Daca88
|
Evo i nas u ovoj temi Imala bi par pitanja... Alen sada 2 puta nedeljno jede žumanjce,3 puta meso,1 dzigericu(što je btw isto meso),i imamo jedan"prazan"dan kad ne jede ni jaje ni meso,pa sam mislila da mu tog dana dajem testenine.Nisam još nikada davala,pa neznam koje da kupim,sa čime da pravim(predpostavljam one bez jaja ),i da li se daju lepo ispasirati? Zatim paradajz,hoću da mu dam,isto po prvi put,pa me zanima da li da dajem kao dodatak jelu,ili da pije kao sok? I htela bi da mu počnem peći,dosad je jeo samo kuvano,nije probao ništa pečeno,pa neznam šta prvo da dam i na koji način da pripremem(maslac ili neko ulje). On je od 7,5 mes.do pre neki dan pio čisto kravlje mleko,kada mu se javila netolerancija,krv u stolici,hemoroidi i trista čuda .A do nedavno ništa nije ukazivalo da će da se bilo šta zakomplikuje.Ja sam ga i prenela na kravlje jer je totalno odbijao da pije ad mleko,dok se kravlje u startu prihvatio sa oduševljenjem,e sad kad ponovo koristimo ad mleko,da li smem da pokušam da mu stavljam neskvika u ad mleko,jer on popije samo 60 ml pa taj nedostatak pokrivam pavlakom,kiselim mlekom,jogurtom,ili mlekom u žitaricama,pa neznam da li bi mogla da pokušam sa malo neskvika da bi pio više mleka. I to je zasad to što se tiče pitanja. Evo pošto smo tek pridošlice ovde napisaću šta do sada jede. voće-jabuka,kruška,šljiva,višnja,banana,kajsija,breskva,ananas. povrće-tikvice,bundeva,krompir,šargarepa,peršun,celer,crni luk,brokoli,karfiol,kerelaba,praziluk,grašak meso-piletina,ćuretina,juneće,teleće,dzigerica mlečni proizvodi-ad mleko,jogurt,kiselo mleko,pavlaka,mladi sir,kremsir namaz poslastice-plazma,sokići. žitarice-pšenica(griz),kukuruz(palenta),ječam,ovas(u kupovnim kašama),pirinač,milupine žitarice i lino proizvodi.