|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
8.4.2011 12:48:33   
Modessty
oslić kuvan u mleku i pire krompir (sa malo maslinovog ulja i mleka)

juče mu baka spremila tikvicu, šargarepu i jaje (možeš samo žumanac npr.)

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 751
8.4.2011 12:49:35   
Nensi*
Ja samo da se ubacim ovako,ne znam da li cu stici da iscitam sta ste pisale dok je Vuk miran...
juce smo isli na kontrolu kod dr,rekla mi je da mu ne dajem Tomatino do prvog rodjendana,jer je paradajz jak alergen...
I rekla mi je da mogu polako da mu spremam obroke sa kravljim mlekom,tipa griz i tako to...Probacu ovih dana da mu skuvam malo griza...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 752
8.4.2011 12:52:05   
madre
IZVORNA PORUKA: Snelle

Madre, a ko će da ti odgovori nego ja user posted image
Ja danas spremam ćuretinu sa brokolijem i karfiolom. Juče sam spremala teletinu sa krompriom i šargarepom, prekjuče žumance sa prazilukom i mladim sirom proprženo na maslacu (ovo sam ti možda i pričala), pre 4 dana piletinu sa spanaćem, pirinčem i pavlakom. Od mene ti je dosta user posted image

user posted image user posted image user posted image
a gde kupujes teletinu i curetinuuser posted image ja to ne mogu nigde naci, pa mu to dajem iz kupovnih kasicauser posted image a inace ovo je i vise nego dostauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 753
8.4.2011 12:54:30   
madre
nensi, ja sam davala par puta tomatinouser posted image ti ako jesi, a proslo je bez ikakvih reakcija ne vidim razlog da ne nastavis.
joj, a kod mene je obrnuto, ja bih pre cekala sa kravljim mlekom. ma, ja sam sva naopakauser posted image

< Poruku je uredio madre -- 8.4.2011 12:56:53 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 754
8.4.2011 12:56:27   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ja samo da se ubacim ovako,ne znam da li cu stici da iscitam sta ste pisale dok je Vuk miran...
juce smo isli na kontrolu kod dr,rekla mi je da mu ne dajem Tomatino do prvog rodjendana,jer je paradajz jak alergen...
I rekla mi je da mogu polako da mu spremam obroke sa kravljim mlekom,tipa griz i tako to...Probacu ovih dana da mu skuvam malo griza...

melko 2,8mm dajem detetu kroz griz i slično još od 8. meseca.
Ako ti se učini da mu je mleko jako dodaj malo vode. Slobodno mu možeš dati Grisolino, karamelino, ....i razne druge Lino user posted image Oni to sve baš vole.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 755
8.4.2011 12:57:27   
Modessty
IZVORNA PORUKA: madre

nensi, ja sam davala par puta tomatinouser posted image ti ako jesi, a proslo je bez ikakvih reakcija ne vidim razlog da ne nastavis. 

Danilo neće paradajz i ja ne insistiram. Izbljuckao mi je u sedmom mesecu kašicu koja je imala paradajz u sebi. Nismo videli da ima pa smo mu dali (neka beše Juvitanina)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 756
8.4.2011 12:58:37   
madre
mod, juce smo spremale isti obrok za bebuuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 757
8.4.2011 12:58:58   
Snelle
Nensi, ja sam ko zna koliko puta do sada davala tomatelo/tomatino. Uostalom, to nije svež sok od paradajza, prepostavljam da je ipak nekako termički obrađen u proizvodnji user posted image
Madre, piletinu kupujem u prodavnici koja je u mojoj zgradi, a teletinu mi tata kupuje na pijaci, baš  je lepa. Mogu da ga pitam gde tačno, ako hoćeš, pa da ti javim?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 758
8.4.2011 12:59:43   
Tea2
a gde kupujes teletinu i curetinu

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 759
8.4.2011 13:00:33   
madre
paradajz ima totalno drugaciji ukus od svega sto je do sada jeo, tako da je i on lose reagovao na njega kada sam mu prvi put dala, a inace ga za sada koristim samo kada mu spremam makarone.

