|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
22.9.2011 10:13:03   
minavb
Ne znam sta danas da mu spremam za rucak.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 951
22.9.2011 10:13:14   
Snelle
Iva, i nadrobiš malo hleba - ma milina user posted image
Kombinacija za doručak - musli sa voćnim jogurtom - Lani se baš svidelo.
Mina, L ima danas spanać sa piletinom za ručak user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 22.9.2011 10:14:50 >

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 952
22.9.2011 10:16:23   
Anoniman
Mina ja sam za vikend miši pravila varivo od spanaća, ćuretinu i krompiriće, a pre toga malo čorbe od tikvice... Mij poslednji meni eto user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 953
22.9.2011 10:22:04   
minavb
Imam pun frizider patlidzana, tikvica, mrkvice, paprike, i sve domace iz mamine baste. Samo nemam ideju sta da mu krknem u rucak, sve smo obrnuli. Od blitve i zelja je pozeleneo prosle nedelje. Mislim da cu na napravim neki cuspajz od tikvica i patlidzana. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 954
22.9.2011 10:28:09   
Anoniman
Mina ako imaš sve porbaj OVO, nama se jako dopalo user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 955
22.9.2011 10:32:16   
minavb
Odlicna ideja.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 956
22.9.2011 14:58:30   
Mishica 77
Isidora jede isto sto i mi samo bez zaprske i sa vrlo malo soli. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 957
22.9.2011 15:35:06   
Verus
Isto ovako....Ja inace zaprske uopste ne stavljam u jela, a i sami solimo malo, tako da sve sto kuvam: ona jede.  Slatkise ponekad, mada svekrva mi je tu pa misli da svaki dan treba nesto da joj da...bzvz.  Helena jako voli orase, i ja joj iseckam sitno i to jede za uzinu uz voce.

Evo primera od juce:

dorucak: jaja i slanina, hleb
uzina: grozdje i orasi
rucak: lazanja i ajsberg salata (voli redovno zacinjenu salata, znaci da kisi)
uzina: jogurt i voce
vecera: makarone sa sirom
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Isidora jede isto sto i mi samo bez zaprske i sa vrlo malo soli. 

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 958
22.9.2011 15:38:46   
minavb
Vanja ne jede kao mi jer mi jedemo ko dva debila. Ja jedem brdo zaljucenog povrca a mm brdo mesa i salatu. Za Vanju posebno spremam osim kad za sve skrckam neki kupus, kelj, cuspajz i slicno. Danas je jeo moju verziju onog Nininog jela i smazao uobicajenu dozu, pa jos malo. Izgleda da bas voli patlidzan user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 959
23.9.2011 13:17:51   
goda
Anastasija jede paradaiz i to presan posoljen,i to nekoliko kriškica,a ako sam stavila u nešto paradaiz da se skuha nece nikako,neka nova faza.
Dok nije jela meso jela je ribu,a sada nece ribu ni da okusi a meso jede. Jutros mi otela i pojela celu viršlu. Ne dajem joj tako mesne prerađevine ali nisam imala srca da joj otmem kad je toliko navaila iako je doruckovala pola sata pre toga. Ne dam joj da jede sve sto mi jedemo,posebno ono sto voli moj muž,a to je brdo mesnih prerađevina,gomila mesa i sira i sl. Ja sam biljojed i volim više povrce tako da se njen i naš meni ne poklapaju uvek ali često da.
Neke stvari koje može da jede sa nama kao punjene poaprike,musaku od spanaca,musaku od patlidžana,krompira i sl ona ne voli jednostavno ne osviđa joj se kombinacija mesa i ostalih namernica a ponudim joj isto to samo odvojeno ,jede sve bez izuzetka. I to ce nadam se proci uskoro.

Danas jede ovako:
doručak,kajgana sa mlekom (sve je pojela i bilo joj malo),hleb
pola sata kasnije sa nama pojela virslu celu
Uzina 3  manja grozda grožđa
ručak corbica od povrca,teleca snicla oko 70-80 g
Užina jabuka i slatki palačnak filovan domacim džemom od sipka (pa koliko pojede)
Vecera palenta ili pravi kacamak sa sirom i kajmakom domacim

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 960
23.9.2011 13:27:53   
MASHKA
evo i nas u ovoj temi i sad , da ne bi sve čitala, može li neko da mi kaže šta novo smem sada da joj uvedem? konkretno me interesuje riba, jagode, kajmak, južno voće, med?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 961
23.9.2011 13:28:53   
Anoniman
Mihajlo isto voli orase, a suvo grožđe obožava user posted image Našla sam na netu neki recept za pitu sa slatkim sirom, pa idu i grožđice, moraću je za vikend napraviti mom malom indijancu.

Inače, zimus se gadio na sve što iole kisi, videćemo šta će biti ove zime. Sveže povrće neće ni da pogleda, a malo obrađeno jede sve bez problema.

Ja već dugo ne kuvam posebno za njega... Tako da on bez problema ruča gde god da odemo user posted image

E da i još nešto što smo primetili (prvi put sam mislila da nije gladan)- neće ni za živu glavu da pojede palačinku user posted image Nebitno čime je punjena, slana, slatka, sa voćem, prazna.... Samo ispljune i nema šanse da uzme drugi zalogaj...

