Yula -> RE: Alergija na mlecne proteine (9.9.2013 0:27:27)
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Pa jesu mu bile tečnije stolice, zbog toga sam i krenula sa korišćenjem biogaje, i do tada je imao svaki dan po dve-tri stolice, a od tada jednu u dva dana. Ok, nije klasičan zatvor, ali su se stolice definitivno proredile. Yula, budi JAKO pažljiva sa probiotikom. Ja nisam znala, ali mi je jedna forumašica ovde rekla da je kontaktirala farmaceutsku kompaniju Ivančić i sinovi i pitala ih za sastav njihovog probiotika i pitala da li sme da daje detetu s obzirom da je bebac alergičan na laktozu. Rekli su: NE, NIKAKO jer probiotik u sebi sadrži upravo laktozu i soju, a to mislim da u sastavu na pakovanju nije navedeno! Inače, juče je N imao ukupno četiri stolice, od kojih je četvrta bila sa krvi. Izbacila sam i gluten. Zvanično ne jedem: citruse, maline, paradajz, mleko i mlečne proizvode, jaja, gluten i orašaste plodove do daljnjeg. Čekam poboljšanje. Hmmmm... ja vec tri dana dajem detetu BioGaia kapi. Da li da obustavim??? Inace, dajem ih ovako, bzvz, preventive radi, da bi mu poboljsala oblaganje creva... Evo i teksta sa njihovog sajta: BioGaia® Probiotske kapi za decu Pakovanje: 5 ml Aktivna supstanca: Pet kapi sadrži 100 miliona aktivnih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis Ostali sastojci: Suncokretovo ulje, trigliceridi srednje dužine lanca C8-C10, silicijum-dioksid. Kako deluju BioGaia® kapi? Studije pokazuju da Lactobacillus reuteri Protectis štiti digestivni trakt od „loših“ bakterija. Ova bakterija može da opstane u želudačnoj kiselini i žuči. Ona se vezuje za crevnu sluzokožu i epitelne ćelije i stvara kolonije u crevima.Lactobacillus reuteri Protectis je jedina vrsta iz familije Lactobacillus koja proizvodi i luči reuterin, antimikrobnu supstancu koja sprečava rast štetnih mikroorganizama u digestivnom traktu, a pri tome ne ugrožava ostale bakterije u ljudskom organizmu. Koja je preporučena doza BioGaia® probiotskih kapi? Pet kapi sadrži preporučenu dnevnu dozu od 100 miliona aktivnih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis.. Kako se pravilno koriste BioGaia® probiotske kapi? Pre upotrebe dobro promućkati. Sipati kapi u kašičicu, hranu ili piće. Način primene primene i vreme uzimanja nije bitno, ali je bitno da se one svakodnevno uzimaju. IZVOR: http://www.biogaia.rs/kapiZaNovorodjencad.php
|
|
|
|