Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:35:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Snelle, ja nekad ne mogu verovati koliko tako mali želudac može hrane da primi Ali i Miša ima faze kad sve uzme zalogaj-dva i gotov je... Verus, ja redovno kuvam pasulj, ali miši izvadim više čorbice, šargarepe i nekoliko zrna pasulja, malo istiskam viljuškom i udrobim mu proje i smaže sve
< Poruku je uredio n i n a -- 14.10.2011 12:37:38 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:35:58
|
|
|
|
madre
|
snele, hoces da ti ispisem sta je bogdan jeo juce ja sam izgleda tvoja "tešiteljka" ovih dana
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:44:49
|
|
|
|
Tea2
|
Ne znan na čemu ova moja curica živi ,skoro dva meseca nejede gotovo ništa.Pošto još uvek sisa,moguće je da tu leži problem.A tako mi ježao da je odbijem od sisanja..
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:48:04
|
|
|
|
Snelle
|
Madre, napiši Mi smo juče za doručak pojeli kuvano jaje, sa sirom, pavlakom i malo hleba. I užina: pola kruške Ručak: supica sa hlebom, pilećim belim i džigom II užina: campina voćni jogurt Večera: Lino pahuljice (kornfleks, suva jabuka i keks)
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 13:04:49
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Pa vaša deca jedu baš puno, a ja sve mislim da moje dete preteruje sa hranom. Ovih dana slabo jede, baš se mučim sa njom, jer je prehlađena Nemoj da mi staješ na muku Verus, kao što napisah, prvi put je jeo pasulj,do sad nije nikad. prekjuče ga je jeo bez ljuske, kuvan sa šargarepom i teletinom a juče je jeo kao isti ručak kao i mi pošto je pasulj baš blag i nije mnogo začinjen, meni nije smetao a ja pasulj ne jedem jer umrem od bolova posle. Zači pasulj se bari sa lukom,šargarepom i lepim suvim kareom. Ne znam kako ga je T začinila ali je bio baš lep i blag.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 13:10:25
|
|
|
|
ivaj
|
Moracu da je pitam Jedino sto je Jelena probala do sad to je krompir paprikas i to izmiksan naravno.Drugo nista(ne racunam supe i corbice). Jedva cekam da pocne da jede isto sto i mi,ali kako nema jos ni jedan zub-nece skoro. Jedino me brine zaprska-mi sve kuvano zaprzavamo(valjda se ovako kaze ) i neke od tih jela zaprzavam na pocetku,tako da ne znam kako bi mogli da izbegnemo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 14:20:27
|
|
|
|
gagana83
|
Mi imamo vise od 2 godine ali ja cu da pisem ovde posto je ona tema za ishranu starije dece slabo aktivna Evo kako mi jedemo Juce dorucak- ovsene pahuljice sa mlekom uzina- bilo je neko voce u vrticu, ne znam tacno sta rucak- u vrticu- musaka sa karfiolom i brokolijem i pileca supica uzina- u vrticu- keks i cokoladno mleko uzina 2 - suvo grozdje vecera- lino medolino(nije ovo bilo u planu ali je sa tetkom isla na neki rodjendan pa nam je bilo najlakse ovako) Danas dorucak- jaje sa rendanom tikvicom i neutralnom pavlakom, hleb uzina -pola kruske i 20-ak zrna suvog grozdja rucak- cufte sa barenom sargarepom i krompirom Posle ce verovatno biti mleko sa kakaom i neka vocka Veceru jos nisam smislila. Novost je da je pocela da zvace i da hoce da pije kakao sa mlekom (pravi kakao, ne Nesquik i slicno) Do sad je htela samo cokoladno mleko. Imam par pitanja za Minu ali mozda je bolje da predjem u onu "njenu" temu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 14:31:39
|
|
|
|
Verus
|
Hvala zenice, pokusacu i pasulj, mada nama je veliki problem sto ona nece puno toga kasikom par kasika supe i sl. pa obicno moram da joj mocim komade hleba u nesto pa jede to uz povrce i meso iz jela...a mina i ja pasulj pravi bez zaprske pa pretpostavljam da bi ga mogla jesti? Lose mi jede ovih dana do vraga, vec mi ide na zivce...cak sam radila i ono sto inace nikad ne bih, a to su crtaci na laptopu dok jede, pa je islo, a sada sve gura rukicom. Mislim da u jaslicama ne ruca dobro, jer ona stize tamo dosta kasno u odnosu na drugu decu, mm je ostavi oko 9:30, 10 ona ustaje oko 8 jede oko 9, i onda sigurno ne moze puno da ruca oko 11:30 pre spavanja...pa uzina popodne, a to je sve slabo, pa mi je rano gladna, dam joj uzinu dosta kasno (juce vocni jogurt, malo kruske) i onda ne moze puno da vecera! A sto se tice hrane jede, sve, eto, stavila sam sliku jedne vecere i uzme sama sve rukama i grize i zvace, tako da to bar nije problem....uf....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.10.2011 14:45:46
|
|
|
|
goda
|
Ja pasulj kuham dok se ne raskuha,rspadne i dobije lepo gustinu sam od sebe ne treba ga zapržavati. Ja po nekad zapržim ali bez brašna u glavnom nekada ga jede nema granicu anekada nece nikako. Sipam više corbice uglavnom nakupim mrkvu celer (sta vec stavljas od povrca) meso i po koju graskicu koju izgnjavim ,zadrobim da nije puno gusto i dam,pritomobično odstranjujem hraneći je vece komadice ljuske od pasulja jer je ispljuje. Pasulj joj tako lepo očisti creva i tako urednu stolicu ima uglavnom kada jede mahunarke,pa bar jednom sedmicno kuham mahunarke. Baba kuhala Gerslu sa rebrima ja to inače nikada ne sporemam,iskreno nikada nisam ni probala do tada,ona se davila jeduci,sad cu morati i ja kuhati kada tako dobro jede. Još uvek niej počela jesti kao što je jela,nekako senatežemo,ja jednostavno se iznerviram i odustanem iponusim je kasnije ali mi to nikako ne odgovara jer ona ima rtacno vreme jela i tako mi se sve poremeti,ali sta cu sad kad je tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 10:58:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra nece pa nece da jede vec nekoliko dana se mucimo .. Ne znam sta je to sad , sve je smanjila pa i mleko ..Zalogaj drzi po 15 minuta
