|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
7.9.2011 13:24:19   
Anoniman
Evo, ja stvarno nemam pojma... user posted image Moje dete je zbog proliva završilo u Tiršovoj i ova dijeta ga je iščupala...

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 901
7.9.2011 13:26:17   
mihi
Smuđ Mina zemunska pijaca, ranije ujutru ja kupim bar jednom u dve nedelje.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 902
7.9.2011 13:29:36   
magnetic
IZVORNA PORUKA: n i n a

Evo, ja stvarno nemam pojma... user posted image Moje dete je zbog proliva završilo u Tiršovoj i ova dijeta ga je iščupala...
Ne znam sta da ti kazem.To ti je isto k'o sto su meni poslednji put rekli da mogu virsle kod proliva,malo sam bila iznenadjena,ali eto jutros sam joj dala virslu.Pa nadam se da dr. zna bolje od mene.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 903
7.9.2011 13:36:38   
Anoniman
Ustvari kad malo razmislim, kažu da je kukuruzni griz odlučan za čišćenje zuba i creva... Možda palenta dođe kao neka vrsta stabilizatora u oba slučaja user posted image Ali ozbiljno ti kažem, nama je proliv stao. Samo kuvaš u vodi, ne u mleku... Ljubi Dunjicu, da nam brzo ozdravi user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 904
7.9.2011 13:37:22   
mihi
Pedijatri od pre možda i 5 godina kod proliva dece pa i odraslih ne preporučuju striktnu dijetu, zbog sindroma malabsorpcije, tj zbog brze peristaltike malo se resorbuje hranljivih materija naročito proteina, koji su neophodni deci, i ostalih hranlljivih materija, tako da nema striktne dijete nego laganiji obroci, naravno ne prasetina ali viršla, bareno meso, barena riba, može.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 905
7.9.2011 13:40:28   
Anoniman
mihi, mi smo bili specifičan slučaj, pa ja samo navela šta je nama striktno bilo dozvoljeno-sve ostalo je bilo no-no user posted image Ali tako je moralo, zbog kolitisa... Sad kad se malo smekša stolica, ja samo malko korigujem ishranu, ubacim probiotik i bude ok user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 906
7.9.2011 14:57:39   
Verus
dorucak: cureca virsla, sir, hleb i cerealije od crnog brasna
uzina: voce
rucak: punjene paprike, slatki krompir
uzina: 2 jagode i pola banane
vecera: pogacice sa cottage sirom, baren grasak, cherry paradajz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 907
7.9.2011 17:42:10   
Anck Su Nmaun
Mame ja neznam vise sta da radim i sta da izmislim  T nece da jede....i ono malo sto je volela prepolovila  je, pogotovo poslednjih par dana od kada ima proliv user posted image
Mleko  je smanjila, dorucak skoro i da nista ne pojede, rucak prepolovljen...vecera isto user posted image ponekad neku vockicu ako je lepo raspolozena user posted image

Pojedoh se vec ziva neznam sta da radim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Da li je nekome dete  zahvatilo taj virus sa stolicom, i kako jedu onda ako jeste?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 908
7.9.2011 20:50:32   
magnetic
Evo ja se isto zalim vec par dana na proliv,ali nisam znala da hara virususer posted image
D jede kao i do sada(mada ni do sada nije bilo za pohvalu),jedino je mleko bas smanjila.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 909
9.9.2011 11:54:33   
Anoniman
Moje dete se juče odvalilo od klope popodne user posted image Otišli sa deverom No1 i No2 i snajkom user posted image u kafe-igraonicu, mi uzeli da ručamo, Miša se igra, ja naručila Brot picu, njemu uzela sokić i nisam ni znala da je dever naručio jedan dečji meni (pohovani štapići belog mesa i neki dečji pomfrit)
Samo da naglasim da je moje dete redovno ručalo pre toga- pojeo je skoro celu porciju (ostala samo 2 pileća štapića), oljuštio sa pola moje pice sir, pojeo jedan okrajak od iste, iščupkao strikinu lepinju, popio 2.5dcl vode i malo još sokića od šargarepe user posted image I sve vreme trčkarao po igraonici! Zaspao je pre 21h, i do 6 jutros ga nismo čuli user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 9.9.2011 11:57:18 >

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 910
9.9.2011 17:16:35   
Anck Su Nmaun
Meni dodje da sednem i placem....kao npr. sad....

