene oko sebe sa 1,2,3 djece,sve ispocetka razmisljaju tako,zrtvuju se za djecu maksimalno,ali vremenom pocnu da gube zivce,jednostavno su same svjesne da nisu u stanju da idu dalje,a ako nisu bolje da se neka djeca ne rode nego da imaju los zivot.
Slazem se da ima toliko vrsta kontracepcije,ali mnoge(vecina) zena koristi kao glavnu kontracepciju-Svrsi van mene!I vjeruju svojim muzevima,misle da se to njima ne moze desiti,ali moze,svakome itd....
Ima toliko toga,tesko je tako kategoricki reci ti su ljudi ovakvi,onakvi,osudjujem ih itd....
Moze se o tome toliko polemisati i ima toliko razlicitih slucajeva,mi nemamo pravo da sudimo tim ljudima o njihovim odlukama....
Eto to je samo odprilike moje misljenje i moj stav....

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 382
6.6.2010 22:46:36   
LillyT
Draga Mari, znam koliko se vi mucite i znam da ces jednog dana imati svoju decu, ali mi ovde ne pricamo o abortusu kao kontracepciji.
Takodje, razmisli malo, mozda i ti u svom zivotu imas nesto, na cemu bi ti drugi pozavideli, a ti to odbacujes (ili si vec odbacila). Razumes sta hocu da ti kazem. Znam da vas trudilice ova tema boli i ok je da ste protiv toga, ali ta pozivanja na linc su stvarno jadna. Nikom ja ovde ne prebacujem sto je protiv abortusa, ali me nervira sto bi vecina zadavila zene koje to ucine. To je problem.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 383
6.6.2010 22:59:54   
Mari86
Niste me razumele ja nikoga ne bih lincovala svako ima pravo da radi kako hoce...zaista to mislim!
Neka svako zivi onako kako je za njega najbolje...!
Ja ne podrzavam samo abortus iz razlogaa ups zaneli smo se !! user posted image

I ne treba mene niko da zali! user posted image   ja ovo nisam napisala da bi me zalili! user posted image
Znam da to i ne radite ali da ne mislite da ja hocu to da izazovem u vama user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 384
6.6.2010 23:02:56   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Izvini Verolino, ti spominjes 21. vek i onda par redova nize pretis sibom. To meni lici na srednj vek user posted image
Zasto se bilo kome osporava pravo na izbor?Svako ima neku svoju muku i svoj razlog da (ne)zadrzi dete. Logicno je da svi zelimo najbolje za svoje dete, a pre toga je potrebno ispuniti i neke uslove koji podrazumevaju normalno okruzenje i stabilnu finansijsku situaciju. Zasto bismo radjali sirocice i socijalne slucajeve? I nemojte samo o Bogu i beloj kugi.

I potpisujem.

Slažem se.. i ja sam neko ko već skoro tri godine pokušava da dobije bebu, ali ipak mislim da svi imamo pravo na izbor.. i hvala bogu na tome.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 385
6.6.2010 23:05:45   
Cvetana

Draga Mari, znam koliko se vi mucite i znam da ces jednog dana imati svoju decu, ali mi ovde ne pricamo o abortusu kao kontracepciji.
Takodje, razmisli malo, mozda i ti u svom zivotu imas nesto, na cemu bi ti drugi pozavideli, a ti to odbacujes (ili si vec odbacila). Razumes sta hocu da ti kazem. Znam da vas trudilice ova tema boli i ok je da ste protiv toga, ali ta pozivanja na linc su stvarno jadna. Nikom ja ovde ne prebacujem sto je protiv abortusa, ali me nervira sto bi vecina zadavila zene koje to ucine. To je problem.

Evo ja da kazem nesto user posted image

Ne bih nikoga ni lincovala niti davila (mozda malo po guzi, cisto vaspitno user posted image ), postujem izbor. Mislim da zene koje to olako rade u stvari nemaju predstavu sta rade. Potrebna je edukacija. Kao sto rekoh na prethodnoj strani Nemi krik u 19:30 h, pa neka se ljudi zamisle nad svojim zivotima.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 386
6.6.2010 23:06:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

I potpisujem.