< Poruku je uredio madre -- 8.4.2011 13:11:16 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 760
8.4.2011 13:02:11   
madre
snelle, zanimaju me curetina i teletina, sve drugo je lako nabaviti. ako ti nije problem ti mi javni za telenceuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 761
8.4.2011 13:04:55   
Snelle
Htela sam da napišem gore ćuretina a ne piletina user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 762
8.4.2011 13:05:02   
lesica
Mi danas za rucak imamo tikvice punjene sa seckanom teletinom,sargarepom,celerom i sa malo pirinca. 

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 763
8.4.2011 13:08:17   
pepeljuga
Ja da prijavim da smo mi juce probali Tomatino u rucku, sve je bilo super user posted image

Kravlje mleko smo uveli sa punih devet meseci ali samo za spremanje hrane, pre svega tih Lino zezalica. Dajem mu Kravicu 3,2% i to onu sa dodatkom A i D vitamina, inace i dalje pije Nestle Nan ujutru i uvece i tako ce sigurno biti do pune godine. Nikakvih reakcija nije bilo a cak nisam davala 2/3 nego odmah celo.

A da, jeli smo i testeninu bez jaja (ipak jos nismo probali belance) sa pavlakom, bas mu se svidelo user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 764
8.4.2011 19:55:40   
Nensi*
Kad mu budem davala dugotrajno kravlje,jel trebam da ga prokuvam ili ne?

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 765
8.4.2011 19:56:50   
Olga75
Nensi , to mleko je sterilisano tako da nema potrebe za prokuvavanjem , mozes da ga podgrejes da bi bilo prijatnije za piti

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 766
8.4.2011 19:58:01   
Mishica 77

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Nensi , to mleko je sterilisano tako da nema potrebe za prokuvavanjem , mozes da ga podgrejes da bi bilo prijatnije za piti

Upravo htedoh reći isto.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 767
8.4.2011 21:00:28   
Verus
Iako smo u temi 1-2 godine da pitam ovde:

-kako ste uveli mleko?
-mesali malo sa ad mlekom ili dali "odjednom"?

Pedijatar rekla da damo odmah bez problema, ako ce da pije cisto, ako nece cisto da mesam, mada me je strah dati joj odjednom flasicu...

Imam celu kutiju formule, plus jos planiram 3-4 da kupim, znaci necu je prebaciti bar jos mesec i po, ali me interesuje....

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 768
8.4.2011 21:06:44   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Kad mu budem davala dugotrajno kravlje,jel trebam da ga prokuvam ili ne?

Ja prokuvavam, pojma nemam zasto, a znam da ne mora user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 769
8.4.2011 21:10:22   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: Verus RR

-kako ste uveli mleko?

Pedijatar rekla da damo odmah bez problema, ako ce da pije cisto, ako nece cisto da mesam, mada me je strah dati joj odjednom flasicu...

Imam celu kutiju formule, plus jos planiram 3-4 da kupim, znaci necu je prebaciti bar jos mesec i po, ali me interesuje....

Ja sam dala odjednom, ali u hrani. Ako vec imas strah, mozda je bolje da probas prvo u hrani user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 770
8.4.2011 21:12:44   
Olga75

-kako ste uveli mleko?

Verus ja san od desetog meseca pravila kasice prvo pola - pola AD i kravlje 3,5% mm , pa sam povecavala kravlje a zvercica je sikila do 14 meseci i kad je prestala dala sam joj nerazblazeno krvlje koje nije htela da pije dok nisam u njega savila malo neskvika user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 771
8.4.2011 21:15:16   
New Mom

Po preporukama smatra se da od 5.meseca nema potrebe da se mleko razblažuje (tipa 2/3 i sl.) već čisto.