Ceo dan nece da jede...jutros mleko,,oko podneva 2 plazme i sad dva parceta hleba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa od cega joj tolika snaga?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 911
9.9.2011 18:12:47   
Iwana87
Dosla sam da pitam vise ne znam stauser posted image
Moje dete nece da jede nista!I ta "faza" traje zadnjih mesec i vise.Ujutru i uvece po 150 gr mleka popije.Od voca i povrca ne jede NISTA.Bananu mu uvalim u griz,ili breskvu,kupine.Jedino tako.Mrsti se na sve sto je svezeg oblika a ja sizim.Paradajz sam pokusavala,pokusavala i odustala.Isprzila sam paradajz i papriku sebi i razvalio se,tako par puta i sad i to nece.Supe je tamanio sad nece ni slucajno.Belo meso samo sa rostilja,kuvano ni pasteta da se napravi nece.Jeo je jedno vreme super.Zadnja dva meseca mu na izmenicno nicu zubi,ima proliv,nervozan je  i sve tako u krug.Siznuh vise.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 912
18.9.2011 22:07:00   
Anoniman
Ja sam danas dala Marku da jede za ručak koliko god hoće (skoro).
Baš zanimalo koliko može.

Dakle, dan je izgledao ovako:

Oko 5h ujutru 240ml ad mleka.

Oko 8h je pojeo 180ml kašice palenta, breskva.

Oko podne je popio 180ml ad mleka.

Oko 15h je ručao.
Pojeo je prvo oko 60ml kašice svinjetina, krompir, prokelj.
Onda je pojeo oko 180ml kašice jagnjetina, krompir, prokelj.
Onda je pojeo 3 pomfrita.
I onda mu više nisam dala.
Ona se nalio sa nekih 120ml soka, i nekih sat i po posle toga je puzeći malo povratio. Pa i ne povratio.

3,5 sata nakon toga je pojeo 180ml kašice palenta, jabuka.

I 2 sata nakon toga 240ml mleka.

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 913
18.9.2011 22:12:11   
minna
user posted image Neka rucka.

Moj debeli je juce ja mislim ceo dan nesto muljao po ustima.
Cak je jeo i crni luk onako svezuser posted image
10min posle svog rucka je trpao sta god je nasao, sve po malo ali opet ja bi povratila da sve to pojedem tako - papriku, hleb, belo meso, proju, paradajz, crni luk, soma, blitvu, napolitankuuser posted image
Niko ne moze da jede normalno na miru od njega, a da on nesto ne proba

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 914
18.9.2011 22:14:12   
marija32
Tash, a sto si user posted image ?

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 915
18.9.2011 22:15:11   
Anoniman
Inače mu ne dajem toliko za ručak, nego sad uvodimo svinjetinu pa je tako ispalo. Inače jede oko 180ml kašice. Koliko bi trebao jesti u ovom uzrastu?

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 916
18.9.2011 22:16:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija32

Tash, a sto si user posted image ?

Puno mi to sve... Čak sam se i prepala da mu ne pozli. On ne staje. Jede dokle god mu daješ, i uvek se svađa kad sklanjaš praznu posudicu.

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 917
18.9.2011 22:18:51   
minna
Tako sam se i ja cimala, pa mu sve nesto ne dajem koliko hoce...mama me proziva da sam ga bacila na dijetuuser posted image
Jede oko 250ml za rucak

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 918
18.9.2011 22:19:44   
marija32
Jaoj bre user posted image , pa jel debeo?