Takođe.
Ako ja koja sam izgubila bebu mogu da se složim sa ovakvim stavom a verujte teško je.
Svako ima pravo na svoj izbor i neka sam surova ali manite me one priče Dajte što više dece rađaj rađaj rađaj ...
Dokle bre, pa nije žena inkubator.
Abortus ne podržavam kao kontracepciju - ova rečenica sama zvuči idiotski.
Ali ako žena iz bilo kojeg razloga donese odluku da ne zadrži i ne sprovede trudnoću do kraja - ne treba je osuđivati.(kamenovati bla, bla...)
Kada bi se ljudi bavili više svojim a manje tuđim problemima i videli svoja go*** bilo bi idealno.
Ne mislim ni na koga konkretno - uopšteno govorim.
Razumem svaki detalj bola žene koja se muči da zatrudni.
Ne sažaljevam nikoga, naprotiv divim se... ali svako ima svoju priču.

Direktna veza do poruke: 387
6.6.2010 23:08:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Cvetana

Evo ja da kazem nesto user posted image

Ne bih nikoga ni lincovala niti davila (mozda malo po guzi, cisto vaspitno user posted image ), postujem izbor. Mislim da zene koje to olako rade u stvari nemaju predstavu sta rade. Potrebna je edukacija. Kao sto rekoh na prethodnoj strani Nemi krik u 19:30 h, pa neka se ljudi zamisle nad svojim zivotima.

hm. Pre bih pustila neke dokumentarce ili šta već o tome kako da svoju decu ( tu koju odluče da rode) uče da ne bacaju smeće po ulicama ..user posted image
Ali to je neka druga tema.

(odgovor članu Cvetana)
  Direktna veza do poruke: 388
6.6.2010 23:17:26   
Anoniman
Ma devojke sve je to ok, ali prezervativ je zakon po meni,  i zasto bi se mi zene stalno kljukale koje kakvim tabletama a muskarci ne, i razmisljale (kada smo u vezi ne u braku) da li smo ostale trudne ili ne. Znaci da ko zeli moze da spreci da do trudnoce uopste ne dodje samo ako malo bolje razmisli o posledicama,u svakom slucaju svako ima svoje misljenje

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 389
6.6.2010 23:27:23   
Cvetana
Kaliopi, naravno i to. Ali ova tema je upravo i pocela kao pitanje clanice koja je zatrudnela i zeli da abortira jer ne zna sta da radi. To je koriscenje abortusa kao metoda kontracepcije, to je ono sto meni najvise bode oci. I upravo se kod nas ne radi na edukaciji nikakvoj.
Npr. moja sestra u Francuskoj, moje drugarice u Nemackoj, i mnoge druge koje poznajem,a zive u inostranstvu, da ne nabrajam su mame kad su postale tinejdzerke odvele kod ginekologa koji im je dao kontraceptivne tablete. Takodje te devojke, sada vec zene su uvek imale kondome  u tasni. Ovde je to jos uvek hihiihhi na casu kada se uce polni organi. A tablete za kontracepciju se najcesce koriste za lecenje Pcos.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 390
6.6.2010 23:35:12   
Anoniman
Ne postoji kontraceptivno sredstvo koje će 100% da te zaštiti od neželjene trudnoće.
I ako korišćenjem istih dođe do upravo te iste trudnoće zbog kojih žena uzima neki od tih kontraceptivnih sredstava - šta je na njoj da uradi?

