Vasijeq -> RE: Autizam kod dece (13.3.2018 19:02:31)
|
Cao drugari I drage name, vec sam pisala na jtemi o zastoju u razvoju ali evo pokusacu I ovde da predocim svoje brige. U nadi da ce se naci neka mama koja je rano prepoznala simotome autizma da mi kaze da su moji strahovi ooravdani ili me je obuzeo strah. Ovako, pokusacu sto sazetije a da obuhvatim sve. Beba 10 mj. Sa 9 mj samostalno seo, sa 10 sad se dize, stoji ali uz ljuljanje guze I nestabilno. Da puzi ne zna, vuce se kao vojnik jos uvek. Jede, spava odlicno. Buka mu ne smeta, guzva takodje, move prostore gleda a ljude slabo. Kontakt ocima mu ne traje duze od oar sekundi, na ime se odazove u 50%, slucaja. Igracke ga zanimaju, igra se sa svima ali mu brzo dosade. Cesto zna da se glasa kao "mmmm" ali ne place, kao da tako iskazuje neko nezadovoljstvo a ne moze da kaze. U 9mj rekao mama I baba, sada nista, ni to, stagnacija. Ja ulazim I izlazim iz prostorije bez njegove reakcije. Kad sednem da se igramo ne primeti me. Ne zna jos uvek nista, da pokaze tj pogleda gde je tata, gde je mama, ne reaguje na Dodji, na pa pa, na daj... Nista, nikakva interakcija I imam osecaj da me nista ne razume. Imam. Osecaj da mi je daleki, to me najvise boli. Nije maza. U narucju je nekako krut, stegnut... Osmehe njegove dobijamo golicanjem I igrom skrivanja, to voli. Kad nas ne vidi dugo prepoznala nas I nasmeje se, tako I ukucanima ali to je to.
|
|
|
|