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 919
18.9.2011 22:21:56   
minna
Bio je deblji do pre koji mesec, stvarno sam se cimala da ce biti debeo, uvek je imao obraze, od kad hoda malo mi se stanjio, ali gde god da odemo svi vicu jao vidi ovog debeljucuuser posted image Ne znam samo na koga je to

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 920
18.9.2011 22:21:58   
Nensi*
I Vuk u poslednje vreme bas dosta jede,plasim se da mu se ne rasiri zeludac i da ce biti debeo...
Danas bi za rucak ladno pojeo 2 punjene paprike,ali sam stala na jednu ipo,pa ja bre pojedem dve punjene paprike user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 921
18.9.2011 22:26:27   
marija32
Ma dajte, oni se trose. Moj mali vise jede od kada jede sam, ali retko pojede vise od 200 gr bilo cega.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 922
18.9.2011 22:27:42   
madre
a je l dajete deci hleb uz obrok?
to realno jeste dosta hrane, ali verujte da bi vam smetalo i da pojede 2 kasicice po obroku ( kao ovaj moj)user posted image .ne preterujem!  .. tako da... uzivajteuser posted image e sada, jedino sto mozete mozda malo smanjiti porcije pa kasnije to nadoknaditi vocem, povrcem...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 923
18.9.2011 22:28:11   
goda
Ponekad izgubim ideju sta novo pripremiti posebno za doručak da je brzo i ukisno pa malo virnem da vidim sta predlažete. Ne dajem joj još uvek nikakve mesne prerađevine ali vidim da se zaleti za viršlu parče sunke i sl. pa ipak pustimj e po nekad.
počela je iznenada i odjednom da jede meso,ali je isključivo sa roštilja (cesto pecem u gril tavi bez dodatka masnoca pa sam pokušla i njoj i prihvatila je),pljeskavicu obožava a da ne pominjem pileca i cureca prsa još ako stavim mrvicu margarina ono dobije posebnu zlatkastu boju i ukus.Što je najvažnije počela je da jede meso i vidno se ugojila,dobila je bar kilogram.
To je bila faza između rasta zuba sada opet trpa ruke u usta nenormalno slini sto nije sa odstalim zubima bio slučaj,i apetit joj se lagano smanjuje.
Danas je jela ovako:
jutarnje mleko u 8h 170ml
doručak u 9 h makarone sa sirom i pavlakom
jela je malo sa nama oko 11 h i mogu reci da joj je to bičla užina Pola kuvanog jajeta,kašika pirea i komadic piletine
12:30 2 grozda domaceg plavog groždja
13h 170 ml mleka is pavanje do 16h
Ručak u 16h kutlačiccca corbice od povrca,pecena teleca snicla i dva sampinjona
između ručka i vecere 2 grozda groždja
Vecera u 20 h,Kajganu od 1 jajeta i mleka (pojela je pola) 2-3 kriuške paradaiza,malo slatke pite od jabuke
u 21 h mleko pred spavanje 170 ml

Sve je jela ali 2-3 zalogaja sa elanom a posle eto samo onako jedva guta,ima nekoliko dana kako je počela da smanjuje jelo a sve više da slinavi. Sada se ne brinem više,vocem joj nadomestim to što nije pojela,njega bar jede uvek i ako je slučajno zaboravim da joj dam između obroka traži sama (gođa,gođa,kuku/krušku,ili sta je vec vidjela na stolu da sa stoji)

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 924
18.9.2011 22:31:23   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: madre

a je l dajete deci hleb uz obrok?
to realno jeste dosta hrane, ali verujte da bi vam smetalo i da pojede 2 kasicice po obroku ( kao ovaj moj)user posted image .ne preterujem!  .. tako da... uzivajteuser posted image e sada, jedino sto mozete mozda malo smanjiti porcije pa kasnije to nadoknaditi vocem, povrcem...

Ja ne.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here