dunja RR -> RE: Autizam kod dece (27.12.2015 0:16:09)
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Racuna se, mogla bi mozda da mu malko usmeris ruku ka tome, nisam razumela bas ovo u vis. Da, mora da se pomuci. Secam se da sam D pustala uvek par puta da kaze tipa VO VO VO, a ja kao ne razumem pa posle par puta kazem- mislis VODA? I sve tako. Mozda ne trazi vodu jer naprosto nije zedan, posto sisa? Pa zato što je uvek na podu, kleči ili puzi, a mi stojimo, pa je to za sada bilo u vis. Baš sam upratila sa radošću jer je počelo pre par dana. Recimo sinoć kod komšije (4 god), mali komšija vozi avion, tj drži ga u ruci i igra se, avion leti, a S stoji i pruža ruke ka avionu, a mi svi tu prisutni- baš što Maslačkonja kaže, vičemo daj mu Nešo avion, daj, baš da S ukapira da je dobro što je pružio ruku i da će dobiti avion. Hvala vam žene drage, šta bih bez vas! Kako da ga naučim da nešto donese? Da li je neophodno da hoda za taj nalog, ili može i da donese puzeći, ili hodajući uz nameštaj? Baš me Jess pitala - recimo kada ga pitam gde je krava, on je pogleda, ode do nje i uzme, i to je sve. Ja krenema da tapšem, bravo, našao si kravu, a S ništa, uzima kravu, ne pogleda me, ne poraduje se, ne pokaže mi je već nastavla svojim poslom. Kako da ga naučim da mi pokaže kravu, donese kravu, da i on podeli sa mnom emociju zbog pronalska krave, ako me razumete? Što mie Jess reče, on razume imenicu krava ali kako da ga naučim nalog-donesi kravu?
|
|
|
|