Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prva bebina garderoba 3.10.2010 19:10:19
|
|
|
|
minnica
|
Mi smo sigurno prva dva meseca nosili 50 i 56 (Mina se rodila sa 3480g). U novosadskom porodilištu traže par benkica i mislim onaj džačić za bebu. Ja sam se porodila carskim rezom, pa mi je beba bila u njihovoj garderobi, ali ko se porodi redovno, koristi svoju garderobu. Mi smo nosili pampers, a verovatno mogu bilo koje jednokratne pelene.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 3.10.2010 19:54:58
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 idem sledeci ponedeljak u kupovinu svega sto mi fali u cemu bude beba u porodilistu? koliko pelena da uzmem onih jednokratnih?da li mora pampers ili mogu i one iz dm-a? u zari cu kupovati bodice i pidzamice pa me zanima koju velicinu da uzmem jer ne znam da li su bodici predvidejni za siroki povoj? U Betaniji za bebu ti treba recimo 2-3 benkice dugih rukava, a dole im od tetra pelene naprave džačić. Pored toga treba joj kapica. A ja sam ponela i rukavičiće, što je bilo dobro, jer bi se sva izgrebala. Jednokratnih pelena za ta 2-3 dana ti treba 10-ak, ne moraju da su pampers, naravno. Imaju manja pakovanja, pa to uzmi. Jedinica je za 2-5kg. A za veličinu zavisi kolika je beba. Mi smo npr. dok smo nosili širok povoj odmah uskočili u 68., a kad smo ga skinuli, neke dve nedelje bili u 62. i onda opet 68. Znači, zavisi od bebe do bebe. KL o 50. ili 56. nije mogla ni da sanja. Po meni, možda bilje da uzmeš bar 62., jer bolje da joj bude veliko neko knap. A to se posle tako brzo preraste.
|
|
RE: Prva bebina garderoba 3.10.2010 23:29:12
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 idem sledeci ponedeljak u kupovinu svega sto mi fali u cemu bude beba u porodilistu? koliko pelena da uzmem onih jednokratnih?da li mora pampers ili mogu i one iz dm-a? u zari cu kupovati bodice i pidzamice pa me zanima koju velicinu da uzmem jer ne znam da li su bodici predvidejni za siroki povoj? Evo teme koja moze biti od pomoci: Velicina bebine garderobice za porodiliste-KLIK
|
|
RE: Prva bebina garderoba 3.10.2010 23:37:15
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: isidora88 idem sledeci ponedeljak u kupovinu svega sto mi fali u cemu bude beba u porodilistu? koliko pelena da uzmem onih jednokratnih?da li mora pampers ili mogu i one iz dm-a? u zari cu kupovati bodice i pidzamice pa me zanima koju velicinu da uzmem jer ne znam da li su bodici predvidejni za siroki povoj? Evo teme koja moze biti od pomoci: Velicina bebine garderobice za porodiliste-KLIK I ova moze biti od pomoci. Kamperski vodic za porodiliste-KLIK
|
|
RE: Prva bebina garderoba 4.10.2010 11:52:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Jele, daj mi molim te link na taj skafander.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 4.10.2010 11:55:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: isidora88 idem sledeci ponedeljak u kupovinu svega sto mi fali u cemu bude beba u porodilistu? koliko pelena da uzmem onih jednokratnih?da li mora pampers ili mogu i one iz dm-a? u zari cu kupovati bodice i pidzamice pa me zanima koju velicinu da uzmem jer ne znam da li su bodici predvidejni za siroki povoj? U Betaniji za bebu ti treba recimo 2-3 benkice dugih rukava, a dole im od tetra pelene naprave džačić. Pored toga treba joj kapica. A ja sam ponela i rukavičiće, što je bilo dobro, jer bi se sva izgrebala. Jednokratnih pelena za ta 2-3 dana ti treba 10-ak, ne moraju da su pampers, naravno. Imaju manja pakovanja, pa to uzmi. Jedinica je za 2-5kg. A za veličinu zavisi kolika je beba. Mi smo npr. dok smo nosili širok povoj odmah uskočili u 68., a kad smo ga skinuli, neke dve nedelje bili u 62. i onda opet 68. Znači, zavisi od bebe do bebe. KL o 50. ili 56. nije mogla ni da sanja. Po meni, možda bilje da uzmeš bar 62., jer bolje da joj bude veliko neko knap. A to se posle tako brzo preraste. Ja sam išla na CR u Betaniji. Sem Pampera, vl. maramica i Pavlovićeve nisu ništa uzeli. Ni benkice. Pampersa su uzimali 3 ujutru i 3 uveče. Mislim da ne mora Pampers, bilo koje jednokratne. Marko je i dalje u veličini 50 (sutra će imati 4 nedelje). Taman mu je na široki povoj. Kada skinemo široki povoj, nadam se u četvrtak, moći će to da nosi još mesec dana bez problema.(rođen je sa 3080gr, i 48cm)
< Poruku je uredio Tash -- 4.10.2010 11:56:46 >
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 4.10.2010 12:30:14
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Tash Jele, daj mi molim te link na taj skafander. Videla sam takav kad sam gledala katalog H&M-a.-> KLIK
|
|
RE: Prva bebina garderoba 4.10.2010 14:33:55
|
|
|
|
isidora88
|
hvala na pomoci ako neko kupuje bodice u zari neka mi kaze koju velicinu da uzmem,ne verujem da ce mi biti beba velika jer smo i mm i ja bili male bebe
|
|
RE: Prva bebina garderoba 5.10.2010 8:06:54
|
|
|
|
Anoniman
|
