Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.9.2011 22:37:42
|
|
|
|
minna
|
Ni ja mu ne dajem hleb uz rucak, samo ako tako prosi dok neko jede pa mu ja onda dam malo hleba da gricka. Nekad mu udrobim malo u supicu jer cistu supu nece npr
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.9.2011 23:02:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Jaoj bre , pa jel debeo? Pa nemam pojma, nije. Ima 77cm, i 9900gr. U principu je napredovao otprilike koliko se očekivalo da će imati sa godinu (3080gr na rođenju, x3 = 9240gr, malko je premašio).
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.9.2011 23:24:29
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: madre a je l dajete deci hleb uz obrok? Skoro uvek.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 11:12:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihajlo je skoro prepolovio obroke ovih dana-izašli mu svi očnjaci i stalno kao nešto traži da jede, ja mu dam, on zalogaj-dva i dosta mu je... Ali ja mislim da će opet sve doći na svoje kad zubići izrastu A što se hleba tiče, u poslednje vreme smo u fazi da hleb jedemo i uz jabuku Ne može da mu škodi, pa mu ja dozvolim...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 14:35:00
|
|
|
|
usamljena
|
IZVORNA PORUKA: minna Ni ja mu ne dajem hleb uz rucak, samo ako tako prosi dok neko jede Ista stvar. Kaze moj tata pa ovo dete je zeljno hleba! Sta radite s njom?! Samo ceka da nekoga vidi za stolom i eto je da gleda. Ako joj nesto ponude kaze nece to Una, ja to ne jedem. I onda osmeh i kaze hocu heba. Ali i njega solo, znaci pokusala sam nutelu, pavlaku, jaje i nista nece. Pa maskiram, ispod kocke hleba stavim komadic jajeta i ona to stavi u usta I ona skroz slabo jede, dajem joj sirup Appetito ali razliku ne primetim
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 20:32:47
|
|
|
|
goda
|
Dajem hleb a to sto ona pojede kao vrapcic nekoliko mrvica,nije ni vazno,treba da jede i hleba kao i sve ostalo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 23:07:10
|
|
|
|
Tea2
|
Joj ,ja poludeh -ovo moje malo dete vec 20 dana skoro da nista ne jede....Po celi dan samo trazi da sisa...razmisljam da je vodim lekaru....?????????
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 23:10:56
|
|
|
|
Anoniman
|
A koliko ima tvoje dete?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 23:15:06
|
|
|
|
Tea2
|
Trinaest meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 23:18:17
|
|
|
|
gagana83
|
I Una retko jede hleb. Ponekad gricne malo izmedju obroka ili joj spremim poparicu za veceru. Ali zato klopa testenine, njih obozava.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 19.9.2011 23:19:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih verovatno ukinula sisu, ali ne slušaj me, ja nisam pristalica dojenja, posebno ne toliko dugo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:33:07
|
|
|
|
Snelle
|
Moja L je pre neki dan pojela tanjir supe sa malko hleba i onda celu punjenu papriku Mene je strah da je njoj to previše. Šta mislite? Mislim realno ne mogu da joj branim da jede, ali ona otvori usta svaki put kad joj prinesem hranu, dakle ne odbija. Imam utisak da ne bi odbila i da sam joj još više dala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:36:07
|
|
|
|
*Alexx*
|
Snelle, relax Tako je jeo i Andrej, pa je imao period kad je manje jeo... Gledaj da joj ne daješ slatkiše - uvek je bolje da pojede supu i punjenu papriku nego supu pa čokoladu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:40:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Istog mišljenja kao Alexx Mm neki dan hrani Mišu i viče: joj bre ženo, ovaj pojede 4 sardine!!! Ma dok jede ribu samo neka krka, bolje nego 4 čokolade A juče ga ženica što ga čuva hvalila kako je pojeo celu celcatu tikvicu! Došli posle kući, ja da ga nagradim sa Barnijem, on dvaput zagrizao i ostavio, posle seo samnom dok sam ručala i grickao barenu šargarepu i jabuku
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:47:40
|
|
|
|
Snelle
|
Slatkiše joj ne dajem, tu i tamo koju čoko bananicu, i za užinu puding ili voćni jogurt, to je sve od slatkiša. Nina, to i Lana radi....ma koliko da je pojela za ručak, kad mm i ja dodjemo sa posla i sednemo da ručamo, ona mora sa nama da jede, barem hleb, ako ništa drugo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:49:50
|
|
|
|
Dora
|
