Misha i Ljisha -> RE: Autizam kod dece (15.11.2017 19:29:12)
|
Hajde Maslacak da si ti dete, i da treba od ranih dana da shvatis da treba ruke da se peru[sm=smiley36.gif]. Naredba "pranje ruku" i rasplinjavanje o eserihiji koli i bakterijama nemaju isti uticaj. Mislim kako da kazem. Ocito to dete moze svasta, ja bih ga verovatno smatrala nekim potencijalnim genijalcem, da ga sretnem i da mi tako deklamuje ostala bih zabezeknuta iskreno. Detetu je dozvoljeno da postavlja pitanja, ali iskreno ovo je NAREDBA. Nema pitanja. Ok reci prljave su ti ruke i ok je hajde spomenuti i bakterije kao sto ih sve spominjemo, ali akcenat je iskreno na moranju, a ne na vrstama bakterija koje postoje i sta one rade, ne? Mislim i ti kazes ne lazes decu. Ok ne lazem ni ja moju ali preuvelicavam[sm=jezicek.gif]. Npr sa dve godine je pocela da gricka nokte, videla je od nekog u vrticu i ja skapiram da tri noktica vec dve nedelje ne secem i ja kazem dobices gliste, prljave ruke bla bla...Ne pali to kod dvogodisnjaka, sta ona zna sta su gliste. I krenem da preuvelicavam, imas gliste u stomaku, pocece da ti izlaze na guzu, pojesce ti guzu[sm=jezicek.gif] i napravim foru kao da sam se uplasila kad sam je brisala i da sam videla glistu. Ufonjala se najstrasnije.Pipala se za guzicu celu noc jadna, budila se, sedela na nosu da vidi gde su gliste, naredni dan isto i u vrticu, cak su me i vaspitacice kritikoval, ali mislis da je grickala od tad nokte????? Jok ja! Znaci plase decu sa babarogama, i vukovima i ko zna cime, brate mili gliste i jesu decija bolest i ako se ne peru ruke i ako se grickaju nokti eto ti glistica. Peremo ruke sve u 16.[sm=jezicek.gif] Hocu reci, kratko i jasno, i nema podpitanja i pitanja zasto? Zato STO JA tako kazem. Vrlo jednostavno. Moja mama kaze da sam ja babaroga, a bitno da mi hvali dete kako je disciplinovana i jako dobra i da slusa. Al ja sam babaroga. Nema nekad pitanja i podpitanja. Zna se ko je autoritet i rade se stvari zato sto se MORA. Nema rasplinjavanja kod male dece. To je on do 4,5 vec trebao da shvati. A opet i to sto nije shvatio ne znaci da je autistican. Mislim njegovo ponasenje jeste po meni ekstremno ali sve sto on radi vidim i kod dece u okruzenju samo sto je on omnibus svega. I zato mislim i da je genije ali i zato mislim da je majka ta koja neadekvatno ponasanje treba da ispravi. Rekla je cydonia da mali dobije i kaznu i nagradu, pohvalu i td. Ali ako vec ne pali ta metoda (inace kod mene skoro da nema nijednog ni drugog, nagrada je ljubakanje do besvesti a grdnja se svodi na konstantno zvocanje, a ne na kazen ukidanja bilo cega ili uzimanja igracaka ili coskova i kojecega-mm kaze da sam jako dosadna[sm=smiley36.gif]) onda treba da se primeni neka druga metoda. Svasu deca cudna na svoj nacin. Mm evo juce izjavio kako nam je dete glupavo dok su igrali zmurke[sm=jezicek.gif], u fazonu sad je vec velika treba da zna da se sakriva, a ona i kad se dobro sakrije prica iz svog skrovista ehhehe... A misljenja sam kao i ti, ako mama ne zatrazi savet nista ne spominjati, a naravno ako treba svoje dete zastiti reci mami da eto ili da se ne druze ili da budu deca nadgledana ili ne znam ni ja. Ja npr moju D ne ostavljam samu sa sinovima od mm sestrica (al objasnih bokte) zato sto su divlji, zato sto mladji voli da se tuce, zato sto je stariji podmukao, i izbegavam ih, ali ako ne mogu da ih izbegnem pod budnim su mojim okom jer deca vole da unistavaju, psuju i td i td.
|
|
|
|