pepino
|
Mari i svi ostali,mozda cete me sada pogresno shvatiti,a to ne bi zeljela! Dakle,ja se slazem i sa tobom,ali i sa svima ostalima,osudjujem one koje to konstantno rade (abortiraju) i bas ih briga,ali one koje to jednom urade iz njima znanih razloga,neme niko pravo da im sudi,to je njihovo pravo! Ja znam najbolje koliko se borim,mucim i sta sve prolazim da dodjem do bebe,ali ima tu i druga strana,jer mi koje jos nismo osjetile taj osjecaj majcinstva nememo pojma kako je to,tek kada dozivimo mocemo pricati o tome! Jer naravno imati bebu je najljepsi osjecaj i mi sve dajemo za nju,ali je isto tako jako tesko,ima 100 caka,muka,poteskoca i problema,pa razumijem sve,i jednu idrugu stranu,gledem zene oko sebe sa 1,2,3 djece,sve ispocetka razmisljaju tako,zrtvuju se za djecu maksimalno,ali vremenom pocnu da gube zivce,jednostavno su same svjesne da nisu u stanju da idu dalje,a ako nisu bolje da se neka djeca ne rode nego da imaju los zivot. Slazem se da ima toliko vrsta kontracepcije,ali mnoge(vecina) zena koristi kao glavnu kontracepciju-Svrsi van mene!I vjeruju svojim muzevima,misle da se to njima ne moze desiti,ali moze,svakome itd.... Ima toliko toga,tesko je tako kategoricki reci ti su ljudi ovakvi,onakvi,osudjujem ih itd.... Moze se o tome toliko polemisati i ima toliko razlicitih slucajeva,mi nemamo pravo da sudimo tim ljudima o njihovim odlukama.... Eto to je samo odprilike moje misljenje i moj stav....
|