Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2011 22:42:03
|
|
|
|
minavb
|
Vanja danas nije hteo da ruca. Ni jedan jedini zalogaj nije hteo da proguta. Ja sva radosna spremila smudja i povrce. Dakle riba za sad nikako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2011 23:08:38
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: New Mom KL neće jaja da jede ni u kakvom obliku. Ni Vuk nije hteo do skoro,a pre neko vece pojeo kajganu ja se zapanjila
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.9.2011 23:09:24
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: minavb Vanja danas nije hteo da ruca. Ni jedan jedini zalogaj nije hteo da proguta. Ja sva radosna spremila smudja i povrce. Dakle riba za sad nikako. Ni Vuk danas nije hteo da ruca,ali ima temperaturu ceo dan pa mu verovatno nije do jela.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.9.2011 18:34:56
|
|
|
|
Raviojla
|
Verus, gde ste pronasli te "zdravije" virsle? Interesuje me jer ja ne znam sta bih mogla da dam detetu a da nije prepuno soli i ostalih nezdravih dodataka? Za sad se drzimo domace slanine ponekad, da ne preteramo, ali ne znam sta bismo jos mogli da uvedemo?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.9.2011 18:38:57
|
|
|
|
Olga75
|
Verus je u Americi
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.9.2011 18:40:31
|
|
|
|
Raviojla
|
Nista onda, moracu da trazim neku blizu mesaru ili prodavnicu Videla sam da neoplanta ima neki program za decu, ali sam strasno sumnjicava prema svim suhomesnatim proizvodima generalno. Hvala u svakom slucaju.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.10.2011 13:18:50
|
|
|
|
MASHKA
|
koliko jaja smeju da pojedu nedeljno u ovom uzrastu?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.10.2011 16:19:02
|
|
|
|
Snelle
|
Mashka, ja ih dajem dva puta nedeljeno. A meso svaki dan obavezno, pa čak i tog dana kada sam joj dala jaje.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 10:48:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Kivi , pomorandze , limun , kad i kako ?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 10:52:47
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: Nensi* IZVORNA PORUKA: New Mom KL neće jaja da jede ni u kakvom obliku. Ni Vuk nije hteo do skoro,a pre neko vece pojeo kajganu ja se zapanjila Ajd sad vidim da nisam jedina sa tim problem ne jedenja jaja . Kao sto Nensi rece do skora nije htio nikako, al uspjedoh, cisto promjene radi, da ga ubjedim da pojede par kasika kjgane dok smo bili na odmoru.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 10:54:53
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Kivi , pomorandze , limun , kad i kako ? Nama Matijina pedijatrica prije par dana rece poslije 9 mjeseca. A cini mi se da je Vanjin doktor govorio poslije godinu dana. Ma ko ce ih znati.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 11:27:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Kivi , pomorandze , limun , kad i kako ? evo mene najgore.... Mihajlo je dobijao da licne limun kad mu je bilo svega 10 dana!!! I to po preporuci patronažne jer je JAKO mnogo i jako dugo štucao, i to je bilo jedino što mu je pomoglo da stane Narandžu mu cedim od 5 meseci i to je u početku bio odnos 30ml narandže-70ml vode
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 11:28:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Da iscedim i sipam vodu , to je sve ? Koji je odnos za limun , da li mu stavljas secer , med .. Kivi ?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 11:35:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ja sam tek kasnije malko šećera dodavala... Kupi one zrele narandže, one su već same slatke. I iscediš i voda i pomešaš A limunadu je tek skoro počeo da pije, ja sam kažem ti davala da licne da bi prestajalo štucanje, a posle sam mu recimo kapala u sok od cvekle, varivo od spanaća i sl.(da veže gvožđe)... Nakon uvođenja meda, možeš slobodno i kašičicu meda da dodaš... A kivi baš retko kupujem, jer ga nešto ne jedemo Tako da to još nije probao sveže... E da, jeo ga je letos u jednoj torti i bilo je ok
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 11:40:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Nina
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.10.2011 12:30:35
|
|
|
|
Verus
|
