dunja RR -> RE: Autizam kod dece (15.3.2021 19:06:20)
|
E a vidiš Les, meni su svi logopedi, defektolozi pričali suprotno. Nemam pjma da li je tačno, ali su meni stalno govorili da je on tako spor u komunikaciji, govoru, zato što ne hoda. Govorili su da su motorika (i sitna,a i krupna) i govor jako povezani i da će se sve promeniti kada prohoda. On je nosio kaiševe za kukove dugo, neki kažu da je zbog toga kasno prohodao, drugi se ne slažu. Ja mislim da su prosto moja deca kasnoprohodači (on sa 18m, ona sa 15m). Ali isto tako su i kasnoprogovorioci. Elem, kod njega je zaista i bilo tako, kako je prohodao, kreće renesansa, mic po mic, ali krenulo na bolje. Da li je imalo veze, ne znam.. A M, šta znam nije ona loša motorički, kada bi vam sada pustila snimak sa Taša, koji je ona zvrk, ona se već odavno spušta na stomak na toboganu (videla od starijih, jer spuštanje na guzu je dosadno, i za bebe), ljudi ne veruju kada vide. Harambaša [sm=smiley36.gif] Skoro sam se smejala (u sebi), M se spušta na stomak na Tašu, na toboganu, a neka devojčica se penje uz stepenice na tobogan, obučena kao princeza, sa šeširom (moja M u bratovoj jakni, ccc). U tom trenutku neki naš drugar, projuri pored nje i šešir odlete dole, mala u fras pada, a njena mama kreće da dižetavu frku zbog šešira, i odlazi na informativni i vaspitni razgovor kod mame dečaka koji je oborio šešir. Pita njegova mama, jaooj, jel udario vašu ćerku (mala zacenjena), a majka devojčice odgovara, ne nije, ali je uradio nešto još gore, oborio je njen šešir, zamislite šta će tek on raditi za par godina, kada sada ovo radi (da napomenem, dečak ima 3-4 godine). A moj harambaša se za to vreme spustila jedno 20 puta na stomak niz tobogan. Kakvi šeširi i bakrači, samo jurcanje. Danima stoji balon Skaj iz P.šapa na vrhu drveta iznad tobogana, i ova moja se penje na drvo sa željom da ga spasi, samo viče PAAAS.
|
|
|
|