dunja RR -> RE: Autizam kod dece (11.1.2016 18:25:29)
|
Ženeeee [sm=smiley31.gif] Danas bejasmo u razvojnom savetovalištu u DZ, i kada spomenuh autizam kaže dr. ma kakav bre autizam, pa vidite bre dete, a on sve gleda, smeje se svima (dr., sestra i defektolog bile tu), ali mi defektolog reče da mora na tretmane, i kao zovite me sutra da zakažemo, pa ću vam reći koji je njegov problem, a ima ga kaže, i na kraju dodade, radićemo godinama sa njim jer nije razvio govor (gledala ga je dva minuta). E da vam kažem, ja se ne uzbuđujem, šta god bude neka bude, nije autizam sada sam i ja sigurna, ja vidim da on napreduje, svakim danom nešto novo uradi. Pokazuje sve delove tela, čak i kosu [sm=smiley36.gif], hoda sve bolje i češće, imali smo goste ovih dana, jednog drugara od skoro 4 godine, pa su bii zajedno, i spavanje, i jurcanje po kući, nije tu bilo neke specijalne interakcije, ali su obojica uživali to se videlo. Šetali smo, zezali se, i po kiši, i po kafanama. juče u nekom kafiću na Vračaru, sedeli dva sata, i tamo šefica, neka dobra cica, gldela u S i smeška mu se, a on je sve traži pogledom, i smeje se, mali frajer, opasan je! Tako da vidim i svesna da nema autizma, a sve nešto imam osećaj da kako je krenulo na bolje, da će i govor u nekom trenutku krenuti, made ne očekujem skoro, jer još čekam taj pokazni gest prstom, sada je otvorena šaka maksimalno prisutna, i sve traži, dodaje, učestvuje u igri, vozi voziće, autiće, uzme češalj pa se kao češlja, stavlja meni neku kapicu na glavu, itd. Domaće životinje sve zna, i uzme ih (gumene), sada ga učim divlje. Videću šta će sada ta defektolog u DZ da radi sa njim, što kaže godinama .. Imamo recimo komšiju, 3 meseca stariji, reč ne govori, ali pokazuje prstom. I njima niko nije rekao da imaju problem (žive u Nemačkoj). Ko će ga znati sada. tA DEFEKTOLOG ME NIJE NI pitaa za pokazni prst. Samo reče - ja ovo radim 27 godina, što niste ranije došli, on nema autizam ali ima problem, i rešavaćemo ga godinama, polako, ne birinite. Gledala ga je dva minuta, tako da ne znam šta da mislim. Još da vidim kako da krenem glagole da ga učim, nisam sigurna da ih razume (kakio, idemo napolje itd).
|
|
|
|