I Sara može da pojede koliko god joj dam! Tako da sam oduvek morala da odredim kolika joj je porcija inače jede dok ne povrati...uopšte nema taj osećaj kad joj je dosta. Često me mm opomene kad joj spremim puno, da joj ne dam sve a meni žao jer mislim da je gladna. Baš puno jede. Samo što joj je dajem tačno 3 obroka + 2 užine i ništa između toga. Grickalice ne dajem ni deci tako da o tome i ne mislim. Ona je jako lagana ali zdravo je hranim i jede svo voće, povrće, mlečne proizvode, jaja, meso, ribu...tako da ne brinem zato što nije buckasta. Bitnije mi je da je zdrava i da ima dobre navike. Mene mama i tetka i svi redom kritikuju što joj ne dajem sve da jede, tako da kad se jedu torte, smoki, salame i druge stvari koje njoj iskreno i ne trebaju u ishrani, često se svađam sa drugima jer ne dam da joj daju meni iza leđa da jede i tako joj kvare obroke. To me najviše muči i uvek sam imala problem, jer ljudi ne razumeju da dete ne može da hrani ko kako i čime stigne, čak je i u zološkom vrtu zabranjeno hraniti životinje...i uvek rat oko toga. Srećom uglavnom smo sami, pa se ne nerviram često.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:50:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam inače među prijateljima najgora NEmajka jer ne dajem detetu slatkiše I zamisli moje dete najbolje jede od sve dece Baš me briga više šta mi ko misli-ja njega ne moram da jurim sa kašikom po stanu, da mu obroke zamenjujem čokolinom i keksom. Moje dete nije naviklo na to i ja sam eto baš ponosna na to!!! Voće rules!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:56:43
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam jednom prilikom u parkiću mami koja ima mladje dete od Lane rekla da Lani ne daje smoki zbog kikirikija. Gledala me je kao da sam pala sa Marsa A što se slatkiša tiče, mom svekru je srce prepuklo što Lani nisam htela da dam šlag sa torte - nikako da skapiram čoveka šta je u tom šlagu toliko dobro i hranljivo
< Poruku je uredio Snelle -- 22.9.2011 9:58:35 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 9:58:37
|
|
|
|
IVA 11
|
Moje dijete jede meso, ali nikad nije jelo svinjetinu, niti sam planirala skoro, a vidim mnogi daju...Kad se to uvodi? I jos nesto, danas cu da mu kuvam pasulj, jesce ga po prvi put, kako spremiti za njega?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:01:14
|
|
|
|
Snelle
|
Iva, ni ja Lani nisam davala svinjetinu, i ne planiram još da je uvodim, neka je još malo bez tog "zdravog" mesa. A što se pasulja tiče, to ne znam da ti kažem, jer ja pasulj ne spremam, ne jedem ga ceo život, ne volim ga (shame on me ) i L jede pasulj samo kod mojih. Mislim da joj mama sprema tako što pasulj normalno skuva, bez bilo kakve zaprške, sa malo soli, posebno skuva parče teletine, i tako joj da.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:02:15
|
|
|
|
minavb
|
Cokolada je zdrava, narocito crna. Ja dajem Vanji kockicu i uvek cu pre dati cokoladu nego keks.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:02:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja recimo nikad ne kupujem Miši smoki, štapiće, ribice, gugi i sl. Ali kad odemo na neki rođendan dozvolim mu da se posluži. I to uvek jedan po jedan... I eto sad u subotu, grickao je pomalo ribice i smoki, od torte je uzeo par zalogaja i vratio se na slaniće I to kad smo napolju, ja ponesem bananu (najlakše za servirati ) ili neke integralne štapiće, a moje drugarice drže torbe pune plazme, kinder čokoladica, smokija, gugija........ I naravno gledaju me kao Ludu Maru kad svom detetu dam bananu da jede!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:06:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Cokolada je zdrava, narocito crna. Ja dajem Vanji kockicu i uvek cu pre dati cokoladu nego keks. Dobije i Miša kockicu, ali ne često, jednostavno neće Više voli domaće kolače (pa ja pravim neke sa kakaom), a od keksa retko šta. Voćne kašice mu pravim sa ovsenim pahuljicama, mleveni keks mi nahvatao paučinu u špajzu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:08:15
|
|
|
|
minavb
|
Ovsena kasa sa jabukom, rasurio se od nje sinoc.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 22.9.2011 10:10:24
|
|
|
|
IVA 11
|
Hehe Snelle Tako cu i ja, kao tvoja mama, da vidimo hoce li mu se svidjeti. A hoce sigurno, jede k'o mecava.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.