Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:13:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Miša jede svinjetinu, ali ne sme roštilj zbog kolitisa, tako da ja glasam za Pretpostavljam da je pitanje bilo tipa: ako nešto dete ne jede, a to je za ručak.... Mi tu ne dajemo roštilj, prezačinjen gulaš, sarmu, sve sa intenzivnim paradajzom.......
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:15:30
|
|
|
|
Olga75
|
parce svinjskog buta ocisceno od vidljive masti sigurno nece podici holesterol
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:17:05
|
|
|
|
Snelle
|
Olga, za mene je svinjetina "prljavo" meso, ako razumeš šta hoću da kažem i što se mene tiče izbegavaću je dok god mogu, jer mislim da L ništa neće faliti ako je ne jede.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:18:27
|
|
|
|
Olga75
|
ne razumem ali ok ako mislis da L ne treba da je jede nemoj da je dajes
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:18:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Olga, za mene je svinjetina "prljavo" meso, ako razumeš šta hoću da kažem i što se mene tiče izbegavaću je dok god mogu, jer mislim da L ništa neće faliti ako je ne jede. Isti stav zauzimam prema slatkišima
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:23:26
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ne razumem ali ok ako mislis da L ne treba da je jede nemoj da je dajes Olga, vi u Vojvodini imate lepu, "čistu" svinjetinu zato i ne razumeš
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:24:26
|
|
|
|
Olga75
|
mislim da ni piletina nije puno cistija ako za sest nedelja izbace koku od dve kila sta mislis kako je hrane
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:26:08
|
|
|
|
magnetic
|
Ja nekako nista do sada nisam pripremala od svinjskog mesa sto bi i D mogla jesti.Najvise jedemo piletinu,bar dva puta nedeljno ribu,a kada se odlucim za svinjetinu kupim slaninu za pecenje ili sveze kobasice koje su ljute.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:26:29
|
|
|
|
Snelle
|
Jedemo isključivo domaću piletinu, bakinu i dekinu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:26:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Olga, vi u Vojvodini imate lepu, "čistu" svinjetinu zato i ne razumeš Pa ti dođi kod nas po prasence od 120kg, pa cele godine krkaš vojvođanske prasiće Miša je juče jeo podvarak sa svinjskom kremenadlom bez problema...........
< Poruku je uredio n i n a -- 31.10.2011 11:28:46 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:28:04
|
|
|
|
Olga75
|
ja imam " veliko "dete pa se manje opterecujem hranom , ionako u vrticu jedu svasta , da ne kazem pasteta = pa steta da se baci
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:31:53
|
|
|
|
magnetic
|
Ma nemas vise nista ni ''precisto'',ni ''prezdravo''(ova rec ne postoji,al' dobro ).I mi imamo koke od bake i deke,koje jedu kupovnu hranu,a u hrani ima ko zna cega. I svez losos u Subotici,kakav li moze biti?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 11:36:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: magnetic I svez losos u Subotici,kakav li moze biti? ma i banane, ko bre gaji banane u Srbiji?! Do sutra možemo nabrajati....... Čime sve nismo samo trpane još u trudnoći-svi ti suplementi, vitamini..... Ma ni naša deca nisu kao mi što smo bili nekada. Oni su rođeni da se hrane onakvom hranom kakva postoji u ovo njihovo vreme....... Više nama šteti, nego njima
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 12:23:51
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR parce svinjskog buta ocisceno od vidljive masti sigurno nece podici holesterol Tačno. Inače, najviše se piletina i junetina šprijau hormonima, antibioticima i sl. Prasići su vazda pogrešno optuženi.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 16:50:06
|
|
|
|
liliana
|
Ni T. ne jede svinjetinu. Mislim da je neče jesti još neko vreme.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 19:09:18
|
|
|
|
ivaj
|