isidora, ja Luku od 4 god i dalje oblačim na Baby delu Zare. A za bebu ja ne bih uzela veće od 56, ali zaista nemoj mnogo, lako ćeš dokupiti.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 5.10.2010 8:58:42
|
|
|
|
minnica
|
Mi smo kupili Mini još pre nego što se rodila set od 2 bodića bez rukava na preklapanje u Zari. Na njima piše 3-6 meseci, odnosno 68. Oblačili smo joj i onda kad se rodila, bili su joj malo veći, a sad su super.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 5.10.2010 9:03:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da je ovde bitan i faktor dal je dete letnje ili zimsko. Na 40 stepeni nas baš briga dal je detetu bodić veći, dal mu sklizne sa ramena, ali recimo sada je hladnije u stanu (meni je baš baš zima), i ja kada Marku obučem 56, njemu preklop bodića na grudima ide do ispod sisa, i sklizne mu bodić sa ramena... dođe mi nekako golišav.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 5.10.2010 9:09:12
|
|
|
|
minnica
|
U pravu si. Zimi je bitno da ima nešto uz telo.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 5.10.2010 9:15:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda je onda ustvari najbolje bodiće kupiti manje, a zeke, pantalonice i sve ostalo veće... jer ako je bodić uz telo, zeka može biti i veći. Nisu rukavi bitni, njih podvrneš, nego eto, mene ubi to kada mu spada sa ramena.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 7.10.2010 9:28:40
|
|
|
|
Jele
|
Ej žene, našla sam devojku na FB koja prodaje C&A i H&M garderobu, ugraugrađuje uje se 20 % na cene iz kataloga. Ne znam kako da postavim link ka njoj , pa kopiram ovu njenu poruku sa njenim imenom, pa je nađite na FB ako vas interesuje... Verovatno može i ovaj mali skafander kao moj da se naruči.... edit Alexx RR: reklamiranje je zabranjeno na forumu. ... cene su uvecane za 20% Naravno sve moze da se poruci.. :)
< Poruku je uredio Alexx RR -- 7.10.2010 10:27:43 >
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 7.10.2010 12:04:51
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 hvala na pomoci ako neko kupuje bodice u zari neka mi kaze koju velicinu da uzmem,ne verujem da ce mi biti beba velika jer smo i mm i ja bili male bebe Meni je Uroš bio krupan (4320 g), pa sam mu prve tri nedelje, do mesec dana oblačila Zarinu 56, super je, raskopčava se skroz napred. Išla sam i sad da uzmem za bebana, preslatki su, ali ebi ga 1000 dinži 2 komada, mnogo je, ja sam u C und A uzela 5 komada za 6 EUR, super pamuk.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 7.10.2010 17:19:00
|
|
|
|
choopa choops
|
Mislim da (pored kilaze) dosta veliku ulogu ima visina (duzina) bebe. Recimo meni je L rodjena sa 50cm i nosila je br50/56 bas dugo. Matija (ima mjesec dana) je rodjen sa 55cm i vec smo spakovali bodice50/56 jer ne moze da stane u njih nikako. Sada nosi 62 pa cak i 68, ali to je radi svedskih pelena, pa se nadam da ce moci i kasnije da nosi taj 68 kad skine pelene. Tako da i ja preporucujem da se uzme manje robice za pocetak. Mada meni su na UZV stalno govorili da ce biti dosta dugacka beba, sto se na kraju i potvrdilo, pa sam mogla slobodno da kupujem odmah vece stvari
|
|
RE: Prva bebina garderoba 7.10.2010 19:00:21
|
|
|
|
Vika
|
Sigurno da je bitna i duzina! Sestra od ujaka MM je rodila devojcicu 61 cm dugu a posto zivi u Engleskoj, nismo cesto u kontaktu ali cu je prvom prilikom pitati koliko je bila teska!
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 26.10.2010 15:29:09
|
|
|
|
Natalie018
|
Drage moje htela sam da vas pitam u cemu planirate da izneset_e bebicu iz porodilista? Ovo pitanje se odnosi na sve vas kojima je termin u zimskim mesecima.. Meni je termin na samom pocetku januara.. jos uvek razmisljam.. ne bih bacala pare na stvari koje beba nece puno koristiti.. Bas me zanima kako vi razmisljate? Isidora, Vika, Jele.. vidim vi ste tu negde sa terminima u zimskim mesecima.. Jeste li se vec odlucile u cemu cete izneti bebice iz porodilista?
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 20:20:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovako ce Mateja da izadje iz bolnioce.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 20:27:42
|
|
|
|
lenaa
|
Cindarella bas je lep kompletic
< Poruku je uredio lenaa -- 27.10.2010 20:28:05 >
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 20:33:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala mico.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 21:06:42
|
|
|
|
anajid
|
Cindarela,pa on ce biti mali smeker i zavodnik od samog pocetka!Vidi vidi frajera malog! Prelepo je
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 21:17:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Kao mali biznismen.
|
|
|
|
RE: Prva bebina garderoba 27.10.2010 21:20:26
|
|
|
|
anajid
|
Ne Cindarela,kaze se bizMismen!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
nikolavanja1976da li vam se sviđa ime nikola?da (
71%)
ne (
29%)
Ukupan broj glasova: 196Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!