MOCICA -> RE: Alergija na mlecne proteine (27.1.2013 22:45:50)
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Nije me dugo bilo, ne znamd a li ste pisale o tome, ali , mi cemo pocetkom sledece godine , kada napunimo jednu godinu ,ici u Institu za majku i dete da joj se radi test opterecenja na kravlje mleko...nekako mi se cini da je ta metoga cudna, logicni je bi mi bilo da joj rade one kozne probe ili test iz krvi, ali dva dr a su rekla da ce raditi test opterecenja, pa verujem da znaju sta rade, ali opet bi volela da cujem vasa misljenja.. Ej tek sad vidim post. Test nije nista strasno. Pisala sam ja o tome. MI smo to radili u IMd. Nemas razloga da brines. Ponese se pola litra mleka, a ako i zaboravis imaju oni. Prvo stave kapljicu mleka na obraz,pa posle 20min pored usne,pa posle 20min na jezik,pa 20min daju joj 1ml da popije,pa 5,pa 10,pa 20,pa 50,pa 100 ,sve na 20min. Nata je pocela da urla cim je popila prvih 1ml i test je prekinut. Nije pokazala crvenilo na kozi al je dobila grceve u stomaku. Kad smo ga ponovili sa 6 godina (do tada je uvek imala tecne stolice) sve je proslo OK. Dr. je rekla da prvh dan moze da popije do pola litra mleka i da budemo oprezni i pratimo dete. Jos uvek ne mogu da verujem da posle 6 godina jede mleko. Sa mladjom nam je dr savetovala sa godinu dana da se radi ali ona reaguje i dalje pa smo odlozili za 18 meseci. Ako treba da detaljnije da objasnim javi. Vodi dete slobodno. Uopste nije strasno garantujem.
|
|
|
|