Maraj -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (19.3.2019 18:15:50)
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Mnogo volim firmu u kojoj muz i ja radimo. Prvo, plate su ok i prijavljeni smo na celu platu. Drugo, pre svega se ceni rad i trud. To sto neko ima fakultet ne znaci da ce biti uspesan. Isto tako neko ko ima samo srednju skolu ne znaci da ne moze da napreduje, ako se trudi i zalaze, moze da bude daleko iznad nekoga skolovanijeg. Jer, da se razumemo, mnogi iz nase generacije nisu imali uslova da se skoluju, isto tako smo svedoci da fakuktet mogu da imaju mnogi koji sam fakultet nisu ni videli.Da, me neshvatite pogresno, skolovanje je bitno , mi to nasoj deci stalno ponavljamo, u nasem slucaju je siguacija takva da mm sa fakultetom ima 6x vecu platu od mene sa srednjom skolom. Ali nemojte potcenjivati one koji ga nemaju. ''''ona sa srednjom je vise placena nego ja sa fakultetom'''' zvuci uuzaaasno ruzno i zavidno Pa mislim da si ti pobrkala loncice. Strucna sprema odredjuje i sam posao i obim posla. Evo tvoj muz kazes ima 2 fakulteta. Sto ti nisi zaposlena na njegovom radnom mestu? Mozes li da napredujes do njegovog mesta? A ako kazes da strucna sprema nema veze sa poslom, zasto onda tvoj muz ne radi posao za npr 25 000 din Ili zasto tvoje dete u skoli ne obrazuje jedan npr cvecar ili trgovac. Nemam nista protiv i jednog zanimanja ali svakako sam stava da strucna sprema odredjuje posao. Druga je stvar sto neko sa npr 7.stepenom ne moze da nadje posao u struci pa radi posao za koji ne treba strucna sprema npr u butiku... A zavidna nisam. Samo smatram da je kod nas poremecen sistem vrednosti. Da postoje platni razredi u svim oblastima...drugacija bi prica bila...
|
|
|
|