Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.10.2011 10:14:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam za danas kupila kasice , mozda ce to hteti da jede
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 20.10.2011 10:22:07
|
|
|
|
minavb
|
Pametno. Proći će to, videćeš. Mene je juvitana spašavala u tom periodu, ona što ima brokolija.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 9:52:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Juce je pojela 250gr slane juvitanine kasice Popodne je pojela skoro jednu celu veliku slatku, nije vecerala , nekako je popila 150ml mleka . Jutros je popila 270ml i pojela citavu sredinu jedne kriske hleba sa junior pastetom i jogurtom Dala sam joj da sama grize , nisam joj davala zalogajcice
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 9:55:07
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 10:48:54
|
|
|
|
minavb
|
Super. Kad Vanji probam da dam da grize kiflu ili šta god što nije keksić, vrti glavom ko blesav. Zato je jutros sam pojeo wasi integralni dvopet, to obožava. Drži ga ručicom i krcka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 15:11:24
|
|
|
|
liliana
|
Ne znam da li postoji tema o sokovima, pa ču zato pitati ovde: Kada ste djeci počele davati sokove u tetrapaku, tj. kada ste prestale da im dajete one "bebeće" sokiće? Sokove kog proizvođača dajete deci (mislim na sokove za "odrasle" , one u tetrapaku, od 1l, 1,5l, 2l -nadam se da me razumete...)?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 16:28:29
|
|
|
|
Olga75
|
pa ja sam pocela sa tim velikim sokovima oko druge godine , ne secam se tacno ali davala sam prvo hipp i domace cedjene pa prokuvane pa onda juvitana pa tek onda " velike "
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 16:32:44
|
|
|
|
liliana
|
Hvala ti, Olga. I Tina će za mesec dana dve godine, pa mi se nekak čini da je možda vreme da pređemo na "velike" sokove. Kog proizvođača uzeti "velike"? Koji "veliki" su od čistog voća? Ja nešto kontam da bi to najbolje bilo "Swisslion" (iliti, nekadašnji PIK "Takovo"), jer oni prave i one "JUvuitana" bebeće sokiće.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 19:54:38
|
|
|
|
Verus
|
dorucak: 1 americka palacinka sa sirupom i mlevenim orasima, oko 150ml djusa od narandze uzina: breskve i zitarice (pufnice) rucak: cevapi, pire krompir, ajsberg salata (zacinjena, tako voli) uzina: neko voce i mozda malo sladoleda nakon rucka... vecera: biftek, povrce sa rostilja, hleb Sta sve dajete za uzinu osim voca?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 20:00:56
|
|
|
|
madre
|
verus, vocni jogurt, par puta sam mu dala i cokoladni puding campina, nekad plazmicu. sve je to retko, jer mi ne postizemo da imamo i 3 obroka i uzine, nije neki gurman kupila sam imlekov milkšejk pa to planiram da mu dam ponekad za uzinu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 21.10.2011 21:34:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: madre sve je to retko, jer mi ne postizemo da imamo i 3 obroka i uzine, nije neki gurman Ni mi...nema sanse! Ja sam srecna kad hoce da jede bilo sta A za uzinu voce, ili vocni sok (ali da sam ja pravila), plazmu keks, nekad i kukuruz secerac ( jako ga voli), a nama je nekad vecera vocni jogurt sa plazmom
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.10.2011 21:36:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 9:18:27
|
|
|
|
Olga75
|
mislim da sam davala i nectar i next sokove , uglavnom sam citala sastav i birala sa sto manje secera
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 9:43:29
|
|
|
|
mihi
|
Moram da se žalim iako smo prerasli ovaj uzrast, deset dana unazad Miloš slabo jede počne lepo i onda posle 5 do 6 zalogaja gura rukom i neće, očigledno je gladan jer hoće (kadu) čokoladu koju inače slao jede, Olga, Mina šta da radim, zdrav je sve je ok. Baš se nerviram Evo jutros je pojeo pola Wudy viršle, par zalogaja tostiranog hleba i popio kefir, to je malo za njega.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 9:48:02
|
|
|
|
Olga75
|
Mihi , evo TEMA za nasu veliku decu nejelice sto se tice cokolade , joj , kad joj dune u stanju je satima da kuka kako hoce cokoade
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 9:48:47
|
|
|
|
minavb
|
Nista, sta mozes da radis. Nemoj da se nerviras, nemas nista od nervoze, nego ga pusti. Nas su ucili da deci u tom uzrastu, najmanje hrane treba, i da ih nikad ne treba forsirati da jedu ako ne zele. Ako mi mislio da je za njh malo to sto su pojeli, ne znaci da je zaista tako. Ja spremno cekam taj period.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 12:37:44
|
|
|
|
goda
|