dorucak: cureca virsla, tost sa puterom, paradajz, chedar sir (tvrdi) uzina: 1 banana, i 2 posudice mandarine (oko 250gr)-ne znam sta joj bi, odvali se od voca! rucak: pire krompir, pohovane pilece grudi, salata od krastavca u jogurtu uzina: 1/2 kruske i 2 komadica cokolade sa kikiriki puterom vecera: slatki krompir, sunka, sir, krastavci, tost sa puterom Evo i vecere: Trudim se da ponudim, 3-4 razlicite namirnice i tako joj dam izbor...sad ipak imaju razvijen ukus i znaju sta zele, pa tako, obicno, vise i pojede....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 0:02:10
|
|
|
|
goda
|
Mi smo opet pali u fzu izbegavanja hrane. Sada je druga fora,kada vidi kašiku odmah silazi sa stolice nevce ni da proba ako se tomože kako dati prstima proguitace nekoliko puta i onda ce nstati jurcanje i moljaknje da uzme zalogaj. Nisam neko ko to baš stojicki podnisi i ponekad bih je ostavila da gladuje bez griže savesti ne bih je jurila ali sama pomisao da je moja kopija, lici na mene po karakteru imam osecaj da ce trpiti glad a nece jesti . Samo je pre 5-6 dana odbacila nekoliko stvari koje je baš volila da jede(suve šljive,smokve,palenta) i zatim je izbacila kuvana jela kao grašak,boranija.....to baš nije jela često da kažem da joj je dosadilo,jednom sedmično mahunarke,maksimalno 2 puta,jer joj razređuju stolicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 0:20:22
|
|
|
|
Brana
|
Kod nas danas dorucak:1 veca banana i casa jogurta...rucak: kuvano pilece meso sa sargarepom i krompirom,mesano sa pavlakom,kriska hleba sa casom jogurta (jogurt obozava,uz sve ga pije )...vecera: porcija ruske salate (ali na moj nacin,nije standardna ruska salata tj.nije toliko masna i dodajem jos povrca) sa parcetom hleba,kasnije je hteo i jogurt pa je popio jednu casu...Uzine izmedju obroka su mu bile:jedna jabuka,jedna kruska,keks sa cimetom i stapici sa kikirikijem...
< Poruku je uredio Brana -- 14.10.2011 0:27:29 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 8:23:23
|
|
|
|
Anoniman
|
I Miša voli keks sa cimetom Juče: doručak-kačamak i čaša jogurta užina- jabuka ručak- pileća supa, punjene tikvice i obavezno jogurt užina- kruška i pojeo je jednu trećinu prazne palačinke (prvi put je nije pljunuo) večera- paštetica sa paprikom i sirom, parče hleba i JOGURT
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 8:35:05
|
|
|
|
usamljena
|
Verus draga ti si srecna zena! Znas sta bi moja smizi pojela iz ovog tanjira? 5-6 parcica bilo cega i to je to, a to bi trajalo sat vremena. Ona to polako vrti u ustima , izludi me nekad. nina ja sam juce pravila galete sa cimetom i ukusne su, cak ih je i Una jela ribizla mi smo sa citrusima i kivijem poceli nakon godine. Una obozava grejp, trazi onako da ga "lizucka". Ja sam pre isla na varijantu 50:50 a sada je vise 90:10. Uz rucak obicno pije pomesan grejp i pomorandzu (sve vrste grejpa)
< Poruku je uredio usamljena -- 14.10.2011 8:41:19 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 8:39:39
|
|
|
|
minavb
|
Vanja pljuje sve što ne krcka i što je "ljigavo". Juče je za doručak jeo nestle pahuljice, gricka ih suve i zaliva jogurtom. Užinao je pola kruške i pola banane. Ručao pasuljčinu i jogurt, druga užina malo nestle napolitanka sa kokosom a za večeru griz.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 11:19:59
|
|
|
|
ivaj
|
Pasulj i jogurt Kakva kombinacija. A jesi li ti kuvala pasulj? Pitam da nije neko drugi pa da detetu ne bude lose
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 11:22:14
|
|
|
|
minavb
|
T je kuvala. prvi dan je jeo bez ljuske, drugi dan sa ljuskom i sve je super. Odličan pasulj majke mi. Inače, jogurt ide uz sve.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:32:42
|
|
|
|
Snelle
|
Pa vaša deca jedu baš puno, a ja sve mislim da moje dete preteruje sa hranom. Ovih dana slabo jede, baš se mučim sa njom, jer je prehlađena
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 14.10.2011 12:34:55
|
|
|
|
Verus
|
Kako dajes pasulj? Ili bilo koja mama koja daje neka mi napise? Dala sam da proba pre, i to i kiseli kupus, ali jos uvek nisam dala da pojede celu porciju, ne znam zasto strah me da ce da joj rasturi stomak IZVORNA PORUKA: minavb Vanja pljuje sve što ne krcka i što je "ljigavo". Juče je za doručak jeo nestle pahuljice, gricka ih suve i zaliva jogurtom. Užinao je pola kruške i pola banane. Ručao pasuljčinu i jogurt, druga užina malo nestle napolitanka sa kokosom a za večeru griz.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.