Da se javim sa novim, dobrim vijestima.
Vidljiv je napredak kad je u pitanju pokazni gest. Palac skoro više pa i ne koristi. Vrlo, vrlo, vrlo rijetko. Počeo je da koristi i kažiprst kad hoće da pokaže nešto sto ga interesuje a nije mu blizu. Bas cesto koristi kažiprst a ostale prste skupljene (to je ono idealno), nekada pokazuje i kažiprstom a sa ostalim prstima isto ispruzenim, ponekad miksa sa srednjim prstom dok su drugi prsti ispravljeni. To je lijeva ruka.
Sto se tice desne ruke takodje skoro uopšte više ne koristi palac ali kažiprst mnogo više miksa sa srednjim prstom. Ali i tu ima pomaka svaki dan, doce i to na svoje uskoro sigurno. Kad je lijeva ruka skoro pa savršena biće i desna.
Čim je počeo da koristi kažiprst odmah je počeo da priča i tata i to bas čisto kao ja, takodje i mama i baba i deda. Nekako je mnogo zreliji i kad ga pitam nešto on me prakticki sve razumije i posluša me a nekad mi odgovori i sa NE i još počne da mase glavom lijevo desno, kad mu se nešto ne svidja.
Čak je poceo i mnogooo više da ispraca moj prst kada mu pokazujem na nešto. Tu se isto vidi napredak.
Kad bih pisao šta on sve zna od rijeci, koliki mi je fond , tj kada ga pitamo gdje je neka igračka ili nešto na slici ama sve to zna od podmornice do retrovizora na autu do trepavice , obrće itd, samo eto čekamo da proprica.
Jedino sto trenutno ima repetitivno ako to mogu uopšte kazati da je repetitivno jeste njegovo pitanje šta je to. Ne kaže to savršeno ali ko ga i ne zna razumjece šta ga pita. Znaci dnevno 1000_x_ pita šta je to i u kući i napolje. Čak i za stvari koje zna šta su kao krevet, jastuk, auto on pita šta je to, iako sam ga prije 2 min pitao gdje je krevet i on bi mi pokazao. Vjerovatno je radoznao pa zato non stop pita. I sto voli da ide kod prozora kada padne mrak i da gleda kroz prozor i priča paaaa paaaa ( to mu znaci pada mrak) :D
Prije neku noć se probudio (tj otvorio je samo oči i sjeo) i vidio mene da ne spavam i pitao me odmah šta je to sa kaziprstom oslonjenim na krevetu, pa sam mu odgovorio pa me onda pitao isto šta je to za jastuk, pa sam mu odgovorio i rekao Ajde sada spavaj i odmah je legao i nastavio da spava :D
Javljam se opet kroz nekih mjesec dana kada dodje nadam se do govora ili neke velike probleme.
Pozdrav