Meni nije jasno koja je fora da nece nista gdje je mljeveno meso . Meso jede kuvano,peceno kako hoces,ali recimo punjene paprike nece,musaku nece,kako me to naljuti a sve sastojeke zasebno jede bez problema. Mi juce jedemo punjene paprike a njoj morala napraviti paprike u kajmaku,nioje htela jesti sa nam anikako,a u kajmaku je pojela i cini mi se još bi jela ali nema gdje da joj stane.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 18:09:48
|
|
|
|
Verus
|
goda: mozda joj se gadi tekstura? Ne znam nista mi drugo ne pada na pamet... Ma, moja Helena cesto jede po nekoliko zalogaja, ali sta da radim, ja joj zaista ne dajem nista slatko 'za zamenu' kontam, ogladnice do sledeceg obroka pa ce pojesti vise, i tako obicno biva...Tako da je pustim...Nisam joj jos dala puding da proba, eto moracu to, obicno je to neki zdrav keks ili voce za uzinu, pa sam vec ostala bez ideja...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 22:10:37
|
|
|
|
goda
|
Nemam pojma sta je u pitanju sve namernice posebno jede a zajedno nece. Uzme ona 3 zalogaja ali s obzirom da može pojesti celu punjenu papriku velicine pesnice jasno mi je da je to malo. Ponudim nesto drugo ona jede. Ne dajem ni ja slatko coklolino joj dam možda u 10 dana jednom ali joj je to užina umesto neke poslastice a ne kao obrok. Pokušala sam da joj dam puding,pa kada sam bolje razmoislila,možda su lino proizvodi (bebi zitarice)zdravije od pudinga. Sta je u stvari puding?!Tako da joj ne dajem više ima vremena kad poraste. Ne kažem kada nekad nama napravim dacu i njoj ali ja to pravim jednom godišnje. Obavezno bar jednom dnevno jede voce,makr jednu vocku obicno gledam da su dve različitte ako hoce i drugi put voce. Sada joj dam možda jednom ili najviše dva puta sedmicno kinder cokoladicu ona pojede pola i nece više a ja je ne nudim nikada dva puta. Cesto pravim kolače bar jednom sedmično tipa domaci keks (urmasice,vanilice,strudlice,kiflice i sl. ) tako da joj dam kolač da pojede i to jede sa uživanjem kao užinu takođe slatki palačinak sa džemom od sljiva(to sam sama prvila sa vrlo malo secera jer ne volim preslatke džemove) ona to obožava. Sinoc sam plakala gledajuci je kako gura sa obe rukice palacinak u usta a ono kaplje po njoj ali ne popušta dok nije pojela sve ,tako me bila raznežila. Možda grešim i možda zvuči staromodno ali moja majlka nama nije dala da jedemo puno slatkiše i uvek je forsirala to da nam ona napravi slatkiš da ne jedemo ono gotovo kupljeno. Uvek je govorila kako možete to da jedete pogledajte kada je to napravljeno i koliko može da stoji ko zna sta sve nema unutra ali nije strogo zabranjivala pa ti jedi ako hoces.A mi kao deca pa kad nece mama da jede necemo ni mi.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.10.2011 22:48:48
|
|
|
|
Tea2
|
Moje dete danas jelo prženi batak!!Probajte sve,nesto ipak upali!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 10:50:22
|
|
|
|
magnetic
|
Danas smo za dorucak jeli palentu.Ona me uvek spasi.Ako Dunja nista nece da jede,palentu sa sirom,pavlakom,jogurtom ili kis.mlekom uvek moze. Za rucak cemo socivo sa povrcem,a za veceru cu morati ponovo uvesti neki Lino,jer mi nista drugo vise ne pada na pemet.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 10:55:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Mićko je juče jeo kao car - doručkovao pileće viršlice sa mladim sirom, za užinu grožđa (jednu tonu ) i čaj, ručao je super jednu gustu čorbu od povrća sa zamućenim jajetom i prepečenim hlebom, kad je ustao još je jeo i podvarak , pa opet gojzca (grožđa) i ja bila ubeđena neće večerati-pojeo pola konzerve sardine!!! A da, uz svaki obrok šolja jogurta!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:05:06
|
|
|
|
Snelle
|
Mame, šta radite u slučaju kada se nađete u gostima kod nekoga u vreme kada vaše dete treba da ruča a ne dajete mu npr sve da jede još uvek? Konkretno, juče smo bili kod prijatelja koji su za ručak spremali roštilj. Lani još uvek ne dajem svinjetinu, jer je izbegavam, a i nisam za to da detetu dajem roštilj. Na kraju sam odlučila da joj dam piletinu sa roštilja - kontala sam da to ne jede svaki dan, pa joj od jednog parčenceta neće ništa faliti.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:06:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa tako i mi, ako ništa, tražim pavlake i hleba a kad dođemo kući jede nešto konkretno
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:11:20
|
|
|
|
Olga75
|
a zasto je svinjetina tako jako losa
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:13:01
|
|
|
|
magnetic
|
Da sam bila na tvom mestu,verovatno bih joj isto to dala. Mi smo se jednom zadesili gde je bio gulas u kotlicu i to BAS BAS jako zaprzen i zacinjen,pa sam Dunji dala samo testo sa pavlakom. Ne opterecujem se mnogo ako se,eto kao tada,zadesi da ne jede meso,jaja ili povrce.Ti su slucajevi toliko retki da joj jedan dan u dva meseca nece smetati sta god da pojede, samo da nije gladna.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.