milicicak -> RE: Alergija na mlecne proteine (23.3.2016 19:30:21)
|
Gogson, nisam ja divna ja sam mama alergicnog deteta sa iskustvom [sm=smiley36.gif] i znam kako se osecas i sta mislis pa se trudim da napisem ono sto sam ja zelela da cujem u trenucima kada sam bila u istoj situaciji kao ti. Daleko sam od psihologa, oni koji me znaju kazu da mi ohrabrivanje i tesenje nije jaca strana [sm=smiley36.gif] no, to nije tema... Elem, pirinac je za neku decu alergen, znam da je Tashin sin reagovao na njega, mozda za pocetak i njega da izbacis i da probas da jedes samo kukuruz... Sto se tice slanine i prsute, to jedino domace, ja mislim da ne postoji industrijska bez soje. Ja sam na tom pocetku jela voce (sve osim jagoda, malina, lubenice), povrce, meso i sve sam sama pravila, nisam nista kupovala prvih 6 nedelja. Posle sam sebi uvodila gluten, pa sve ostalo osim mleka i mlecnih proizvoda. Moje licno misljenje je da je Neocate zadnja opcija, da bi prvo trebalo probati sa Allernovom pa onda ako se pojavi reakcija probati Neocate Jedna od prvih stvari koju moras da pocnes da radis je da citas deklaracije. Ako pise da proizvod moze sadrzati mleko u tragovima onda je on generalno bezbedan. Ali mini buba se osipala i od Medenog srca koje je posno sa tom oznakom na deklaraciji. Doduse, kad smo sa tim poceli imala je preko godinu dana. Inace, nemam pp. Pronadji ovde teme Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama i Testovi za utvrdjivanje alergije, zaista ima puno korisnih saveta i iskustava. Chris, negde si pitala za plavi patlidzan. Ja ga iskreno ne bih sad uvodila, sacekala bih sezonu al ja inace uvek glasam za uvodjenje sezonskog voca i povrca sa nasih podrucja alergicnoj deci. Sto se pripreme tice, ja ga inace spremam na sledeci nacin: oljustim, isecem na kolutove, posolim i ostavim u cediljki par sati. Onda ga pecem u rerni na pek papiru sa par kapi maslinovog ulja. I da, izvinjavam se za pravopisne i kucajuce greske :)
|
|
|
|