Christabel -> RE: Alergija na mlecne proteine (7.3.2016 1:45:36)
|
Vidim da ima lepih vesti na temi. Bravo, zasluzili ste! Mene dugo nije bilo. U sustini gurale smo obe na dijetama. Ja sam se bazirala na mleko jaja i soju, beki to isto nisam uvodila, niti bilo kakve jace alergene namirnice. Gluten sam joj uvela sa 11 meseci. Stolice su se popravile vremenom, nije bilo vise sluzi iako su tu i tamo bile kisele. Da podsetim radili smo panel sa njenih 7 meseci koji je pokazao blago povisene vrednosti na soju i kvasac ali sam ja svakako izbacila i mlecno i jaja, tj.to nisam ni vracala jos od pre skoro godinu dana Beka ima 13 meseci sad. I dalje sisa. Pisala sam na jednoj temi da sam se dvoumila sta da radimo oko rodjendana, da li ici kod gastro ili alergologa. Po preporuci dr, zakazali smo alrgologa. Testirana je prik testovima pre 2 nedelje po prvom nutritivnom panelu Ima 8-9 namirnica. Test je pokazo reakciju na soju, kakao i mleko! Soju sam donekle ocekivala, na kakao sam sumnjala (bilo je kiselih stolica kad sam jela nestle corse), ali za mleko sam se razocarala. Iako je sve od prvih simptoma ukazivalo na mleko, ja sam se iskreno nadala da ce se to povuci do rodjendana. Tek sam ovih dna postala svesna cinjenice da u narednih 6 meseci minimalno nema za nju uvodjenja mlecnih proizvoda (za mene cemo videti). Kaze dr da prem vlicini reakcije vidi da alergija nije jaka u smislu da ce obiti koprivnjcu, osipe gusenja.. (cega sam ja ila svesna svakako jer je on uvek reagovala samo preko stolica, i ekcemom kojeg ne mogu konkretno da vezem ni za jednu namirnicu), i da ce takve alergije proci. I za soju i kakao vazi isto zabrana od 6 meseci. Jaja smemo polako da uvodimo, veoma obazrivo. Plan mi je i dalje da je dojim. Ali, iskrsao je jedan problem. Par dana posle tog testa pocela sam da radim. Jedan dan sam odsutna pre, sledeci posle podne. Beka je do tad sisala pred spavanje uvece nocu ili pred zoru po malo kad i ako se probudi i posle obe dnevne uzine po malo. To joj je bilo sve mlecno sto je unosila. Sad se jedan dnevni podoj izgubio ali drugi nije u isto vreme svaki dan. Pre par dana sam osetila veiki pad u kolicini mleka, verovatno zbog neredovnih podoja, manjka sna, vise obaveza i iskreno, nije mi svejedno! Ovo nij prva kriza dojenja koju imam i ucinicu sve sto mogu da je prebrodim. Ali ono sto moram da uradim je da za za svaki slucaj je da za svaki slucaj i rezervu imam nekakvo mleko. Znam da mi je sto se ad tice izbor suen na Alernovu AR i Aptamil ADC (za koji moram proveriti sastav) iako sam prilicno sigurn da su sanse da moja beba to prihvati ravne nuli. Dr alergolog je rekla da mogu da se koriste biljna mleka (doduse vise za kasice je mislila jer sam pomenula da hocu da dojim i dalje). Pa me sad zanima da li je neka od vasih beba posle prvog rodjendana mozda pila neko biljno mleko i koje i da li je neka od vas imala situciju da samo doji posle rodjendana bez dodavanja ad mleka
|
|
|
|