bebilule -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (19.3.2019 20:37:48)
|
radim 16 godina u visokom obrazovanju. Administracija je u pitanju. Maslacak, nisam upratila da li radis u zdravstvu ili ipak pri nekom institutu i visokobrazovnoj instituciji. Otkad sam ovdje malo sam se razocarala. Malo vise. Dovoljno je da kazem da smo za dvije sedmice imali cetiri inspekcijska pregleda. Ne redovna. Udaraju jedni na druge, podnose anonimne prijave, ruse izbore, a samim tim pokusavaju uzeti neciju egzistenciju... A kako se u narodu kaze "ni iz dzepa, ni u dzep". Obrazovanijih ljudi, a veceg grotla sujeta i kompleksa ne vidjela. Naravno, nije generalizovati, kao, uostalom, nista u zivotu. Ima divnih i posvecenih profesora, pravih nastavnika, naucnika i, uopste, intelektualaca. Naravno da cu svom djetetu savjetovati da se obrazuje, da zavrsava fakultet. Objasnicu ja njemu da ce mu tako biti lakse i da se zaposli, da ce imati bolju platu nego bez faksa, da je novac bitan - kao sto jeste. Ali prije svega toga, na roditeljima je da ih nauce da vole sebe i da im ukazu na mnoge druge vazne stvari i vrijednosti.
|
|
|
|