|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
20.10.2011 10:14:29   
Anoniman
Ja sam za danas kupila kasice , mozda ce to hteti da jede 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1051
20.10.2011 10:22:07   
minavb
Pametno. Proći će to, videćeš. Mene je juvitana spašavala u tom periodu, ona što ima brokolija. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1052
21.10.2011 9:52:53   
Anoniman
Juce je pojela 250gr slane juvitanine kasice user posted image Popodne je pojela skoro jednu celu veliku slatku, nije vecerala , nekako je popila 150ml mleka . Jutros je popila 270ml i pojela citavu sredinu jedne kriske hleba sa junior pastetom i jogurtom user posted image
Dala sam joj da sama grize , nisam joj davala zalogajcice user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1053
21.10.2011 9:55:07   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1054
21.10.2011 10:48:54   
minavb
Super. Kad Vanji probam da dam da grize kiflu ili šta god što nije keksić, vrti glavom ko blesav. Zato je jutros sam pojeo wasi integralni dvopet, to obožava. Drži ga ručicom i krcka.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1055
21.10.2011 15:11:24   
liliana
Ne znam da li postoji tema o sokovima, pa ču zato pitati ovde: Kada ste djeci počele davati  sokove u tetrapaku, tj. kada ste prestale da im dajete one "bebeće" sokiće? Sokove kog proizvođača dajete deci (mislim na sokove za "odrasle"user posted image , one u tetrapaku, od 1l, 1,5l, 2l -nadam se da  me razumete...)?

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1056
21.10.2011 16:28:29   
Olga75
pa ja sam pocela sa tim velikim sokovima oko druge godine , ne secam se tacno ali davala sam prvo  hipp i domace cedjene pa prokuvane pa onda juvitana pa tek onda " velike "

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1057
21.10.2011 16:32:44   
liliana
Hvala ti, Olga. I Tina će za mesec dana dve godine, pa mi se nekak čini da je možda vreme da pređemo na "velike" sokove. Kog proizvođača  uzeti "velike"?  Koji "veliki" su od čistog voća? Ja nešto kontam da bi to najbolje bilo "Swisslion" (iliti, nekadašnji PIK "Takovo"), jer oni  prave i one "JUvuitana" bebeće sokiće. user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1058
21.10.2011 19:54:38   
Verus
dorucak: 1 americka palacinka sa sirupom i mlevenim orasima, oko 150ml djusa od narandze
uzina: breskve i zitarice (pufnice)
rucak: cevapi, pire krompir, ajsberg salata (zacinjena, tako voli)
uzina: neko voce i mozda malo sladoleda nakon rucka...
vecera: biftek, povrce sa rostilja, hleb

Sta sve dajete za uzinu osim voca? 

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1059
21.10.2011 20:00:56   
madre
verus, vocni jogurt, par puta sam mu dala i cokoladni puding campina, nekad plazmicu. sve je to retko, jer mi ne postizemo da imamo i 3 obroka i uzine, nije neki gurmanuser posted image
kupila sam imlekov milkšejk pa to planiram da mu dam ponekad za uzinu.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1060
21.10.2011 21:34:16   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: madre

sve je to retko, jer mi ne postizemo da imamo i 3 obroka i uzine, nije neki gurmanuser posted image

Ni mi...nema sanse!  Ja sam srecna kad hoce da jede bilo sta user posted image
A za uzinu voce, ili vocni sok  (ali da sam ja pravila), plazmu keks, nekad  i kukuruz secerac (  jako ga voli), a nama je nekad vecera vocni jogurt sa plazmom

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.10.2011 21:36:27 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1061
22.10.2011 9:18:27   
Olga75
mislim da sam davala i nectar i next sokove , uglavnom sam citala sastav i birala sa sto manje secera

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1062
22.10.2011 9:43:29   
mihi
Moram da se žalim iako smo prerasli ovaj uzrast, deset dana unazad Miloš slabo jede počne lepo i onda posle 5 do 6 zalogaja gura rukom i neće, očigledno je gladan jer hoće (kadu) čokoladu koju inače slao jede, Olga, Mina šta da radim, zdrav je sve je ok. Baš se nerviram Evo jutros je pojeo pola Wudy viršle, par zalogaja tostiranog hleba i popio kefir, to je malo za njega.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1063
22.10.2011 9:48:02   
Olga75
Mihi , evo TEMA za nasu veliku decu nejelice
sto se tice cokolade , joj , kad joj dune u stanju je satima da kuka kako hoce cokoade user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1064
22.10.2011 9:48:47   
minavb
Nista, sta mozes da radis. Nemoj da se nerviras, nemas nista od nervoze, nego ga pusti. Nas su ucili da deci u tom uzrastu, najmanje hrane treba, i da ih nikad ne treba forsirati da jedu ako ne zele. Ako mi mislio da je za njh malo to sto su pojeli, ne znaci da je zaista tako. Ja spremno cekam taj period.user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1065
22.10.2011 12:37:44   
goda
Meni nije jasno koja je fora da nece nista gdje je mljeveno meso user posted image . Meso jede kuvano,peceno kako hoces,ali recimo punjene paprike nece,musaku nece,kako me to naljuti a sve sastojeke zasebno jede bez problema. Mi juce jedemo punjene paprike a njoj morala napraviti paprike u kajmaku,nioje htela jesti sa nam anikako,a u kajmaku je pojela i cini mi se još bi jela ali nema gdje da joj stane.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1066
22.10.2011 18:09:48   
Verus
goda: mozda joj se gadi tekstura? Ne znam nista mi drugo ne pada na pamet...

