Da se javim sa nekim pozitivnim novostima.
Nakon nekoliko dana vjezbanja, malecni je počeo da pokazuje rukom u pravcu kad ga nešto interesuje ili ako nešto hoće , ili kad ga pitamo gdje su vrata, prozor neko od rodbine on gleda u tom pravcu i pokazuje rukom. Pokazuje sa svim prstima rasirenim, iako su prstici rasireni dominira kažiprst a sada češće dominira srednji prst :) ali vidi se napredak u tom pokaznom gestu, a uskoro se nadam da će poceti i samo kažiprst da koristi samo.
Sto se tiče kažiprsta kad nešto pokazuje u slikovnici npr sada ga koristi u odnosu na palac 50/50% sto je svakako veliki napredak, jer ga prije skoro nije uopšte koristio.
Meni to sve nije bilo dovoljno izmedju ostalog i zbog svoga mira i sigurnosti kontaktirao sam jednu privatnu kliniku gdje radi doktorica Sekulovic i popricao sam sa njom i njenom saradnicom online. Šteta je sto je u tom periodu moj klinac spavao ali ja sam im detaljno sve objasnio šta je po meni dobro i sto me brine. Takodje pokazao sam im i mnogo video snimaka da bi imale potpuniju sliku. One su mi postavljame podpitanja i na kraju našeg razgovora rekle su mi da uživam sa sinom ( sto naravno i radim) da se opustim jer one ne vide ništa u njegovom ponašanju sto bi upucivalo na autizam.
Kontrola je za tri mjeseca i nadam se da će krenuti da priča :)