Ja KL uvodim malo po malo kroz kašice, tek možda neka kk, nekako se još ne usuđujem više, ni mm ni ja ga ne podnosimo dobro.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 772
8.4.2011 21:40:14   
Daca88
Evo i nas u ovoj temiuser posted image
Imala bi par pitanja...
Alen sada 2 puta nedeljno jede žumanjce,3 puta meso,1 dzigericu(što je btw isto meso),i imamo jedan"prazan"dan kad ne jede ni jaje ni meso,pa sam mislila da mu tog dana dajem testenine.Nisam još nikada davala,pa neznam koje da kupim,sa čime da pravim(predpostavljam one bez jajauser posted image ),i da li se daju lepo ispasirati?
Zatim paradajz,hoću da mu dam,isto po prvi put,pa me zanima da li da dajem kao dodatak jelu,ili da pije kao sok?
I htela bi da mu počnem peći,dosad je jeo samo kuvano,nije probao ništa pečeno,pa neznam šta prvo da dam i na koji način da pripremem(maslac ili neko ulje).
On je od 7,5 mes.do pre neki dan pio čisto kravlje mleko,kada mu se javila netolerancija,krv u stolici,hemoroidi i trista čudauser posted image .A do nedavno ništa nije ukazivalo da će da se bilo šta zakomplikuje.Ja sam ga i prenela na kravlje jer je totalno odbijao da pije ad mleko,dok se kravlje u startu prihvatio sa oduševljenjem,e sad kad ponovo koristimo ad mleko,da li smem da pokušam da mu stavljam neskvika u ad mleko,jer on popije samo 60 mluser posted image pa taj nedostatak pokrivam pavlakom,kiselim mlekom,jogurtom,ili mlekom u žitaricama,pa neznam da li bi mogla da pokušam sa malo neskvika da bi pio više mleka.
I to je zasad to što se tiče pitanja.
Evo pošto smo tek pridošlice ovde napisaću šta do sada jede.
voće-jabuka,kruška,šljiva,višnja,banana,kajsija,breskva,ananas.
povrće-tikvice,bundeva,krompir,šargarepa,peršun,celer,crni luk,brokoli,karfiol,kerelaba,praziluk,grašak
meso-piletina,ćuretina,juneće,teleće,dzigerica
mlečni proizvodi-ad mleko,jogurt,kiselo mleko,pavlaka,mladi sir,kremsir namaz
poslastice-plazma,sokići.
žitarice-pšenica(griz),kukuruz(palenta),ječam,ovas(u kupovnim kašama),pirinač,milupine žitarice i lino proizvodi.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 773
8.4.2011 22:21:30   
minavb
A pitanja su?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 774
8.4.2011 22:27:40   
madre
IZVORNA PORUKA: Daca88

Evo i nas u ovoj temiuser posted image
Imala bi par pitanja...
Alen sada 2 puta nedeljno jede žumanjce,3 puta meso,1 dzigericu(što je btw isto meso),i imamo jedan"prazan"dan kad ne jede ni jaje ni meso,pa sam mislila da mu tog dana dajem testenine.Nisam još nikada davala,pa neznam koje da kupim,sa čime da pravim(predpostavljam one bez jajauser posted image ),i da li se daju lepo ispasirati?
Zatim paradajz,hoću da mu dam,isto po prvi put,pa me zanima da li da dajem kao dodatak jelu,ili da pije kao sok?
I htela bi da mu počnem peći,dosad je jeo samo kuvano,nije probao ništa pečeno,pa neznam šta prvo da dam i na koji način da pripremem(maslac ili neko ulje).
On je od 7,5 mes.do pre neki dan pio čisto kravlje mleko,kada mu se javila netolerancija,krv u stolici,hemoroidi i trista čudauser posted image .A do nedavno ništa nije ukazivalo da će da se bilo šta zakomplikuje.Ja sam ga i prenela na kravlje jer je totalno odbijao da pije ad mleko,dok se kravlje u startu prihvatio sa oduševljenjem,e sad kad ponovo koristimo ad mleko,da li smem da pokušam da mu stavljam neskvika u ad mleko,jer on popije samo 60 mluser posted image pa taj nedostatak pokrivam pavlakom,kiselim mlekom,jogurtom,ili mlekom u žitaricama,pa neznam da li bi mogla da pokušam sa malo neskvika da bi pio više mleka.
I to je zasad to što se tiče pitanja.
Evo pošto smo tek pridošlice ovde napisaću šta do sada jede.
voće-jabuka,kruška,šljiva,višnja,banana,kajsija,breskva,ananas.
povrće-tikvice,bundeva,krompir,šargarepa,peršun,celer,crni luk,brokoli,karfiol,kerelaba,praziluk,grašak
meso-piletina,ćuretina,juneće,teleće,dzigerica
mlečni proizvodi-ad mleko,jogurt,kiselo mleko,pavlaka,mladi sir,kremsir namaz
poslastice-plazma,sokići.
žitarice-pšenica(griz),kukuruz(palenta),ječam,ovas(u kupovnim kašama),pirinač,milupine žitarice i lino proizvodi.

eto pitanja.

< Poruku je uredio madre -- 8.4.2011 22:28:26 >

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here