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 962
23.9.2011 15:24:33   
Verus
maska, med moze od godinu dana zivota.  Moja Helena jede jogurt od 6og meseca, a mleko sam uvela sa nekih 13, 14 meseci ako se dobro secam, ali je vec pre godinu dana jela sir i mlecne preradjevine.  Jagode sam joj isto dala posle godinu dana, pa negde od 14og meseca, ALI dam malo 1 dan, pa malo vise 2, i recimo 1 celu 3 dan.  Cekam 7 dana, dam opet i ako nema reakcije jede koliko zeli.  Ja sam ovim tempom sve novo uvodila sto moze biti alergen (jagode).  Ribu jede od nekog 10og meseca...Hm, sad mi je krivo sto nisam sve zapisivala jer se sad ne mogu tacno setiti u kom mesecu sam sta dala....
IZVORNA PORUKA: MASHKA

evo i nas u ovoj temi i sad , da ne bi sve čitala, može li neko da mi kaže šta novo smem sada da joj uvedem? konkretno me interesuje riba, jagode, kajmak, južno voće, med?

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 963
23.9.2011 15:25:55   
Verus
Pa dobro, ti  njemu prakticno skuvas redovno jelo, a super sto klopa svo povrce, ja se JAKO radujem sto Helena jako voli da jede povrce i nista ne odbija.  Juce se naklopala salate od sveze rendanog kupusa, trpala je sa obe rukeuser posted image
IZVORNA PORUKA: minavb

Imam pun frizider patlidzana, tikvica, mrkvice, paprike, i sve domace iz mamine baste. Samo nemam ideju sta da mu krknem u rucak, sve smo obrnuli. Od blitve i zelja je pozeleneo prosle nedelje. Mislim da cu na napravim neki cuspajz od tikvica i patlidzana. 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 964
23.9.2011 21:02:55   
minna
Jel mogu da jedu kesten? Danas mi nesto pade na pamet, ja obozavam kestenje, pa ce verovatno i on traziti. Valjda mogu da mu dam po malo?

Kad sam vec u ovoj temi da napisem kako V sad jede:

7h 200-250ml mleka
8:30 dorucak - 7corn pahuljice ili griz ili jaje... uvek i neka pavlaka, jogurt, mladi sir
11h - 150ml mleka
12h uzina - voce
14h rucak - meso+povrce
17h uzina - supica sa hlebom ili malo onoga sto je jeo i za rucak, ili keks ili voce
19:30 - vecera - neke pahuljice
20h 250ml mleka

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 965
24.9.2011 9:29:57   
Nensi*
Jel mnogo da Vuku recimo za dorucak isprzim 2 jajeta? Nekako mi se cini da mu je jedno malo user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 966
24.9.2011 9:50:15   
Jeca*
Isprzi pa ces videti moze li sve pojesti. Ja nekad isprzim jedno, nekad dva...kako kad

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 967
24.9.2011 10:01:59   
minavb
IZVORNA PORUKA: minna

Jel mogu da jedu kesten? Danas mi nesto pade na pamet, ja obozavam kestenje, pa ce verovatno i on traziti. Valjda mogu da mu dam po malo?

Kesten je kostunjavo voce. Trebalo bi ga izbegavati do 3 godine ako imate neku nutritivnu alergiju u porodici. Mene pece jezik od oraha i kestena pa cu izbegavati. Daj mrvicu i prati, to su jaki alergeni.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 968
24.9.2011 13:46:47   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Isprzi pa ces videti moze li sve pojesti. Ja nekad isprzim jedno, nekad dva...kako kad

On jede sve zivo,mislim da bi pojeo i tri user posted image nego nisam znala da li je mnogo,jer su jaja teska.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 969
24.9.2011 14:18:47   
MASHKA
hvala Verus, a šta je sa citrusima?
minna pa tvoj mali rastura kako jede, meni Staša ne pojede ni peti deo od toga!user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 970
24.9.2011 22:18:42   
minna

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: minna

Kesten je kostunjavo voce. Trebalo bi ga izbegavati do 3 godine ako imate neku nutritivnu alergiju u porodici. Mene pece jezik od oraha i kestena pa cu izbegavati. Daj mrvicu i prati, to su jaki alergeni.

Hvala na odg! Posto nemamo alergije, probacemo po malo pa cemo da vidimo.

IZVORNA PORUKA: MASHKA

hvala Verus, a šta je sa citrusima?
minna pa tvoj mali rastura kako jede, meni Staša ne pojede ni peti deo od toga!user posted image

Da bas dobro jede za sad, da kucnem u drvo. Ma dobro, svako dete je drugacije, jede sigurno koliko joj je dovoljnouser posted image
Ja sam mu dala sok od cedjene pomorandze malo posle prvog rodjendana, nije bilo reakcija. Mislim da mozes da joj das po malo

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 971
24.9.2011 22:23:22   
New Mom
KL neće jaja da jede ni u kakvom obliku.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 972
24.9.2011 22:24:45   
minavb
Da, citrusi mogu posle prvog rodjendana. Maso, ako hoces da joj das kajmak, nemoj kupovati na pijaci nego uzmi onaj Meggle ili neki slican. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 973
24.9.2011 22:25:35   
Olga75
Marija jos uvek nece jaja , kad je videla da su griz knedle sa jajima ni njih nece user posted image
i tako ja promasih temu user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 974
24.9.2011 22:28:11   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Olga RR
kad je videla da su griz knedle sa jajima ni njih nece user posted image

Isto čudo ovde imam, nanjuši u svakom jelu jaja.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here