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:04:53
|
|
|
|
minavb
|
Zubi! Vanja pije pikovit od prošle nedelje i evo juče je malo bolje jeo. Kifle i hleb pljuje, ne zanimaju ga nikako, ali kad sam juče namazala malo putera i meda na komadiće, žvakao je i gutao. Postao je slatkojed.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:07:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Koliko to traje sa zubima ? Trojke su na redu , moguce da je to muci .. Petra nece ni med ni dzem Pikovit ? Od kad se on uzima , jel sirup ?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:09:27
|
|
|
|
*Alexx*
|
Sirup, može od godinu dana, pola kašičice. I mi smo počeli prošle nedelje.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:09:33
|
|
|
|
minavb
|
Sirup, od navršene prve godine. Nema reda sa zubima. Vanja ima kečeve, dvojke i petice, tako da zaviri ti i malo dalje u usta. Ništa jadničak nije hteo da guta, davio se, povraćao, cvileo i ja mu vidim kako se beli vrh petice.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:12:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Sirup, od navršene prve godine. Nema reda sa zubima. Vanja ima kečeve, dvojke i petice, tako da zaviri ti i malo dalje u usta. Ništa jadničak nije hteo da guta, davio se, povraćao, cvileo i ja mu vidim kako se beli vrh petice. To je to! uff valjda ce brzo , pikovit mogu na svoju ruku da uzmem?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:15:15
|
|
|
|
minavb
|
Naravno, Pikovit je vitaminski sirup.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:18:06
|
|
|
|
Olga75
|
pikovit mozes da kupis u apoteci , dobar je za imunitet i povecava apetit ( zvercici nije ali ona je mimo sveta ) trojke uglavnom prave probleme kad izlaze evo TEMA
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:20:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihajlo je znatno smanjio porcije (više nego prepolovio) ali on je baš mnogo jeo tako da se nadam da je to ok... Inače, ne odbija ni jednu vrstu hrane, samo što jede mnooogo manje. Recimo juče: doručak oko 7h ne pitajte kad smo ustali-kačamak sa sirom (to je sve slistio jer mu je omiljena hrana ) užina oko 10h-pola male banane, malo čaja i par zalogaja Barnija (morala baka da ga počasti ) ručak tek u 15h, nije hteo pre- kutlača paradajz čorbice, na boc mesa i krompira, ne znam koliko zalogaja... užina-probala sam da mu dam malo keksa sa cimetom, ali je dva zalogaja uzeo i nije više hteo večera oko 19h- jedna proja (veličine muffina) sa spanaćem i 1.5dcl jogurta Znam da nekima ovo deluje sasvim uredu, ali Miša je jeo bar duplo od ovoga i imao potpuno redovne užine, recimo cela jabuka ili banana, sad svega po koji zalogaj... Ja sam inače pitala dr za Pikovit, rekao je da mu dajemo samo C vitamin, a pošto mi uzimamo homeopatiju da ne bi preporučio još da mu dajemo i vitamine...Kao, bilo bi mu previše
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:21:33
|
|
|
|
Olga75
|
Nina , ja se danima pitam od cega zivi moje veliko dete , zalim se povremeno na temi za nas veeejike
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 11:25:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Sigurno cu dobiti one bubuljice nejedice
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 12:19:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: minavb Nema reda sa zubima. Vanja ima kečeve, dvojke i petice, tako da zaviri ti i malo dalje u usta. Ništa jadničak nije hteo da guta, davio se, povraćao, cvileo i ja mu vidim kako se beli vrh petice. Tako je i kod Tare,jedinice, dvojke pa petice.... petice nas sve redom u kuci namucise...gornje izbile , donja leva jos desna sad izbija..nepitajte kakva ludara u kuci! Nevozaaaa, plac, vristanje u sred noci A pojede PONEKAD nesto
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 12:47:21
|
|
|
|
Snelle
|
Dakle, svi smo u fazi "nejeditisa"
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 15:21:38
|
|
|
|
Verus
|
Helena mi kriminalno jede u zadnja 2-3 dana. Curi joj pljuvacka: jel moguce da dete u ovom uzrastu, 18 meseci, lose jede jer joj izlaze zubi?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 15:24:28
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Helena mi kriminalno jede u zadnja 2-3 dana. Curi joj pljuvacka: jel moguce da dete u ovom uzrastu, 18 meseci, lose jede jer joj izlaze zubi? Moguće je, kako da nije. Verus, hajde na temu Pričajmo o hrani, imam pitanje
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 17.10.2011 15:25:11
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Dakle, svi smo u fazi "nejeditisa" I mi smo u ovoj fazi. Dok se nije razboleo,tamanio je sve sto mu dam,ne staje dok ne vidi praznu cinijicu,a sad moram da ga teram da jede
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.