(odgovor članu Cvetana)
  Direktna veza do poruke: 391
6.6.2010 23:38:28   
Anoniman

Lilli draga, siba i dalje stoji, jer o muci i ne-zadrzavanju deteta uopste ne bi trebalo da se govori, JER DO TOGA NE BI TREBALO DA DODJE...Kako???Pa lepo- kontracepcija...Svaka zena zna da li hoce ili nece dete..Takodje svaka zena zna da li je u mogucnosti da ga gaji..Svaka zena zna i koji tip partnera ima pored sebe...Uzimajuci u obzir sve te faktore SVAKA ZENA TREBA DA PAZI DA DO TRUDNOCE NE DODJE UKOLIKO NECE BITI ZELJENA....Lilli, mi nismo retardirane, pa da nam je zadovoljstvo da se cistimo kao zivotinje...To je ono o cemu ja govorim..Dozvoliti sebi u 21-om veku da se ne razlikujes od zveri, prosto je UZASAVAJUCA cinjenica...Moja snajka koristi kondome..Moja majka ima spiralu..pa zar to nije pametnije od struganja deteta iz materice???

P.S. Vidim da Kaliopi govori o nesigurnosti kontracepcije..To je tacno-ali nemojmo se zavaravati-SAMO U JEDNOM OD 10000 SLUCAJEVA...

< Poruku je uredio verolino -- 6.6.2010 23:43:25 >

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 392
6.6.2010 23:42:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: verolino

Lilli, mi nismo retardirane, pa da nam je zadovoljstvo da se cistimo kao zivotinje...To je ono o cemu ja govorim..Dozvoliti sebi u 21-om veku da se ne razlikujes od zveri, prosto je UZASAVAJUCA cinjenica...Moja snajka koristi kondome..Moja majka ima spiralu..pa zar to nije pametnije od struganja deteta iz materice???

Niko nije govorio o abortusu kao o zadovoljstvu.
I tvojoj majci recimo kao i tvojoj snaji može da se desi da zatrudne i pored toga što se preduzele neke od mera zaštite. (recimo, da su jedna od 10000 ili koliko već nula si stavila..)
Opet postavljam pitanje, logično je po tvom pisanju iz posta da ne žele da zatrudne.
Šta bi sada te iste žene uradile ako ih to sredstvo izneveri?
Mislim, toliko je različitih priča i razloga zbog kojih žene abortiraju.
Ne verujem da je nekoj od njih  - zadovoljstvo.

< Poruku je uredio kaliopi -- 6.6.2010 23:45:16 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 393
6.6.2010 23:43:55   
Verus
verolino, slazem se-ali si jednu stvar zaboravila:  nije SVAKA zena pametna da to sve zna, da izvodi te zakljucke i da zna da brine o sebi.  Da se razumemo: PUNO zena u Srbiji ne ode kod ginekologa sve dok ne treba da se porodi-kultura zdravstva nam je jako losa, tako da me sve to i ne cudi....abortus: nuzno zlo....tuga....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
6.6.2010 23:52:56   
LillyT
Verolino, tvoja nekultura izrazavanja govori dovoljno o tebi. Drugarica moja koja je imala abortus nije zver i prosto je odvratno da tako nesto pricas. Uostalom, gomila zivotinja (koje cesto spominjes) su mnogo bolje i humanije od ljudi. Samo toliko.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 395
6.6.2010 23:55:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

verolino, slazem se-ali si jednu stvar zaboravila:  nije SVAKA zena pametna da to sve zna, da izvodi te zakljucke i da zna da brine o sebi.  Da se razumemo: PUNO zena u Srbiji ne ode kod ginekologa sve dok ne treba da se porodi-kultura zdravstva nam je jako losa, tako da me sve to i ne cudi....abortus: nuzno zlo....tuga....