Kakve ste vi zlobnice Ne dajete deci ni prasecinu ni slatkise Mi se 'kao' zdravo hranimo,ali eto Jeca je malopre na slavi pojela tri kolaca.Sta da se radi,nije slava svaki dan. Inace,za koji dan i mi smo u ovoj temi.Kako vreme leti... A ona kolicinski jede sve manje.Pojma nemam sta da joj dajem za rucak.Kasice je 'prerasla',jedva ih guta,za ono sto mi jedemo je jos mala.Samo hoce supu,njoj se iskreno raduje,ali opet,ne moze svaki dan isto. Nece ni pasirano,probala sam.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 19:16:01
|
|
|
|
nela79
|
So se tice jela sa Vanjom nisam nikad imala ama bas nikakvog problema. Dok je bio manji nije postavljao pitanje, gutao je sve, samo da mu je stomak pun. Sad kad nece nece, ja ga ne tjeram. Prije par dana je trazio od tete u vrticu da udju u vrtic (dok su bili napolju) jer je on bio gladan. Taj nece ostati gladan gdje god da se nadje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 31.10.2011 19:21:38
|
|
|
|
ivaj
|
Ma da,najlepse je kad umeju da kazu Ni ja vise nikoga ne teram.Neka jede ko koliko moze,ali zato zna se-ako su dobro rucale,mogu da dobiju nesto da se zaslade ako ne,nema nista.Ni grickanja,ni sokova.Samo voda do sledeceg obroka. Moram tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 16:29:46
|
|
|
|
goda
|
Ja dajem sve da jede,jedino izbegavasm prerađevine kao sto su svakakviu parizeri,viršle sunke,pastete,a li i to dam ako je "zapelo" uglavnom se svodi na jednom mesecno ili nijednom prerađevine. Moji rpoditelji zive na selu tako da je meseo pouzdano zdravo ne jedu koncentrovanu hranu,recimo svinje jedu cist kukuruz,bundeve,i sl,pilici kada se gaje njima se posebno pravi smesa jest da rastu duze ali je meso zdravije i uopšte nije onako belo kao u mestri nego cisto ružicas_to,koze brste sveže lisce sa grana nizeg drveca i rastinja i travu,takođe jedu kukuruz,nisu blizu prometnih puteva i mogu reci da je sve kao pre 100 godina,samo viszuelno lepse i fizicki lakse. Odoh sa teme Anastasija je danas za dorucak jela pohovane pecene paprike i nekoliko sampinjona. uzina- pola vocnog jogurta,pola jabuke rucak- 2 kutlačice graška sa piletinom uzina-kruška vecera- Ima pripremljen grasak a pripremam krompir u rerni sa uzickim kajmakom pa nek klopa sta hoce
< Poruku je uredio Nedja RR -- 2.11.2011 17:27:21 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 17:42:54
|
|
|
|
Verus
|
Ja joj dajem vec sve sto spremam, jer i inace ne stavljam zaprsku niti jako zacinjavam hranu. I sada joj vec dajem slatkise po nekada. Malo sladoleda, ili cokolade, domaci kolac. Nije neki ljubitelj slatkog tako da uzme zalog, dva ako zeli...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 17:46:14
|
|
|
|
Olga75
|
Verus , pa ona je velika
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 17:52:28
|
|
|
|
minavb
|
Ja sam juce probala Vanji da dam malo mandarine, ali je covek poceo da place kad je video Moram da naglasim da patlidzan obozava. Kad je rucak sa patlidzanom, omlati ga za 15 minuta.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 19:26:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra nikad nije probala patlidzan Ja ga nikad ne spremam , verovatno zbog toga , mandarine obozava , samo joj presecem kriskice na pola i jede mumlajuci od uzivanja
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 2.11.2011 20:09:35
|
|
|
|
Verus
|
Jeste ali recimo, svekrva dok je bila tu bi joj svaki dan dala malo cokolade, meni se to nije dopadalo uopste. Dete voli voce i povrce, ima vremena kad ce da jede djubre od slatkisa. Mada, ja sam kao dete volela slano, ne bas slatko, av idi danas Helena je jela mandarine prvi put pre mesec dana (ne znam sto joj ranije nisam dala) i fino ih je pojela. Onda je nekoliko dana za redom samo to htela da uzina, i odjednom prestala. Prosla je zelja IZVORNA PORUKA: Olga RR Verus , pa ona je velika
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.11.2011 13:13:33
|
|
|
|
goda
|
Anastasiji se svidjaju posebno kruske,jabuke,groždje,banane,limun (kao limunada),nesto manje naranđže i mandarine u suštini ovo vrtim u krug osim banane nju ponekad jer ima tvrdu stolicu od nje. juce je jela ovako: D- spagete u sosu od sampinjona u-kruska i malo jabuke R- corbica od krompira riže i piletine u-parce slatke pite od jabuka V- pola telece snicle,pola pecene tikvice 200ml vocnog jogurta sa jagodama
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.