Cydonia -> RE: Autizam kod dece (14.11.2017 13:50:14)
|
Hvala vam na savetima, jos uvek razmisljam sta da uradim, posmatram malog, mozgam. Volela bih da moze da ga pogleda neko strucno lice, i verujem da iako postoji neki problem, da njemu treba samo malo, par smernica i da bi bio izuzetan decak, kao sto je i sada. Recimo, on se meni izuzetno retko javlja ili uopste obraca, uglavnom me gura, gadja ili tera iz prostorije, onda ja napravim neku foru, nesto smesno i on se nasmeje, ali ne gleda u mene, nego spusti pogled i smesi se. To mi govori da je on sposoban za lepu komunikaciju, da je razuman. Ide, naravno i na sportic, ali i tamo ne radi sta trener kaze, ne ucestvuje u grupi, nego izvodi svoje akrobacije. Eto, sacekacu jos malo, ipak mi predstavlja problem da tako bupnem, a mozda ce ga to sve proci. Skrenucu joj paznju da je po mom misljenju kontraproduktivno bombardovati ga informacijama koje u njegovom uzrastu nemaju svrhu. Mnogo je vaznije nauciti dete da bude samostalno, snalazljivo, prakticno, kreativno, nego se igrati s njegovim intelektom na ovakav nacin. Oni su sundjeri, sigurno da u nekom uzrastu imaju neverovatnu moc pamcenja, ali ako ih bombardujemo gradivom za peti razred, to ce verovatno biti na ustrb one druge, mnogo vaznije strane.
|
|
|
|