wakasato -> RE: Autizam kod dece (25.4.2018 6:43:56)
|
Drage zene, Moj djecak za par dana puni 9 mjeseci, postoje neke stvari koje me brinu:-slab kontakt ocima kad uzmem da ga nosim nece da me gleda u oci, -vrtenje ruku iz zgloba_otvara zatrara rucice, sa jednom rukom to radi ne sa obe, -odazivanje na ime, vise se odazove nego ne al moram da ga zovnem dva tri puta i onda se okrene pogleda me i nastavi sa aktivnosti. Takodje, ima stvari koji me cine sretnom, kad mu se nasmijem uzvrati mi osmijeh, voli da se igramo skrivanja npr. stavim pelenu na glavu i onda skinem i kazem bu, tako par puta pa njemu stvim pelenu preko glave i kad je skine sam ja kazem bu. Zatim kad ga zainteresujem sa igrackom i krnene da dopuze do igracke, vojnicko puzanje, ja igracku pokrijem sarenom krpom on skine krpu i uzme igracku, kad ga pitam gdje je medo on nekad trazi ga pogledom i kad ga nadje zaustavi pogled na medi i nasmije se, al nece uvijek kad ga pitam. Cesto dopuze do mene i hoce da ga uzmem u narucje, kad mu kazem dodji mami on dopuze i pruzi rucicu, nece bas uvijek da dodje al u vecini slucajeva dopuze. U poslednjih par dana poceo je da se klacka na hranilic, ne zna tasi tasi i papa. Dojim ga obozava ga siki, stalno bi sikio 🙈🙈🙈 Brinu me stvari koje sam navela, znam da je jos uvek rano al ovo klackanje i vrtene rucicom je pocelo u poslednje dve sedmice i jako se brinem kao i zbog slabog kontakta ocima, kad je u lezecem polozaju taj kontakt traje duze i prati pogledom nase kretanje po sobi. Gledam da se kvalitetno igram sa njim, ne gleda crtane, pustim mu ponekad 20 min i to je maksimum a i kad je upaljen TV zanimljit mu je prvih par minuta. Pozdrav od zabrinute mame 😞😞😞
|
|
|
|