Ma, moja Helena cesto jede po nekoliko zalogaja, ali sta da radim, ja joj zaista ne dajem nista slatko 'za zamenu' kontam, ogladnice do sledeceg obroka pa ce pojesti vise, i tako obicno biva...Tako da je pustim...Nisam joj jos dala puding da proba, eto moracu to, obicno je to neki zdrav keks ili voce za uzinu, pa sam vec ostala bez ideja...

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 1067
22.10.2011 22:10:37   
goda
Nemam pojma sta je u pitanju sve namernice posebno jede a zajedno nece. Uzme ona 3 zalogaja ali s obzirom da može pojesti celu punjenu papriku velicine pesnice jasno mi je da je to malo. Ponudim nesto drugo ona  jede.
Ne dajem ni ja slatko coklolino joj dam možda u 10 dana jednom ali joj je to užina umesto neke poslastice a ne kao obrok. Pokušala sam da joj dam puding,pa kada sam bolje razmoislila,možda su lino proizvodi (bebi zitarice)zdravije od pudinga. Sta je u stvari puding?!Tako da joj ne dajem više ima vremena kad poraste. Ne kažem kada nekad nama napravim dacu i njoj ali ja to pravim jednom godišnje.
Obavezno bar jednom dnevno jede voce,makr jednu vocku obicno gledam da su dve različitte ako hoce i drugi put voce. Sada joj dam možda jednom ili najviše dva puta sedmicno kinder cokoladicu ona pojede pola i nece više a ja je ne nudim nikada dva puta.
Cesto pravim kolače bar jednom sedmično tipa domaci keks (urmasice,vanilice,strudlice,kiflice i sl. ) tako da joj dam kolač da pojede i to jede sa uživanjem kao užinu takođe slatki palačinak sa džemom od sljiva(to sam sama prvila sa vrlo malo secera jer ne volim preslatke džemove) ona to obožava. Sinoc sam plakala gledajuci je kako gura sa obe rukice palacinak u usta a ono kaplje po njoj ali ne popušta dok nije pojela sve user posted image ,tako me bila raznežila.

Možda grešim i možda zvuči staromodno ali moja majlka nama nije dala da jedemo puno slatkiše i uvek je forsirala to da nam ona napravi slatkiš da ne jedemo ono gotovo kupljeno. Uvek je govorila kako možete to da jedete pogledajte kada je to napravljeno i koliko može da stoji ko zna sta sve nema unutrauser posted image user posted image user posted image ali nije strogo zabranjivala pa ti jedi ako hoces.A mi kao deca pa kad nece mama da jede necemo ni mi.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1068
22.10.2011 22:48:48   
Tea2
Moje dete danas jelo prženi batak!!Probajte sve,nesto ipak upali!!!

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 1069
31.10.2011 10:50:22   
magnetic
Danas smo za dorucak jeli palentu.Ona me uvek spasi.Ako Dunja nista nece da jede,palentu sa sirom,pavlakom,jogurtom ili kis.mlekom uvek moze.
Za rucak cemo socivo sa povrcem,a za veceru cu morati ponovo uvesti neki Lino,jer mi nista drugo vise ne pada na pemet.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 1070
31.10.2011 10:55:03   
Anoniman
Mićko je juče jeo kao car user posted image - doručkovao pileće viršlice sa mladim sirom, za užinu grožđa (jednu tonu user posted image ) i čaj, ručao je super jednu gustu čorbu od povrća sa zamućenim jajetom i prepečenim hlebom, kad je ustao još je jeo i podvarak user posted image , pa opet gojzca (grožđa) i ja bila ubeđena neće večerati-pojeo pola konzerve sardine!!! A da, uz svaki obrok šolja jogurta!!! user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 1071
31.10.2011 11:05:06   
Snelle
Mame, šta radite u slučaju kada se nađete u gostima kod nekoga u vreme kada vaše dete treba da ruča a ne dajete mu npr sve da jede još uvek? Konkretno, juče smo bili kod prijatelja koji su za ručak spremali roštilj. Lani još uvek ne dajem svinjetinu, jer je izbegavam, a i nisam za to da detetu dajem roštilj. Na kraju sam odlučila da joj dam piletinu sa roštilja - kontala sam da to ne jede svaki dan, pa joj od jednog parčenceta neće ništa faliti.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1072
31.10.2011 11:06:51   
Anoniman
Pa tako i mi, ako ništa, tražim pavlake i hleba user posted image a kad dođemo kući jede nešto konkretno 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1073
31.10.2011 11:11:20   
Olga75
a zasto je svinjetina tako jako losa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1074
31.10.2011 11:13:01   
magnetic
Da sam bila na tvom mestu,verovatno bih joj isto to dala.
Mi smo se jednom zadesili gde je bio gulas u kotlicu i to BAS BAS jako zaprzen i zacinjen,pa sam Dunji dala samo testo sa pavlakom.
Ne opterecujem se mnogo ako se,eto kao tada,zadesi da ne jede meso,jaja ili povrce.Ti su slucajevi toliko retki da joj jedan dan u dva meseca nece smetati sta god da pojede, samo da nije gladna.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here