Da, sa ovim se slazem...Slazem se u potpunosti...Tuga jedna, ali je tako...Samo jos tuznije je to Veruss sto se to ne desava samo neupucenima...user posted image  I o tome ja upravo pricam...
Ja ne znam da li mene ove zene uopste shvataju sta ja hocu da kazem- JA NISAM PROTIVNIK IZBORA U LJUDI, ALI izvinite molim vas, u 99% slucajeva ovaj  IZBOR JE NEPOTREBAN, JER DO NJEGA NE TREBA DA DODJE....To vi svi znate i ne pravimo se ludi...Je l' pukao kondom- pa zar nije bolje popiti postinor nego abortirati???Ne vidim razlog za negodovanje...
Moja drugarica je dva puta abortirala po preporuci lekara..Oba puta posle smrtnih slucajeva bliskih clanova porodice..Oba puta nije znala da je trudna, a kljukala se lekovima..Ko zna sta bi bilo sa bebom??Ja takav slucaj nikada osudila ne bih, cak bi je prva odvukla na kliniku da skloni dete koje ce se muciti kad se rodi, a mucice i nju...A ovo-sirim noge, pa se posle premisljam, ma samo jedna rec, i to ne SHIBA NEGO SHIBETINA.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 396
6.6.2010 23:59:05   
Anoniman

Verolino, tvoja nekultura izrazavanja govori dovoljno o tebi. Drugarica moja koja je imala abortus nije zver i prosto je odvratno da tako nesto pricas. Uostalom, gomila zivotinja (koje cesto spominjes) su mnogo bolje i humanije od ljudi. Samo toliko.

To je tvoje misljenje...Po meni je degutantnije ne razmisljati kao zivotinja- to sam htela da kazem, a ti draga, ako nisi razumela sta sam htela reci to nije moj problem...Ne vidi zasto bi moje misljenje moralo da se slaze sa tvojim i zasto bi ti na osnovu razlicitog misljenja koje imamo bila toliko drska da donosis zakljucke o meni...?

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 397
7.6.2010 0:00:27   
Anoniman
Je l' pukao kondom- pa zar nije bolje popiti postinor nego abortirati???Ne vidim razlog za negodovanje...

E nisam čula veću glupost.
Izvini, mislim na ovu izjavu.
Ostalno sam prokomentarisala već ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 398
7.6.2010 0:02:10   
Cvetana
IZVORNA PORUKA: kaliopi

Ne postoji kontraceptivno sredstvo koje će 100% da te zaštiti od neželjene trudnoće.
I ako korišćenjem istih dođe do upravo te iste trudnoće zbog kojih žena uzima neki od tih kontraceptivnih sredstava - šta je na njoj da uradi?

Na svim kontraceptivnim sredstvima pise od 96-99% sigurnosti. Naravno da se desava i pored kontacepcije.

Meni je gadno sto nijedna zena koju poznajem i koja je imala abortus nije koristila nikakvo sredstvo kontracepcije, eventualno prekinut snosaj, neke ni to. A, na zalost skoro sve zene koje poznajem su imale bar jedan, vecina ih je imala nekoliko. Na zalost, znam i neke koje su imale abortus kad smo bile u srednjoj skoli i sad ne mogu da imaju dece. Moja tada bliska drugarica je bila trudna, bili su blizanci, veza na jedno vece glupost, i eto. Da samo znas koliko je puta preplakala i sebe pljuvala sto je to dozvolila da joj se desi. A ona je osoba koja decu obozava. Zbog toga svega, i najvise nje s kojom sam sve to prozivljavala imam malo tvrdji stav o svemu.
O zenama koje su i pored kontracepcije zatrudnele sam citala u knjigama, ali ne poricem da postoje. Znam da kondomi pucaju npr. desavalo se i meni. I to je jedan od slucajeva kada smatram da je abortus ok, ako ne zele dete.

Opet ja sad ko neka baba, samo edukacija nacije i nista vise.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 399
7.6.2010 0:04:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaliopi

Je l'' pukao kondom- pa zar nije bolje popiti postinor nego abortirati???Ne vidim razlog za negodovanje...

E nisam čula veću glupost.
Izvini, mislim na ovu izjavu.
Ostalno sam prokomentarisala već ...

Pa ti si spomenula nesigurnost kontracepcije...Znate sta, ovo je totalno nezdrava tema....Ne mogu da podnesem ovakva razmisljanja...Majke mi...Odvratno je sto ja uopste MORAM da iznosim razloge PROTIV...

< Poruku je uredio verolino -- 7.6.2010 0:05:20 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here